• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aldatan eşten çekişmeli boşanma süreci hakkında bilgi almak istiyorum.

Vicdani durumu konuşmuyoruz ki. Pratikte mahkeme evin tapusunu size geçirip asgari ücret kadar nafak bağlayacak mı? Hayır. Ben eski eş geçimini sağlamalı desem ne olacak. Ciddi zenginler dışında geçinilecek kadar nafaka bağlanmıyor ki.
İşte bende bunu yazınca da sen aldatılıp boşanmak istemiyorsun diyorlar. Ev yok iş yok çocuğa bakacak kimse yok iki çocukla en mantıklı olacak şey ne nasıl bunun çabasını veriyorum. Yoksa ölse ağlamam bile.

Evet edemezsiniz hem miras ki miras olmasa bile yine alamazdınız nikahtan önce alınan bir evden hak sahibi olmuyorsunuz
Olay İlk ortaya çıkınca kendisi evi benim üzerime devredeceğini söyledi çocukların odası düzeni var siz otrun evde diyince çocuklarının düzeni için yapar dedim bekledim.

Bilemiyorum ama şu aşamada boşansanız çok zor durumda kalacaksınız,evde hakkınız yok hadi mahkeme görülürken size tahsis ederler ama boşandıktan sonra etmezler evden cık git dese eşiniz ne olacak yada evi satsa.

Aileniz deseniz 2+1 evde 2 aile yaşıyormuş siz giderseniz 3 aile olacak ki yasacak yer yok.

Nafaka içinde öyle 50-60 binler beklemeyin,siz de daha liseyi acıktan okuyormuşsunuz ortaokul mezunu olarak iş bulmanız çok zor olur.

Eve gelmiyorsa evin gecimini sağlıyorsa bir süre boşanmayı ertelemek daha mı iyi olur bilemedim evet aldatma var ama geçim derdinde var işte boşanınca kira,kres,diğer çocugun masrafları yetişemezsiniz eşinizden alacagınız nafaka belki sadece kreşi karşılar anca.

Sevgili konu sahibi öncelikle yazdıklarına çok üzüldüm. Elindeki kanıtları sakla ve hakkını sonuna kadar ara. Bu adamla kesinlikle barışma bir kere aldattan hep aldatıyor maalesef. Ekonomik özgürlüğünü eline aldığın takdirde rahatlarsın. Kolayıklar diliyorum umarım bu süreci rahat bir şekilde atlatırsınız. Dik durun 🌸
Asla affetmek mümkün değil zaten Okadar çirkinleşmiş birinin soyadı bile huzursuz ediyor beni. İnşallah herşey yoluna girecek buna çok ihtiyacım var çünkü.

Bilemiyorum ama şu aşamada boşansanız çok zor durumda kalacaksınız,evde hakkınız yok hadi mahkeme görülürken size tahsis ederler ama boşandıktan sonra etmezler evden cık git dese eşiniz ne olacak yada evi satsa.

Aileniz deseniz 2+1 evde 2 aile yaşıyormuş siz giderseniz 3 aile olacak ki yasacak yer yok.

Nafaka içinde öyle 50-60 binler beklemeyin,siz de daha liseyi acıktan okuyormuşsunuz ortaokul mezunu olarak iş bulmanız çok zor olur.

Eve gelmiyorsa evin gecimini sağlıyorsa bir süre boşanmayı ertelemek daha mı iyi olur bilemedim evet aldatma var ama geçim derdinde var işte boşanınca kira,kres,diğer çocugun masrafları yetişemezsiniz eşinizden alacagınız nafaka belki sadece kreşi karşılar anca.
Evet bu şekilde devam etedeğinden Emin olsam evde yapılan işlere vs odaklanıp birikim yapardım ama deliller için 6 aylık süre dolunca eve gelmek isterse o zaman çıkılmaz bir hal alacaktır durumum benim bu 6 aylık süreç dolmadan davayı açmam lazım. Kreşe yakın yerde yada kreşte bir iş bulurum belki çocuklar la sokağa atacak yada biz evdeyken satacak kadar değil ama Marta kadar davayı açmış olmam gerekiyor dellilerin geçerli olması için. Rabbim kimseyi böyle bir çıkmaz duruma sıkmasın..

