kızlar işte eğitimcilerin eşleride sizin gibi düşündüğünden daha çok iş bekliyor insanı...evet özeldede çalıştım eve daha geç geliyordum eşimden sonra geliyordum ve eşim yemek yapmayı bile öğrenmişti çok daha fazla yardımcı oluyordu ama şimdi sizin mantığınızdan gittiği için eskisi kadar yardımcı olmuyor...öğretmenliği sadece saat olarak düşünenler gerçekten tanılıyorlar bizle 6 ders saatı yani 40*6=240 dakika yani 4 saat boyunca hiç susmadan ve hiç oturmadan sürekli konuşarak yada sürekli birşeyler anlatmaya çalışarak tam anlamıyla aktif 4 saat geçiriyoruz. baska işlerdede çalışanların tüm iş saati boyunca tam anlamıyla aktif oldukları dakikaları toplasan o kadar eder yani çalışma saati aralığı herşey değil insanın tv sesine tahamülü eşine bi şey anlatmaya dermanı kalmıyor sürekli birşeyler öğretmen veliyi memnun etmek aynı zamanda resmi dairenin gerektirdiği tüm evrak işlerini her gün aksatmadan yapmak ...sabah 8 aksam 8 yapılacak iş değil zaten öğretmenlik yapılamaz da...
insanlar hatta eşimde böyle basit düşününce az daha okusaydın öğretmen olsaydın madem öyle diyorum...artık anlayana...(1200tl ye bir fakülte mezunu olarak en rahat ve en çok kazandıran meslek ya....(!) )
cnm inan bana öğretmenlikten daha zor işlerde var,kendi adıma konusayım,üniversite mezunuyum açıktayım ve sekreterlik yapıyorum avukat yanında,sabah 8 aksam 7-8, eve gittiğimde ayaklarım şişmiş oluyor koşturmaktan,maaşımda 450 tl.... bana görede en rahat meslek öğretmenlik kim ne derse desin!!!! sabahtan aksama kadar icra dairesinde tapuda belediyede koşturuyorum,ofisteyken gelenlere hizmet,ofisin temizliği,bir çok insana laf anlatmaya calısıyosun ve doğru düzgün oturamıyosun!!! sonuç olarakta eline 3 kuruş para geciyor.... nerdeyse 12 saat çalışıyoruz,hakkatten 6 saat sana bu tepkileri verdiriyorsa,bence çok insaflıymışsın.......(!)
walla hangi bölüm mezunu olduğunu gerçekten merak ettim üni mezunu olupta asgari ücret bile almaadığın bir işte çalışmak senin tercihin...
herkes tercihlerinin ceremesini çekiyo keske eğitim fakültesi okusaydın madem öyle..
dediğim gibi az daha okusaydınız öğretmen olsaydınız ne diyim yani ............
walla hangi bölüm mezunu olduğunu gerçekten merak ettim üni mezunu olupta asgari ücret bile almaadığın bir işte çalışmak senin tercihin...
herkes tercihlerinin ceremesini çekiyo keske eğitim fakültesi okusaydın madem öyle..
el sanatları mezunuyum,kaldı ki ben daha okurdum ama senin gibi kendini bişey sana bi öğretmen tarafından tercihlerimi değiştirdi ve ek kontenjanla bunu okuyabildim,kaldı ki senin ne iş yaptığını anlatmana uzum yok,sen o işi yaparken karşınızda oturanda bizlerdik!!!!!
Kaldı ki bu iş benim tercihim değildi,evde oturup yatacagıma çalışmayı tercih ettim,gercekten kafası çalısan öğretmenlerdensen Türkiye de yaşam koşullarının zorluklarını bilirdin...
