aklımı mı kaçırıyorum ?

Bence eşinle evinizde, rahat bir ortamda konuş, asla boşanma sözünü kullanma. Boşanma, ayrılık, terk sözleri blöf olarak kullanılamaz ve dillendirilirse ilişkinin tadı kaçar bence. Sadece rahatsız olduğun konuları söyle, kırıldığını söyle. Annesi ile kendin konuşabileceğini ama eşinin annesini senden daha iyi tanıdığı için o konuşursa yanlış anlaşılma, kırgınlık olmayacağını düşündüğünü söyle ve en önemlisi eşin annesi ile konuşmayı kabul ederse, söyleyeceklerini kendi gözlemleriymiş gibi söylemesini senin ağzından söylerse annesinin yanlış anlayabileceğini söyle. Dediğim gibi lütfen eşinle konuşmak için benim gibi gecikme, ne kadar gecikirse insan o kadar yaralanıyor. Ben ne kadar mı bekledim. 9 yıl...Ve sonunda patladım, 9 yıllık evliliğimi gözümü kırpmadan bitirdim. Eşinle konuş, iletişim çok önemli ama konuşurken erkeklerin deyimi ile başlarının etini yememek, annelerini kötülememek lazım. Se bana şunu yaptın yerine ben sana kötü bişey mi yaptım diye söze başlamak iletişim için etkili olabiliyor.

canım çok mantıklı şeyler yazmışsın ama kanuşmanın işe yarayacağını kabul etmiyorum ben.
kocası zaten konuşamaz. ağzında geveler gelir konuştum der.
konuştu diyelim kadın sanki ikna mı olacak nerde o mantık o anlayış böylelerinde. o kadar anlayış olsa başka biri olurlardı zaten.
üstüne bi de oğlumu bana karşı doldurup yollamış cadı diyecek. daha da hırslanacak büyük ihtimal.
en doğrusu bana göre sıcağı sıcağına cevabını vermek. içine atmamak. üstünden zaman geçince yapılan tavır gelini kötü yapar.
hem konuşmak yada kocasını konuşturmak kaynanayı fazla ciddiye almak olur. kendini olduğundan fazla güçlü görür.

canım çok mantıklı şeyler yazmışsın ama kanuşmanın işe yarayacağını kabul etmiyorum ben.
kocası zaten konuşamaz. ağzında geveler gelir konuştum der.
konuştu diyelim kadın sanki ikna mı olacak nerde o mantık o anlayış böylelerinde. o kadar anlayış olsa başka biri olurlardı zaten.
üstüne bi de oğlumu bana karşı doldurup yollamış cadı diyecek. daha da hırslanacak büyük ihtimal.
en doğrusu bana göre sıcağı sıcağına cevabını vermek. içine atmamak. üstünden zaman geçince yapılan tavır gelini kötü yapar.
hem konuşmak yada kocasını konuşturmak kaynanayı fazla ciddiye almak olur. kendini olduğundan fazla güçlü görür.

Esasında doğru söylüyorsun. Benimki hep konuştuğunu söyledi ama her seferinde annesinin yaptıkları arttı. Belki konuştu annesi o yüzden hırs yaptı, belki de konuşmadı annesi nasıl olsa sesi çıkmıyor diye yüklendi. Ama sıcağı sıcağına cevabı verirse sonra laflar iyice büyüyüp ağız dalaşına dönmez mi? O zaman eşinin gözünde haksız, saygısız olmaz mı?

Esasında doğru söylüyorsun. Benimki hep konuştuğunu söyledi ama her seferinde annesinin yaptıkları arttı. Belki konuştu annesi o yüzden hırs yaptı, belki de konuşmadı annesi nasıl olsa sesi çıkmıyor diye yüklendi. Ama sıcağı sıcağına cevabı verirse sonra laflar iyice büyüyüp ağız dalaşına dönmez mi? O zaman eşinin gözünde haksız, saygısız olmaz mı?

canım cevabı verme şekline bağlı. sert kaba hakaratvari şeyler söylenmez tabiki.
haklı olduğun sürece eninde sonunda haklı bulur eşin. yeter ki saygısız terbiyesiz laflar çıkmasın ağzından.