bu sizin kaçıncı konunuz?

yani ne yapacaksınız

ya davayı açacaksınız
çekişmeli olduğu için zaten senelerce sürer
duruşma gününü bile hemen vermiyorlar
dilekçeler
tanıklar deliller itirazlar derken 2-3 sene sürer

dava boyunca konutun size tahsisini talep edersiniz
ama siz daha davayı açmak için bile çocuğun kreş zamanını bekliyorsunuz?

o niye?
sanki davayı açar açmaz sizi hakim boşol boşol diyip boşayacak mı
yoooo...

e?
açın davayı süreç başlasın konut tahsisi isteyin geçici nafakaları isteyin.

zaten yıllar sürecek? süreç başlayınca evde size huzur vermeyeceklerini filan mı düşünüyorsunuz? aile apartmanı olduğu için? e o zaman nasıl "evi bana versin. anlaşmalı boşansın" diye umut edebildiniz? boşanıp o evde yaşayabileceğinizi bile umut edebildiğinize göre dava sürerken de oturabilirsiniz bi kere bunun yasal hakkı var konutun tahsisini alabilirsiniz dava sürerken.

ya da susup oturacaksınız.

siz davayı açmadıkça susup oturuyormuş gibi de duruyorsunuz bu arada.
işiniz yok diploma yok aile yok, susup oturmaya aday olduğunuz için sizi böyle 3 ay 6 ay beklete beklete kabullenmenizi öngörüyor olabilir eş ailesi.

yani ne yapacaksınız

ya davayı açacaksınız
dilekçeler

o niye?
yoooo...

e?

zaten yıllar sürecek? süreç başlayınca evde size huzur vermeyeceklerini filan mı düşünüyorsunuz? aile apartmanı olduğu için? e o zaman nasıl "evi bana versin. anlaşmalı boşansın" diye umut edebildiniz? boşanıp o evde yaşayabileceğinizi bile umut edebildiğinize göre dava sürerken de oturabilirsiniz bi kere bunun yasal hakkı var konutun tahsisini alabilirsiniz dava sürerken.

işiniz yok diploma yok aile yok, susup oturmaya aday olduğunuz için sizi böyle 3 ay 6 ay beklete beklete kabullenmenizi öngörüyor olabilir eş ailesi.
Evi bana devretmiş olsaydı burayı satıp aileme yakın bir yerde ev almayı planladığım için küçük de olsa çocuklarla düzenim olurdu çocuklar için o zaman annem de destek olurdu çalışıp üstesinden gelirdim bu yüzden evi istedim.
Konut tahsisini bilmiyordum.
Eş ailesi boşanma fikrime sıcak bakmıyor olsada 2 aydır aynı evde olmadığımız için evliliğe bitti gözüyle bakıyor zaten.
Kağıt üzerinde evli kalmak yaşadığımız.

yani ne yapacaksınız

ya davayı açacaksınız
dilekçeler

o niye?
yoooo...

e?

Ailem arkamda duruyor sadece destek olacak imkanları yeterli değil ailem yok değil diye özellikle yazmak istedim.

Evi bana devretmiş olsaydı burayı satıp aileme yakın bir yerde ev almayı planladığım için küçük de olsa çocuklarla düzenim olurdu çocuklar için o zaman annem de destek olurdu çalışıp üstesinden gelirdim bu yüzden evi istedim.
Eş ailesi boşanma fikrime sıcak bakmıyor olsada 2 aydır aynı evde olmadığımız için evliliğe bitti gözüyle bakıyor zaten.
Konut tahsisi boşanma sürecinde mahkeme tahsis eder size,ama mahkeme bittikten sonra sona erer yani evden cık dede eşin cıkmak zorundasın.

