Aldatan baba çocuklarımı görmeli mi

Görmeli..
Zaten o aldatan baba değil "aldatan eş"

Ve elbette zor şeyler..
Güzelim yuvasını bozup, bu durumları reva gören adama tırnağını göstermeyecen ama işte o kadar da kolay değil.

Kendisi talep ediyorsa görmeli, yok çekip gittiyse sorumsuzsa peşinden de koşulmamalı galiba

Geçen ay görme Hakkı olduğu günden çok önce ortak bir tanıdığı araya sokup çocukları görmek isteğini iletti. Ben de mahkeme kararındaki tarihte görsün dedim. O tarihte çıktı geldi göstermeyecektim ailem yapma etme sen yıpranırsın dediler diye indirdim çocuklarımı aşağıya. Nereye götüreceksin çocuklarımı , ne Zaman getireceksin diye sordum zorla cevap veriyor, gözünü kaldırıp bakmıyor çok namuslu olmuş , götürdü arabayla çocukları. Ben de evde Zaman geçiremiyorum, whatsupda bir baktım beni aylardır engelleyen ve birkaç gün önce engeli kaldıran o aşağılık kadın benim arabamda benim koltuğumda önceden resim çekilip o gün profil resmi yapmış , delirdim çıldırdım, çocuklarımı getirdiğinde olay çıkardım çarptım arabanın kapılarını, ağzıma geleni söyledim o insanlık dışı kişiye. Bir daha gelme defol dedim, bu pazar da görme Hakkı var açıkçası ondan da huzursuzum . Adi kadın yuva yıktı o yılan adamla birlikte, daha da bana nispet yapmaya çalışıyor derdi neyse artık Allah'ından bulsun inşallah.
Igrenc insanlar Allah boyle kadinlara oyle bi dert versinki o yuvasni yiktigi adam bile umrunda olmasin

Aynen söylediğiniz gibi, ben içim kan ağlasa da dimdik ayakta durmaya çalışıyorum. İşyerimden arkadaşlarım da tanımayanlar da herkes çok güçlü olduğumu söylüyorlar. Şükürler olsun beni ayakta tutan Allah'a olan sonsuz inancım. Şunu da biliyorum ki çocuklarımla yaşamaya devam etseydi onları ihmal ederek baş edemediğinde kızıp bağırarak onların psikolojilerini daha fazla bozacaktı.
Icin hic kan aglamasin canim bende suan oyle bi durumdayım ki bak 4 yasinda oglum var o bana Allahin vergisi onun icin mutluyum sukurler olsun bana vermis artik onun icin calisip cabalarim

Herkes görecek falan diyor da bence görmeye hakkı yoktur bu kadın da aldatabilirdi ama çocuklarının yanında duruyor,adam çocuklarını düşünseydi zaten aldatmazdı diye düşünüyorum

Bu sekilde boşanmıyorum ama gormemeli! Hak eden görür o sadece sizi değil çocuklarinizida aldatmış bir adam. Dusunun bir erkek o kadar kucuk sabilerin evde olduğunu bilirken ve cocuklarinin annesi evdeyken baska bir kadinla..! Onlari mutlu etmek varken baskalarini mutlu etmekle mesgul o bunu hak etmiyor diye düşünüyorum tabi herkese göre değişir bu tur durumlar
Bu fikir yetiskinler açısından peki birde cocuklarin açısından olaya bakarsak...cocuk bu ne anlasin daha babanin hatali olduğunu ve anne göstermezse emin olun ilerde düşmanlığı annelerine yaparlar çünkü baba koz olarak anneniz göstermedi sizi diyecek...

