Biraz abartmissiniz...Misafirler sizin icin gelmis 2 gun hizmet edeceksiniz diye bi ton laf saymissiniz madem oyle davet etmeseydiniz,
teyzenize soylediklerinizde hic hos degil oyle begenmissin oyle giyecegim dersin..nisan stresinden olsa gerek dusuncelerini hos bulmadim..
madem anneniz misafire ayıp oluyor diye size çıkışıyor misafir kadını da işlerinize dahil edin.
bir evde misafirlik 3 gün olurmuş demek erkenden geldi bir faydası olmalı
bir işin ucundan tutsun diye beklemeyin siz müdahil edin örneğin süpürgeyi siz mi çekiyorsunuz, tozu ona aldırın yemek için salatayı yapsın çorbayı karıştırsın vs... Çocuklar için de sesinizi yükseltmeden "anne" yi uyarın sahip çıksın çocuklarına.
Tebrik ederim mutluluklar dilerim
Cahillikle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Ne okumayan görmeyen insanlar var okumuşlara bianen çok daha düşünceli ve görgülü. Bu düşüncesizlik oluyor bence.
Tabikide akrabanız olmaları böyle davranmalarını gerektirmiyor. Bende günlük hayatta topladığım yer dağıldığında çok sinirleniyorum. Birde sizin nişan telaşınız var ki. Böyle sinirlenmeniz normal. Annenizle konuşsanız teyzenizin kulağına birkaç şey çıtlatsa. Yada çocuklara uğraş alanı bulunsa;oyuncak,çizgi film gibi.
kimse kimsenin evine bunlarda yiyip içeyim diye gitmez.10 saatlik.1 saatlik yol farketmez.
bence misafire ne kadar kızsanız da öyle bagırmamanız gerekirdi. streslisiniz anlıyorum ama kusura bakmayın annenizin azarını haketmissiniz. anlık bir siniriniz anneniz ve sizin hakkınızda "cok cazgır bir kızı var, dogru duzgun yetistirememis" diye tum akrabalarınızın dedikodusuna yol acacagını dusunmeliydiniz.
ya bu tatilcilerin erkenden gelmelerine musade etmeyecektiniz, ya da akrabalık iliskilerinizi kullanıp ona evde is yaptırmaya cekinmeyeceksiniz.
konusurken kavga ederek degil de hem esprili hem samimi gibi davranıp lafı sokun, iş beklediginizi soyleyin.
"X abla cocuklarına bakar mısın, nisan icin temizlik yapıyorum anında dagıtıyorlar, walla tekrar el izi görürsem kocanın bile eline bezi verecem bu gidisle (gülerek). hem sen bu evin yabancısı degilsin baksana 1hafta once gelecek kadar samimiyiz, yemek hazırlamak icin cekinmene gerek yok, rahat ol." desen belki size bu kadar zorluk cıkarmazlardı... :44:
ben uzun yerden geldiler insan birazz tahamül eder diye seni eleştirecektim ki geldikleri yer bir saatlik mesafe olduğunu okudum insan üç çocukla bir yere gitmeye korkar çocuktur yapar ama durduramıyosan niye o kadar erken gidiyosun akrabalrının yaşı büyükse çok düşünceli olmayabilirler takma kafana nişan gününü düşün sonra sinirden çirkin görünürsün bak
bunlar akraba değil akbaba kızım ya.
şu nişanı atlatın da daha düğünü var bu işin.nişanda bir hafta kalan düğünde ne yapmaz.
yüzde yüz haklısınız.
teyzeye gelince büyükse büyüklüğünü bilsin konuşurken.
bir daha haddini aşarsa başımda annem babam var,en önemlisi aklım var deyip cevabını verin.
sen biraz gerginsin sanırım. yine de akrabaların çok erken gelmişler.. nişan evi hareketli olur bu kadar erken gelmeleri doğru değil. en fazla 1 gün önce gelinir. bir de yardım etmemeleri falan neyse sabır de geç. bu güzel günleri gergin geçirme...ayrıca kendi işlerine bak.misafirse senin de işlerin var.
teyzem kendi doğrularına göre davranmamızı istiyor haddini bir hayli aşıyor. bir arkadaş teyzemi eleştirmeme kızmış ama sözleri çok ağırdı gerçekten kıyafetime laf etmekle kalmadı sadece nişanlanacağım adamı da eleştiriyor neden kendi memleketimden birini bulmamışım ailesi çok açıkmış yakışıyormuymuş hiç bizim gibi dindar bir aileye. bir de tehtit ediyor bunlar alkolde kullanıyordur düğünde alkol içeni görürsek biz terk ederiz düğünü diyor. nişanlında alkol alıyorsa evine gelmeyiz gibi bir sürü laflar ediyor ya çok ağır konuşuyor. bir şey diyemiyorum büyüktür teyzedir diye ama oda benim sabrımı taşırmak için uğraşı duruyor. yeni değil yıllardır böyle hep beni eleştiriyor kapalı değilim diye kızıyor saçımda boyaya karşıyor ki onlara gittiğimde en azından kıyafetime dikkat ediyorum yine de sürekli bana laf sokuyor.
teyzemin sözleri çok ağırdı yanlız ben buraya yazmadım daha saydıklarını bir büyük olarak ki teyzemde olsa çok ağır konuştu resmen oranı buranı açıp niye gösteriyorsun tarzı laflar etti bana. ki zaten yüzüne bir şey demedim yani laf etmedim yüzüne karşı yapamam da zaten. haklı olabilirsiniz dışarıdan demesi cidden kolay ama bunların yaptığı misafirlik değil ki kullanmak yani en büyük öfkemde bu zaten. sizin eve gelen misafirleriniz sabahın yedisinde hadi kalkın deyip kaldırıyor mu sizi?
E bi zahmet yuzune burda saydiklarinizi saymayin yani.. Artik ne dediyse buyugunuz sonucta he deyip gecin...
Niye kullansinlar ki sizi herkesin duzeni yasam tarzi farkli kimi erken uyanir kimi gec uyanir..Onlar demeden sizin zaten uyanmaniz gerek evde misafir varken onlar uyanmissa uyumak olmaz zaten omurlukte gelmemisler idare edin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?