alan bayanlar.! Nereye kadar ya....

ilginç bi çözüm çocuk mu yapsamfisfisfis :ecrin_bebek:
ama ücretsiz izin bitince gene çalışıcam 1 sene rahatlık için de koskoca çocuk yapılmas anacımmmnaniknanik

birebir aynı buraları,ve bunların dışında arkdaşlarımla da görüşemiyorum eskisi gibi,yok mudur ya bir formül :uhm:

canım bunun hiçbi formülü yok ah ah biz bilemedik zengin bi koca bulup hizmetçi falan tutacaktık cahillik işte aşk sevgi dedik ne çekiyos....delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden
şaka bi yana evet biz hanımların işi gerçekten çok zor bide bebek varsa e o olmadan da omuyo o oluncada....
bu durumda en büyük destekler eşlerden gelmeli onlar evde bize yardım etse dağıtmak yerine çıkardığını toplasa banyodan çıkarken banyoyu silse falan demi.....
şakkıdı
(ama benim eşim hepsini yapıyo aman yapıyoda noolluyo gene sorumluluk benim üzerimde o yorgun olunca da yapmasa olur kıyamıyom :1hug: ama ben yapmak zorundayım allahtan eşim benden daha toplu dağıtma hyu yok ama bennnn)-tatlicadiarzu- o bana kızıyo topla çıkardığını diye sositosositosositososito

kızlar işlerınız cok cok zor allah herkesın yardımcısı olsun

bende düşünüyorum sımdı calısmıyorum ama calısırsam evlenırsem seneye ya da sonra falan ne olur halim işlere bakıyorum işe gırmek zor calısmak zor artı cumartesı full calısıolar aksam 8 sabah 7 de bınıceksın otobüse araca 6 da uyanıcaksın
cmtesı de full olunca kilitlenıyor her sey.
wallaha ıyı dayanıyorsunuz ben nasıl yaparım tahmın edemıyorum.

offf ben simdiden bıktım calısmaktan..anneme yardım ediyorum ev işlerinde.hatta gecen gün duvarları sildik hemde izinli oldugum günde senağlama tabi bi günde bitmedi duvarlar.işten geldim aksamda sildim..annem yapma kıyamam diyor ama bende anneme kıyamıyorum..ölecegimi bilsem yalnız bırakmam annemi temizlik konusunda..her konuda oldugu gibi kaydirigubbakcemile5 evlenince calısmak hiiiiç istemiyorum..cünkü bebek olunca nasıl calısacagımki..bebegi kimseyede emanet edemem.bakıcı falan olmaz..annemede bırakamam yorulur kadıncagız..en iyisi evimin kadını cocuklarımın anası olmak :jeyyar: kaydirigubbakcemile3

çalışmak kadın için manevi açıdanda zor işyerinde harcadığın enerjiyi sabrı bazen eşin için ayıramıyorsun kadın bence ev hanımı olarak çalışıyor zaten ...ama birde başka sektörde işe girince hem gece hemde gündüz çalışan insanlara dönüyor....

ben çalışınca mutluyum.asıl evde oturursam mutsuz olurum.şu da bir gerçek birçok ev hanımıyla bu konu hakkında konuştum.çalışan kadınlar işlerini daha kolay yoluna koyup yapıyorlar.hem ev işlerini zamanında düzenli yapıp hem de kendilerine daha çok bakıyorlar...ev hanımları tüm gün evde olduundan dur bi sigara içeyim dur şu programa bakayım derken ev işleri uzuyorda uzuyor ama bizlerin vakti kısıtlı olduğunda başlayıp bitiriyoruz ve diğer şeylere de vakit kalıyor..

Bende calışıyorum,sadece pazar gunlerı temızlık yapabılıyorum.Sabah 7:30 akşam 19:00 dan önce gelemıyorum eve.E o saatten sonrada yemek mı pişer,sağolsun annem yapmış oluyor.Bulaşıktır sofradır fılan..yaparım onları her zaman.