insanlar çok acımasız. bişey yaptılar mı sen iyi niyetinle sessiz kalırsın onlar, aaa sesi çıkmadı çok saf yada çekiniyor korkuyor falan gibi anlar. saygısından susuyor diyen olmaz.
çünkü kendisi senin yerinde olsa susmazdı. sen nasıl karşındakini kendin gibi zannediyorsan o da seni kendi gibi zannediyor ve tepki bekliyor aslında. (deniyor) tepki gelmedikçe kendisi üstünden anlam çıkarıyor. demek korktu! çünkü kendisi ancak korktuğunda susan biri. tepkini usulünce vermelisin.
mesela rica ederim böyle şeyleri konu yapmayalım tadımız kaçmasın.
lütfen kapıyı çalmadan odama girmeyin çok rahatsız oluyorum.
yada, daha önce de söylemiştim anlamamakta ısrar ediyorsunuz çok rica edicem artık odama girmeyin. gibi.
önemli olan ses tonu. kararlı ve hafif sert bir ton onu biraz irkiltir.

hanımlar sonundan girebildim siteye çok mutlu oldum :) canlarım eşimle konuştum söyle dedim ama dedi ki ben aranıza girmem :) bunlarda da bu huy kimsenin arasına girmezkermiş ben söylesem çirkef olurum ama laf soksam :) onlar gibi daha mı mantıklı olur acaba :27:

Yok canım, kızacak bişey yok. Ben çok salakdım, söyleyemedim hiç bişey, eşim arada kalmasın dedim hep, o annesi ile konuşur diye bekledim, hatta bir kaç defa rahatsız olduğum konuları söyleyip annesini uyarmasını, ben konuşursam gelin kaynana sürtüşmesine neden olabileceğini söyledim. Eşim hep konuştum, düşünememiş bir daha olmayacak dedi. Her defasında dozu artarak devam etti ama. En son kadının arkamdan söylediği sözler kulağıma gelince adamı boşadım, yürü git anana şimdi dedim, bir de tayin isteyip başka şehre yerleştim. 22 ay oldu, eski eşim ailesi ile hiç görüşmüyor, işin garibi ailesi de onu ne görüyor ne arıyor, demek ki annesinin sevdiği benmişim :52: Ve biz tekrar görüşüyoruz, aramızda 450 km mesafe var ama umrumuzda değil, çok mutluyuz, büyük ihtimallede tekrar evleneceğiz.
Diyeceğim şu ki, sakın benim gibi salak olma, saygını, terbiyeni bozmadan herkese gereken cevabı ver. Benim gibi susarsan bardak taşdığında iş işten geçmiş olur

yok canım ben yapı itibariyle böle konularda falan asla musamma göstermem hayatta tek tahammül edemiyceğim şey ewliliğime ve düzenime 3.şahısların mudahil olmasına asla izin vermem...zaten kayınvalidem falanda asla karışmaz etmez çok rahatımdır o konuda ALLAH var...ve eşim bana karşı yapılan en ufak bi haksızlığa çıldırıır acayip savunur laf ettirmez bazen şaşıp kalırım el kızı için kendi anasına nasıl böle davtranır bi insan diye:9:şahsen ben eşim için ailemi yıpratamam ama eşim asla tereddüt etmez böle konularda...o yöndende çok şanslıyım yalan yok...niaşnlılık döneminde çakışmalar olmuştu biraz eşimin tawrı ve benim tawrım sayesinde 7 aylık ewliliğimizde hiç yüz göz olmadık eşimin ailesiyle..sizde inşallah çoookk mutlu olur ve huzurlu bi şekilde sürdürürsünüz ewliliğinizi kaldığınız yerden...

yok canım ben yapı itibariyle böle konularda falan asla musamma göstermem hayatta tek tahammül edemiyceğim şey ewliliğime ve düzenime 3.şahısların mudahil olmasına asla izin vermem...zaten kayınvalidem falanda asla karışmaz etmez çok rahatımdır o konuda ALLAH var...ve eşim bana karşı yapılan en ufak bi haksızlığa çıldırıır acayip savunur laf ettirmez bazen şaşıp kalırım el kızı için kendi anasına nasıl böle davtranır bi insan diye:9:şahsen ben eşim için ailemi yıpratamam ama eşim asla tereddüt etmez böle konularda...o yöndende çok şanslıyım yalan yok...niaşnlılık döneminde çakışmalar olmuştu biraz eşimin tawrı ve benim tawrım sayesinde 7 aylık ewliliğimizde hiç yüz göz olmadık eşimin ailesiyle..sizde inşallah çoookk mutlu olur ve huzurlu bi şekilde sürdürürsünüz ewliliğinizi kaldığınız yerden...

