• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akran Zorbalığı 2.Perde

Yarı yolda at değiştirilmez diye bir söz de var ama. Atalar aklına geleni söylemiş sanki 🤣
Ancak o baska durumlar veya yetıskın konuları için ele alınabilir
Sizinki kadar ufak Bir can için zorbalık çok ağır bı yük ve duygusal güvenliği çok öncelikli. Böyle Bi durumda bana kalırsa tebdili mekanda ferahlık vardır 😬
Küçük Bi sorun, suregelmeyen bı durum olsaydı yarı yolda at degistirilmeze uyardik🤭

Aslına bakarsanız ben de resmi yollardan çözme taraftarıyım ama sene ortası ve alacağımız her türlü karar hali hazırda hassas dönemde olan çocuğumuzu daha da yıpratacak. Çocuk için en az hasarlı cözüm hangisi olur onu arıyoruz açıkçası. İş resmi yollarla çözmeye kalırsa bu saatten sonra korksunlar benden.
Valla bizim sınıfta herkese her yönden zorbalık yapan bir çocuk var ciddi anlamda . Ailesi de öğretmene yapıyor . 24 Kasımda kalemle oğlumun koluna zarar verdi aynı anda yüzüne Türkçe kitabı ile vurdu . Herkese her an yapıyor ve aile asıl kendi çocuklarının zorbalığa uğradığını dışlandığını söylüyor . Çocuğa hiç Birşey olmuyor . Kimi nereye şikayet ederseniz edin fark etmiyor

Ben sınıf değişikliği ve Okul değişikliğini tavsiye etmiyorum.

Kaçmaya değil mücadele etmeniz taraftarıyım. Bugün sizin kızınız yarın başka bir çocuk.

Öğretmen ve Müdürden Akran zorbalığı ile ilgili Rehberlik biriminin velilere seminer vermesini talep edin. Rehberliğe çıkın öocuğunuz için destek isteyin.
Öğretmenle o da konuşsun.

Çocuğunuzunn peşinde olun. Önce sizin çocuğunuz!

Öğretmenin öğrencisine kendi çocuğu gibi davranmasını daha empatik yaklaşmasını bir şekilde belirtin.

Öğretmen neye müsaade ederse sınıfında o yaşanır. Bunu bir Öğretmen olarak söylüyorum. Bu bilgi nettir.
Hocam yorumların hepsine bakmaya çalışıyorum ve anneler genelde bırakıp gitme yönünde fikir vermiş, eğitimciler ise çoğunlukla çözüm arama konusunda hemfikir.

Dediğiniz gibi ben çocuğumu alınca genel sorun çözülmüş olmuyor çocuğumu uzaklaştırmış oluyorum. Sorun orada durmaya ve başka çocukların da canını yakmaya devam ediyor.

Resmi sürece karar verir miyiz bilmiyorum ama bir şeyler yapacağız

Ancak o baska durumlar veya yetıskın konuları için ele alınabilir
Sizinki kadar ufak Bir can için zorbalık çok ağır bı yük ve duygusal güvenliği çok öncelikli. Böyle Bi durumda bana kalırsa tebdili mekanda ferahlık vardır 😬
Küçük Bi sorun, suregelmeyen bı durum olsaydı yarı yolda at degistirilmeze uyardik🤭
Doğru, ne diyeyim. Tıkandım, bezdim 🤣

Valla bizim sınıfta herkese her yönden zorbalık yapan bir çocuk var ciddi anlamda . Ailesi de öğretmene yapıyor . 24 Kasımda kalemle oğlumun koluna zarar verdi aynı anda yüzüne Türkçe kitabı ile vurdu . Herkese her an yapıyor ve aile asıl kendi çocuklarının zorbalığa uğradığını dışlandığını söylüyor . Çocuğa hiç Birşey olmuyor . Kimi nereye şikayet ederseniz edin fark etmiyor
Başından beri iyi niyetle gittim. Sırada resmi süreç var, o da olmazsa çocukların ana babasını bir tenhada kıstıracağım artık. Biz de zorba olmayalım dedik ama zorla olacağız gibi.

Lise veya ortaokulda yine tutanak falan tutabiliyorsun ama ilkokulda maalesef o işler öyle olmuyor .

Başından beri iyi niyetle gittim. Sırada resmi süreç var, o da olmazsa çocukların ana babasını bir tenhada kıstıracağım artık. Biz de zorba olmayalım dedik ama zorla olacağız gibi.
Ben oldum hiç değişmedi annesi bana bir sürü hakaret etti kitapla vurmamış vs dedi . Sonra eşi eşimin numarasına benim attığım msjları atmış. Ben tedavi olun demiştim 😃 çünkü ailecek hastalar onları sosyal hayatttab da tanıyoruz biz 😃 Birşey değişmedi aradan birkaç gün geçti . Bu sefer sınıftaki bi çocuğa sulukla kafasına vurmuş çocuk okulda darbe alınca kusmuş filan .

Nasıl tahammül ediyosunuz bu süreci nasıl yonetiyorsunuz

Merhaba Hanımlar.

