akrabalarım beni sinir etti

Cahillikle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Ne okumayan görmeyen insanlar var okumuşlara bianen çok daha düşünceli ve görgülü. Bu düşüncesizlik oluyor bence.
Tabikide akrabanız olmaları böyle davranmalarını gerektirmiyor. Bende günlük hayatta topladığım yer dağıldığında çok sinirleniyorum. Birde sizin nişan telaşınız var ki. Böyle sinirlenmeniz normal. Annenizle konuşsanız teyzenizin kulağına birkaç şey çıtlatsa. Yada çocuklara uğraş alanı bulunsa;oyuncak,çizgi film gibi.

ayy sabah sabah okumasaydım keşke konunu canım içim şişti resmen.valla yerden göğe kadar haklısın.hiç de saçma bulmadım tepkilerini.misafir misafirliğini bilecek çocuk çocukluğunu.hee çocuklara kızmam ben çocuktur.hepimiz çocuk olduk.ben anneye kusur bulurum.anne anneliğini bilecek.gittiği yerde yayılmayacak efendim.he başa çıkamıyorsan da gitmeyeceksin misafirliğe.ablamın oğlu pek bi yaramazdı.biz yıllarca gündüz oturmalarına bile gitmedik.bırak yatılıyı.hepimiz misafir severiz.genlerimizde var çok da iyi ağırlarız.ama misafir de adam olsun kardeşim.ne o öle bütün odaları istila etmek.dolapların içine girmek.herkesin bi mahremi vardır.teyze oğlu da olsa.geldiyse kardeşim bi yere kıvrılsın evdeki genç kızı da rahatsız etmesin.valla çok sinirlendim.sen de bugün bütün işlerini bırak bi arkadaşına git bi kahve iç kendine gel.valla ben söylüyorum bana böyle misafir gelecekse hiç gelmesin.çocuklara lafım yok anneye uyuz oldum...

madem anneniz misafire ayıp oluyor diye size çıkışıyor misafir kadını da işlerinize dahil edin.
bir evde misafirlik 3 gün olurmuş demek erkenden geldi bir faydası olmalı
bir işin ucundan tutsun diye beklemeyin siz müdahil edin örneğin süpürgeyi siz mi çekiyorsunuz, tozu ona aldırın yemek için salatayı yapsın çorbayı karıştırsın vs... Çocuklar için de sesinizi yükseltmeden "anne" yi uyarın sahip çıksın çocuklarına.

Tebrik ederim mutluluklar dilerim

Bu cahillik değil resmen görgüsüzlük ve yüzsüzlük..
Uzaktan gelse bile 1 hafta önceden gelmez çoluk çocuk bir insan.
Herşeyin bir adabı vardır.
Yerden göğe haklısınız,annenize de üzüldüm. Kadın nereye yetişip nereyi toplayacağını şaşırmıştır.

1 saatlik mesafeden nişana 1 hafta öncesinde geliyorlarsa düğününde artık 1 ay öncesinden gelirler

Herşeye rağmen stresini azaltmaya bak..İnan sonra üzülürsün..Ben nişanımda herşeye müdahale etmekten birşey anlamamıştım..Stres stres üstüne ayrı sonra insanların yorumları ayrı uçuklanmıştım. Kendine zehir etme.Herşey olacağına varıyor inan...

Mutluluklar dilerim..
Bu arada o malum akrabayı da yakınlarınızdan biri alsın davet etsin..

teyzemin sözleri çok ağırdı yanlız ben buraya yazmadım daha saydıklarını bir büyük olarak ki teyzemde olsa çok ağır konuştu resmen oranı buranı açıp niye gösteriyorsun tarzı laflar etti bana. ki zaten yüzüne bir şey demedim yani laf etmedim yüzüne karşı yapamam da zaten. haklı olabilirsiniz dışarıdan demesi cidden kolay ama bunların yaptığı misafirlik değil ki kullanmak yani en büyük öfkemde bu zaten. sizin eve gelen misafirleriniz sabahın yedisinde hadi kalkın deyip kaldırıyor mu sizi?

tşk ederim. kadın arada kalkıp yardım ediyor ama çocuklarına vs bakmıyor biz çocuklarının peşinde dönüyoruz çocukları çok yaramaz her yeri döküyorlar faydalarından çok zararları var yani. nişandan düğünden önce misafir gelmesi normal tabi ki buna bir sözzüm yok ama bunlarda anlamadığım bir şey var oda çok yakından geliyorlar yani bu kadar erken neden geliyorlar cumadan gelin yine eyvallah pazartesiden beri bizdeler. pazartesi günü kahvlatılarını bile yapmadan saat sekiz gibi çıktılar geldiler üç tane çocukla

cahil derken ne mezunu olduklarını kast etmedim görgüsüzler düşüncesizler anlamında söyledim bende yanlış anlaşılmasın. bir on dk çizgi film izleyip sonra başlıyorlar evin her yerini dökmeye saçmaya

kimse kimsenin evine bunlarda yiyip içeyim diye gitmez.10 saatlik.1 saatlik yol farketmez.