Kaldı ki sizin gibi öğretmenlerin devlet okullarında verdiği eğitim seviyesi belli,o kadar çok çalışıyosunuz ki bu veriminiz sayesinde (!) bu yüzden öğrenciler dersaneye gidiyor
el sanatları mezunuyum,kaldı ki ben daha okurdum ama senin gibi kendini bişey sana bi öğretmen tarafından tercihlerimi değiştirdi ve ek kontenjanla bunu okuyabildim,kaldı ki senin ne iş yaptığını anlatmana uzum yok,sen o işi yaparken karşınızda oturanda bizlerdik!!!!!
Kaldı ki bu iş benim tercihim değildi,evde oturup yatacagıma çalışmayı tercih ettim,gercekten kafası çalısan öğretmenlerdensen Türkiye de yaşam koşullarının zorluklarını bilirdin...
Kaldı ki sizin gibi öğretmenlerin devlet okullarında verdiği eğitim seviyesi belli,o kadar çok çalışıyosunuz ki bu veriminiz sayesinde (!) bu yüzden öğrenciler dersaneye gidiyor
ya arkadaşlar hepimiz çalışan bayanlarız, zor ya da kolay bi işimiz var
bunun yanı sırada evimizle ilgili, eşimizle ilgili, çocuklarımızla ilgili sorumluluklarımız var
sen az çalıştın , ben çok çalıştım demek yerine topiği açan arkadaşın açış amacına uygun cevaplar versek , hem de birbirimizi kırmasak ne güzel olur di mi a.s.
ben 8 saat çalışıyorum, dışardan bakan birisi için masa başında oturuyosun ne var ki senin işinde oluyo ama her işin kendine göre bi zorluğu var mutlaka
ya arkadaşlar hepimiz çalışan bayanlarız, zor ya da kolay bi işimiz var
bunun yanı sırada evimizle ilgili, eşimizle ilgili, çocuklarımızla ilgili sorumluluklarımız var
sen az çalıştın , ben çok çalıştım demek yerine topiği açan arkadaşın açış amacına uygun cevaplar versek , hem de birbirimizi kırmasak ne güzel olur di mi a.s.
ben 8 saat çalışıyorum, dışardan bakan birisi için masa başında oturuyosun ne var ki senin işinde oluyo ama her işin kendine göre bi zorluğu var mutlaka
kızlar işte eğitimcilerin eşleride sizin gibi düşündüğünden daha çok iş bekliyor insanı...evet özeldede çalıştım eve daha geç geliyordum eşimden sonra geliyordum ve eşim yemek yapmayı bile öğrenmişti çok daha fazla yardımcı oluyordu ama şimdi sizin mantığınızdan gittiği için eskisi kadar yardımcı olmuyor...öğretmenliği sadece saat olarak düşünenler gerçekten tanılıyorlar bizle 6 ders saatı yani 40*6=240 dakika yani 4 saat boyunca hiç susmadan ve hiç oturmadan sürekli konuşarak yada sürekli birşeyler anlatmaya çalışarak tam anlamıyla aktif 4 saat geçiriyoruz. baska işlerdede çalışanların tüm iş saati boyunca tam anlamıyla aktif oldukları dakikaları toplasan o kadar eder yani çalışma saati aralığı herşey değil insanın tv sesine tahamülü eşine bi şey anlatmaya dermanı kalmıyor sürekli birşeyler öğretmen veliyi memnun etmek aynı zamanda resmi dairenin gerektirdiği tüm evrak işlerini her gün aksatmadan yapmak ...sabah 8 aksam 8 yapılacak iş değil zaten öğretmenlik yapılamaz da...