Off şimdi yaz temızlıgınede başladık..canım cıkıyor kaç gündür.Nişanlımın evı annemın evındende buyuk,nasıl başa cıkıcam..:1no2:

Tek tesellim işi bırakacagımdan dolayı.SSK mı ve maaşımı düşününce calışsam dıyorum,sabah 6 da uyanınca off iş var dıyorum delikafadulden

Sabah 7 de çıkıyorum evden akşam en erken 8.15 de evde oluyorum. Yemek yapma derdim yok. Çünkü eşimin yemek yemek gibi bir adeti yok salata yemeyı seviyor. Hafta içi akşamları salatanın her çeşidini yapılor. Temizlğe gelince Cumartesi genelde temizlik günümdür. Ben süpürür toz alırım, eşim siler, toplamaya yardım eder. Ama bir okadar da dağınık aslında. Ama yinede yardım ediyor ya benim için çok büyük kolaylık oluyor. Yani ben şanslılardanım.

çalışan bayanlar tamam dağınık olabiliriz. kendi adıma söyleyeyim. dağınığım. ama pis saymıyorum kendimi. zaten hafta içi evde yokuz kirlenmiyor. hadi biraz toz oluyor o kadar.genelde cuma akşamları evi toplarım. cumartesi sabahlarıda eşim süpürür ben silerim. sonra genelde lavaboyu eşime bırakmaya çalışırım :) işte ben yemeği yaparken sen lavaboyu aradan çıkar falan derim. genelde yapar.
yardımcı bayan da bir defa aldım bin pişman oldum. yeni ev taşımıştık tayinden dolayı daha önce başkasının oturduğu evi temizleyeceğiz işte eşime dedim ben bu lavaboyu temizlemem. sırf onun için tuttum yani bayanı. ama bayan gidince tekrar lavaboya el atmak zorunda kaldım. üstüne birde akşama kadar bayanın hayat hikayesini parasıyla dinledim resmen. bir daha da bayan almayacağım. banane pis kalsın sinirlerim bozulacağına daha iyi.

off ülen oooff kanayan yarama parmak bastınız. Ne kadar bekar olsamda evdeki her iş bana bakıyor. Sadece gittiğimde yemek hazır olur o ayrı konu hiç bir zaman başkasının benim için yemek hazırladığını bilmem herşeyi kendim yaparım. Bulaşık mutfağı topla cumartesi pazar evden kaçmasam kesin yapılacak bir iş olur. Ama kaçıyorumda noluyo bugün pazartesi ben haftasonu yetiştiremediğim işleri düşünüyorum...Nolcek benim bu halim

Aman Allahımkafamçokkarıştı, bu ne ya böyle. Ben okurken yoruldum yeminle.

