Aklınızdan ne sıklıkla ne yöntemle ölüm düşünceleri geçiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba, size varoluşçu psikoterapi kitabını okumayı öneriyorum. Ölümü düşünme ölüme anlam yükleme her zaman kötü demek değildir. Ölüm olduğu için insanlık yaratıcılığını kullanabiliyor. Size çok farklı bakış açıları kazandıracak bu arada sık sık gelir aklıma ama herhangi bir psik rahatsızlığım yok.

Ölüme, yaşamaya, dünyaya nasıl baktığınızı merak ediyorum.
Niye batilinanc dünyada kendine bir yer bulamıyor acaba?

eğer doktorlar yatarak tedavi görmenizi istiyorsa yatarak tedavinizi görün.
bence siz ölmek istemiyorsunuz.. sadece o fikre kendinizi kaptırmışsınız. bipolar kontrol altına alınabiliyor.
psikiyatrı kliniği normal yatan hasta gibi değiller
her şey yasak aklımıza gelecek her şey
yatın diyenlere bu şekilde cevap veriyorsunuz. her şey yasak diye yatmıyorsanız öldüğünüzde hiçbir şey yapamayacaksınız. bunun bilincinde misiniz?

bu arada uykunun bir sebebi vardır. insan uykuyu hem fiziksel olarak dinlenmek hem beyni dinlendirmek için ister.

ya bunu diyen üye bipolar değil ama en azından depresyon hakkında ne biliyor :)

teşkür ederim
empati kurmanız hiç gerek yok
sıradan bir üyeyim
sırdan vaka olarak kayda geçerim
alakanıza minnettarım
Sıradan olmayan üye nasıl oluyor?

Bence siz gerçekten yaşamak istiyorsunuz. Tutacak ya da ikna edecek bir şey bulamamis olabilirsiniz.
Eksik birsey var diye düşünüyorsanız emin olun hepimiz eksiğiz. Dile getirsek yada getirmesek.

uyumak için kafanızı tırMALIYORUNIUSZ
Ben uyku problemimden dolayı 1 sene öncesine kadar ilaç kullanıyordum, ilaçta şizofrenilere verilen ve yan etkisi uyku olan bir ilaçtı. Ona bağımlı olduğum için ve çocuk istediğim için terapi ve daha hafif ilaçlarla bıraktım. Uyuyamıyorum hala sağlıklı ve istediğim bir şekilde, bildim bileli de uykusuzluğu yaşıyorum çok gece oldu uyuyamadığım için ağladığım. zamanında 4 gün uyumayıp acillik olan birine söylüyorsunuz bunu.

Nasıl yani anlamadım
Neden uyuyamıyorsunuz ki

Otrera

Nasıl yani anlamadım
Neden uyuyamıyorsunuz ki
aslında şöyle ben yoğun bakım hemşiresiydim ve 24 saat nöbet tutup hiç uyku ihtiyacı hissetmezdim. sonrasında da çalışmadığımda uyuyamamak beni çok rahatsız hissettirdi, anksiyete bozukluğum var aynı zamanda. gittiğim bir doktor bana o bahsettiğim ilacı başladı, o ilaçla uyuyabiliyordum. çocuk istediğim için bırakmak istedim, terapiye başladım başlayınca o ilacın bana hiç verilmemesi gerektiğini anlattı.. yavaş yavaş keserek başka ilaçlar verdi bana hatta iddiasına göre amerikadan bir damla getirtti filan ama onu da suya damlatıp içmeme rağmen uyuyamıyordum.. ve uyumadığımda da dinç devam ediyordum. ilaca da sanırım baya bağımlı olmuşum o zaman. bırakalı 1 sene oldu tabi o zamandaki gibi değilim. hala yattığım gibi uyuyamıyorum.. uyku düzeni de oturtamıyorum ama şimdi gece geçte olsa uyuyup öğlen kalkıyorum böyle tutturdum böyle kaldı..

HERKESİ ÖLDÜRĞÜMÜ GÖRÜYORUM
KALKIYIRYORUM ÜSTÜM BAŞIM KAN BAKIYIRYORYM EVCİL ÖLMEMİŞ
KENDİNİ KARNIMI DELMİŞİM
SON BÖYLE ACİLLİLLİK OLDYK
Geçmiş olsun, yani ne diyeceğimi bilemedim.
İlaçları kullanınca, kontrol altında olunca bunlari yapıyor musunuz?

Ben de bipolarım; 15 sene kadar önce bir intihar girişimim oldu. Ölüm, intihar istemi gibi düşünceler zamanla yerini ölümü takıntılı halde düşünme, "Ardında ne olacak, ölümden sonra ne var?" gibi obsesif bir sorgulamaya bıraktı. Her gün ve her gece ölümü düşünür, uykuya dalmakta güçlük yaşardım.

Bu süre zarfında ilaçlarım defalarca değişti, denendi ve dozları ayarlandı.
İlaçlarınızı kullanmayı lütfen aksatmayın, zamanla daha iyi gelecektir.

Bipolar genel ilaçlarının haricinde depresif ruh halini düzenlemek ve zorlayıcı düşünceleri dağıtmak amaçlı .. reçete edildi. Bu ilacın adını yazıyorum ama lütfen kafanıza göre alıp kullanmaya kalkmayın, kendi doktorunuza şikayetçi olduğunuz durumu anlatarak bu ilacı da danışın-sorun diye yazdım.

Geçmiş olsun diyelim, zordur bipolarlı hayat, lafın gelişi geçmiş olsun diyorum ama geçmiyor da evet ama bipolar birine huzur çok uzaktır sanmayın, dengeli bir hayat yaşadığınız, ilaçlarınızı aksatmadığınız, çevrenizde de sevgi-güven çemberi oluştuğu sürece üstesinden gelirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım. Geçmiş olsun.

teşekkür ederim
şartlarınız zor sizin de
kolaylık diklerim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…