alan bayanlar.! Nereye kadar ya....

cnm inan bana öğretmenlikten daha zor işlerde var,kendi adıma konusayım,üniversite mezunuyum açıktayım ve sekreterlik yapıyorum avukat yanında,sabah 8 aksam 7-8, eve gittiğimde ayaklarım şişmiş oluyor koşturmaktan,maaşımda 450 tl.... bana görede en rahat meslek öğretmenlik kim ne derse desin!!!! sabahtan aksama kadar icra dairesinde tapuda belediyede koşturuyorum,ofisteyken gelenlere hizmet,ofisin temizliği,bir çok insana laf anlatmaya calısıyosun ve doğru düzgün oturamıyosun!!! sonuç olarakta eline 3 kuruş para geciyor.... nerdeyse 12 saat çalışıyoruz,hakkatten 6 saat sana bu tepkileri verdiriyorsa,bence çok insaflıymışsın.......(!)

aynen ya vereliniortak

walla hangi bölüm mezunu olduğunu gerçekten merak ettim üni mezunu olupta asgari ücret bile almaadığın bir işte çalışmak senin tercihin...
herkes tercihlerinin ceremesini çekiyo keske eğitim fakültesi okusaydın madem öyle..
dediğim gibi az daha okusaydınız öğretmen olsaydınız ne diyim yani ............

hayat herkese adil davranmıyor bazısı şanslı bazısı şanssız ne yapsa şanslı oluyor

kader birazda teyzemin kızı 4 yıllık fakülteyi okudu kpps sınavından geçemediğinden hayırlı kısmet bulup evelndi şimdi hakiki ev hanımı hı mutlu mu hayır geçen akrabalarının

düğününde gördüm hiç yüzü gülmüyordu dedim ya kısmet kader işi

el sanatları mezunuyum,kaldı ki ben daha okurdum ama senin gibi kendini bişey sana bi öğretmen tarafından tercihlerimi değiştirdi ve ek kontenjanla bunu okuyabildim,kaldı ki senin ne iş yaptığını anlatmana uzum yok,sen o işi yaparken karşınızda oturanda bizlerdik!!!!!
Kaldı ki bu iş benim tercihim değildi,evde oturup yatacagıma çalışmayı tercih ettim,gercekten kafası çalısan öğretmenlerdensen Türkiye de yaşam koşullarının zorluklarını bilirdin...
Kaldı ki sizin gibi öğretmenlerin devlet okullarında verdiği eğitim seviyesi belli,o kadar çok çalışıyosunuz ki bu veriminiz sayesinde (!) bu yüzden öğrenciler dersaneye gidiyor

:lepi:vereliniortak aynen al bendende o kadar

ya arkadaşlar hepimiz çalışan bayanlarız, zor ya da kolay bi işimiz var

bunun yanı sırada evimizle ilgili, eşimizle ilgili, çocuklarımızla ilgili sorumluluklarımız var

sen az çalıştın , ben çok çalıştım demek yerine topiği açan arkadaşın açış amacına uygun cevaplar versek , hem de birbirimizi kırmasak ne güzel olur di mi a.s.

ben 8 saat çalışıyorum, dışardan bakan birisi için masa başında oturuyosun ne var ki senin işinde oluyo ama her işin kendine göre bi zorluğu var mutlaka

öğretmenliği öyle bi anlatmışsın ki en rahat meslek en söyle böyle ohhh ne ala faalan keşke sende öğretmen olsaydın diyesi geliyor insanın ....ben başlığı çalışan bayanlar ve ev işleri olarak açtım ama sizler konuyu öğretmenlik ve diğer meslekler olarak çevirdiniz buldunuz yinede tarnışacak bi şey....başlığa dikkat ettin...ayrıca mesleğimi oldukça özverili yapar sınıfında 60 öğrencisi olan okulunmdanda onur belgesiyle 2. olarak mezun olmuş kolejdede çalışmış herkesin tercih ettiğim bir öğretmenim beni eleştirmek için gerekli tahsile ve tecrübeye sahip olduğunuzu düşünmüyorum...her koyun kendi bacağından asılır ev işlerini nasıl yetiştireceğiniz hakkında iş ve ev koşuşturmacasından konuşacaksanız buyrun konuşun....Ben eşime ki kendisi doktor,sizin yarınız kadar konuştuğunda diyorum az daha okusaydın öğretmen olsaydın madem öyle diye ki benden 2 sene fazlası var. artık nüansa ve espriye dikkat çekerim

