alan bayanlar.! Nereye kadar ya....

işin zor caınm seninde keşke baska eve çıksanız

seninki daha zormuş ,ctesi çalışsam delirirdim muhtemelen,bide kayınvalide baskısı varsa.. :çok üzgünüm:

kızlar öğretmenim ve ev işlerimi yetişritemiyorum zevkli gelmesini bırak işkence mecburiyet gibi geliyo sabah 8 akşam 5 calışıorum bide öğretmenlik rahat derler
sizde durumlar nasıllll

zamanın kalmıyorsa ev işlerine...
sende bi kadın tut iki haftada bi temizlesin...
cumartesi pazar da sen halledersin ev işlerini...

evet canım ama heşeye rağmen çalışmaddan da olmuyo bak 15 gündür tatilim çok sıkıltım kendimi bomboş hissediyorumm yaaa

YA ÖLE İŞTE HAFTA SONU BİLE EVDE KALINCA SIKILIYORUZ HAFTA İÇİDE İŞ YAPMAKTAN...........
AH İŞTE İNSANOĞLU HİÇBİŞEYDEN MUTLU OLMUYOR TATMİN OLMAYI BİLMİYOZ.......
:1closedeyes::1closedeyes::1closedeyes:

Ev işlerini hiçbir zaman dert etmedim.Olduğu yere kadar,n'apayım!...kaydirigubbakcemile5
Kadın alıyorum,elim kolum oldu artık.:içelim:
Eşimi de alıştrımadım.Hamarat gelin moduna da hiç girmedim.:lepi:
Zaten nazlı büyütüldüm,cam,duvar silecek gücüm de yok doğrusu.kötükedihüso
Çalışmak tüm bu işlerden kaçış benim için.naniknanik

seninki daha zormuş ,ctesi çalışsam delirirdim muhtemelen,bide kayınvalide baskısı varsa.. :çok üzgünüm:

Maalesef cnmm c.tesileri çalışınca haftasonundan hiçbirşey anlamıyorsunn...
bi şekilde yetiştiriyoruz işte...
kayınvalide baskısı diye birşey yokta..iyi anlaşırız kendisiyle..ama her kim olursa olsun bir işin yapılacağını söyleyince insan iyice yapmamak istiyorr ...

[ama her kim olursa olsun bir işin yapılacağını söyleyince insan iyice yapmamak istiyorr ...[/B][/QUOTE]

annem söyleyince aman anneeee derdim,şimdi mumla arıyorum valla anneceğimi

ben sabah 07:00 de çıkıyorum akşam 18:30-19:00 gibi evden oluyorum eve geldiğimden pestil olmuş oluyorum çünkü 3 vasıta değiştirip en iyi ihtimalle 1,5 saat sürüyor yolculuğum.
dolayısıyla daha eve girerken pilim bitik oluyor.
o yüzden hafta içi en popüler yiyeceğimiz makarna, yumurta ve patates türevleri oluyor.
en kralı da yanına bir çorba.
cumartesi evde olduğum için tüm temizlik, ütü, çamaşır işleri o güne kalıyor. pazar günleri de benim oluyor.
ama rutin şekilde her cumartesi temizlikten sıkılınca hafta içine kalıyor o zamanda ben bitiyorum.

zamanın kalmıyorsa ev işlerine...
sende bi kadın tut iki haftada bi temizlesin...
cumartesi pazar da sen halledersin ev işlerini...

bu öneri kulağa gayet hoş geliyor ama cebime aynı hoşlukta yansımıyor maalesef.
karın tokluğuna yapacak birini bulsam mantı bile açarım ona haftada bir ama yok ki iştekaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
benim konumu buldum...