Birşeyi merak ettim burada tek konu açma özelliği mi var? herkes aynı şeyi yazmış da kaçıncı konu kaçıncı konu diye. Şu anda içinde bulunduğum durumla ilgili konu açtım yorum bekledim. Sanki aldatıldım evli kalmak istiyorum kocamı nasıl kazanırım konuları açmışım gibi algılandı.
Asla Affetmiyorum boşanmayı herşeyden çok istiyorum. Buna yemin bile edebilirim. İki çocuğum var bilmediğim her detaya belki denk gelirim belki bilmediğim birşeyi okurum diye benzer şekilde konu açmış olmam öyle leş bir adamla evli kalmak istiyorum anlamına gelmesine çok üzülüyorum.

Konut tahsisi boşanma sürecinde mahkeme tahsis eder size,ama mahkeme bittikten sonra sona erer yani evden cık dede eşin cıkmak zorundasın.
O zamana kadar küçük de olsa kiralık bir yer bulurum belki iş bulurum evde paketleme tarzı işler de buldum 60 bine yakın bir altınım da var. Mahkeme öyle birşey tahsis ediyorsa bu benim için iyi birşey 🙏🙏

Ailem arkamda duruyor sadece destek olacak imkanları yeterli değil ailem yok değil diye özellikle yazmak istedim.
aile yok derken fiziksel olarak var evet ama gidemiyorsunuz onlara neticede
zaten 2 çocukla aile evine gitmek bir seçenek olmamalı.

yani ben kimsenin aile apartmanındaki daireyi geline verip onun da satmasına göz yumduğunu görmedim şimdiye kadar
aile apartmanına kolay kolay yabancı kimseyi almazlar

ancak ailesinden varsa orada yaşamayan ama eşini ikna edip gelir oturabilecek bir amca, amcaoğlu filan gelip oturmak isterse belki o satın alabilirdi...

neticede zaten size ev veren olmamış. olmayacak da belli ki.

bu duruşma sırasında ev tahsisi konusunu daha önceki konularda da hep söyledik diye hatırlıyorum. ben kaç konu açtınız derken konu değişmediği için diyorum. yoksa isterseniz 50 konu açın. hiç gelişme olmuyor ki.

aile yok derken fiziksel olarak var evet ama gidemiyorsunuz onlara neticede
zaten 2 çocukla aile evine gitmek bir seçenek olmamalı.

yani ben kimsenin aile apartmanındaki daireyi geline verip onun da satmasına göz yumduğunu görmedim şimdiye kadar
aile apartmanına kolay kolay yabancı kimseyi almazlar

ancak ailesinden varsa orada yaşamayan ama eşini ikna edip gelir oturabilecek bir amca, amcaoğlu filan gelip oturmak isterse belki o satın alabilirdi...

neticede zaten size ev veren olmamış. olmayacak da belli ki.

bu duruşma sırasında ev tahsisi konusunu daha önceki konularda da hep söyledik diye hatırlıyorum. ben kaç konu açtınız derken konu değişmediği için diyorum. yoksa isterseniz 50 konu açın. hiç gelişme olmuyor ki.
Öyle bir durumda zaten abisi satın alırdı benden yabancı birini istemezler evet. Ben olayı ilk öğrenince çocuklar la gittim bana evine kaldım 15 gün kadar Çocukların düzeni var odası var siz gelin oturun evde ben eşyalarımı aldım diyince gerçekten evi verecek diye bekledim umut ettim yani. Onun amacı pişmanım dediği için pişman olduğu ona inanıp şans vermem yakalanana kadar pişman olan kimse yoktu ama. Rezalet bir durum hiç ama hiç kimse yaşamasın böyle birşeyi inşallah 🤲

Back
X