Daha önce aynı başlıkta bir konu açmıştım. Kızım ilkokul birinci sınıfta ve arkadaşından duygusal zorbalık gördüğünü düşündüğümüzü yazmıştım. Bu süreçte defalarca okulla görüştüğümü, he hı deyip geçiştirdiklerini de anlatmıştım ve sizden fikir istemiştim. Çok güzel, aklı başında, yol gösterici yorumlarınız oldu. Özellikle eğitimci üyeler çok yardımcı oldular. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Geçen sürede kızım içine kapandı. Önceki konumdaki mevzudan olduğunu düşündüğüm için de öğretmenle görüşmeye gittim. Sanki daha önce sonuç almışım gibi. Kadın bana kızın sınıf arkadaşlarıyla oynamıyor, başka sınıftan arkadaşlarının yanına gidiyor dedi. Ben de o zaman sınıfta bir sorun var ki çocuk kaçıyor dedim. Kadın sınıfta her şey normal, sizin çocuğunuzda sıkıntı olabilir dedi. Madem çocuğumda sıkıntı var beni neden aramadınız, terapi, uzman, bir çaresini arasaydık dedim, cevap yok.

Kızıma bunun üzerine üç seans oyun terapisi aldırdık ve sonuç, çocuğun sınıfta dışlandığından, arkadaş edinmekte bir sıkıntısı olmadığı halde sınıfta arkadaş edinemediğinden, öz güveninin zedelendiğinden uzman görüşüyle de emin olduk. Doktorun yazılı görüşünü de aldık. Doktor sınıf veya okul değiştirmeyin, mücadeleyi, öğretmeniyle iş birliği yapmayı öğrensin dedi.

Sorum şu. Sözlü talep işe yaramıyor, defalarca denendi. Mecburen müdüre doktorun önerileri ile birlikte bir dilekçe verip öğretmeni ve rehberlik servisini harekete geçirmesini sağlamak zorundayız. Böyle olunca da resmi süreç başlatmış olacağız ve bu durum öğretmen öğrenci ilişkisini zedeleyebilir mi. Diğer durumda da harekete geçmesek bir sorun yok deyip yine geçiştirilir miyiz. Ne dersiniz, ya herro ya merro deyip gelişine yapıştırmak mı yoksa öğretmenle konuşup onun keyfini beklemek mi çocuğum için daha az hasarlı olur.
Ya ben lise öğretmeniyim ama okuyunca cidden çok üzüldüm ya. Hani benim bi velim gelse böyle durumu anlatsa , öğrencim için bi şeyler yapmaya çalışırım , yapamıyorsam rehberlik servisinden yardım isterim. Hani sizin tutumunuz , üslubunuz, yaklaşımınız kızınızın öğretmenine karşı kötü olmadıysa , bence öğretmende empati eksikliği olabilir.

Bence de mücadele etmeyi öğrenmeli, idare ve rehberlik servisi ile iletişime geçerseniz , aranızda bi köprü kuracaklardır bence.

Bir de bir süre denedikten sonra baktınız olmuyor, sınıf değiştirebilirsiniz. Tamam mücadele etmeyi öğrensin de, eğer bu durum onu kötü etkilemeye devam ederse ve çözülmezse de bu sefer iyice umutsuz olabilir. Oysa insan arkadaşlık kurduğu yerde daha özgüvenli oluyor. Siz güzelce elinizden geleni yapın, bir süre belirleyin. Baktınız cidden olmuyor , sınıf değiştirin. Ben kıyamazdım sanırım. Eğitimci olarak değil de anne olarak yazıyorum bu son dediklerimi.

Okul değiştirme konusu da gündemimizde, bu şartlarda MEB de olumlu bakar ama sene ortasında gittiği yerde de sorun yaşayacak. Diğer sınıfta çocuklar kaynaşmış olacak bu defa da orada dışlanma, öğretmene alışmama ihtimali var. Hal böyle olunca da çocuk her yerde uyumsuz dlzaten denilip etiketlenecek. En acısız yöntemi bulmaya çalışıyoruz.
İyi, insancıl, ilgili bir öğretmen bulursanız ve derdinizi baştan anlatma şansınız olursa en başta destek alma şansınız olur. İyi bir öğretmen kaynastirir merak etmeyiin..Gerekirse okulu değiştirmeden bu planı yapın..

Ben olsam değiştirirdim en başından beri.bende öğretmenim ve zamanında bu durumu kızımda yaşadim.kizim normalde okula bayilirdi bı yıl kendi okuluna aldım ama kızım öğretmeninden o kadar korkardı ki yanına yaklasamazdi.hemen değiştirdim okulunu hiç beklemedim.bu yaşlarda okulu sevmesi çok önemli.mucadeleyi öğrenecek yaşta değil okuldan sogursa bı daha hiç sevmez

Hocam yorumların hepsine bakmaya çalışıyorum ve anneler genelde bırakıp gitme yönünde fikir vermiş, eğitimciler ise çoğunlukla çözüm arama konusunda hemfikir.