canım bende onu anlatmaya çalışırken sen bunları yazmışsın konuyu ne olarak açtığım ortada ÇALIŞAN BAYANLAR diyorum....meslek söylemedim eğitim tahsil kültür hiç bir şey demedim kendi koşturmacamdan ve işimden bahsettim..neyse bişi demiyorum görünüyo zaten .....

bende topiğin konusunun dışına cıktığımızın farkındayım,tabiki herkesin işi zor kaldı ki ben konuyu bu boyutta görüp yakınan arkadasa yorumumu yaptım ama bunu bana göre küstahlık boyutuna getırıp biraz daha okuyup öğretmen olsaydın demeye kımsenın hakkı yok. Benim yada başkalarının okumak için çırpınmadıgınımı sanıyordu,neyse bu son cvbım ...

Öğretmenler hakkında yapılan genellemelere üzüldüm doğrusu.
Öğrencilerin dersaneye gitme sebebi öğretmenlerin becerikizliği değil,eğitim sisteminin çarpıklığıdır.
Bugün geldiğim noktayı öğretmenlerime borçluyum. zemuszemus

yazımdada demiştim böyle diyenlere ne dediğimi ehh sende nasibi aldın arkadasım ne diyeyim...bende sana sekterliğin ne kaaar baan kolay geldiği ve bir sekreter arkadasımla ilgili binlerce şey anlatabilirim çok rahhatı falan diye......ama gerek yok herkesin mesleği kendine sana göre rahatmış az iş yapıyomuşum seni ne ilgilendirir ilgilendirse bile kendine sakla ben ne konu açmışım alakasız alakasız konuşuyosun ne farketti ben hala o çoooooooooooook rahat gördüğün öğretmenim ne geçti eline anlamadım yani.....

işim şu anda evime çok yakın sabah 8,30 da çıkıyorum akşam 18,30-19,00 arası evdeyim
hergün yemek yapmam, haftada 2 kere yapabiliyorsam ne mutlu bana
eşim allahtan yemek seçmez ne bulursa yer.
temizlik işini hafta içi bitirmeye çalışırım.
ütüydü çamaşırdı herşey bana bakar.
cumartesileride nerdeyse tam gün çalışıyorum. sadece pazarları evdeyim.
eşim sağolsun elini bir işe sürmez. priz değiştirmeden , telefon kablosu bağlamadan , marangozluk işlerine kadar ben yaparım.
şimdi çocuğum yok ama ileride ne yapacağım bilmiyorum.
kendimi çoğu zaman çok yorgun hissediyorum. bazen sinirden ağladığım bile oluyor.
erkeklerin ise hep bir bahanesi var ""çok yoruldum""

bide bu kadar atraksiyonun üzerine gece de eşler kendilerine çalışmamızı istemiyo mu o zaman deliriyorum.klava:

sanki biz işyerinde altın günü yapıp dantel örüyoruz. bizim yaptığımız işler niyeyse nimetten sayılmıyor.

bende bir öğretmen olarak genellemelere üzüldüm..bu sektörün içinde her sektörde oldugu gibi işini dogru yapanlar var yapmayanlar var..mesela benim eşim tarih öğretmeni;5 te eve geliyor ama sürekli çalışıyor;her sene kendini yeniler,konferanslara katılır,bir sitede modoretörlük yapıyor,okulda dergi çıkarıyor vs.. vs...hiç bir getirisi yok(maddi olarak belirteyim)..bende aynı şekilde..en iyi olmak en güzel şekilde öğretmek için elimden geleni yapyıyorum..al tebeşiri yaz tahtaya dönemi bitti eğitimde tabi uygulayana;sürekli sunumlar hazırlıyoruz ve emin olun 2 yada 3 saatinizi alıyor kaliteli bir sunum.
yani dedim ya bu vicdanlla alakalı;iyi doktor yaşatır;kötü doktor öldürür(bizzat yaşadım kızımda)iyi öğretmen iyi insan yetiştiri;kötüsüde belli.
öğretmenlik çalışmayana işini düzgün yapmayana çok rahat bir meslek;hatta en rahat meslek..

