alan bayanlar.! Nereye kadar ya....

ben ev hanımıyım bizimde işimiz zor kolay değil ama bütün gün bize ait olduğu için en azından ev işlerini yaparken zaman problemi pek yaşamıyoruz
bence çalışan kadının sorununun çözümü sadece eşinin yardımıdır.eğer eşiniz sizlere yardım ediyosa pek bir problem yaşamazsınız ama evin bütün yükünü tek başınıza sırtınıza alırsanız özelliklede çocuğunuzda varsa çok yıpranırsınız.işleri yetiştirmekte çok zorlanırsınız
yani eşinizin yardımı tek çareniz gibi görünüyoa.sben ev hanımı olduğum halde eşimden yardım beklediğim zamanlar oluyo sizin beklemeniz çok daha doğal
sonuç olarak ister ev hanımı olalım ister çalışalım kadının işi zor ben bunu bilir bunu söylerimbenneyaptımki

cnm ben dinlerken yoruldum sen yaparken yorulmuosan na ala :) düzenle ilgili tabi ben mesela tatil günümde 8.30 kalkamam yani kalkmamda eşimde kalmaz yatarız öğrene kadar çünkü gece bişiler yapmış oluruz ya çok geç yatmışızdır ya eğlenceye gitmişiydir hal böyle olunca tatil günleri geçio öyle yarım günde bitiremiorum ütü temizlik çamaşır öğreden sonraya kalıo..

Çalışan bayanların daha programlı olması lazım,yani ben öyleyim...
dağınıklığı sevmediğim için, evim hep düzenlidir...
hafta içi ekstra iş yapmam,temizlik günüm cumartesidir benim...
cuma akşamı mutlaka çamaşırlarımı yıkarım,cumartesi günü temizliğim biter,
pazar gününü eşimle ve kızımla geçirmeye bayılırım,öğlen kalkarım..
sadece banyo ve ütü kalır,yemek işimizi eşimle beraber hallederiz,
hafta içi çalışma saatlerim,sabah 8,30,akşam 5
önemli olan yaptığımız işi zevkle yapmak,kendimiz için,eşimiz,çocuğumuz için
yaptığımızdan,bana zor gelmiyor..
ama dediğim gibi,eğer programlı olursanız,hem ailenize zaman ayırırsınız,
hem de evinize...
sevgiler...

işten eve 7 bucuga doru gıdıyorum..bekarım ama utumu kendım yaparım..aksam yemegınde anneme yardım ederım sofrayıda toplarım...cok yoruluyorummm yaa ..ınsallah evlenınce ıs saatlerım degısır..her seye ragmen para kazanmak gusel...daha rahat olayım dıye evde oturmak ıstemem...

bende şahsen evde oturmak istemem tatillerde bile okadar çok sıkılıyorum ki .....hiç bi şey yapasım gelmiyor hep aynı hep aynı...bende ddaha az koşturayım die çalışmaktan vazgeçemem ama yorucu işte çabukmu yıpranırız acaba yaş ilerleyince...

haftanın altı günü yani cumartesileride dahil çalışıyorum bebeğim olmadan önce koştur koştur eve git yemek yap hatta fazla yap ki ertesi günlerede kalsın masa kur kaldır derken saat 10:00 buluyordu zaten yorgunsun o saatten sonra ufak tefek ortalığı toplayayım ki hafta sonuna çok birikmesin diyorsun yatmam 12:00 buluyordu pazar günü ise otomatiğe alınmış gibi her işi yetiştirmeye çalışıyordum hele o hafat biryerlere gitmişsek düzen alt üst oluyordu daha çok iş birikiyordu eşimde sağolsun biraz dağınıktır neyse bebeğim olduktan sonra doğum iznindeyken güzeldi herşey akşam eşim geldiğinde yemek masası hazırlanmış olarak bekliyordu onu işe başladım bebeğime ablam bakıyor sabah engeç yedi de uyanıyor onu hazırlayıp bırakıyorum doğru işe eşimle aynı yerde çalışıyoruz akşam çok oğluşu al eve git en erken saat 21:00 olıyor ee akşama kadar ayrısın bebeğinle oyna ilgilen doyur uyut derken 22:00 - 23:00 mecbur varsa bir i,ki iş yap çünki hafta sonunu bebeksiz hayatta olduğu gibi ful işe veya gezmeye ayıramıyorum artık tüm hafta boyunca birbiriniz özlemiş benden ilgi alaka bekleyen bir bebeğim var onun uykusu yemeği önceliğim o kalan zamanda ise işler vs. işyerinde zaten yorucu bir tempom var tüm bunların üzerine hala uykusu düzene girmemeiş bir bebeğim var gece boyu defalarca kez uyanan en büyük şansım ise bebeğim olduktan sobra yemek yapmıyor olmam akşam bebeğimi almaya gittiğimde annemlerde kışınsa kayınvalidemlerde yiyip geçiyorum eve dün bir arakadaşımla bu konuyu konuştuk ramazan dolayısı ile ortalama en fazla 4 - 5 saatlik uyku uyuyabiliyorum kendimi otomatiğe alınmış gibi hissediyorum diye keşke dedim bir yirmi dört saatim daha olsaydı ozaman herşey rahatlıkla yetişirdi dedim veya cumartesileri çalışmasaydım bir gün temizlik birgün kendime sevdiklerime ayırırdım ama böyle işte zamanla insan vücudu herşeye alışıyor zaman zaman patlamalar yaşasa da yani sonuç olarak çalışan bayan olmak zor iş hele birde anneysen Allah yar ve yardımcımız olsun birde eşim tüm bu yoğunluğun üstüne ikinci hatta üçüncü çocuğu istemezmi orda kopuyorum yani bu tempoya bir erkek en fazla bir hafta dayanır küt diye gider kaldıramaz ama kadınlar bizlere yüklenmiş bir yük var genlerimize işlenmiş herşey mükemmel olmak zorunda böyle oluncada 24 saat yetmeyen bayanlar olarak ortalardayız şimdi bazı arkadaşlar d,yebilir yardımcvı bayan al diye beş yıllık evliyim bugüne kadar birkaç denemem oldu hiçbirinden de memnun kalmadım tamam kendim gibi yapmasını beklemiyorum ama paramla aptal yerine konmayıda kabullenemiyorum