ama durum onu gösteriyor. yani izne ayrılmışlar soluğu bizim evde aldılar. hayır yani burda akrabaları olsa da onlara gidip zaman geirmeye gelmişlerdir desem oda yok. burda gidip oturaakları bir akrabaları yok akrabalarının hepsi il de biz ilçe de yaşıyoruz. yani bizde de evde oturcaklar kendi evlerin de de. ee o zaman neden erkenden çıkıp geliyorlar evinizde bir güzel dinlenin misafirliğe gidin gelin. üstelik adam ben dinleneceğim deyip deyip sag da solda yatıyor sürekli odaları işgal ediyor evinde yatıp dinlense ya. birde evimiz sobalı onlar her gün üç oda yakmak zorunda kalıyoruz. bu soğukta soba değitirmesi vs de işkence gibi valla.

ben uzun yerden geldiler insan birazz tahamül eder diye seni eleştirecektim ki geldikleri yer bir saatlik mesafe olduğunu okudum insan üç çocukla bir yere gitmeye korkar çocuktur yapar ama durduramıyosan niye o kadar erken gidiyosun akrabalrının yaşı büyükse çok düşünceli olmayabilirler takma kafana nişan gününü düşün sonra sinirden çirkin görünürsün bak

evet bağırmamam gerekirdi belki ama cidden dayanamadım evdeki durumu bilmiyorsunuz uzaktan bakınca abartıyorum görünebilir haklısınız belki ama böyle misafirliğe de kimse dayanmaz ki ya erken vs gelmelerini geçtim de rahat tavırları çok sinir bozucu yani ben böyle tavırlara gelemem. bende misafirimi el üstünde tutarım hatta iş vs beklemem hiç bir misafirimden ama misafirde misafirliini bildiği sürece bunların görgüsüzlüğüne tahammül edemiyorum. tatlı dille de konuşuyorum abla çocuklarına bak da ben şuraları toplucam diye ağzının ucuyla çocuklar oturun bir yere diyor sadece adam da beni tersliyor niye şimdi yapıyorsun cuma cumartesi yapsana işlerini felan diyor gelde kızma şimdi ya bildiğin tatile gelmişler yani temizlik vs yapıpta bizi rahatsız etmeyin gibi tavırları var. çok muhabbetim yok bu insanlarla bu kadar görgüsüz düşüncesiz olduklarını bilmiyordum.

uzun yerden gelseler bende eyvallah diyeceğim ama bunlar bir saatlik yerden yakın yerden geliyorlar. yaşları 30-35 öyle çok yaşlı felan da değilller. teyzemin gelinlerinden biri de sevmiyor bunları o da misafirliğe davet etmiş akşam çay içmeye çağırmış sabah on gibi gelmişler üstelik bir gün öncesi işten gelmiştim evi toplayamadım ogün öğlen akşama kadar toplar temizlerim diye düşünmüştüm dedi sabah on gibi geldiler dedi şaşırdım felan dedi üstelik yatıya kalın demememe rağmen yatıya kaldılar dedi ertesi günde işe gidecektim sıkıntıya girdim dedi bir daha çağırmaya cesaret edemiyorum dedi

bunlar akraba değil akbaba kızım ya.
şu nişanı atlatın da daha düğünü var bu işin.nişanda bir hafta kalan düğünde ne yapmaz.
yüzde yüz haklısınız.
teyzeye gelince büyükse büyüklüğünü bilsin konuşurken.
bir daha haddini aşarsa başımda annem babam var,en önemlisi aklım var deyip cevabını verin.

sen biraz gerginsin sanırım. yine de akrabaların çok erken gelmişler.. nişan evi hareketli olur bu kadar erken gelmeleri doğru değil. en fazla 1 gün önce gelinir. bir de yardım etmemeleri falan neyse sabır de geç. bu güzel günleri gergin geçirme...ayrıca kendi işlerine bak.misafirse senin de işlerin var.

