- 18 Eylül 2014
- 2.012
- 993
- 163
bankadasın sanırım sende:)
valla egmeden büğmeden dümdüz söyleyerek en güzelını yapıyosun..
bıraz mırın kırın etsen işim var vs desen hadi hadi diye zorlarlar
insanlıkla alıp yardım etsen her daim beklentilerine cevap vermek zorunda kalırsın vs. vs.. sonu gelmıyo bu işin
oyuzden en güzelini yapıyosun,bende zamanında yaptıgım ınsanlıkların ceremesini çekerken eehh yetti be deyip her geleni geri püskürttüm
belki milletin gözünde kötü oluyosun ama banane,herkes kendi işini yapsın:)
aynı yerde degılızdır umarım:)
İstemediğiniz bir yere kimse zorla götüremez tabii ki ve bunu söylemek çok doğal borç vermek de bir bakıma öyle ama ben insanları bir şekilde böyle tanırım mesela benim de bir gün borca ihtiyacım olabilir ve isteyebilirim insanlık hali sıkışabilirim o zaman ben arkadaş çevreme vermediğim için onlarda bana vermez ben bir kereye mahsus veririm hem de zamanında ödeyecek mi bakarım tartarım vermedi mi daha vermem de istemem de. Verirse de derim ki güvenilecek bir insan demek ki ve ben de yardım isteyebilirim. İş konusunda da siz de yardım isteyebilirdiniz sıkıldıysanız ben de yardım istemem hep tek yaparım sonra da kızarım sen demezsen karşındaki nereden bilecek diye ki ileride yardım ihtiyacı duyabilirsiniz aynı şekilde yetiştirmek için ve bu sefer de etrafınızda size yardım edecek birini bulamazsınız. İş arkadaşınız sizi kullanmamış sadece yetiştiremicem yardım edebilir misin diye rica etmiş ve yardımlaşmak güzeldir karşılıklıdır. Kimin ne zaman neye ihtiyacı olacağı belli olmaz sizin de bir gün ihtiyacınız olabilecek şeylerde insanları reddetmeyin bence ama dobralık tabii ki iyidir.
Keske bunu bende yapabilsem....sen amerikalilar gibisin pat diye konuşuyorsun demek
Boş ver sen olduğun gibi devam et canım dürüstlüğünden ödün verme kimse için. Bırak kim nasıl düşünürse düşünsün. Fikirlerini açıkça söylemekte özgürsün bunu engelleyemezler. Sadece biraz daha kırıcı olmamaya özen göster. Ama asla değişme.. Ne yazık ki bizim gibiler hep bu şekilde algılanıyor...
keske bende biraz böyle olabilsem...
sırf insanlara yalan söylememek adına her söyleneni yapmak zorunda kalıyorum bu da çok yıpratıyo beni....
eşimde siz gibi ...hele de beraber yapılacak birşeyse o da bana kızıyo neden hayır demedin falan diye ben zor durumda kalıyorum.....
sonradan kötü olacağıma baştan kötü olmayı yeğlerim
çok şükür benimde kötü tecrübem yok bu konuda bende netim
benim annem üniversiteye gittiğimizde kimseye kefil olmayacaksınız borç alıp vermeyeceksiniz diye temmbihlemişti
bende öle durumlarda ailece yeminimiz var bu konu ailem için hassas kusura bakma diyorum geri çeviriyorumm
yanlış anladınız siz yalan söyüyorsunuz demedim...yalan da söylemiyorum
zaten sorun da burda
sadece hayır diyorum
bu da bir kişilik hakkı değilmi
?
KONU ÖZETİ ŞÖYLE
istediğim yada istemediğim şeyler için genelde bahane aramayan bir insnaım
hissettiklerimi söylerim
neden niçin e bağlamam
örn :
biryerlerde çay içelim alışveriş yapalım
yaa canım saol ama başka zaman canım istemiyor
yada :
ay sonuna kadar biraz borç verebilrmisin
karşımdaki insanda meslektaşım
yeni prim aldığımı da biliyor
yalan mı söylemek zorundayım
yaaa o paranın gidecek yeri var filan gibi.
bense diyorumki
canım kusura bakma
ben gerçekten borç alacak ilişkilerinde gerliliyorum
yani akrabalarım dışında
hiç böyle bir ilişki içine girmek taraftarı değilim
BU ÖRNEKLER ÇOĞALTILABİLİR
ama bugün ki olayda
pek te haz etmediğim bir iş arkadaşımın yardım isteğini reddettim
işin yoksa sende listenin sonundan başlarmısın zor yetiştircem
-
aslında işim yok ama
dün kendimle ilgili olan kısmını resmen çok sıkılarak yaptım
bitince de şöyle bir
ohhhh çektim hatta
şuan gerçekten birdaha listelere gömülmek istemiyorum
işte bu nedenle
HOŞGÖRÜSÜZ VE ANLAYIŞSIZ
oluveriyorum
hatta kimi zaman
KENDİNİ BEĞENMİŞ bile diyen oluyor
aslında DOBRA ve DÜRÜST olmanın
halk dilinde verilen tepkisinin
yargılarımıdır bunlar
YANİ YARDIM ETMEK İSTEMİYORSANIZ BİR İNSANA
BUNU SÖYLEMEK NİÇİN BİZLERİ
HOŞGÖRÜSÜZ YAPSIN Kİ
?????????????????????????
Zaten bizim aramıza para girdi baktım bekletiyor benii gelen bişi yok,
Ne gerek vardı ki benden istemeye ve aramızı mafetmeye..
Bende soğudum çektim kendimi ve ayrıldım kendisinden.
O vericem diyor (1.300) TL verdiğim parada..
Umudumu kestim artık
Belkide iyi bir insandı ama ben nedense bir erkeğin kadından para istemesine karşıyım.ÜZÜLDÜM
ama giden 1300 tl ne olsun
en azından
kalan ömrünü bu insan için boşa harcamaman gerektiğini öğrenmiş olmuşsun
bu da şu demek
DEĞERLİ BİLGİLER
PAHALI OLUYOR
:)
aynen öyle
madem meslektaşız beni en iyi sen anlarsın
bir işin ucundan tutunca o iş sana yapışıp kalıyor
aynı yerdemiğyiz bilmiyorum
ama açıkcası istemem
malum
her türlü özelimizi
yazıyoruz
kapalı linkler altında
sen nerdesin ben nerdeyim diyip
maske düşürmek istemem
:)
Bana biraz garip geldi açıkçası tavrınız. Yardım etmek istemediğini açık açık söyleyebilmek övünülecek ve sadece dürüst olmak gibi güzel bir tavırla açıklanabilecek bir durum değil bence. Canınız bir yere gitmek istemez tamam açık açık söylersiniz ama birisi sizden yardım beklediğinde bunu canım istemiyor diyerek geri çevirmek ne kadar doğru? Ha bu elbette ki sizin tercihinizdir buna kime bir şey diyemez ama dediğim gibi bence övünülecek bir durum da değil. Ben arkadaşlarınızın yerinde olsaydım peki derdim sadece ama bozulurdum ve sizden bir daha asla bir şey istemezdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?