sana imrendim canım ya..keske benim esim de boyle olsa....

ben de 3 aylık evliyim kayınvalidemlerle cok sorun yasıyorum...dugun olaylı gecti zaten,benim ailem cok kırıldı...

biz benim aileme cok yakın ev tuttuk ama kayınvalıdem baska bir ilde yasıyor...kaynanam bu durumu cekemiyor tabi surekli sorun cıkarıyor...

dugunden 1 ay snr bayramdı onların sehrıne gittik ziyarete,kayınvalıdem bana bisey demedi...ama 3 aile var cok samimi oldukları komsuları...onlar bana surekli laf soktular hem de kocamın yanında....iste herkes haddini bilecek biz ogullarımızı ic guveysi vermeyiz kimseye vs.vs gibi....esim benim ailemin sehrinde yasıyor ya yanı laflar banaydı yani haddini bil diyorlar....

belliki kayınvalidem kendisi ogluna kotu gorunmek istememis,onlara soylettirmis lafları...

benim esim de agzını acıp gıkını cıkarmadı bide ertesı gun bayram die beni onların evlerine goturdu tabi ordada yine imali laflar....

ben de hazır cevap bir insan degilim, zaten ne oldugumu sasırdım orda herkes bir yandan ustume saldırıyor...

esim de dugunde olanları gormemistim ama bu sefer gordum haklıymıssın dedi...bir daha buna izin vermem merak etme falan dedi beni gecistirdi...

aradan 20 gun gecti annesi bıze gelmeye kalktı,ogluyla konusmuslar bana sormadı bile kızım musaitmisiniz diye....esim bana dıyor annem bu haftasonu gelecek...geldi de ama bana evımde surat yaptı ,gitti...

simdi gecen gun kayınvalidem arıyor,bu komsuları icin bizim sehrimizden masa alıp onlara goturcekmisiz...yani kadın bana direk gelip catmıyor,ya araya birilerini sokuyor laf soylemesi icin ya da iste boyle benim sinir olcagım seyler yapıyor....esim de hemen olur alırız getırırım ben gelırken dedi...

ben de dedim sen beni hani savunacaktın bide o insanlara hala burdan masa goturuyorsun...ne var diyor bir daha laf sokarlarsa soylerız nıe boyle yapıyorsunuz dıye dıyor...

ben de tabi bu sefer susmadım 3 aydır susuyorum ailen beni surekli eziyor sen gıkını cıkarmıyorsun eger boyle devam edecekse bitsin bu is dedim..simdi esim soz verdi tamam bundan snr savunucam seni dedi ama ben hala pek yapabılecegını sanmıyorum,hayatta benim icin ailesini kırmaz...

sizce bu düşünceleri aklı:mdan nasıl atabilirim sanki onlarla yaşıyor gibiyim benim asıl derdim sanırım söyledikleri sözlerin hep altında kalıyorum en son geçinemiyoruz bu borçlar bizi mahvetti dedim bana sende zengin kocayla evlenseydin dedi şaşıp kaldım ...