kızlar öğretmenim ve ev işlerimi yetişritemiyorum zevkli gelmesini bırak işkence mecburiyet gibi geliyo sabah 8 akşam 5 calışıorum bide öğretmenlik rahat derler
sizde durumlar nasıllll

ahh bacım sen birde öğretmensin ben ne yapayım yaa özel sektörde helede finans, bankada çalışmak ne kadar zor bir bilsen sabah 6 da düşerim yollara, bütün gün insanlarla uğraş dur her biri ayrı bir dava komedi, o çağırır telefonda konuşurken 50 kişi birşey sorar cevap vermezssin dürterler. valla bu işin sonu elimde tef başımda teneke ortada göbek atmak olacak -tatlicadiarzu-

kızlar öğretmenim ve ev işlerimi yetişritemiyorum zevkli gelmesini bırak işkence mecburiyet gibi geliyo sabah 8 akşam 5 calışıorum bide öğretmenlik rahat derler
sizde durumlar nasıllll

nasıl yetiştiremiyorsun.zaten haftanın 5 günü çalışıyorsun..evde topu topu çocuk yoksa 2 kişisiniz..fazla dağıtmayın etrafı..bir iş yaptığındada hemen topla..haftasonu 1 günde 1-2 saat genel temizliğini yaparsın..

bende sabah 8 de evden çıkıyorum akşam 7.30 da da evde oluyorum. üstelik bi pazar çalışıyorum bi pazar çalışmıyorum. yani 15 günde bir pazarım oluyo. çok zorlanıyorum. allahtan henüz evli değilim. annem sağolsun.. napacaz böyle bilmiyorum kendime hiç vakit ayıramıyorum. yorgun olunca yemekten sonra uyuyup kalıyorum. çok yorgunum çoookkk

arkadaşlar nolur kızmayın ama eğitimci ne kadar tanıdığım varsa hep şikayetçi.yahu siz özel sektörde çalıştınızmı hiç?1 saat önceden küt die çıkan mesai haberi nedir bilirmisiniz?düğün olur,ölüm olur,hastalık olur,yemek,özel gün anlamaz patronlar.sabah 8 akşam 19-20.haaa sanmayınki özelde çalışan çok kazanıyor.eğitimcilerin yarı maaşını alanlar var aramızda.bir öğretmen arkadaşım cumaları yapılan bayrak törenininden şikayetçi olup birde çıkışta çocuğunun durumunu öğrenmek isteyen veliye kaynamıştı.saatte daha 6.!!!!

yapmayın nolur.sizinkisi birazcık rahata alışıp zoru görünce şikayet etmek.saat 5 ten 7 ye 3 çeşit yemek yapar,çamaşır atıp makineye toplar bide üstüne vileda yaparım yerlere.sıkışık zamanlarda öle yapa yapa motor takılı gbi oldumm...