anlatayım şimdi durumu....bekarken hiç iş yapmazdım, yan gel yat, dersine çalış, arkadaşlarınla buluş....gez, toz, izmirin her karışına ayak bastım....diğer illere de kafam estikçe arkadaş ziyareti, akraba ziyareti, fırt fırt gezdim...öğrenciyken bütçe kısıtlıydı ama çalışmaya başlayınca para da bana kalıyordu, ailemin yanında olduğum için kira yok, ıvır zıvır yok, har vurup harman savurdum...annem derdi ki şimdi sana iş yaptırmıyorum, nasıl olsa evlenince yapacaksın, şaka gibi gelirdi...annem hiç tv izleyemezdi örneğin..biz oturmuş dizi izlerken o bulaşık yıkardı iş yapardı, bir de hemşireydi, çok yoğundu işleri....nöbette tutardı, babam zaten işe bulaşmazdı...nasıl dayanıyormuş annem? şimdi onu çok iyi anlıyorum ve yardımcı olmadığım için kafamı duvarlara vuruyorum....öğretmenlerin işi rahat değil, sadece sınıfa girip ders anlatmakla kalmıyor ki iş....tatili var derler ama o tatil bile tatil gibi geçmiyor, bu konulara hiç girmeyeceğim....öğretmenlerin iş yükü o kadar fazla ki...bir sürü resmi iş, evrak, toplantı, yazılı kağıdı, bir sürü komisyon, ekip vb..bu başka bir topic konusu bile olur...ayrıca diğer öğretmenlere göre de benim işim rahat...rehber öğretmenler okulda hiç iş yapmayan kişiler olarak görülür ve diğer öğretmenler sürekli bununla alay eder...tabi dışarıdan bakılınca herkes kendi işini zor sanıyor....benim işim 9ta başlayıp 3te bitiyor..ama evden 8de çıkıyorum, eve de normal şartlarda 4te geliyorum, ama bazen okulda fazladan kalıyorum, o zaman 5i buluyor....eşim iş konusunda bana yardım etmediği gibi iş çıkarma konusunda tam bir uzmandır...ayrıca ben hala eğitime devam etmek istediğim için ders çalışmaya çalışıyorum...evin işi, okul, ders derken bazen kendimi o kadar ihmal ediyorum ki...nerde o eski kendine bakan ben, nerde şimdi ki ben, oysa asıl şimdi kendime güzelce bakmam gerek...ama bazen kolumu kaldırcak halim olmuyor...şubat tatilinde evdeydim, yapamadığım ev işlerini yaptım...düzenledim derledim temizledim, dinlenmedim hiç, hala da iş yapmaya devam ediyorum..önceden kadın alıyordum ama evdeyken kendim yapayım dedim....her işte kadınla yapılmıyor ki....ayrıca kadın gelince evin işi bitmiyor ki....her gün ayrı bir iş, her gün ayrı bir iş, ne yemek yapacağım falan da filan.....işimi çok seviyorum...işimin kazandırdığı paraya ihtiyacım olmasa yine çalışırım ama en azından bazı şeyler daha kolay olur..yemek yoksa hop dışarı gidilir, temizliğe bayan çağırılır daha sık, dert etmem en azından bazı şeyleri....ama bir yandan para kazanmaya çalış, bir yandan evin işlerine koştur, bir yandan ders çalış, canım çıkıyor...eşim yardım etse bile onun yardımıyla da olmuyor ki herşey.....of of ne dertliymişim....2 hafta daha tatil istiyorum ya

Son düzenleme:

birebir aynı buraları,ve bunların dışında arkdaşlarımla da görüşemiyorum eskisi gibi,yok mudur ya bir formül :uhm:

hayat çok zor...bu dünyanın hırsı, sermayenin sirkülasyon mecburiyet i falan...yani kısaca bu dünya düzeni herkesin hem ev huzurunu bozuyor hemde sağlığıını....off offf çok haklısınız ben daah bekarken bittim sizlere Allah yardım etsin.....

sabah 10 akşam 7 çalışıyorum.. sabah 8 de kalkıp kızımı minibüsle anneanneye burakıyorum.. ordan işe yürüyorum ( 30 dk) akşam 7 buçuk gibi kızımı alıyorum 20.00 gibi evdeyim.. kızla ilgilen oyna uyut saat oluyo 22.00.. haftasonu çalışmıyorum.. ctesileri temizlik yemek falan.. bi pazar bana kalıyo onda da hiçbişii yapamıyorum..