Cnm hayatım boyunca kimseye kin tutmadım. Kolay kırılmama rağmen olayları hep iyi tarafından yorumlamaya çalıştım.Ama kayınvalidemin gözlerine baktığım anda içimde yangınlar çıkıyor.Evlendim, k.validemin bu ve benzeri patavatsız tavırları yüzünden sabahlara kadar az ağlamadım. Ailemden aldığım terbiye bir türlü izin vermedi cevap vermeme. Hep içime attım hep... 3 yılım ziyan oldu. En güzel günlerim gözlerimde hep yaş oldu. En basit örneği; 9 aylık hamileyim doğumuma bir hafta var borçlarımız var diye hala çalışıyorum ben bir gün önce şirketten avans aldım. Bebek için ihtiyaçlar var tamamlanması gereken. Eşimle kılı kırk yarıyoruz nasıl yetiştireceğiz parayı diye. Onlarda kaldık. Sabah kalktım giyindim eşim işe bırakacak dışarı çıktım ayakkabılarımı giyiyorum annesi eşimi tutmuş içeride bana bir 100 Tl versene ananene gideceğim bilet almam lazım dedi eşimde gık demedi çıkardı verdi. İşe gidene kadar ağladım. Neden ağladım, çünkü parası olduğunu biliyordum. Hemde yenilir yutulur cinsten para değil. Oğlum 21 günlükken çalışmaya başladım.Zaten doğumdan eve gelir gelmez ne zaman çalışmaya başlayacaksın diye başladı soruları. Muhasebeci olduğum için kimi günler gece yarılarına kadar mesai kaldım. Oğlumu düşündükçe, göğüslerim sızladıkça içim parçalanarak. Ve iki ay önce yine mesai kaldım işim sekizde bitti. Mesai de servis olmadığı için eve gitmem üç vesait. Hava karanlık.Oraya yeni taşındık ürküyorum haliyle.Eşiminde halletmesi gerekn işleri varmış. 11 gibi gidebildik eve. Oğlum uyumuş. Kapıyı açtı nerede kaldınız dedi? İşimiz vardı dedi eşim mutfağa girdi. Buda beni kıstırdı sen eve erken gelseydin ya bak bu çocuk seni özlüyor dedi. Oğlum beni doğduğundan beri özlüyor ama yapacak birşey yok dedim düze çıkmak için çalışmak zorundayım. Bu mırın kırın bişiler söylüyor dedim benim elalemin karıları gibi çalışmama şansım varda ben mi değerlendirmiyorum? Benim evladım o.Ben çok mu memnunum bir tanecik çocuğumun ne yürüdüğünü gördüm ne emeklediğini... Çalışma o zaman otur evde dedi. Hah dedim söylemesi kolay. Ben oturunca bütün sorun çözülecek mi? Var mı öyle bir babayiğit eşimin arkasında. Kiminle evlendiğini biliyordun dedi. Evet ben kiminle evlendiğimi çok iyi biliyordum ama dedim annemin bir sözü var ''Önce bir kökle köküne bak ondan sonra ye o otu'' der. Ben onu unuttum dedim. Bak babama seni birgün işe göndermemiş yaşı 65 emekliyim demiyor hala çalışıyor adam dedim. Sen kadındın da ben armut çöpü müyüm? Maymun gözünü açtı ama geç oldu dedim. Neyse uzattım epey... Veriyorum artık cevabını. İçime ata ata hastalık hastası oldum. Yeter artık. Yılan gibi lafı sokup kenara çekilmek yok artık. Sende erken yaşta yok panik ataktı yok tansiyondu uğraşmak istemiyorsan ver cevabını gitsin cnm. Bizi de ana doğurmadı mı?

konu sahibi arkadaşım öncelikle allah yardımcınız olsun bende yaşadıklarımdan yola çıkarak size naçizane tavsiye vermek istedim. ben bu sorunu maalesef bizzat kendi ailemden insanlarla yaşadım. hep söylediler şakayla karışık en ağır lafları soktular altlarında kaldım sözlerinin en son artık öyle bir hale gelmiştim ki kendimi içimden onlarla konuşurken buluyordum onlara cevap verirken ama içimden!!!dedim ki ben galiba deliriyorum işte gidişatın değişeceği yer orasıymış. gayet sakin bir şekilde asla kavgaya dökmeden onlar söylediği anda bende söyledim verdim cevaplarını sanırım cesaret meselesi ama başlayınca arkası geliyor sloganım şuydu"bende duracağına onlarda dursun" nitekim çok işe yaradı ama tabii geçmişi açıp" zamanında şöyle demiştiniz ona da cevabım şu "diyemeyiz geçmiştekileri unutup aklınıza geldiğinde telkin edin kendinizi ve farklı şeyler düşünün çok kolay olacak göreceksiniz:)

yazılanları okuyunca düşünmicem artık dediğim herşey birbir aklıma geldi.bende3 yıllık evliyim benim kayınvalidem hayatta değil ama 6 tane görümcem var.Zamanında ne salakmışım hep gönlüme küstüm cevap vermedim evime geldim ağladım ağladım ben kötü bir insanmıyım da bunları yaşıyorum diye.eşimde birinde beni savunsa ikincisinde hep susmayı tercih etmiştir.şimdi ne yapıyorum biz ayrı şehirde yaşıyoruz bayramda seyranda gitmek zorunda kaldığımızda gidiyorum benim canımı kim sıkıyosa o orda yokmuş gibi davranıyorum bi insanı çileden çıkartacak en güzel şey onu ciddiye almamak bence.ben çözümü böyle buldum.Her kimse istediği gibi konuşsun ama arada laf sokmayı öğrendim şaka yoluyla onunda tadı başkaymış valla :))Anlatsam yaşadıklarımı çookk uzun.