Size cogu seyde hak veriyorum ama ben bu olayi yasadim babamla gorustum annemle.gorusmedim babaaannem.izin vermedi ama babam oyle biri ki beni gormedi ben hep ilgi bekledim.göstermedi gorusmemde serbest oldugu halde psikolojik olarak etkilenmedim ama buna uzuldum.yasayan biriyim bu insanda daha bebek yasindaki cocuklari evdeyken bunlari yapiyor ya buna mahkemedeki hakim ve psikoloklar daha iyi karar verir ama ben olsam yuzumu gostermem:KK43:
Ne yaşadınız bi paragraftan kestirmem mümkün degil elbette. Rastgele bi seyler söylemeyi de dogru bulmuyorum zira ciddi meseleler bunlar.

Siz babanızda kaldınız annenizle görüsmediniz dogru anlıyorsam.

Siz kaç yasındayken ayrıldılar, ne sebeple ayrıldılar, bu sürecin ne kadarı size ne sekilde yansıdı ve daha bi ton soru sormam gerekir daha net bilgi sahibi olabilmek icin. Babaannenizin rolü çok önemli mesela baslı basına üstüne konusmak gerek.
Tabi her cocuk bireysel farklılıklar gösterir üstüne bunu da hesaba katmak gerek.

Ama şu kadarını söyleyebilirim, ne kadar etkilendiginizi, ne denli hasar alıp bunu nasıl onardıgınızı bilemezsiniz. Hicbirimiz bilemeyiz cünkü psikolojik rahatsızlıklar pek fiziksel olanlara benzemez. Daha sinsidirler, bası sonu daha belirsizdir.

Mesela cocuk sahibi misiniz bilmiyorum. Eger degilseniz su an bastırdıgınız, varlıgını bile fark etmediginiz bi sürü sey su yüzüne cıkabilir cocuk sahibi oldugunuzda. Ki umuyorum cıkmaz, gercekten sürec icerisinde bi sekilde kendinizi toparlamıssınızdır.

Ama kendi cocugunu kıskanan, kendi cocuguna öfkelenen ama sebebini anlayamayıp nasıl bi anneyim ben diye suçlulukla bunalımlara sürüklenen anneler biliyorum. Annesiz büyümenin getirdigi bastırılmıs öfkeyi icinde tutamazlar sonsuza kadar, cözülmeyip büyüyen her sorun gibi acısı yanlıs yerlerden cıkıyor.

Ya da kendilerini asla yeterli hissetmeyen, onları yalnız bırakan annelerine benzemekten korkan ve bu nedenle cocugunun gelisimini olumsuz etkileyecek kadar korumacı olan anneler.

Yani uzun vadeli sorunlar bunlar. Sadece evebeyn cocuk iliskilerini de etkilemezler. Güven sorunları, arkadaslarla iliskiler, hayatınızdaki her sosyal baga dokunur kıyıdan köseden.

Mümkün oldugunca yapıcı olmak gerek yani daha büyük sorunlardan kacınmak icin.

Son düzenleme:
Ne yaşadınız bi paragraftan kestirmem mümkün degil elbette. Rastgele bi seyler söylemeyi de dogru bulmuyorum zira ciddi meseleler bunlar.

Siz babanızda kaldınız annenizle görüsmediniz dogru anlıyorsam.

Siz kaç yasındayken ayrıldılar, ne sebeple ayrıldılar, bu sürecin ne kadarı size ne sekilde yansıdı ve daha bi ton soru sormam gerekir daha net bilgi sahibi olabilmek icin. Babaannenizin rolü çok önemli mesela baslı basına üstüne konusmak gerek.
Tabi her cocuk bireysel farklılıklar gösterir üstüne bunu da hesaba katmak gerek.

Ama şu kadarını söyleyebilirim, ne kadar etkilendiginizi, ne denli hasar alıp bunu nasıl onardıgınızı bilemezsiniz. Hicbirimiz bilemeyiz cünkü psikolojik rahatsızlıklar pek fiziksel olanlara benzemez. Daha sinsidirler, bası sonu daha belirsizdir.

Mesela cocuk sahibi misiniz bilmiyorum. Eger degilseniz su an bastırdıgınız, varlıgını bile fark etmediginiz bi sürü sey su yüzüne cıkabilir. Ki umuyorum cıkmaz, gercekten sürec icerisinde bi sekilde kendinizi toparlamıssınızdır.

