Akşama Ne Yemek Var ?

tarhana çorbasi
patlicanli sultan kebabi
arpa sehriyeli pirinç pilavi
salata
ayran
tatlım yok çay ile fındıklı çikolata yeriz artık

aynen öyle kimse karışmıyo bişey demiyo yönetim müdahele etmiyo diye hanımefendi burda kendine hava atma topici oluşturmuş sanki bu kadar insan aptal kendini övmüyor tuvalete gitse burda anlatıyo ya sabır sabır bir yere kadar

Yönetim müdahele etmiyorsa,size ne oluyor ?

sayemde kanka oldunuz hadi yine iyisiniz
Teşekkür edin bakim bana

canım merhaba sana söz vermiştim biliyorsun,bugün akşam senin için (bide bizim) :)
içli köfte yaptım ve senin için yedik:)
1 tarif için konu açmak istemedim hemen paylaşıyorum canım
hem yapmak hem resim biraz zor oldu ama mümkün olduğunca aşamaları çekmeye çalıştım.
şimdiden afiyet olsun

Hemen tarifine geçeyim
yarım kg ince köftelik bulguru ve 2 yemek kaşığı irmiği karıştırıp üstüne su çıkıncaya kadar kaynar su döküp kapalı halde bekletiyoruz 30-35 dk kadar..bulgurlar iyice şişince ve yumuşayıp soğuyunca içerisine 100-150gr kadar kıyma ekliyoruz..
2 yumurta,tuz,1 er yemek kaşığı biber ve domates salçası,2 yemek kaşığı beyaz un da ekleyip 1 çay bardağı soğuk su ilave edip 20 dk kadar iyice ovuyoruz yoğuruyoruz krem haline getiriyoruz bu harcı..
iç harcı içinse 3-4 orta boy kuru soğan,2 adet yeşil biber ve yarım kg kıymayı bir tencerede kıyma suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz,arar ara karıştırarak..kıyma ve soğanlar piştikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı pul biber,1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,1 tatlı kaşığı kimyon,1 tatlı kaşığı karabiber ekleyip harmanlıyoruz..baharat miktarını arttırıp azaltabilirsin,ben orta karar seviyorum o yüzden ölçüm hep 1 tatlı kaşığıdır.
iç harc tamamen soğumadan köfte yapımına başlanmamalıdır bu arada.
herşey bittikten sonra ilk önce hazırladığımız bulgurlu harctan köftelerin büyüklüğü miktarda avucumuza alıp mümkün olduğunca ince halde daireler çizip ince çukurdan duvar hazırlıyoruz ve içine kıymalı harcımızdan ekleyip elimizi ıslata ıslata köftelerin ağzını kapatıp aynı zamanda da şekillendiriyoruz..
köftelerin hazırlık aşaması bittikten sonrada bir tencerede yarısına kadar kaynamakta olan suya dağılmamaları için 2 yemek kaşığı tuz ve yarım limon sıkıp köftelerimizden 3 er 4 er tane atıp yaklaşık 5-6 dk pişmelerini sağlıyoruz..zaten pişenler su yüzeyine çıkıyorlar anlıyorsun...delikli bir kepçe ile onları servis tabağına alıyorsun ve bu esnada üst üste ve bitişik koymamaya dikkat etmelisin yapışırlar.
bu arada köfteleri suda pişirmek yerine kızartabilirsinde bilgin olsun cnm..
umarım faydalı olmuştur tüm bu bilgiler tel ile çektiğimden ve gece olduğundan ancak bu kadar olabildi ama napim gündüzü bekleyemedim :)
şimdiden afiyet olsun..

Terbiyeli patates çorbası

Bulgurlu semizotu

Yoğurt.

tatlı olarak profiterol (kendi yapımım
)

Son düzenleme:
Bu akşam da yemek yok, tıpkı diğer 4 günde olduğu gibi

Dışarda yicez mecburen, gelsin kaloriler

dun bizde alisverise ciktigimiz icin disarda yedik bugune birseyler yapmam sart, ama ne :44:

evet cnm trakyalıyım. yoksa sendemi trakyalısın. sevilmezmi yarımca ya nefistir.
annem yapar buzluğa atar. ben vaktim olduğunda yapar buzluğa atarım. evimde hep bulunur.

Ne ben seni tanırım nede sen beni ben zaten bu tür insanlarla ne aynı ortamda bulunurum nede arkadaşlık ederim ve çok merak ederim neden sürekli kendini ve ailesini överler oturup akşama kadar başka işi yokmuş gibi kendini anlatırlar senin yaşantında gözümüz yok bizde evliyiz bizde mutluyuz ayrıca benden yaşca büyüksündür.

evet ondan yarım saattir hangi profil resmini koysam diye kaç tane resim koydun di mi?
bak arkadaşım bu övme meselesine nerden taktınız bilemiyorum ama çok komiksiniz!
yemek yapmanın yaptığın yemeklerden bahsetmenin neresi kendini övmek olmuş!
burada herkes yaptığı ymeklerden bahsediyor,isteyene tarif veriyor,resim ekliyor..
bi bana mı garezin?
sen bikaç yemek tarifinden bikaç sohbetten bu kanıya varabilip kendimi övdüğümü düşünüyoran eğer,reelde beni ve hayatımı tanısan intihar edersin o zaman:)
neyse uzatma ve kimsenin ağız tadını kaçırma
benle problemin varsa özelden yaz için dök,yada profilime tıkla ve beni engelle böylelikle mesajlarımıda görmezsin,ama burada kimseyi rahatsız etme hakkını kendinde bulma.
bu sana ve sen gibi bi kaç kişiye son mesajım,sizi engelliyorum boşa yazmış olursunuz
oke!

Sen benim hayatımı görsen ne yaparsın orasını bilemem bence bu kadar iddalı olma çocuğun falan varsa onunla ilgililen pc başında oturupta bana cevap yetiştirme

bu akşamki menüm;

kıymalı patlıcan yemeği
şehriyeli pirinç pilavı
cacık,karpuz
Dün akşamdan kalan içli köftelerim
tatlı olarak dünkü irmik tatlım var ve yarına misafirimiz var birazdan revani yapacağım

mailini süresi dolmadan sil ulu orta yazma merve..ekliyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…