Aklımdan yemek fikri çıkmıyor

Şu süreçte çoğunluğun aynı sorunu yaşadığını düşünüyorum. Sonuç olarak kendinizi sıkmamak şartıyla yavaş yavaş kötü alışkanlıkları bırakmak lazım.
 
Mantı yerken bildiriyorum bende sürekli açım ve doymak bilmiyorum hergün vicdan azabı çekiyorum yedikçe.
 
Pandemi dönemi beni mahvetti.
Zaten gram gram verip kilo kilo alan bir insanım.
Son iki ayda aldığım 6 kilo olmuş :/
Karantinada zayıflayan insanlar varmış
O nasıl bir hırs nasıl bir azimdir?
 
Hurma, kuruyemiş, glisemik indeksi düşük meyveler, tarçınlı yoğurt yiyin. Keza yaratıcı sağlıklı tarifler araştırıp onları yapabilirsiniz. Yanında da bitki çayı, kahve bilhassa yeşil çay tükettiniz mi? Mis. Hiçbir sorun kalmaz.
 
Benim beynim sisman. Yemekten keyif aliyorum ve oyle mutlu oluyorum. Donem donem kilo veriyorum ama sonra gene ayni. Su yasam tarzina donusturme seysini hic beceremedim.cunku bnm hayat felsefem yemek yemek ustune kurulu ama son 3 aydir dikkat ediyorum. Bu kez diyet yapacagim diye baslamadim. Ekmek, tatli yemeyerek ve paketli urunu minimuma indirerek 7 kilo verdim. Simdi durdu kilo vermem. Biraz daha hizlandiracak bsylere ihtiyacim var.
 
Son iki aydır evde olmayı zor da olsa avantaja çevireyim de doğum kilolarımdan kurtulayım dedim. Bir bıraksam ucunu katlanır giderdi biliyorum zaten 39umda doğurmuşum. Zor bela 7,5 kg verdim. Kaldı 2-3 kg ama o gözümde büyüyor. Yemeyi içmeyi seviyorum, yapmayı seviyorum, bu kadar olmasa da yine kırk kere alacağım vereceğim biliyorum. Giyinme zevkim ve libidom zarar görmeyecek sınırlarda kalayım yeter yoksa hemen salıyorum ben kendimi
 
Ben de salınca tam salanlandanım. Bi durun olsun di mi, o bende yok
 
Sanirim herkes ayni durumda ve ben de bu durumda olanlardan biriydim.
Pandeminin ilk karantina zamanlarinda tam 5 kilo verdim, daha dikkat ediyordum yedigime ictigime.
Artik evde olmaktan o kadar SIKILDIK ki, verdigim kilolarin 4 kilosunu geri aldim.
Simdi yine dikkat etmeye basladim.
Ancak kendi kendinizi frenlediginizde kilo alimini durdurabilirsiniz.
 
Çağımızın hastalığı haline geldi bu şu son dönemde maalesef. Kendinizi kuruyemişle kuru meyveler ve bol su ile tıkayın.
 
Özellikle tatlı ve hamurişi yemediğim her an mutsuzum ve çok sıkılıyorum. Hayat anlamını yitiriyor sanki. Ne kadar manyak olduğumu yazdığımı okuyunca anladım.
 
Bende aynıyım. Bi ara hırs yaptım, 2 hafta diyet ile sadece 3 kg verebildim. Sağlıklı verdiğim için olsa gerek sonra danalar gibi yesemde geri almadım. Fakat bu demek değilki fazla kilom yok. bi 6-7 kilo daha vermem lazım. o 2 hafta hayattan soğumuştum ve asla bir daha diyet miyet yapamam sevmediğim yiyecekleri yemek zorunda kalıp, sevdiğim yiyeceklerden uzaklaşmak işkence gibiydi. En iyisi gerçekten çok çok aç olmadıkça yemek yememek. Sabah tıka basa doymamak şartıyla kahvaltı, akşamda ne yiyeceksem daha küçük porsiyonda yerim olur biter bir de böyle deneyeceğim yarından itibaren.
 
İnanın hiç kilolu değilsiniz, kendinize dert etmeyin.veririz ya nolacak biz bu hayata bir kere geliyoruz.allahin verdiği o güzel nimetlerden mahrum mu bırakalım kendimizi
Keşke her kes sizin gibi iyi niyetli olsa.ama çok takıyorum ben.çevremdekiler de baskı yapıyor kilo aldın diye.morelim bozuluyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…