Ama kendi cocugunu kıskanan, kendi cocuguna öfkelenen ama sebebini anlayamayıp nasıl bi anneyim ben diye suçlulukla bunalımlara sürüklenen anneler biliyorum. Annesiz büyümenin getirdigi bastırılmıs öfkeyi icinde tutamazlar sonsuza kadar, cözülmeyip büyüyen her sorun gibi acısı yanlıs yerlerden cıkıyor.

Ya da kendilerini asla yeterli hissetmeyen, onları yalnız bırakan annelerine benzemekten korkan ve bu nedenle cocugunun gelisimini olumsuz etkileyecek kadar korumacı olan anneler.

Yani uzun vadeli sorunlar bunlar. Sadece evebeyn cocuk iliskilerini de etkilemezler. Güven sorunları, arkadaslarla iliskiler, hayatınızdaki her sosyal baga dokunur kıyıdan köseden.

Mümkün oldugunca yapıcı olmak gerek yani daha büyük sorunlardan kacınmak icin.
Babaaannemde kaldım ikiside başkasıyla evlendi ama babamla gorusmem.serbestti yinede o ilgilenmedi evet anneden anneye degisiyor bazıları o kadar iyiki degil babanın yokligi cocuklarini mutluluk havuzuna atiyor bazilari kor kuyulara daldırıyor cok dogru

Babaaannemde kaldım ikiside başkasıyla evlendi ama babamla gorusmem.serbestti yinede o ilgilenmedi evet anneden anneye degisiyor bazıları o kadar iyiki degil babanın yokligi cocuklarini mutluluk havuzuna atiyor bazilari kor kuyulara daldırıyor cok dogru
Mesele çocuğun gelişimi icin iki hayati figürü doldurabilmekte.

Şekli farklı, etkisi yaşlara ve gecirilen dönemlere göre degişen ama önemi daima eşit iki bosluk gibi düsünün anne ve babayı.

Bosanma, ölüm veya baska bi sebeple o bosluklardan biri ya da ikisi birden doldurulamadıgında ya da eksik dolduruldugunda çocuklar için çok ciddi sürecler baslıyo.

Ne anne babanın muadili ne de baba annenin. İmkan oldugu sürece cocugu ikisinden de mahrum etmemek gerek. Dünaya getirdigi cana bunu borclu iki taraf da.

Babaanneniz icin ne zor olmustur iki yanı eksik hissettirmeden sizi büyütmeye calısmak. Ne noktalarda basarılı nerelerde basarısız olmus bunu da dedigim gibi zamanla göreceksiniz.

Aldatılan bi kadının kırgınlıgını, kızgınlıgını, hayalkırıklıgını anlıyorum ama diger kadınla ya da eski eşiyle giristigi savaş ister dibine kadar haklı olsun ister haksız çocuklarını o savasın ortasında bırakamaz. O savasın piyonları, silahları ya da kazazedeleri olamaz o çocuklar. Olmamalılar.

Annelerinin kişisel acılarını omuzlak icin cok kücükler. Her cocuk kadar hele ki 1 ve 4 yasındaki iki cocuk kadar anne ve babalarının mükemmel olduguna, kahraman olduguna, onları hic yalnız bırakmıcaklarına, hep yol göstereceklerine inanmaya ihtiyacları var.

Zamanla anne babalarını oldukları gibi hatalarıyla dogrularıyla görmeye baslayacaklar zaten. Anneleri de bu sürecte övmeden yermeden anlatacak babalarının secimlerini cocukların yaslarıyla orantılı olarak.

Mesele çocuğun gelişimi icin iki hayati figürü doldurabilmekte.

Şekli farklı, etkisi yaşlara ve gecirilen dönemlere göre degişen ama önemi daima eşit iki bosluk gibi düsünün anne ve babayı.

