Sınıf değişikliği mı talep edeceksiniz? Aynı öğretmen ile kalacaksa yönetime gitmenin faydası olmaz yine sınıfta o öğretmenin vicdanına kalacakMerhaba Hanımlar.
Daha önce aynı başlıkta bir konu açmıştım. Kızım ilkokul birinci sınıfta ve arkadaşından duygusal zorbalık gördüğünü düşündüğümüzü yazmıştım. Bu süreçte defalarca okulla görüştüğümü, he hı deyip geçiştirdiklerini de anlatmıştım ve sizden fikir istemiştim. Çok güzel, aklı başında, yol gösterici yorumlarınız oldu. Özellikle eğitimci üyeler çok yardımcı oldular. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Geçen sürede kızım içine kapandı. Önceki konumdaki mevzudan olduğunu düşündüğüm için de öğretmenle görüşmeye gittim. Sanki daha önce sonuç almışım gibi. Kadın bana kızın sınıf arkadaşlarıyla oynamıyor, başka sınıftan arkadaşlarının yanına gidiyor dedi. Ben de o zaman sınıfta bir sorun var ki çocuk kaçıyor dedim. Kadın sınıfta her şey normal, sizin çocuğunuzda sıkıntı olabilir dedi. Madem çocuğumda sıkıntı var beni neden aramadınız, terapi, uzman, bir çaresini arasaydık dedim, cevap yok.
Kızıma bunun üzerine üç seans oyun terapisi aldırdık ve sonuç, çocuğun sınıfta dışlandığından, arkadaş edinmekte bir sıkıntısı olmadığı halde sınıfta arkadaş edinemediğinden, öz güveninin zedelendiğinden uzman görüşüyle de emin olduk. Doktorun yazılı görüşünü de aldık. Doktor sınıf veya okul değiştirmeyin, mücadeleyi, öğretmeniyle iş birliği yapmayı öğrensin dedi.
Sorum şu. Sözlü talep işe yaramıyor, defalarca denendi. Mecburen müdüre doktorun önerileri ile birlikte bir dilekçe verip öğretmeni ve rehberlik servisini harekete geçirmesini sağlamak zorundayız. Böyle olunca da resmi süreç başlatmış olacağız ve bu durum öğretmen öğrenci ilişkisini zedeleyebilir mi. Diğer durumda da harekete geçmesek bir sorun yok deyip yine geçiştirilir miyiz. Ne dersiniz, ya herro ya merro deyip gelişine yapıştırmak mı yoksa öğretmenle konuşup onun keyfini beklemek mi çocuğum için daha az hasarlı olur.
ben uzman da eğitimci de değilim ama sanırım duygusal davranıp yere batsın öğretmeni de okulu da diyerek değiştirirdim.Doktor sınıf veya okul değiştirmeyin, mücadeleyi, öğretmeniyle iş birliği yapmayı öğrensin dedi.
Eski bir egitimciyim. Doktorun tavsiyesini çok hayalci buldum açıkçası. Gercekci olun ve sınıf değiştirin lütfen. Mücadeleyi her türlü öğretecek zaten hayat. Bu yaşta çocuğa eziyet etmeye gerek yok. İşbirliği de zaten iki taraflı bisey. Gönülsüz öğretmenle yapılabilecek bisey değil.Doktor sınıf veya okul değiştirmeyin, mücadeleyi, öğretmeniyle iş birliği yapmayı öğrensin dedi.
Sınıf değişikliği mı talep edeceksiniz? Aynı öğretmen ile kalacaksa yönetime gitmenin faydası olmaz yine sınıfta o öğretmenin vicdanına kalacak
Bu aşamaya gelirsem sessiz sedasız gitmem ama iyi bir çorap örer de giderimben uzman da eğitimci de değilim ama sanırım duygusal davranıp yere batsın öğretmeni de okulu da diyerek değiştirirdim.
Bence de öğretmenin motivasyonu çok önemli. Ve anlaşılan sizin öğretmenin pek umurunda değil durum. Ben olsam ben de değiştirirdim okulu veya sınıfı. Mücadeleyi başka yerde öğreniverir bişey olmaz, kıyamazdımEski bir egitimciyim. Doktorun tavsiyesini çok hayalci buldum açıkçası. Gercekci olun ve sınıf değiştirin lütfen. Mücadeleyi her türlü öğretecek zaten hayat. Bu yaşta çocuğa eziyet etmeye gerek yok. İşbirliği de zaten iki taraflı bisey. Gönülsüz öğretmenle yapılabilecek bisey değil.
Bütün ihtimalleri o kadar uzun uzun düşündüm ki haklı olmama rağmen acaba ben mi takıntı yaptım diye düşünür hale bile geldim. Sene ortasındayız uyum sorunu orada da yaşayacak. gittiğimiz yerde de aynı şeyle karşılaşabiliriz. Çocuk bizden her zorda kaçmayı öğrenecek. Böyle böyle mağdur olan çocuk gittiği okullarda sorunlu ilan edilecek. Ben kalmak ve bu soruna kim neden olduysa onunla çözmek taraftarıyım. Hele de haklıyken, elim kuvvetliyken. Sadece hangi yöntemle çözmeli onda kararsızımBence zedeler. Aslında zedelenmesi gerekiyor ama henüz o seviyede değiliz. Ben olsam okulunu değiştirirdim
Lisede akran zorbalığı yüzünden okul değiştirmiş biri olarak yazıyorum bazen ne kadar mücadele ederseniz edin olmaz.Doktor sınıf veya okul değiştirmeyin, mücadeleyi, öğretmeniyle iş birliği yapmayı öğrensin dedi.
Kızım çekingen değil. Şöyle değil. Okul dışında hafta sonları dövüş kursuna gidiyor. Kendi isteği ve oradaki ortam sert olmasına rağmen arkadaşlarıyla çok iyi. Servisteki arkadaşlarından ve yan sınıftaki arkadaşından sürekli bahsediyor ama sınıf hakkında tek bir şey söylemiyor. Orayı kafada kapatmış.Kızım bu sene 1. Sınıfa başladı. Sınıfında 15 erkek 7 tane kız öğrenci var. Öğretmeni bu okula bu sene başlamış ama 17 yıllık ogretmenmis. Kızınız normalde çekingen , sessiz onunla oynanmazsa başka arkadaşlarının yanına gidip oynamazmi ?
Size de geçmiş olsun.Lisede akran zorbalığı yüzünden okul değiştirmiş biri olarak yazıyorum bazen ne kadar mücadele ederseniz edin olmaz.
Çok kıymetli bir yorum. Çok sevindim. Bize de örnek olsun.Bu arada abimin kizi da ilkokul zamani bu sekilde bir dislanma ile ugrasmak zorunda kalmisti. Yan sinifa gidip yan siniftakilerle takiliyordu tenefuslerde cunku butun sinif kustu kiza. O zaman abimler birsey yapamamisti. Ilk kez tecrube edindikleri bir durum ne yapacaklarini bilemediler galiba ama evde cocugu surekli gazladigimizi hatirliyorum. Simdi universiteye gidiyor. Gayet sosyal ve populer bir genc kiz oldu. Belki bir destek ile boyle durumlarda nasil davranmasi gerektigini ogretmeye baslayabilirsiniz. Bu tarz durumlarda bazen insanlar yalniz kalmamak adina diger insanlari memnun etmeye odaklaniyorlar ve bu durumda kendi benliklerini bastiriyorlar. Bunu yapmadan bu sorundan ozguvenini gelistirip de cikabilecegi bir yontem olmali mutlaka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?