teyzem kendi doğrularına göre davranmamızı istiyor haddini bir hayli aşıyor. bir arkadaş teyzemi eleştirmeme kızmış ama sözleri çok ağırdı gerçekten kıyafetime laf etmekle kalmadı sadece nişanlanacağım adamı da eleştiriyor neden kendi memleketimden birini bulmamışım ailesi çok açıkmış yakışıyormuymuş hiç bizim gibi dindar bir aileye. bir de tehtit ediyor bunlar alkolde kullanıyordur düğünde alkol içeni görürsek biz terk ederiz düğünü diyor. nişanlında alkol alıyorsa evine gelmeyiz gibi bir sürü laflar ediyor ya çok ağır konuşuyor. bir şey diyemiyorum büyüktür teyzedir diye ama oda benim sabrımı taşırmak için uğraşı duruyor. yeni değil yıllardır böyle hep beni eleştiriyor kapalı değilim diye kızıyor saçımda boyaya karşıyor ki onlara gittiğimde en azından kıyafetime dikkat ediyorum yine de sürekli bana laf sokuyor.

eldemi gerilmemek. nişan günü nişanlımın akrabaları gelcek. ee ev dip bucak temizlemek gerek pis dağınık bir ev görmelerini istemem ama mümkünmü çocuklar burunlarını sildikleri peçeteleri sağa sola sıkıştırıyorlar çikolatali elleriyle kapılara koltuklara vs lere dokunuyorlar wc nin durumunu hiç anlatmayım. çocuklar değil ki anne babası da temizlikten yoksun insanlar.

Yerinde olsam ben de delirirdim :/
Zaten stresli oluyor insan.
Gelmişler artık yapacak bir şey yok. Nişandan bir gün önce yaparsınız temizliğinizi. Çocukların annesi de dizginlesin kocasını çocuklarını.
Millet de çok görgüsüz yahu.

Amaann ne stresli zamanlar.
Allaha şükür geride kaldı o günlerim.

Ayyyyy yemin ederim benim senin evine gelip herkesi kovasım geldi. Bu ne yahu? Ama ben de bilirim bu tipleri bizim akrabalarda da vardı böyle tipler Allah'tan annem lafını sakınmaz, önce ailem sonra akrabalarım der korur bizi, akrabalar da bi iki küsüp alıştılar annemi böyle kabul ettiler. Seni o kadar iyi anlıyorum ki canım sonuna kadar haklısın.

Madem yardım etmiyolar sen misafir kadına söylemeyi denesen? Dertleşir gibi söyle ama " bizim telaşımız çok yetişemiyoruz, sizin desteğinize ihtiyacımız var" deyip bi iki iş tutuştursan eline yapmaz mı ? Gerçi pek de yapıcak tipler gibi değiller ama? Yapmazsa da sen sıkıcaksın dişini canım, illa ki atıp tutan, laf söyleyen çok olur. Sen illa onlara sözle cevap vermek zorunda değilsin, tavırlarınla da belli edebilirsin "sana laf düşmez"i.

Lütfen sadece müstakbel nişanlınla ikinizi düşün, nişanın sizi birleştiren ilk resmi adım olduğunu hisset sadece ona odaklan. Temizliği de çok dert etme illa ki pis olmaz ev misafirleriniz geldiğnde, zaten o curcunada kimse dip köşeyi de farketmez sıkma canını, zaten varolan stresini ikiye katlama.

Teyze oğlu ve gelin demişsin ,sonuçte 1. derece yakınınız değiller.
niye bu kadar tepenize çıkardınız.herşeyin bir adabı var.
erken gelir de insan bu kadar erkenden kapak atılır mı.pes yani.
burada tavrını koyması gereken kişi annen.
ondan yüz buldukları için bu şekilde davrandıkları ortada.
nişan evinin bin türlü hazırlığı olur,konuşacağınız olur
alınacak olur vs. vs.bunlar aile içinde halledilecek meseleler.
şahsen teyze oğlu ve eşi benim için uzak akraba sınıfındadır 1 hafta ağırlamak için.
annen ses çıkarmıyorsa,senin tavırların göze batacaktır haliyle.
hata en baştan yapılmış.kibar bi dille kabul etmeyecekti annen.
evi alt üst edeceğiz çok işimiz var vs. diyebilirdi.
neyse olan olmuş artık,sen sinirlerine hakim olmaya bak.
yapılacak bişey yok gibi.

E bi zahmet yuzune burda saydiklarinizi saymayin yani.. Artik ne dediyse buyugunuz sonucta he deyip gecin...
Niye kullansinlar ki sizi herkesin duzeni yasam tarzi farkli kimi erken uyanir kimi gec uyanir..Onlar demeden sizin zaten uyanmaniz gerek evde misafir varken onlar uyanmissa uyumak olmaz zaten omurlukte gelmemisler idare edin...

Niye idare etsin ki bu kadar düşüncesiz bi misafiri, hem de kendisi için çok önemli bi anı yaşayacağı zamanda. Valla sizin ev iyiymiş ya, biz de gelelim mi size?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…