Akran Zorbalığı 2.Perde

Sıkmamak adına açtığım ilk konuyu tekrardan yazmadım. Aşağıya bırakıyorum okursanız sevinirim.

Biz bir tek çocuktan şüphe ederken sanırım bir grup çocuk var. Tabi doktor etik olmadığı için isim isim söylemedi. Bu çocukları bulmak ve sorunu çözmek için okulun desteği lazım ama dediğim gibi geçiştirip gönderiyorlar.

Çok kıymetli bir yorum. Çok sevindim. Bize de örnek olsun.

Biz de sadece bu durumdan çıkmak değil, kişiliğinin geliştiği bu yaşlarda karakterini de güçlendirmek için uğraşıyoruz.
Tabi bunu burada yazmak kolay bir is ama uzun bir surec. Insanin karakterinin gelismesi de bir surec.
Hayatimiz boyunca bir takim olaylar yasiyoruz ve bu yasadigimiz olaylar bizim karakterimizde izler birakiyor. Ben bazi durumlarda, birseylerin ne kadar erken ogrenilirse o kadar iyi olacagini dusunurum cunku cocukluk ve genclikte insan kolay esneyebiliyor ve kabullenebiliyor. Ama yine de zorlu ve stresli bir surec. Aile olarak dogrudan mudahele edememek de biraz can sikici. Umarim en hizli sekilde bu olayin icinden cikabilirsiniz.

Aslına bakarsanız ben de resmi yollardan çözme taraftarıyım ama sene ortası ve alacağımız her türlü karar hali hazırda hassas dönemde olan çocuğumuzu daha da yıpratacak. Çocuk için en az hasarlı cözüm hangisi olur onu arıyoruz açıkçası. İş resmi yollarla çözmeye kalırsa bu saatten sonra korksunlar benden.

Çok teşekkür ediyorum. İnşallah güzel bir süreç olur.

Eğitim kısmı iyi ama cocugnza etiket koyması, destek olmaması mühim değil mi? Bence eğitimden çok bu önemli

Durumunuzu cok iyi anliyorum. Beni de ilk basta esim durdurdu. Cocuklar orada sikayet edersen cocuklara nasil davranirlar bilemiyoruz falan dedi. O yuzden once baska bir kres bulduk. Kaldi ki hala cocuklari aldiktan sonra sikayet edelim diyordu ama ben artik cok sinirlendim. Bana gore daha ne yapacaklar cocugun bogazina mi yapisacaklar. Cocugumu dislamis ogretmenler ve cocuk icine kapanmis ve bu cocuk 2.5 yasinda. O yuzden ben direkt sikayet ettim. Ustune konuyu birazcik desince cok daha farkli seylere de ulastim. Teker teker sikayet ettim hepsini. Islerinden mi olacaklar olsunlar. Umrumda olmaz.
Siz durumunuzda cocukla direkt olarak iletisim kurabildiginiz icin bence ogretmene uyarida/ isbirligi uyarisinda bulunup. Daha profesyonel cozmeye calisabilirsiniz. Ayni zamanda da cocugunuza her aksam gaz verip, sabahlari ozguven patlamasi ile okula gonderebilirsiniz.
Isler daha da cikilmaz hale geldiginde okul degistirmek daha mantikli gibi ( Ruhsal ve fiziksel sagligi tehlikeye girdiginde mesela)

İlk konunun ana teması ana okulunda başlayan zorbalığın birinci sınıfta devam etmesiyle alakalıydı. Bizim şüphelendiğimiz bir çocuk zaten vardı ama doktor bir kaç çocuk olduğundan şüpheleniyor. Şüphelendiğimiz çocuk işin içinde mi başka bir olay mı okul tenezzül eder de ilgilenirse ögrenebilecegiz.

Çocuğun oynama şeklinden kaynaklı olsa daha önce farkına varırdık diye düşünüyorum. Kreşe ve iki kere ana okuluna gitti. Yazları yaz okullarına gitmek istedi öyle devam ettik. Şimdi hafta sonları dövüş sporlarına gidiyor. Hiç birinde böyle bir şey yaşamadı. O yüzden okulu karşıma aldım. Çocuğum her yerde sorun yaşasa başka yollar denerdim.

Eğitim kısmı iyi ama cocugnza etiket koyması, destek olmaması mühim değil mi? Bence eğitimden çok bu önemli
En önemli kısım burası aslında. Bizim endişemiz çocuğun kalan bir kaç ayda sıkıntısız devam edebilmesi. Sene ortasında okul değiştirmek de başka sıkıntılar doğuracak. O yüzden bu seneyi burada bitireceğiz. Bu sene burada kalacağız madem, elleriyle döktüklerini dilleriyle toplatırken çocuğuma zarar gelmesin. Zaten arkadaşlarıyla sıkıntılı, bir de öğretmenin itinayla inciteceğim egosuyla uğraşmasın.