Bosanma, ölüm veya baska bi sebeple o bosluklardan biri ya da ikisi birden doldurulamadıgında ya da eksik dolduruldugunda çocuklar için çok ciddi sürecler baslıyo.

Ne anne babanın muadili ne de baba annenin. İmkan oldugu sürece cocugu ikisinden de mahrum etmemek gerek. Dünaya getirdigi cana bunu borclu iki taraf da.

Babaanneniz icin ne zor olmustur iki yanı eksik hissettirmeden sizi büyütmeye calısmak. Ne noktalarda basarılı nerelerde basarısız olmus bunu da dedigim gibi zamanla göreceksiniz.

Aldatılan bi kadının kırgınlıgını, kızgınlıgını, hayalkırıklıgını anlıyorum ama diger kadınla ya da eski eşiyle giristigi savaş ister dibine kadar haklı olsun ister haksız çocuklarını o savasın ortasında bırakamaz. O savasın piyonları, silahları ya da kazazedeleri olamaz o çocuklar. Olmamalılar.

Annelerinin kişisel acılarını omuzlak icin cok kücükler. Her cocuk kadar hele ki 1 ve 4 yasındaki iki cocuk kadar anne ve babalarının mükemmel olduguna, kahraman olduguna, onları hic yalnız bırakmıcaklarına, hep yol göstereceklerine inanmaya ihtiyacları var.

Zamanla anne babalarını oldukları gibi hatalarıyla dogrularıyla görmeye baslayacaklar zaten. Anneleri de bu sürecte övmeden yermeden anlatacak babalarının secimlerini cocukların yaslarıyla orantılı olarak.
Yanlis.anlamazsanız mesleginiz nedir.merak ettm

merhabalar.Mart ayında aldatıldığımı öğrendim ve nisan ayında boşandım. Daha çok yeni hala sinirlerim yatışmış değil. Biri 1 biri 4 yaşında iki kızım var ki küçüğü babasına inanılmaz düşkündü. Ancak ne yazıkki yılbaşı gecesi bile bizi yalnız bırakıp yalan söyleyip o adi kadınla yılbaşı kutlamış. Baba müsvettesi bu adamın çocuklarımı görmesini ve psikolojilerini bozmasını istemiyorum. O pislik ellerini çocuklarıma sürmesini istemiyorum. Şu an o aşağılık kadınla yaşıyor.Ama ne yazıkki kanuni Hakkı. Benim gözümde sadece biyolojik baba o. Hiçbir emeği yoktur çocuklarımda . Özellikle aldatılarak boşanan anneler siz nasıl davranıyorsunuz bu konuda. Fikirlerinize ihtiyacım var
Çocuklarınızın yanında babalarının sizi aldattığından bahsetmeyin
Sizin bagınız kopmus olabilir
Gecmıs olsun cok zor olmalı
Ama onların babaya ihtiyacı var
Çok yakınımda bir örneğini yasadım
Cocuklar aynı yasta iken ayrılmıs görümcem
Cocuklar 10-13 yasına geldiler hala babalarını onlara kötüler
Cocuklar her detayı bilir
Ben cocuklara cok üzülüyorum
Onları bu konudan uzak tutun babalarını iyi bilsinler
Yazık :(

Çocuklarınızın yanında babalarının sizi aldattığından bahsetmeyin
Sizin bagınız kopmus olabilir
Gecmıs olsun cok zor olmalı
Ama onların babaya ihtiyacı var
Çok yakınımda bir örneğini yasadım
Cocuklar aynı yasta iken ayrılmıs görümcem
Cocuklar 10-13 yasına geldiler hala babalarını onlara kötüler
Cocuklar her detayı bilir
Ben cocuklara cok üzülüyorum
Onları bu konudan uzak tutun babalarını iyi bilsinler
Yazık :KK43:
Iyi bilip daha sonra hayal kirikligina ugramalari daha kotu ama? Bu bi uzman esliginde halledilmeli.belli.bi yasa gelince durumu.bilmeliler.tam.aksine oda bu işi bilen bi kişi eşliğinde