İşyeri bana iyi geliyor be, dinleniyorum.naniknanik

yani bence de öyle abartıcak bişe yok:sm_confused: kafayı temizlik ve düzenle yemedikten sora gerçekten işler ev hanımları için kolaylaştı.en azından dünya kadar elektronik alet icad oldu deterjan icad oldu.en basidi dakikalarca kazınması gereken lekeleri bile çok güçlü deterjanlar hallediyo.bence ev hanımlığının en zor yanı çocuk büyütmektir.onu topluma hayırlı bi evlat olarak kazandırmaktır
bazı kadınlar kafayı sadece eviyle bozduğu için(sözüm meclisden dışarı)kendine resmen iş üretir.kimse annemin değimiyle evinin orta yerine şeeetmiyo yani sonuçta.
ama çalışan kadınların işi kiminin kolay kiminin de zor bence.şöyleki ihtiyaçtan değil de sırf kendini tatmin etmek geliştirmek için çalışan kadınların işi çok kolay.zaten maddi bi problem fazla yoktur.çocuk bakıcıdadır.ev işlerini de yardımcı olarak tuttuğu kadın yapar ona sadece yemek kalır ki evin en zevkli işidir zaten.cokacimcoook
ama ihtiyaçtan çalışan ve parayı gıdım gıdım harcayan öğretmen ya da memur ya da her hangi bi meslekte çalışan kadınlarımızın elini bırakıp ayağını öpmek lazım gerçekten.çok kısıtlı zamanda çok iş yapıyolar.bırakın ufak tefek işler de eksik kalsın.hayatı bu kadar kasmaya gerek yok cidden.
sırf birilerine hava atmak için orayı burayı kazıyan, sora da ben orayı bunla silerim sabahtan akşama buraları şunla kazırım diye böbürlenen aşırı temizlik düşkünü bi kadındansa ; ilerde bu ülkeye faydası dokunacak bi evlat daha yetiştirmek için uğraşan ya da kendi yuvasını maddi manevi ayakta tutmak için çalışanüstüne üstlük evini ve de çocuklarını bi arada tutmak için çalışan bi kadın daha çok yorulmuyomu dur sizce?
10 yıllık bi ev hanımı olarak şunu söyliyim ;çok kalabalık evlerde yaşayan büyük aile olan ya da eşi çok acımasız çok titiz olan ev hanımlarının haricinde inanın diğer ev hanımlarının işi eskisi kadar zor değil.büyük temizlik zamanları hariç.ALLAH ÖNCE SAĞLIK VERSıN GERıSı BOŞ

Son düzenleme:
kızlar öğretmenim ve ev işlerimi yetişritemiyorum zevkli gelmesini bırak işkence mecburiyet gibi geliyo sabah 8 akşam 5 calışıorum bide öğretmenlik rahat derler
sizde durumlar nasıllll

ne garip biz işsizlikten siz çalışmaktan bıkmıssınız biz en iyisi yer değiştirelim bayanlar

Calısan bayanların dertlerı sıkıntıları var. Bır cok alana bolunuyor. O hem hizmetci hem calısan hem cocuk bakıcısı hem bir es hem bir gelın yerıne gore butun bu roller arasında bolunup kendini bitiriyor. Bende calısıyorum su an ıcın bir sorunum yok bekar olmamdan dolayı ama annem emekli ogretmen neler yasadıgını cok ıyı bılıyorum bir de dusunun biz 4 kardesiz. Fakat ev hanımı olan bayanların durumlarınında cok dikkate alınmadıgını dusunuyorum. Bence ev hanımı olmak istisnalar olmakla birlikte calısan bir bayan olmaktan kat kat daha zor. Cunku ev hanımı cocuklarına bakıyor ev ıslerı hic bitmiyor. Gelecek konusunda kaygılar yasıyorlar maddı anlamda. Ekonomık bagımsızlıgı olmadıgı ıcın esine esinin ailesine katlanmak zorunda bana kalırsa en zor olan kısım. Ev ısı hıc bıtmez calısan bayan bellı bır zaman ayırır duzene koyar yorulur evet ama sureklı evın ıcınde degıldır. Evde olan ıcın evın ısı bitmek tukenmek bilmeyen bir ugras. Kesınlıkle temız olmalı bahanesı yok cunku butun gun evdesın ısının adı ne mantıgıyla. Ev isi cocuk bakımı evin idaresi para getirmiyor. Artı kıymetide yok. Ev hanımı olan kısılerın eslerıne sorsanız esı evde yan gelıp yatıyor ne ıs yapıyor. Bu sartlar altında calısan bayan ve ev hanımı olmak gercekten cok zor. Benım tercıhım gene de calısıyor olmak mecburen kendime yetebıllmek kımsenın elıne muhtac olmamak babında.

keşke bi çalışsamda evi b...kk götürse
çalıştıgınız için şükredin bence ben kafayı yemek üzereyim evde olmak gibi igrenç bişe varmı acaba bi çalışmaya başlayım ölene kadar çalışacamm emeklilik filan yoookkkk

bende çok dertliyim:)sabah 7.30 akşam beli olmuyor 20.30 bazen 22.00 buluyor eve gelmemiz, tabi evlenince bir ayar çekerim işlerime:) gerçi iş yeri kendimizin ama yinede yorucu oluyor