Oğlum 2. Sınıfta bir çocuktan zorbalık gördü. Her gün şikayet ederdi. Bende öğretmeni ile konuşurdum. Sonra gidip yüz yüze konuştum. Çocuğun o yıl hiç bir şekilde bir araya getirmediler. Çocuk da terapi aldı. Ertesi sene farklı bir çocuk geldi. Oğlum artık o çocuğu çok seviyor. En iyi arkadaşlarından birisi.

Sizin durum farklı geldi. Neden dışlandığı belli mi? Terapist üzerinde durdu mu?

Eğitimci değilim, bir çocuk annesiyim. Doktorun fikri evet çok güzel, hayatın her alanında kaçmadan gerekirse mücadele etmek gerekir. Ama GEREKİRSE..Bence bu yaştaki küçük bir çocuğun sırf mücadele öğrenecek diye hırpalanmasina gerek yok, bu yaşta edineceği özgüvensizlik tüm yaşamına sirayet edebilir dolayısıyla aksine hızlıca özgüvenini toparlayacağı bir ortama alınmalı..Okul değişikliği daha iyi gelecektir diye düşünüyorum, araştırıp iyi, ilgili bir öğretmen bulun..Çocuğunuza bunun gerekçesini kaçmak olarak söylemeyin ama bence kaçın o ortamdan. Çocuk emin olun vakti gelince mücadeleyi öğrenecek, bu ülkede öğrenmeden yaşayamazsın zaten. Bu arada tüm bunları toparlayınca okulu daha sonra şikayet etmeyi düşünebilirim ama bunun önünü arkasını düşünün, eğitimci arkadaşlar daha doğrusunu bilir..

Okulun başından beri iş birliği için resmen yalvarıyorum ama netice alamadım. Doktor görüşü elimdeyken resmi bir süreç başlatmak istiyorum aslında. Nereye kadar gidebilirsem giderim. İyi niyetimi çoktan tükettikler ama çocuk zarar görecek diye elim kolum bağlanıyor.

Darısı benim kızıma inşallah. Özel bir şey yaptılar mı, yoksa çocuk öyle kendiliğinden bir değişim mi yaşadı?

Eski konuyu da okudum, farklı okulda farklı öğretmeni de sevebilir. Okul değiştirin derim ben. Öğretmenin fark etmiş olması lazımdı, şimdite kadar konu ile ilgilenmiş olmalıydı.

Darısı benim kızıma inşallah. Özel bir şey yaptılar mı, yoksa çocuk öyle kendiliğinden bir değişim mi yaşadı?
Yok ozel birsey yapmadilar. Bu bir surecti ve sonrasinda durum degisti. Cocuk tenefuslerde tek basina oturup resim yapardi, ogretmenine verirdi falan. Bu durumdan bambaska bir duruma evrildi.
Daha sonrasinda 2 defa daha butun arkadas cevresini degistirdi ama bu donem lise yillarina denk geldi. Ama bildigi ve tecrube ettigi bir durum oldugu icin durumu kendi idare edebildi ailenin destegi ile.

Ben olsam öğretmenin bu tutumundan sonra işbilirliğiymiş o bu uğraşmaz okuldan alırdım. İlgili bi öğretmen hala daha sorun sizin çocukta demez yada diğer sınıflara gidiyor vs demez, bariz ilgisiz. Yönetimin zoruylada ilgilenceğini sanmıyorum

Okul değiştirme konusu da gündemimizde, bu şartlarda MEB de olumlu bakar ama sene ortasında gittiği yerde de sorun yaşayacak. Diğer sınıfta çocuklar kaynaşmış olacak bu defa da orada dışlanma, öğretmene alışmama ihtimali var. Hal böyle olunca da çocuk her yerde uyumsuz dlzaten denilip etiketlenecek. En acısız yöntemi bulmaya çalışıyoruz.

yorumları okumadım başka yazan ver mı bilmem.

ben böyle bi prblem yaşadım ve oğlumu terapiste götürdüm
terapis öğretmenin numarasını istedi, bende bunu öğretmene bildirdim izniniz ile
oğlum için telefon numaranız istiyor dedim, tamam dedi
1 saat konuşmuşlar doktor uzun uzun anlatmış. sorun çözüldü.

öğretmen müdür üstünden işin içine değil kendiniz öğretmen ile doktor arasında köprü olmaya çalışın.

nuna benzer bi olay yakın arkdaşım yaşadı o da dr ile öğretmen köprüsü kurarak çözdü.

Aynı şeyleri düşünüyorum, ilgilenen öncesinde de ilgilenirdi. O muhtemelen geçen seneki olayı en başında anlattığım için takıntılı veli kaprisi olarak yorumluyor. Hırs yapmamaya çalışıyorum ama sorun bizde değil sizde bakın demek de istiyorum sanırım.

Bu çocuk daha 1.sınıfta ve henüz ilk yarı dönemdeyiz hani çok uzun bir süre geçmedi direkt başka okul veya sınıf değiştirin ya da elinizde doktor belgesi ile öğretmenle yeniden konuşmaya gidin deneyin baktınız ılımlı yaklaşmıyor değişim yapın neden ısrarla aynı sınıf aynı okul

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…