Geçen ay görme Hakkı olduğu günden çok önce ortak bir tanıdığı araya sokup çocukları görmek isteğini iletti. Ben de mahkeme kararındaki tarihte görsün dedim. O tarihte çıktı geldi göstermeyecektim ailem yapma etme sen yıpranırsın dediler diye indirdim çocuklarımı aşağıya. Nereye götüreceksin çocuklarımı , ne Zaman getireceksin diye sordum zorla cevap veriyor, gözünü kaldırıp bakmıyor çok namuslu olmuş , götürdü arabayla çocukları. Ben de evde Zaman geçiremiyorum, whatsupda bir baktım beni aylardır engelleyen ve birkaç gün önce engeli kaldıran o aşağılık kadın benim arabamda benim koltuğumda önceden resim çekilip o gün profil resmi yapmış , delirdim çıldırdım, çocuklarımı getirdiğinde olay çıkardım çarptım arabanın kapılarını, ağzıma geleni söyledim o insanlık dışı kişiye. Bir daha gelme defol dedim, bu pazar da görme Hakkı var açıkçası ondan da huzursuzum . Adi kadın yuva yıktı o yılan adamla birlikte, daha da bana nispet yapmaya çalışıyor derdi neyse artık Allah'ından bulsun inşallah.

Önce bir sakin olun arabada vs . resim istediği yerde çektirsin .Artık boşandınız ne yaparsa yapsın sizin bu şekilde sinirlenmeniz onların hoşuna gidecektir . Ben sizin konunuzu biliyorum o yüzden görmek istemese iyiymiş ama madem görmek istiyor görecek ya da dava açın . Kadınla nikahsız beraber yaşıyorsa çocuklar etkilenir belki .

Son düzenleme:
Yanlis.anlamazsanız mesleginiz nedir.merak ettm
Yanlıs anlamam ne demek sadece kisisel sorulara dogrudan cevap vermiyorum, anlarsınız umarım tanınmadan yazabilmenin en güvenli yolu bu.

Dogrudan uzmanlık alanım degil konu sahibinin durumu ama dolaylı aldıgım bazı dersler biraz da kendi merakım ve okul dısı takip ettigim kurslar, seminerler vs. sayesinde az cok bilgi sahibiyim. E bi de gözlemler, tecrübeler var tabi. Surada acılan konuları, kac kadının sorunlu evliliginden veya iliskisinden bahsederken satır aralarında babalarının yoklugundan, sevgisizliginden, ilgisizliginden yakındıgını görseniz o bile cıkabilecek sorunları anlamanıza yardım eder emin olun. Tabi ahkam kesiyo gibi görünmek istemem asla, sadece elimden geldigince yardım etmeye calısıyorum.

İy
Iyi bilip daha sonra hayal kirikligina ugramalari daha kotu ama? Bu bi uzman esliginde halledilmeli.belli.bi yasa gelince durumu.bilmeliler.tam.aksine oda bu işi bilen bi kişi eşliğinde
İyi bilsinler demiyorum ki
Sadece kötü anlatılmasın
Cocuklar zaten baba kötü ilgisiz bir baba ise yasladı ilerlediğinde kendileri anlayacaktır
Annelerini aldatıp baska bir kadına giden adam olarak bilmemeliler bence

Yanlıs anlamam ne demek sadece kisisel sorulara dogrudan cevap vermiyorum, anlarsınız umarım tanınmadan yazabilmenin en güvenli yolu bu.

