- 16 Mayıs 2022
- 844
- 941
- 33
- Konu Sahibi Gulden_1987
-
Çocuk gelişimciyim ve öğrencilerime velisi çimdik atsa içim acıyor. Yaptığınız en ufakbir hareket gelecekte yanlış erkek seçmesinden, özgüvensiz olmasına veya fiziki hastalıklara bile sebep olabilir. Toplum istediğini desin, boğmayı bırak çocuğa ses bile yükseltilmemeli. 20 kişilik sınıfta bir kere sesimi yükseltmeden her çocuğa istediğimi yaptırıyorum yıllardır. Sorunlu çocuk yoktur, sorunlu Veli vardır. Lütfen destek alın kendinizi geliştirin meditasyon yapın, sufi nefesini şiddetle tavsiye ederim. Ger gün yaparsanız gevşer ve sakin kalırsınız. Çok üzülüyorum, kızınız melek. Ne sizin ne bir başkasının onun saçının teline dokunmaya hakkı yok, istediği kadar döksün kırsın yaramazlık yapsın. 2. Çocuğu da kendinize gelene kadar düşünmeyin bence. Daha tahammülsüz yapacaktır sizi tüm o sorumluluk…Merhaba fazla uzatmadan konuma geçeceğim ilk önceliğim evliyim ikinci çocuğu düşünüyoruz ama bir tarafta da kendim psikolojik sinirsel bir kişiliğim var ilk çocuğum şuan 3.5 yasinda halen bana bağlı bensiz oyun dahi oynamaz diğerlerini hiç söylemiyorum bile ama ben tahammülüm kaçıyor böyle olunca bu seferde o sinirle kızımı boğmaya kalkıyorum bunu söylerken bile utanarak söylüyorum ve üzülerek tabi ama sizce benim bu kafa ile ikinci çocuğu yapmakta hakediyor muyum kizima arkadaş kardeş olsun istiyorum ama sizce ne yapmalıyım
Dönmeye çalışsa ikinciyi yapmak yerine o pişmanlıkla psikologa psikiyatriye gider. Tek seferlik bi hata bi cinnet anı gibi de yazmamış hiç ben küfretmemek için zor tuttum kendimi. Kocaları kendilerine yapsa aile danışmanlığını akıl etmeyi bilenler nasıl olsa hatırlamaz rahatlığıyla mı böyle davranıyor küçücük yavrulara,Ya yorumlara baktım kadına ne yüklenmişsinizböyle yapınca sinirlenince sinirine hakim olamayan o anneden farkı kalmıyor kimsenin. Burada böyle yüklenilince o çocuğa tavrı değişmez ki, okudukça daha da sinir olacak belki sinirini çocuktan çıkaracak… tamam kadına sempati beslemedim ama burada önemli olan kadını linçlemek değil çocuğun geleceği. Ya bakanlığa bildirilir onlar anneye gerekli eğitimi verir ya da psikolojik destek önerilir. Hiçbir psikolog da yanlış yolda birini linçleyerek iyileştirmez, keşke toplum olarak hatasından dönmeye çalışanlara daha anlayışlı yaklaşsak. Konu sahibi de okuyorsa, psikolojiniz iyi değil. Kötü biri olduğunuzu düşünmek istemiyorum, burada yazılanlar sizi daha da germesin, kendinize çeki düzen vermenize vesile olsun inşallah… Burada 2. Çocuğu sorguluyorsanız siz de kötü bir anne değilsiniz ve yaptığınız yanlışın farkındasınız. Sadece ne denli kötü bir muamele içinde olduğunuzu farketmediniz( belki siz de şifdet gördünüz ve normal geldi) ama bu konu sayesinde durumun vahimliğini fark etmiş oldunuz. Bundan sonra çocuğunuzu kaybetmek istemiyorsanız( çocuk esirgemeye gitmesi ve çocuğun psikolojisinin elden gitmesi olarak) kendinize gelip durumu değiştireceksinizdir eminim. Bu açıdan bu konuyu iyi ki açmışsınız, hayırlısı olsun hakkınızda