insanlar hatta eşimde böyle basit düşününce az daha okusaydın öğretmen olsaydın madem öyle diyorum...artık anlayana...(1200tl ye bir fakülte mezunu olarak en rahat ve en çok kazandıran meslek ya....(!) )
evet neden bilmiyorum erkeler sürekli çok yoruldum halinde beraber eve gelip ben yemeğe girişirken en azından ramazanda öyle oldu geç yiyoruz nasılolsa diye tatlısından çorbasına bi sürü şey yaparken o tv seyrediyor yemek yiyoruz yarım edio toplamaya sonra ben çay demlerim yiyecek getirirm mutlaka ya çamışır ya ütü bi işim vardır onlaraı hallederim herşeye rağmen eşim benden önce uyur hep yoruldum havasındalar valla bu erkekler bilmiyorum yani....kaydirigubbakcemileişim şu anda evime çok yakın sabah 8,30 da çıkıyorum akşam 18,30-19,00 arası evdeyim
hergün yemek yapmam, haftada 2 kere yapabiliyorsam ne mutlu bana
eşim allahtan yemek seçmez ne bulursa yer.
temizlik işini hafta içi bitirmeye çalışırım.
ütüydü çamaşırdı herşey bana bakar.
cumartesileride nerdeyse tam gün çalışıyorum. sadece pazarları evdeyim.
eşim sağolsun elini bir işe sürmez. priz değiştirmeden , telefon kablosu bağlamadan , marangozluk işlerine kadar ben yaparım.
şimdi çocuğum yok ama ileride ne yapacağım bilmiyorum.
kendimi çoğu zaman çok yorgun hissediyorum. bazen sinirden ağladığım bile oluyor.
erkeklerin ise hep bir bahanesi var ""çok yoruldum""
bide bu kadar atraksiyonun üzerine gece de eşler kendilerine çalışmamızı istemiyo mu o zaman deliriyorum.klava:
sanki biz işyerinde altın günü yapıp dantel örüyoruz. bizim yaptığımız işler niyeyse nimetten sayılmıyor.
döneyim konuya;işlerimi çok rahat yetiştiriyorum..hatta evde oturunca daha çok birikiyor işler mayışmaktan..programlı olmayı seviyorum ben..ütü yaa bulaşık bekletmem.gece yatmadan her yeri bir toplar öyle yatarım..
bende bir öğretmen olarak genellemelere üzüldüm..bu sektörün içinde her sektörde oldugu gibi işini dogru yapanlar var yapmayanlar var..mesela benim eşim tarih öğretmeni;5 te eve geliyor ama sürekli çalışıyor;her sene kendini yeniler,konferanslara katılır,bir sitede modoretörlük yapıyor,okulda dergi çıkarıyor vs.. vs...hiç bir getirisi yok(maddi olarak belirteyim)..bende aynı şekilde..en iyi olmak en güzel şekilde öğretmek için elimden geleni yapyıyorum..al tebeşiri yaz tahtaya dönemi bitti eğitimde tabi uygulayana;sürekli sunumlar hazırlıyoruz ve emin olun 2 yada 3 saatinizi alıyor kaliteli bir sunum.
yani dedim ya bu vicdanlla alakalı;iyi doktor yaşatır;kötü doktor öldürür(bizzat yaşadım kızımda)iyi öğretmen iyi insan yetiştiri;kötüsüde belli.
öğretmenlik çalışmayana işini düzgün yapmayana çok rahat bir meslek;hatta en rahat meslek..
döneyim konuya;işlerimi çok rahat yetiştiriyorum..hatta evde oturunca daha çok birikiyor işler mayışmaktan..programlı olmayı seviyorum ben..ütü yaa bulaşık bekletmem.gece yatmadan her yeri bir toplar öyle yatarım..
Valla başka yerden kısıp, kadın tutacaksınız..Düzenli olarak, mümkünse haftada 1..
Haftada 1 çok gelirse, haftada 1 yarım gün gelsin ama düzenli olur..
Sadece kendiniz yapmaya çalışırsanız ki; çok zor olur, zaman içerisinde çok yıpranırsınız..
kızlar öğretmenim ve ev işlerimi yetişritemiyorum zevkli gelmesini bırak işkence mecburiyet gibi geliyo sabah 8 akşam 5 calışıorum bide öğretmenlik rahat derler
sizde durumlar nasıllll
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?