size katılıyorum arkadaşım vereliniortak benim öğretmen arkadaşım var oda evlendikten sonra bunalıma girdi hergün ağlıyor eve 5 te gelmesine rağmen hiçbirşeyi yetiştiremiyorm herşey çok zor falan diyip duruyor, ya dedim sende benim gibi olsaydın, ay ben hayatta sizin işte çalışamam alışmışım ben rahatlığa bu bile zor geliyor bana diyor :mymeka:

eve kadın almasam yandıydım bende kaydirigubbakcemile
uyduruk yemek ve üstten temizlik yapmayı sevmiyorum içime sinmiyo
yapmaya başlayıncada zaman su gibi akıyo
çok zor yetişiyo çook çalışan bir bayan olunca mafoldumben

kız kardeşim var eğitimci sürekli şikayet eder işinin ne kadar zor olduğunu

yarım günlük iş çocuk yok eş yok

bizde hepsi mevcut 5 iş çıkışı hemen ya dünden yaptığım yemeği ısıtırım yada çok acıkmışsak
hemen bir menemen sonra tabi ortalık düzeltilir eşim simetri hastası

tabi bazen saat 7 çıktığımda oluyor

ama devlet memurları bence çok şımarıklar

ve acaip düzen menyağılar yani dakikası planlı,

asla planlı yaşayamam saati saatine dakikası dakikasına

bunaltır beni

:icecream::lepi:

walla kocamın isterse tirilyonları olsun ben yine çalışırım kardesim.benim param benim param sonuçta el adamı eline bakamam ben...sostyal hata sıfır eş dost sıfır bana ters...

bende calışıyorum ve evliyim gercekten zor oluyor akşam eve gidip hiç oturmaksızın mutfaga girmek bazen çok zor geliyor...hele yemekten sonra bir uyku geliyor anlatamam sofrayı kaldırıp bi uzanıyım deyipde orda uyudugum çok olur sabahta erkenden kalk ev işi tut çalışmak zor ama insanın kendi özgürlügünün olması herşeye deger bende artık çalışmadan duramam şu an çoçuk yok çoçuk olursa ne olur bilmiyorum..allah yardımcımız olsun

panik yok işler yetişir zemuszemus
hayatımız hep koşuşturma ile geçmiyormu zaten

niye bu kadar yetişmiyor diye dert ediyoruz ki

bırakın yetişmeyen yetişmediği yerde kalsın sonra yapılır nasılsa

bedenimiz sağlıklı olduğu sürece

sabah 8 akşam en erken çıktığım saat 9 oluyor evime girdiğim anda hemen yemek hazırlanır yemek yenir çaylar içilir sonrasında misafirim yoksa eşim filme daldığı anlarda gidip gelip bir yeri toplar çaktırmadan toz alır yere oturur halının üstündeki tüyler ve kılları toplarım bunları nedenmi çaktırmadan yapmaya çalışırım çünkü eşim yanında oturmamı ister yarın yaparsın der hep o yarın hiç bitmez:roflol: ona sevdiği filmi açarlar yokluğu farkedene kadar gider iş yapar gelirim yetmedimi kalan aynı taktikle ertesi güne :roflol:

eskiden sorun yapardım işler yetişmiyor diye
birgün panik halimi gören eşimin dediği söz kulağıma küpe oldu

panik yok işler yetişir yetişmese nolacak ucunda ölümmü var şikayet edenmi var diyince :jeyyar:
işte aradığım anahtar cümle dedim yettiği yere kadar dedim böyle mutluyum eşim mutlu ve en önemlisi çocuklarım mutlu opuyorumnanaktan

panik yok işler yetişir şutarafagitti

Son düzenleme:

benimki de aynı kaydirigubbakcemile3

yapma der ne uğraşıyosun, koltukları kaldırıp altını silsen nolcak, silmesen nolcak mirmirmirmir

bana da bi rahatlık geliyo tabi o böyle dedikçe naniknanik

dünyanın işi bitmez üzmeyin kendinizi bayanlar, bizim işler de biraz yarım olsun nolcak a.s

kızlar işte eğitimcilerin eşleride sizin gibi düşündüğünden daha çok iş bekliyor insanı...evet özeldede çalıştım eve daha geç geliyordum eşimden sonra geliyordum ve eşim yemek yapmayı bile öğrenmişti çok daha fazla yardımcı oluyordu ama şimdi sizin mantığınızdan gittiği için eskisi kadar yardımcı olmuyor...öğretmenliği sadece saat olarak düşünenler gerçekten tanılıyorlar bizle 6 ders saatı yani 40*6=240 dakika yani 4 saat boyunca hiç susmadan ve hiç oturmadan sürekli konuşarak yada sürekli birşeyler anlatmaya çalışarak tam anlamıyla aktif 4 saat geçiriyoruz. baska işlerdede çalışanların tüm iş saati boyunca tam anlamıyla aktif oldukları dakikaları toplasan o kadar eder yani çalışma saati aralığı herşey değil insanın tv sesine tahamülü eşine bi şey anlatmaya dermanı kalmıyor sürekli birşeyler öğretmen veliyi memnun etmek aynı zamanda resmi dairenin gerektirdiği tüm evrak işlerini her gün aksatmadan yapmak ...sabah 8 aksam 8 yapılacak iş değil zaten öğretmenlik yapılamaz da...
insanlar hatta eşimde böyle basit düşününce az daha okusaydın öğretmen olsaydın madem öyle diyorum...artık anlayana...(1200tl ye bir fakülte mezunu olarak en rahat ve en çok kazandıran meslek ya....(!) )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…