akrabanın ettiğini akrep etmez.

Anneniz neden gocunmuş ki gururla dayadım sırtımı çok şükür deyip kapatsın ağızlarını...sizin karışmanız hoş olmaz annenize söyleyin gereken cevabı versin ki bu utanılacak bişey değil hayırlı evlat yetiştirmiş ne güzel....

Demek ki onlarda sen gibi kız YOk arkadaşımne mutlu sana.insanların kıskanmak içlerine işlemiş.atanamasan da sürekli laf çarptırırlardı.
Keşke herkes kendi içinde mutlu olsa kıskançlık olmasa ama oluyor.İnsanlar boş çünkü işsiz

Sağol canım rabbim hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin

Bi oğlu vardı çok övünürdü onunla hatta benim erkek kardeşim yok iki kız kardeşiz biz. anneme neyse üzülme seninde damatların olur derdi alaycı alaycı. halbuki benim annem babam hiç bir zaman erkek kız ayrımı yapmadı. şimdi o çok övündüğü oğlu evlendi kapılarını bile açmıyor. bayramlarda bile zor geliyo diye dert yanmış diğer halama

Biliyomusun aynını bende dedim anneme onlarla ger görüştüğünde güzel giyin dedim. ama yapamıyoki. bu yaşına kadar görmedi ki bişey şimdide tek hayali umreye gitmek

konu başlığına cevaben aynen öyle demek istiyorum.
yıllarca babam sülalesine sustum sustum sonra bir sebepten bir patladım attım hayatımdan gitti. şimdi oohhh dünya bana güzel. kardeşime güzel anama güzel. kurtulduk yeminle huzurumuz yerinde.
tavsiyemdir.

ilk fırsatta halan vs ile konuştuğunuzda "inşallah kuzenime de sen sırtını dayarsın da gidebilirsin umreye " diyebilirsiniz

hatta siz arayıp "anneme böyle böyle demişsiniz
ben iltifat olarak aldım bu zamanda baba bağ bağışlıyor da evlat üzüm bağışlamıyor ben çıktığım kapıya bağ hediye edeceğim
bunun görülmesi hoşuma gitti inşallah sizinde bağ bağışlayanınız olur" diyip dalga ile laf sokulabilir

tatlımmm kıskanıyorlar emin ol! benim teyzelerim bile çekemiyor, çünkü kendi çocukları hiçbir şey yapmıyorlar, hep bir ima anneme hep ima. öz teyzem bile bana kaç kere dediki paranı yedirme (yedirme dediği de ailem) , kimseden hayır yok, biriktir dedi. bende dedimki neden kimseden hayır olmasın, ben 2 gün sonra işsiz kalsam bana bakacak olan yine annem babamdır. bu zamana kadar okuttular ettiler ailemle paylaşmayacağım da kiminle paylaşıcam diye azarladım. kendi çeyizimi düzerken annemin de eksiklerini aldım aldım koydum. ya resmen çekemiyorlar inan çekemiyorlar biliyorum yani.

ama biz hiç moralimizi bozmuyoruz bu durum için. hatta içten içe seviniyorum iyice çatlasınlar. sen niye dert ettin ki? geçenlerde anneme yine güzel kıyafetler aldım ohh akrabların içinde yine dedi kızım aldı diye :))) her yerde beni konuşuyorlar, annesine bunu yaptı şunu yaptı diye, varsın konuşsunlar, onların da evlatlarının durumu iyi, gönülleri bol değilse bize ne.

Bunların hepsi cahil kesim.
Annene söyle hiç üzülmesin. Sende üzme kendini.
İki üç gün sonra para istemezlerse iyidir..
Düşünden de muazzam yaptıklarında..

Bu hayatta akraba ile gidiş gelişe samimiyete falan hiç gerek yok
Test edildi onaylandı
Gereksiz konuşmuş

Aman onlara ne. Bende aileme sürekli destek olmaya calistim. Çünkü su an para kazanıyorsam onlar sayesinde. Zamaninda kendilerinden kisip bizim dershane kitap vs. Paramizi onlar vermedi mi? Ben 4 yil uni okurken onlarin ne zorluklar çektiklerini biliyorum. O yuzden sende takma. Annenede söyle o da düşünmesin. Kızının anmesine harclik vermesinden dogal ne olabilirki

O kadar sıkıntı çekmiş iyi ediyorsun onlar anneni çekemiyor o iyi yapıyorum dedin olay kapanır

Ben o halayı arardım canım. Hiç beklemezdim 2 laf sokmak için. Annemin eski yaşadığı şartlarda ne destek verdinde kadına şimdi seve seve gönderdiğim para yüzünden böyle bi cümle kurup anneciğimi kırıyorsun derdim ben. Daha çok gönderdiğim zamanlar da olacak inşallah falan derdim. Daha da çatlatırdım onu

Kıskançlıktan başka bir şey değil. Anneniz canını sıkmasın, ben de yardımda bulunuyorum aileme durumumuz iyi olmasına rağmen. Ayıp bir şey değil bu. Bu zamana kadar onlar bize bakmış, bizim de onlara yardımcı olmamızdan doğal ne olabilir?

anneniz söylemesin kimseye bence.. siz iyi niyetle söylesenizde insanlara yorum yapma hakkını verdiğiniz için ve çoğu insanın fesat düşünceli olması sebebiyle böyle kalp kırıklıkları yaşanıyor. fırsat vermeyin kimseye söylemeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…