Geçmişte yaşayarak ilerleyemezsin. En önemli yapman gereken şey KENDİNİ DÜŞÜN meyi öğrenmek. Şu an kendim için ne yapabilirim? Kendimi ne yaparsam mutlu hissederim? Kendimi bugün nasıl şımartsam? Gelecekte varmak istediğim hedefler neler?... gibi. Kısaca BEN demeyi öğenirsen, kendine değer vermeye de alışırsın. Biz kadınlar verici olmaya alıştığımız için, çünkü doğamızda bu var, hep başkalarını, başkalarının bizlere neler yaptığını, hakkımızda ne düşündüğünü önemseriz. Ama kendimizi unuturuz. Kendine dönersen, başkalarının sana olumsuz anlamda ne yaptığı, sana ne yaşattığı, hatta dünyada olup olmadıkları bile senin için zamanla önemini yitirir. Sana yaşatılanları hayat yolculuğu boyunca yaşadıklarımızı doldurduğumuz çantaya eğitici bir deneyim olarak ekle ve KENDİNİ yaşayarak yoluna devam et. Bu SENİN hayat yolun! Bu yolda kimlerle olmak istediğini, sana nasıl davanılmasını istediğini SEN seçmeli ve belirlemelisin. Duygularına güven, düşüncelerine güven. Kendinle ilgili şüpheye düşme sakın. Kendin için iyi ve doğru olan bir tek sen kendin bilebilirsin.

Söyledikleriniz gercekten cok güzel.
Aynı durumdayım konu sahibi arkadas ile tek farkımız, o esi' nin ailesinden bende bana yanlısı olan herkesten sikayetciyim.
7/24 bana yapılanı düsünüyorum, aklımı baska birseye veremiyorum..
Bir uzmanla görüstüm ilac kullanıyorum insallah atlatacagım..

adamın karısı, namusu, hayat yoldaşı, müstakbel çocuklarının anası, kısacası ailesi olmuşsunuz, kendinize yakıştırdığınız sıfat el kızı mı? :44:

Son düzenleme:
ahh ahhh kendimi gordum resmen sende

10 ay oldu evleneli aynısını bende yapıyodum.En ufacıcık birşeyde aklıma gelır gunlerce dusun dusun kafaya takk kendıme edıyodum..
E sonuçta takıyosun takmamak elde değil bı kerede nem kaptın mı tamam işte onlardan bılıyorsun herşeyi..Zamana bırakmak uğraş bulmak en guzelii.
Aslında hıcc takılmayacak kısıler olduğunu zamanı gelınce anlarsınız umarım.Şükür benım ıcın gec oldu ama olduuu

sana imrendim canım ya..keske benim esim de boyle olsa....

ben de 3 aylık evliyim kayınvalidemlerle cok sorun yasıyorum...dugun olaylı gecti zaten,benim ailem cok kırıldı...

biz benim aileme cok yakın ev tuttuk ama kayınvalıdem baska bir ilde yasıyor...kaynanam bu durumu cekemiyor tabi surekli sorun cıkarıyor...

dugunden 1 ay snr bayramdı onların sehrıne gittik ziyarete,kayınvalıdem bana bisey demedi...ama 3 aile var cok samimi oldukları komsuları...onlar bana surekli laf soktular hem de kocamın yanında....iste herkes haddini bilecek biz ogullarımızı ic guveysi vermeyiz kimseye vs.vs gibi....esim benim ailemin sehrinde yasıyor ya yanı laflar banaydı yani haddini bil diyorlar....

belliki kayınvalidem kendisi ogluna kotu gorunmek istememis,onlara soylettirmis lafları...

benim esim de agzını acıp gıkını cıkarmadı bide ertesı gun bayram die beni onların evlerine goturdu tabi ordada yine imali laflar....

ben de hazır cevap bir insan degilim, zaten ne oldugumu sasırdım orda herkes bir yandan ustume saldırıyor...