Kusura bakmayın ama her konuda da duyar kasılmaz. Biz kötü insanlar değiliz. Beni bilen bilir, yufka yüreklinin tekiyim, şu sitede yıllardır varım ve çok nadiren bu kadar sinirlenmişimdir. O yüzden bu konuda kimse durup da aaa kadını anlayalım yüklenmeyelim demez. Ve bence yaptığınız duyar kasmak. Kusura bakmayın.Ya yorumlara baktım kadına ne yüklenmişsinizböyle yapınca sinirlenince sinirine hakim olamayan o anneden farkı kalmıyor kimsenin. Burada böyle yüklenilince o çocuğa tavrı değişmez ki, okudukça daha da sinir olacak belki sinirini çocuktan çıkaracak… tamam kadına sempati beslemedim ama burada önemli olan kadını linçlemek değil çocuğun geleceği. Ya bakanlığa bildirilir onlar anneye gerekli eğitimi verir ya da psikolojik destek önerilir. Hiçbir psikolog da yanlış yolda birini linçleyerek iyileştirmez, keşke toplum olarak hatasından dönmeye çalışanlara daha anlayışlı yaklaşsak. Konu sahibi de okuyorsa, psikolojiniz iyi değil. Kötü biri olduğunuzu düşünmek istemiyorum, burada yazılanlar sizi daha da germesin, kendinize çeki düzen vermenize vesile olsun inşallah… Burada 2. Çocuğu sorguluyorsanız siz de kötü bir anne değilsiniz ve yaptığınız yanlışın farkındasınız. Sadece ne denli kötü bir muamele içinde olduğunuzu farketmediniz( belki siz de şifdet gördünüz ve normal geldi) ama bu konu sayesinde durumun vahimliğini fark etmiş oldunuz. Bundan sonra çocuğunuzu kaybetmek istemiyorsanız( çocuk esirgemeye gitmesi ve çocuğun psikolojisinin elden gitmesi olarak) kendinize gelip durumu değiştireceksinizdir eminim. Bu açıdan bu konuyu iyi ki açmışsınız, hayırlısı olsun hakkınızda
Allah belanı versin. Pis mahlukat. Maalesef diyorsun bi de. Hasta ruhlu. Git tedavini ol. Madem sinirlisin tedavi olmadan ne diye çocuk yaptın ? Senin gibi insanlar yüzünden içine kapanık, asosyal, ürkek çocuklar yetişiyor.Malesef fiziksel
Ben psikolog değilim normal bir insanım bir canlıya şiddet gösterilmesini anlayışlı bir şekilde karşılayamam . Hele bu küçücük bir cocuksa kusura bakmayın . Şu an internet ortamında diye böyle sakin yaziyorum. O kadını gerçekte görsem şu kadar düzgün konusmazdimYa yorumlara baktım kadına ne yüklenmişsinizböyle yapınca sinirlenince sinirine hakim olamayan o anneden farkı kalmıyor kimsenin. Burada böyle yüklenilince o çocuğa tavrı değişmez ki, okudukça daha da sinir olacak belki sinirini çocuktan çıkaracak… tamam kadına sempati beslemedim ama burada önemli olan kadını linçlemek değil çocuğun geleceği. Ya bakanlığa bildirilir onlar anneye gerekli eğitimi verir ya da psikolojik destek önerilir. Hiçbir psikolog da yanlış yolda birini linçleyerek iyileştirmez, keşke toplum olarak hatasından dönmeye çalışanlara daha anlayışlı yaklaşsak. Konu sahibi de okuyorsa, psikolojiniz iyi değil. Kötü biri olduğunuzu düşünmek istemiyorum, burada yazılanlar sizi daha da germesin, kendinize çeki düzen vermenize vesile olsun inşallah… Burada 2. Çocuğu sorguluyorsanız siz de kötü bir anne değilsiniz ve yaptığınız yanlışın farkındasınız. Sadece ne denli kötü bir muamele içinde olduğunuzu farketmediniz( belki siz de şifdet gördünüz ve normal geldi) ama bu konu sayesinde durumun vahimliğini fark etmiş oldunuz. Bundan sonra çocuğunuzu kaybetmek istemiyorsanız( çocuk esirgemeye gitmesi ve çocuğun psikolojisinin elden gitmesi olarak) kendinize gelip durumu değiştireceksinizdir eminim. Bu açıdan bu konuyu iyi ki açmışsınız, hayırlısı olsun hakkınızda
Şaka mısın?Sabah sabah bütün sinirlerimi alt üst ettin.İnşallah o çocuğu alırlar elinden,bir de ikinciyi yapacakmış,tövbe yarabbimMalesef fiziksel