Dogrudan uzmanlık alanım degil konu sahibinin durumu ama dolaylı aldıgım bazı dersler biraz da kendi merakım ve okul dısı takip ettigim kurslar, seminerler vs. sayesinde az cok bilgi sahibiyim. Tabi ahkam kesiyo gibi görünmek istemem asla, sadece elimden geldigince yardım etmeye calısıyorum.
Yok yanlış anlasilmak istemedm.hani bilen biri gibi konusuyorsunuz bana gore illaki bu alanda ders almak gerekmez hayatta aslinda bize bi ders ama gunumuz şartları bu eğitimi alan insanlari dinlemeyi gerektiriyor

yalnız bu tavrınız çocuklar için çok yanlış
gelsin görsün nerelere gittiğini bilin tamam bu kadar yeter
eğer ilerleyen zamanlarda kızlar büyüyünce de her geliş gidişte olay çıkarırsanız siz çocuklarınızın gözünde değer kaybedersiniz annem hep sorun diye dusunurler
eğer anlayabilecek yaşlarda iseler sorun napiyorlar bu görüşmelerden memnunrlar mi daha sık görmek isterler mi yoksa mutsuzlar mi bunlar önemli
bırakın onlar babaları ile ilişkileri kendi kendilerine gelistirsinler siz yorum yapar düşüncelerini etkilemeye çalışırsanız olmaz

İy

İyi bilsinler demiyorum ki
Sadece kötü anlatılmasın
Cocuklar zaten baba kötü ilgisiz bir baba ise yasladı ilerlediğinde kendileri anlayacaktır
Annelerini aldatıp baska bir kadına giden adam olarak bilmemeliler bence
Dogru belli bir yasi var onun onada dedgm gibi uzman kisiler anlar diye dusunuyorum onlarn elinden buna benzer kac konu geçiyordur

merhabalar.Mart ayında aldatıldığımı öğrendim ve nisan ayında boşandım. Daha çok yeni hala sinirlerim yatışmış değil. Biri 1 biri 4 yaşında iki kızım var ki küçüğü babasına inanılmaz düşkündü. Ancak ne yazıkki yılbaşı gecesi bile bizi yalnız bırakıp yalan söyleyip o adi kadınla yılbaşı kutlamış. Baba müsvettesi bu adamın çocuklarımı görmesini ve psikolojilerini bozmasını istemiyorum. O pislik ellerini çocuklarıma sürmesini istemiyorum. Şu an o aşağılık kadınla yaşıyor.Ama ne yazıkki kanuni Hakkı. Benim gözümde sadece biyolojik baba o. Hiçbir emeği yoktur çocuklarımda . Özellikle aldatılarak boşanan anneler siz nasıl davranıyorsunuz bu konuda. Fikirlerinize ihtiyacım var
aldatılmak size yapılmış bir ihanet.çocuklara değil.baba sevgisinden uzak olmak onlara zarar verir.boşluğu dolmaz.aynı nedenden arkadaşım boşandı.bazen adam tenezzül edip çocuğu görmeye gelmiyormuş.çocuğa ilgisizmiş.kendim hazırlayıp babasının kapısına kadar bırakıyorum diyor.sırf üzülmesin diye adamı arayıp konuşturuyormuş telefonda.şimdi araları iyi olsun.üzülmesinler.büyüdüklerinde herkes hakedene hakkını teslim ediyor zaten.

Yok yanlış anlasilmak istemedm.hani bilen biri gibi konusuyorsunuz bana gore illaki bu alanda ders almak gerekmez hayatta aslinda bize bi ders ama gunumuz şartları bu eğitimi alan insanlari dinlemeyi gerektiriyor
Yanlıs anlamadım. Siz de cocuklugunuzdan gelen tecrübeyle yardım etmeye calısıyorsunuz. Birebir icinde oldugunuz, gectiginiz yollardan gecen insanlara yol göstermek istiyorsunuz.

Ama dediginiz gibi uzmanlar esliginde bu sorunları cözmek sart. Konu sahibesi bosanma sonrası cocukları isinin ehli biriyle görüstürmeyi düsünmez misiniz? betty_berry betty_berry

Bence babadan çok kızların paikolojisini siz bozacak gibi duruyorsunuz. Sakın kızlara babaları hakkında kötü konuşmayın olayları anlatmayın ileride. Her kızın kahraman baba figürüne ihtiyacı var aynı evde yaşayıp yaşamamanın bir önemi yok diye düşünüyorum.

Back
X