Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
bana görede kuzendir ama bi karın daha dısarıda olduğu için ve annenden akraba olduğu için evlilik dahi olsa en azında sakat cocuk riski olmaz ama ailenin tepkisi ne olur bilemem
yani bizdede öyledir annemin amcasının oğluna ben dayı derim babamın kuzenlerine amca hala derim...ama işte herkesin bu duruma karşı bakış açısı farklı olabilir..herkesin düşüncesine saygı duymak gerek
ya ben annemin amcasının oğullarını tanımıyorum bile ne yakını bana göre hiçde yakın akraba değil bencede keyfine bak amcanın oğlu değil ya bu sonuçta !
Bence duruma bir de anne tarafından bakmak gerekir..İleride çocuğunun senin kuzeninle evlenmesi seni ne derece mutlu eder?
Ayrıca uzak akraba denilmesini anlayamadım neresi uzak ki?
Duygularından da daha tam emin değilken çok fazla düşünmemeni tavsiye ederim.
Böyle evlilikleri olan insanlar var ve herkesin kendi tercihi ama bana da akraba düşüncesi çok uzak..
Ki bu akrabalık baya baya yakın.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
bence çok yakın akraba sonucta annenin kuzeni...
aynı şey benim de başıma gelmişti anne ve babamın kuzeni beni istemişlerdi ama ben kabul etmemiştim çünkü abi gözüyle bakıyordumm...
gerçi bizim kültürümüzde amca oğluyla bile evlenen varken annenin amcasının oğlunu normal karşılayabilirlerr..
ben akraba evliliğine karşı çıkmıyorum ama onaylamıyorum da...
yine de şöyle birşey var ben olsam kalbimin sesini dinlerdimm...
bak annemin amcasinin oglu diye uzatmissin.. soyle deseydin bari: annemin babasinin kardesinin oglu..!
bi de soyle dusun "annemin kuzenine asigim" boyle yazsaydin burdaki herkesten tepki gelirdi. Dusunki senin kizin senin kuzenine asik? sence bu normal mi ? sence bu "uzaktan!" akrabalik mi oluyor? gerci ne anlatiyorum.. asik insan duymak istedigine inanirmis. walla size iyi sanslar.
Annemin kuzeni benim de kuzenim sayilir, yasi büyük olanlara dayi/teyze seklinde hitap ederiz. Hatta annemin teyzesinin torunlarina vs bile kuzen diyoruz biz. Akraba akrabadir, uzagi yakini yoktur :13:
Bizde akraba sayilmamasi icin arada en az 7 kusak olmasi gerekiyor
Kimilerine göre kuzen olmasa bile yakin akraba sayilir. Eger akraba bile sevgili/es gözüyle bakiyorsa kimseye güvenmemeli
canım bu sizin aile yaşayışlarınıza bağlı..
sonuçta kendi öz amcaoğlun değil.annenin amcasının oğlu....kendimden örnek vereyim yakın sayılmaz..sonuçta akraba aynı köyden vs.ama olmuycakbirşey değil.benim annemin amcasının daysının oğullarıyla biz çok mesafeliyizdir mesela...oyüzden olmuycak birşey değil...
bu galiba ne kadar yakın olduğunuzla alakalı bi durum zira ben kendi amcamın oğlu ile hiç yakın değilken annemin amcasının cocukları ile cok cok yakınım.ama ne oluırsa olsun bana akrabalar arasında böylr ilişkiler cok tuhaf geliyor.bizde yakın komsu cocuğuna bile o gözle bakılmaz arkadaştır o farklı bir amaç güdülmez.bence sen ne kadar yakın uzak akraba gözü ile bakarken kan bağı olarak düşünme de gerçekten ne kadar yakın olduğunuza bak.bence biri ile uzaktan akraba olmak için anne yada banın bilmemnesi olması yetmez.ne bileyim dayınız biri ile evlenir onun evlendiği kişinin bilmem nesi sizin uzaktan akrabanızdır.ama anne ve babanın amca dayı teyze çocukları benim gözümde uzaktan akraba olamaz.yinede tercih sizin tabi herkesin doğrusu kendine
ups yani tabiki herkesin ilişkileri farklıdır aile yapınızı bilemeyiz canım ama mesela ben kendimi düşündüm de yani biz baya kardeş gibiyiz baya baya yakınım yani bence içinde bi şeyleri daha fazla alevlendirmeden vaz geçmelisin