esim de dugunde olanları gormemistim ama bu sefer gordum haklıymıssın dedi...bir daha buna izin vermem merak etme falan dedi beni gecistirdi...

aradan 20 gun gecti annesi bıze gelmeye kalktı,ogluyla konusmuslar bana sormadı bile kızım musaitmisiniz diye....esim bana dıyor annem bu haftasonu gelecek...geldi de ama bana evımde surat yaptı ,gitti...

simdi gecen gun kayınvalidem arıyor,bu komsuları icin bizim sehrimizden masa alıp onlara goturcekmisiz...yani kadın bana direk gelip catmıyor,ya araya birilerini sokuyor laf soylemesi icin ya da iste boyle benim sinir olcagım seyler yapıyor....esim de hemen olur alırız getırırım ben gelırken dedi...

ben de dedim sen beni hani savunacaktın bide o insanlara hala burdan masa goturuyorsun...ne var diyor bir daha laf sokarlarsa soylerız nıe boyle yapıyorsunuz dıye dıyor...

ben de tabi bu sefer susmadım 3 aydır susuyorum ailen beni surekli eziyor sen gıkını cıkarmıyorsun eger boyle devam edecekse bitsin bu is dedim..simdi esim soz verdi tamam bundan snr savunucam seni dedi ama ben hala pek yapabılecegını sanmıyorum,hayatta benim icin ailesini kırmaz...
canım öncelikle ALLAH yardımcın olsun...ama bu durumu düzeltmekte altta kalmamakta senin elinde...sen o insanlara bu konuları açtıkları an ne demek istiyorsunuz siz anlayamadım deseydin ve kayınvalideninde başının etini yiyip komşuların bana ne demek istiyo neyin lafını sokuyo deseydin emin olki 2.defa böle bi konu açmaya çekinirlerdi...eşinin ailesi uzakken böleler dua etki uzaklar sana benimkiler ve eşimin ailesiyle bizde aynı semtteyiz hatta ayı mahallede eşim nişanlılık döneminde annemin dizinin dibinden ayrılmazdı şimdi araları limoni....ben ise hep bi set koydum araya fazla yüz göz olmadım hep bundan dert yandılar neden gelmiyosun etmiyosun diye ben böleyim dedim hep...ve eşimin ailesi ewlendiğimiz ilk 2 ay bunu çok sorun etti bize neden fazla gelmiyorsun diye bende oğlunuz annemin ewinden çıkmadı zamanında şimdi ne oldu peki dedim...en iyiysi bu anne beni bu konuda yadırgamayın dedim ve şimdi herkes messut bahtiyar iyikide böle olmuş diyorum iyikide çok içli dışlı gözüksekte hep bi sewiye olması şahane bişey inan...üstüme titrerler önce gelinimiz derler her istediğim alınır edilir asla hiç bi konuda hiçbişeyime karışmazlar..ama bunların hiçbiri benim kırıldığım bi noktada onların karşısına çıkmıycam anlamına gelmez...bence eşine hiç yansıtıp onunla aranı bozma kimseyi sewindirme...masalarınıda al büyüklük yine sende kalsın...ama asla kendini ezdirme cewap vermek kendini sawunmak asla saygısızlık değildir kendini bu konuda kötü hissetme...bişey söledikleri zaman konunun üstüne git ne demek istediniz anlamadım bu ne demek şimdi diye üstlerine git...kayınvalidende bişey sölerse lafını yedir...

adamın karısı, namusu, hayat yoldaşı, müstakbel çocuklarının anası, kısacası ailesi olmuşsunuz, kendinize yakıştırdığınız sıfat el kızı mı? :44:[/QUOTE
mecazi anlamda söledim...tabiki eşimin gözünde böle değilim oda benim gözümde...kendimide bu sıfatta gördüğümden değil annesine karşı çıkışlarından dolayı böle bişey söledim...