Ya yorumlara baktım kadına ne yüklenmişsinizböyle yapınca sinirlenince sinirine hakim olamayan o anneden farkı kalmıyor kimsenin. Burada böyle yüklenilince o çocuğa tavrı değişmez ki, okudukça daha da sinir olacak belki sinirini çocuktan çıkaracak… tamam kadına sempati beslemedim ama burada önemli olan kadını linçlemek değil çocuğun geleceği. Ya bakanlığa bildirilir onlar anneye gerekli eğitimi verir ya da psikolojik destek önerilir. Hiçbir psikolog da yanlış yolda birini linçleyerek iyileştirmez, keşke toplum olarak hatasından dönmeye çalışanlara daha anlayışlı yaklaşsak. Konu sahibi de okuyorsa, psikolojiniz iyi değil. Kötü biri olduğunuzu düşünmek istemiyorum, burada yazılanlar sizi daha da germesin, kendinize çeki düzen vermenize vesile olsun inşallah… Burada 2. Çocuğu sorguluyorsanız siz de kötü bir anne değilsiniz ve yaptığınız yanlışın farkındasınız. Sadece ne denli kötü bir muamele içinde olduğunuzu farketmediniz( belki siz de şifdet gördünüz ve normal geldi) ama bu konu sayesinde durumun vahimliğini fark etmiş oldunuz. Bundan sonra çocuğunuzu kaybetmek istemiyorsanız( çocuk esirgemeye gitmesi ve çocuğun psikolojisinin elden gitmesi olarak) kendinize gelip durumu değiştireceksinizdir eminim. Bu açıdan bu konuyu iyi ki açmışsınız, hayırlısı olsun hakkınızda
Bir anne olarak elim ayağım titrediAaaa çocuk boğazlayan mahluğa laf edildiği için de duyar kasılmasın artık ama yeter bu çok fazla.
Bir anne olarak elim ayağım titredi.
Allah böyle insanlara evlat vermesin,ne diyebiliriz ki daha başkaSabah sabah vallahi ne olduğumu şaşırdım.2. Yi yapacakmış boğmalık insan lazım birinciye layıkıyla baktı da kardeşi kaldı.
Şurda kedi derin uykuya dalsa nefes alıyor mu diye kontrole gidiyoruz başına, boğmaya çalışmak ne demek ya.
Allah böyle insanlara evlat vermesin,ne diyebiliriz ki daha başka.
Psikolog ve psikiyatriye gidin. İlaç kullanacak raddedesiniz sadece terapi işe yaramaz sizde. Hadi siz düşünemiyor ve doğru kararlar veremiyorsunuz da Eşiniz bu hallerinizi görmüyor mu? İlk çocuğuna bakamayan bir anne ile neden ikinci çocuğu düşünüyor?Merhaba fazla uzatmadan konuma geçeceğim ilk önceliğim evliyim ikinci çocuğu düşünüyoruz ama bir tarafta da kendim psikolojik sinirsel bir kişiliğim var ilk çocuğum şuan 3.5 yasinda halen bana bağlı bensiz oyun dahi oynamaz diğerlerini hiç söylemiyorum bile ama ben tahammülüm kaçıyor böyle olunca bu seferde o sinirle kızımı boğmaya kalkıyorum bunu söylerken bile utanarak söylüyorum ve üzülerek tabi ama sizce benim bu kafa ile ikinci çocuğu yapmakta hakediyor muyum kizima arkadaş kardeş olsun istiyorum ama sizce ne yapmalıyım
Bende bendeKeşke çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere psikoşojik testler falan yapılsa, eğitim verilse ve sadece ehliyet sahibi olanlar yapabilse. Çocuk sahibi olanlara da sık sık denetimler falan olsa. Henüz çocuğum yok ve çocuk sahibi olabilmek için mücadele ederken bu yazıyı okudum ya elim ayağım titredi!!
Konu gercekse eger, o cocugun can guvenligi tehlikede. Haberlerde goruyoruz cocugunu olduren anne, babalari. Normalde hicbir zaman sosyal medyada yazilan seyleri ihbar etmem. Ama bu cok ciddi, dedigim gibi gercekse ihbar edilmeli. İkinci cocuk diyor birde. Sabah sabah cildirttin beni. Hic mi insan evladi yok cevrende sana mudahale etmiyor, anlamiyor durumunu. Sinirli, cocuguna siddet uyguladigini gordugum annelere sokakta bile mudahale ediyorum. Caresiz, size bagimli canlilara eziyet edenler, ne yaptiysaniz dahaa beterini yasasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?