döneyim konuya;işlerimi çok rahat yetiştiriyorum..hatta evde oturunca daha çok birikiyor işler mayışmaktan..programlı olmayı seviyorum ben..ütü yaa bulaşık bekletmem.gece yatmadan her yeri bir toplar öyle yatarım..

evet neden bilmiyorum erkeler sürekli çok yoruldum halinde beraber eve gelip ben yemeğe girişirken en azından ramazanda öyle oldu geç yiyoruz nasılolsa diye tatlısından çorbasına bi sürü şey yaparken o tv seyrediyor yemek yiyoruz yarım edio toplamaya sonra ben çay demlerim yiyecek getirirm mutlaka ya çamışır ya ütü bi işim vardır onlaraı hallederim herşeye rağmen eşim benden önce uyur hep yoruldum havasındalar valla bu erkekler bilmiyorum yani....kaydirigubbakcemile

keşke bende bunu yapabilsem, tembellik edip biriktirdiğim için toplu olarak daha fazla işim oluyo haftasonları malesef

yeni eğitim öğretim döneminde basarılar diliyorum canım sana....
bende o konuşarda programlıyımdır hayatta öyle bulaşığı lavaboya koyayım yarın yaparım olmaz ütü çamaşır günü gününe olur mutlaka ama ben hergün şöyle bi temizlemek istiyorum evi olmuyor ev azcık dağılsa sinirlerim bozuluyo en çok buyuzden tartışıyoruz heralde eşimle onu oraya koyma buraya dokunma sonra üzülüorumda kendi evinde rahat edemiyo adam ama napıyım yani...bende senin gibiyim bu dediklerimi tatilde yapıyomuyum hayır......hatta miskinlikten can sıkıntısından yatağımı zor topluyorum insan çalışmaya alışınca otempoyla daha hızlı ve pratik oluyor heralde...

Valla başka yerden kısıp, kadın tutacaksınız..Düzenli olarak, mümkünse haftada 1..

Haftada 1 çok gelirse, haftada 1 yarım gün gelsin ama düzenli olur..

Sadece kendiniz yapmaya çalışırsanız ki; çok zor olur, zaman içerisinde çok yıpranırsınız..

canım ozaman sana şunu sorayım ...bende ayda bir faaln alıyorum yani eserse kafama alıyorum ...isterim haftada bir almayı yada düzenli bi şekilde 10 günde bir falan ama olay sadece temizlik değilki yani kadın benim yerine koymadığım laptobu yerdeki kabloları yani ne bileyim ıvır zıvır ama hergün yerinde durmamak zorunda olan toplancak bi sürü şey çıkıyo onları yapmadıktan sonra sürekli almak çok mantıklı gelmio bana yani hafta bir dip bucak yapacak kadar kirlenmiyoki 2 kişiyiz zaten haftada bir bi süpürge bi toz 2 saaatte bitiyo ...her hafta yada 10 günde bir alsam neler yaptırabilirim yarım gün alırım zaten tüm gün fazla gelir burda varmış bitane yarın gün 40 a geliomuş buldum ucuz...diğer oturduğum yerde 30 du...

kızlar öğretmenim ve ev işlerimi yetişritemiyorum zevkli gelmesini bırak işkence mecburiyet gibi geliyo sabah 8 akşam 5 calışıorum bide öğretmenlik rahat derler
sizde durumlar nasıllll

sabah 8 akşam 5 bence gayet bormal bir çalışma saati bir de cumartesi pazarlarınız da tatildir. ilk evlendiğim zamanlar sabah 8 akşam 7, cumartesileri de akşam 5 çalışıoyordum asgari ücret alıyordum bir de kafamçokkarıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…