canım öncelikle ALLAH yardımcın olsun...ama bu durumu düzeltmekte altta kalmamakta senin elinde...sen o insanlara bu konuları açtıkları an ne demek istiyorsunuz siz anlayamadım deseydin ve kayınvalideninde başının etini yiyip komşuların bana ne demek istiyo neyin lafını sokuyo deseydin emin olki 2.defa böle bi konu açmaya çekinirlerdi...eşinin ailesi uzakken böleler dua etki uzaklar sana benimkiler ve eşimin ailesiyle bizde aynı semtteyiz hatta ayı mahallede eşim nişanlılık döneminde annemin dizinin dibinden ayrılmazdı şimdi araları limoni....ben ise hep bi set koydum araya fazla yüz göz olmadım hep bundan dert yandılar neden gelmiyosun etmiyosun diye ben böleyim dedim hep...ve eşimin ailesi ewlendiğimiz ilk 2 ay bunu çok sorun etti bize neden fazla gelmiyorsun diye bende oğlunuz annemin ewinden çıkmadı zamanında şimdi ne oldu peki dedim...en iyiysi bu anne beni bu konuda yadırgamayın dedim ve şimdi herkes messut bahtiyar iyikide böle olmuş diyorum iyikide çok içli dışlı gözüksekte hep bi sewiye olması şahane bişey inan...üstüme titrerler önce gelinimiz derler her istediğim alınır edilir asla hiç bi konuda hiçbişeyime karışmazlar..ama bunların hiçbiri benim kırıldığım bi noktada onların karşısına çıkmıycam anlamına gelmez...bence eşine hiç yansıtıp onunla aranı bozma kimseyi sewindirme...masalarınıda al büyüklük yine sende kalsın...ama asla kendini ezdirme cewap vermek kendini sawunmak asla saygısızlık değildir kendini bu konuda kötü hissetme...bişey söledikleri zaman konunun üstüne git ne demek istediniz anlamadım bu ne demek şimdi diye üstlerine git...kayınvalidende bişey sölerse lafını yedir...

arkadasa katılıyorum bende... ıcınde kalıp sen uzuleceğine soyle onlar uzulsun.. senı kırmaya cesaret edebılen hıç kımseye musamaha gosterme.. valla zaman kotu alttan alanın canı cıkıyo... bende hazır cevabımdır.. uzun zamandır kaynanamla öle pekte gecınemıyom.. ama bu kadınların doğasında var heralde... kendı kızı ayyy dese kıyamıyo ben geberıyom desem ne cayı bıtıyo ne kahvesı.. sabırda bı yere kadar esımede söyledım zaten artık cok sık gıtmıcem ısım sıstı valla dedım.. ıyısını buluyosanız gıdın bulunda bende hayatımı yasıyım.. ahh ahhh düşünmekten sısırıyoz kendımızı nıe dedı dıe.. bız soylıyelım onlar sıssın azcıkta yıter ya yıoter:20::20:

benim derdim hanımlar çalışırken dahi eşimin ailesinin bana yaptıklarını düşünüyorum hesap kitap yaparken bile aklıma onlar geliyor 2 yıl oldu nerdeyse evleneli ama yaptıkları içimden çıkmıyor sizce düşünmemek için ne yapmalıyım ???????

ben evleneli 7 yıl oldu hala oonları düşünüyorum. söylediklerini hatırlıyorum sinirleniyorum ve hatta ağlıyorum yani çok normal bu yorgun kşi

benim derdim hanımlar çalışırken dahi eşimin ailesinin bana yaptıklarını düşünüyorum hesap kitap yaparken bile aklıma onlar geliyor 2 yıl oldu nerdeyse evleneli ama yaptıkları içimden çıkmıyor sizce düşünmemek için ne yapmalıyım ???????

canım benım takma kafana dıcem ama bılıyorumkı dmekle olmuyor

bır psıkoloktan yardım alabılırsın

yada sevdıgın seylerı yaparak bır nebze yasnaanları unutabılırsın

hanımlar ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN inanın söyledikleriniz çok iyi geldi artık kendimi daha iyi hissediyorum içime atmak yerine uğraş bulmaya çalışıyorum :) ve söylediğinizi yapıp kayınvalidemin canını okuyacağım ilk görüşmede bana bişey derse altta kalmamk için cazgırlık yapacağım birnevi tekrar tekrar sağolun :) ALLAH BENİM DURUMUMDA OLANLARADA YARDIM ETSİN İNŞLLH

Bu kaynana zımbırtıları çok meraklı gelinlere laf sokmaya yaaa :9:
Benimde annem zamanında hep altta kalmış hep içine atmış şimdi laf sokmaya başladı ama önceden alttan alıp sonra böyle olunca çok göze batıyor.
İyisi mi sen çat çat söyle ne varsa. Bırak ne düşünürlerse düşünsünler . Altta kalmamış olursun . :7:

Back
X