Dediğiniz gibi ben çocuğumu alınca genel sorun çözülmüş olmuyor çocuğumu uzaklaştırmış oluyorum. Sorun orada durmaya ve başka çocukların da canını yakmaya devam ediyor.

Resmi sürece karar verir miyiz bilmiyorum ama bir şeyler yapacağız
2. Dönem olmadan toparlarsınız inşallah..

Okul değiştirirseniz de yeni İdareye Öğretmenine ve arkadaşlarına asla bu Okulda yaşadıklarını anlatmayın. Hiç gerek yok.

Adres değişikliği sebebiyle geçtiğinizi belirtirsiniz.

Onun dışında velisi aktif olan, diğer velilerle iyi ileşim kuran aktivitelere katılanlaların çocukları sınıf içinde arkadaşlarıyla daha iyi ilişkiler kuruyor bunu da göz önünde bulundurun.

Bütün ihtimalleri o kadar uzun uzun düşündüm ki haklı olmama rağmen acaba ben mi takıntı yaptım diye düşünür hale bile geldim. Sene ortasındayız uyum sorunu orada da yaşayacak. gittiğimiz yerde de aynı şeyle karşılaşabiliriz. Çocuk bizden her zorda kaçmayı öğrenecek. Böyle böyle mağdur olan çocuk gittiği okullarda sorunlu ilan edilecek. Ben kalmak ve bu soruna kim neden olduysa onunla çözmek taraftarıyım. Hele de haklıyken, elim kuvvetliyken. Sadece hangi yöntemle çözmeli onda kararsızım
Sizin gibi benzer korkularim sebebiyle kizimin sınıf degisikligi yapmayip oldugu sinifta devam etmesinde diretecektim mucadele etsin vs vs diye. Uzman görüşü , okul mudurunun görüşü ve kiziminda istegi ile sınıfını degistirdik ve simdi cok mutlu. Yani kizinizin da fikrini alin ve bazen olmuyorsa zorlamamak lazim diye dusunuyorum daha cok kucukler baska sinifta sansinizi deneyin derim

Ben psikologa katılmıyorum, ne demek basa cikmayi öğrensin bacak kadar bir cocuk bu. Topluma da bakarsak kimse baskasının manyakligini çekmek zorunda degil ama herkes edebiyle davranmak zorunda. 7 yaşındaki bir cocuk da mücadele verme zorunluluğunda falan degil ama diğer veliler cocuklarini düzgün yetiştirme ve öğretmen de sınıfta duzeni saglama zorunluluğunda. Bu nasıl bir devir aileler artık cocuk degil ruh hastası yetiştiriyor.

Ben olsam o çocukların adini öğrenirim ailelerini tek tek ararım, herkes p.cine sahip ciksin. Bakin dikkat cocuk demiyorum p.c diyorum siz de asla yumuşak durmayın. Cocuk o kendini savunamaz, siz savunacaksınız. Öğretmenle de Boyle güzel güzel insanca konuştuğunuz icin bir şey yapmıyor, karsiniza çekip iyice sindirseydiniz bakin o zaman ne güzel diğer çocukları kenara cekip konuşuyordu. Bence anne aslan gibi olmalisiniz, ortaligi nasip kavurmalisiniz. herkesin canına okuyun, Olmazsa da çocuğu dinlemeyin baska okula verin.
Bende de artık limit tükendi. İlk zamanlar aileler ile yüz göz olmamak için uğraşmadım ama mevzu oraya gidiyor. Sorun hangi çocuklar olduğunu bilmeyişimiz. Okul ile düzgün iletişime geçebilsek öğreneceğiz de geçemedik.

Nasıl tahammül ediyosunuz bu süreci nasıl yonetiyorsunuz
Edemiyorum velinin sosyal hayatta yaptıklarını biliyordum sonra oğluma böyle davranıldı . O kadar doldum ki eylülden beri fena bi msj yazdım normalde hiç yapmam böyle şeyler . Oda beni okul yönetimine şikayet etti .oğlumu sınıfa bırakırken korkarak bırakıyorum ben . Geçen hafta rahatsızlandı öğretmen aradı 2 gün üst üste aklım çıkıyor çocuğa Birşey olursa diye . O çocukta bilseme girecek benim çocuğum da . Öğretmeni zorbaladılar bence adam mecbur kaldı ismini verdi . Aynı anda aynı okulda girecekler haftaya gidip kapıda yüz yüze bakacağız

bizim zamanımızda olan çocuklarımıza kadar devam eden halen çözülemeyen çözülemeyecek durum.
arkadaşımın kızı da aynı sorunu yaşıyor. ama almıyor okuldan devam ediyorlar.
2sene sonra bizimki de ilkokula başlayacak inan benimde en korktuğum şey bu.
ne yaparım nasıl yaparım bilmiyorum. size cevap da veremiyorum.
Umarım siz yaşamazsınız. Kimse yaşamasın. Bizlere de Allah yardım etsin.

Back
X