Ben de çalışan ve yeni evli (sayılan) bir bayan olarak bu gıcıkkk bi türlü bitmek bilmeyen evv, mutfak vs. işlerinden müzdaribim. diyorum bazen ben bunun için mi okudum.işten gel, üstünü çıkarmadan yemeğe giriş, yemek pişerken evi topla, bi de akşama misafir gelicekse deyme keyfine!!!!!!!! ha bi de bütün işler bittikten sonra da hazır yemeğe eşin gelir YORGUNN ARGIIN!! sanki sen bütn gün evde keyif yaptın. bi de senden güleryüz , hoşgeldin, ve HOOŞ!! göörünmeni ister.bence haksızlık, çok büyük haksızlık.. kazanç konusunda hiçbir farkımız yokken hatta ben ondan fazla kazanıyorum, bunun lafını bile etmezken neden bütn yük üzerimize.ha bi de çocuk isterler, tabi bakıcak biri var nasılsa, hem para kazanır hem de evde bakıcılık, hizmetçilik yapar..bu ne ya!!!arkadaşlar açın gözünüzü eşlerinizden hiçbir farkınız olmadığı gibi bi çok yönden ondan daha üstünsünüz.unutmayın ki hayat müşterektir,ama önemli olan bunu hayata geçirmektir.dışarda birlikte çalışıyorsak birlikte kazanıp birlikte yiyorsak,evin işini de birlikte yapıcaz...ben anlamam,o kadar!!!!!!!!!!!

walla ben artık çok takmıyorum yaaa yardımcı alıorum bazen bazen gözüm alıyosa eşimi tavlayım sıkı temizliğe giriyorum olmuyo bitmiyo topla topla bitmio işte bunun çaresi yok ..... görüyorum tüm çalışan arkadaslarım öyle ....
öfffffff takmıorum dedim ama yinede takıyorum bak yaa şimdi bunları yazarken bile şunu bunu yapıyım diee içimden geçio gerçi son bir gün daha rahatım sonra okullar açılcak başlıcak yine...

Bende çalışıyorum. Bir kızım var. Eşim dağınık biri değil çok şükür. Kızımda öyle. Sabah 7,30 ta evden çıkıyorum akşam 7 gibi evde oluyorum. Cumartesileri yarım gün çalışıyorum. Bilmiyorum ama evlendiğimden beri hiç zorlandıgımı bilmiyorum ev işlerinde olsun, kendime bakım konusunda olsun, yemek işlerind eolsun. Bir plan dahilinde olunca herşey güzel oluyor ve kendinize de çok güzel vakit kalıyor. Tabi eşinize de :) Hafta içi eve gelince ya çorba ya makarna koyarım hemen ocağa yada pilav. Eşim gelince salata yapmak isterse yapar olmazsa yoğurt yetişir yardımımıza :) Zaten genelde ana yemek olur dolabımda. Hatta tatlım bile bulunur genelde :) Çalışan oldugum için pratik ve güzel şeyleri severim yaparım. Yemek yenir bulaşık yıkarım. Çay içeriz tv izleriz. Kızımla ilgilenirim dersleriyle. Kızım yatar eşimle otururum. Sohbet ederiz. Sonra yatarız. Ertesi günde aynı :)) Cumartesi günü yarım gün çalıştıgım için işten gelir gelmez makineye çamaşırları atarım. Temizliğe girişirim. Çamaşırlar çıkar ütülerim yerleştiririm. Sadece cumartesileri çok yorulurum :)) Evi dip köşe temizleyip ütü felan oldugu için. Pazar günüde sabahları 8,30 ta kalktıgım için, kahvaltıdan önce hemen bir kaç çeşit yemek yapar atarım buzdolabına. Öğleden sonrası ise bize kalır. Böyle geçer günler. Benim planım hep böyle yani. O yüzden fazla zorlandıgımı söyleyemem. Sevgiyle kalın...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…