çocuk yaptım rahatladım valla. doğumdan sonra işi bıraktım artık evdeyim. 1 sene öncesine kadar sabah 8 den akşam 8 lere bazen de 9 lara kadar çalışıyordum. apar topar yemek yapıp koltuğumda yığılıp kalıyordum. sadece pazar günü tatilimdi ve oda temizlikle geçiyordu. birde pazara gidiyordum. dur durak yoktu hayatımda. oğlum hayatıma girdi herşeyim değişti.
birebir aynı buraları,ve bunların dışında arkdaşlarımla da görüşemiyorum eskisi gibi,yok mudur ya bir formül :uhm:
arkadaşlar hepinizin temizlik, yemek kabusu olmuş.gözünüzde işi büyütmeyin bu kadar.ev hanımları sizin bir haftada bir yaptıklarınızı her gün yapıyor.sizler sabah olunca işi giderek evin işini yarıya indiriyorsunuz emin olun.ben sabah 7.30 da kalkarım.eğer oğlumun kızartma ve börek günüyse 7.00da kalkarım.8.00 de eşim evden çıkar.onların arkasından yatakları yerleştirirm.eşimin oğlumun pijamasını bile kaldırırm.bulaşıkları yıkarım.yemek yaparım.evi süpürürm.oğlum ve eşim öğle yemeğine gelir.bulaşıkları yıkarım.toz al, evi sil, tuvaleti temizle derrken sat 3 olur.oğlum okuldan gelir.önlüğünü,çantasını,montunu takip ederek oğlumu bulurum.onun çıkardıklarını düzenlerim.karnı açıkmış olur ve onun sevdiği şeyleri (özellikle pasta börek ) hazırlarım.yine bulaşıkları yıka.sıra oğlumun ödevlerine gelir.onları kontrol ederim.kitap okumayı sevmediği için kitap okutmak için bende onunla okurum.sonra akşam yemeği teleşım başlar.salata, pilav yaparım.17.30 eşim işten gelir.tekrar masa kurulur.yine bulaşık yıkama.televizyon izlerken çay, meyve , patlamış mısır ,kola hazırlarım.onlarıda yıkarım.derken oğlum tekrar acıkır ona birşeyler hazırlarım.saat gece 12 olur.oğlum eşim uyur.ben yine dağınıkları topla, bulaşık varsa yıka .ve saat 1 olur.sabah aynı işlemler devam ederim.o yüzden bende keşke çalışsamda rahatlasam diye düşünürüm.
arkadaşlar hepinizin temizlik, yemek kabusu olmuş.gözünüzde işi büyütmeyin bu kadar.ev hanımları sizin bir haftada bir yaptıklarınızı her gün yapıyor.sizler sabah olunca işi giderek evin işini yarıya indiriyorsunuz emin olun.ben sabah 7.30 da kalkarım.eğer oğlumun kızartma ve börek günüyse 7.00da kalkarım.8.00 de eşim evden çıkar.onların arkasından yatakları yerleştirirm.eşimin oğlumun pijamasını bile kaldırırm.bulaşıkları yıkarım.yemek yaparım.evi süpürürm.oğlum ve eşim öğle yemeğine gelir.bulaşıkları yıkarım.toz al, evi sil, tuvaleti temizle derrken sat 3 olur.oğlum okuldan gelir.önlüğünü,çantasını,montunu takip ederek oğlumu bulurum.onun çıkardıklarını düzenlerim.karnı açıkmış olur ve onun sevdiği şeyleri (özellikle pasta börek ) hazırlarım.yine bulaşıkları yıka.sıra oğlumun ödevlerine gelir.onları kontrol ederim.kitap okumayı sevmediği için kitap okutmak için bende onunla okurum.sonra akşam yemeği teleşım başlar.salata, pilav yaparım.17.30 eşim işten gelir.tekrar masa kurulur.yine bulaşık yıkama.televizyon izlerken çay, meyve , patlamış mısır ,kola hazırlarım.onlarıda yıkarım.derken oğlum tekrar acıkır ona birşeyler hazırlarım.saat gece 12 olur.oğlum eşim uyur.ben yine dağınıkları topla, bulaşık varsa yıka .ve saat 1 olur.sabah aynı işlemler devam ederim.o yüzden bende keşke çalışsamda rahatlasam diye düşünürüm.[/
QUOTE]
canım her gün saat 9 dan saat15.00 a kdar temizlik yapıyosan walla hayret ettim:1shok:
çok titizsin heralde bu kadar oturmaya vakti olmayan ev hanımı kolay bulunmuyor
bence çalışan kadınlar olarak gözümüzde büyütmekte haklıyız
çünkü siz bu anlattığınız işleri tüm güne yayarak yapıyorsunuz
ama biz ya işten gelince yada tek tatil günümüz olan pazar günü yapıyoruz
sabah kalk kahvaltı yap topla giyin işe gel,18,30a kadar iş.
akşam 7-7,30 gibi evde ol,yemek yap yedir topla buulaşık vs.saat olur 9-10 ondan sonrada halin kalırsa biraz iş yap acele aceleki az tv izlemeye vakit kalsın sonrada duş al yat,hergün böyle
ama siz gün içinde yaptığınız için bi süpürürsünüz wc yıkarsınız sonra dinlenirsiniz,bi çay molası verirsiniz sonra hadi toz alayım dersiniz,toz bitince yemeğe başlıyım dersiniz,ütüleri hergün parça parça yapabilirsiniz bize o hafta bütün kıyafetler çamaşırlar lazım olacağı için hepsini yıkayıp ütüleyip yerine kaldırmamız şarttır
yani siz kendinizi sıkmadan yapacağınız için bu size zor gelmez,çalışan bayanlar iki arada bir derede yaptıkları için yorgun halde o yüzden gözümüzde büyüyor
kısacası sakin sakin yaparsınız
kızlar öğretmenim ve ev işlerimi yetişritemiyorum zevkli gelmesini bırak işkence mecburiyet gibi geliyo sabah 8 akşam 5 calışıorum bide öğretmenlik rahat derler
sizde durumlar nasıllll
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?