arkadaşlar hepinizin temizlik, yemek kabusu olmuş.gözünüzde işi büyütmeyin bu kadar.ev hanımları sizin bir haftada bir yaptıklarınızı her gün yapıyor.sizler sabah olunca işi giderek evin işini yarıya indiriyorsunuz emin olun.ben sabah 7.30 da kalkarım.eğer oğlumun kızartma ve börek günüyse 7.00da kalkarım.8.00 de eşim evden çıkar.onların arkasından yatakları yerleştirirm.eşimin oğlumun pijamasını bile kaldırırm.bulaşıkları yıkarım.yemek yaparım.evi süpürürm.oğlum ve eşim öğle yemeğine gelir.bulaşıkları yıkarım.toz al, evi sil, tuvaleti temizle derrken sat 3 olur.oğlum okuldan gelir.önlüğünü,çantasını,montunu takip ederek oğlumu bulurum.onun çıkardıklarını düzenlerim.karnı açıkmış olur ve onun sevdiği şeyleri (özellikle pasta börek ) hazırlarım.yine bulaşıkları yıka.sıra oğlumun ödevlerine gelir.onları kontrol ederim.kitap okumayı sevmediği için kitap okutmak için bende onunla okurum.sonra akşam yemeği teleşım başlar.salata, pilav yaparım.17.30 eşim işten gelir.tekrar masa kurulur.yine bulaşık yıkama.televizyon izlerken çay, meyve , patlamış mısır ,kola hazırlarım.onlarıda yıkarım.derken oğlum tekrar acıkır ona birşeyler hazırlarım.saat gece 12 olur.oğlum eşim uyur.ben yine dağınıkları topla, bulaşık varsa yıka .ve saat 1 olur.sabah aynı işlemler devam ederim.o yüzden bende keşke çalışsamda rahatlasam diye düşünürüm.

canım duygularıma nasıl tercüman omuşsun:1hug: bene istiyom iki hafta dahaaaaaaaaaa

Çalışan bayanlar için hayat çook zor ben daha bekarken anladım bunu annem ameliyat olduğundan beri ev işlerini ben yapıyorum nöbetten çıkıp evi temizle yemek yap bulaşık yıka çamaşır yıka as onları topla üstüne üstlük birde yoğun çalışınca resmen işkence gibi oluyor ya Allahım hepimizin yardımcısı olsun :Saruboceq:

Akşam 5'de çıkıyormuşsun, ben 2 sene boyunca sabah 8.30 akşam 7:00 çalıştım ve eve gelmem saat 8:00 oluyordu. Yeni evliyim diye kendimi heber ediyordum işte hergün 4 çeşit yemeğim olsun, evim temiz olsun, aynı zamanda kendimide ihmal etmeyim saçım fönlü olsun, kocacığımıda ihmal etmeyim derken yatma saatim geliyordu yatıyordum direk. Çok yoruluyordum ama heves işte koşturup duruyordum. Hiç boş vaktim yok diyede isyan etmiyordum. 1 Sene sonra yetişememekden dert yanmaya başladım dırdır yapmaya başladım. Ütülerim nerdeyse 3 makine kadar birikiyordu .Hatta birgün kriz geçirip katladığım çamaşırları bile yerlere fırlatmıştım ben bu işlere yetişemiyorum diye. :roflol: Daha az çalışsam eve daha çok vakit ayırırım gibime geliyordu.
Şimdi işim daha rahat sayılır ama ben artık o kadar koşturmuyorum 4 çeşit yemeğim olsun diye kendimi heber etmiyorum. Çocuk filanda yokya belki ondan kendimi hiiiiiç yormuyorum canım isterse yapıyorum istemezse yapmıyorum.

Ev işi yap yap nereye kadar, biyere kadar . :icecream:

çocuk yaptım rahatladım valla. doğumdan sonra işi bıraktım artık evdeyim. 1 sene öncesine kadar sabah 8 den akşam 8 lere bazen de 9 lara kadar çalışıyordum. apar topar yemek yapıp koltuğumda yığılıp kalıyordum. sadece pazar günü tatilimdi ve oda temizlikle geçiyordu. birde pazara gidiyordum. dur durak yoktu hayatımda. oğlum hayatıma girdi herşeyim değişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…