Aldatan imam nikahlı eş hakkında

Neyine güvenerek imam nikahı adı altında çcouk yapmış görümceniz merak ettim. Üstelik daha evlilik oturmadan yapmış çocuğu. En çok çocuğa üzülürüm ben. Arada heba olacak. Annesi babası nasıl izin vermiş böyle bir şeye aklım almıyor. Yaşı küçük mü görümcenizin? Çocuğa tek başına bakabilecek mi?

Dinimizde imam nikahı diye bişey yoktur kitabın hiçbir yerinde de yazmaz nikah duyurma demektir resmi nikah gayet bu duyurma görevini yapar zaten.
bırakın bu işleri.
sonra böyle elin adamlarının din adı altında oyuncağı olursunuz.
hangi akla hizmet, neye güvenerek dini nikah diye elin adamıyla evlendim zannediyor bazı kadınlar anlamıyorum. çok yazık çok.

imam nikahı ne ya bu devirde.yasalar önünde görümcende o kadın ile aynı pozisyonda.çocuğu alamaz ama çok küçük çünkü daha

kendisi için hukuki anlamda maddi manevi hiçbir şey talep edemez. çünkü resmi akit yok. ama çocuk için belki bazı hakları bulunabilir. avukatla görüşülmeli.

Muhtemelen adam evli. Nikah oyalamasında başka bir gerekçe göremedim düğünler dernekler yapılmışken.

Adam çocuğu olcağını bilecek, evler açılacak düğünler yapılacak, ama nikah yapmayacak. E akıl var mantık var.

Resmi nikahlı olmadığı için eşinin üzerinde hiçbir hakkı yok.Ancak sadece resmi nikah yapmak üzere kandırıldığını belirterek manevi tazmniat isteminde bulunabilir o kadar. Resmi nikahsız yaşamak nedir gerçekten ??

Evlilik dışı ilişkiden dünyaya gelen çocuk annenindir o vermediği sürece alamazlar.
Yakınınızda resmi nikahı olmadığı için birşeyler talep etsede uğraşır baya.
Çünkü geçenlerde emsal bir dava oldu kadın beraber yaşadığı adama çocuğa nafaka versin bakmıyo siye dava açtığında evlilik dışı olduğu için adamın zorunluluğu yok, kadın önlemleri almalıydı dendi.
Yanlış mı yanlış ama durum bu.
Bence barışsın nikah yapma şartıyla sonra yine yakalar böyle adamların bitmez çünkü hataları. En azından çocuğu için olan çocuğa olcak.
Evet o haber benimde çok dikkatimi çekmişti..
''Nikahsız birliktelikten çocuk yapan, bu sonucu da öngörmeliyidi '' diye hakim karara bağlamış..Çok tartışmalı konu..
Çocuğa nafaka vermek zorunda baba.. Kadına vermesede..
Bir üst mahkeme kararı bozar muhtemelen de uğraşmak lazım..
İmamın resmiyetsiz nikah kıydığı ülkede, hakimlerin ahlak bekçiliği yapması çok da göze batacak bir durum olmasa gerek..

Adam hala bir başkası ile resmi nikahlı olabilir mi ? İnşallah çocuğu da o eş üzerine kaydettirmemiştir.
Çocuk nüfusda görümce üzerine mi kayıtlı ?

Hanımlar merhabalar.. yine ben, benim görümcem geçen Aralık'ta evlendi düğün vs.. 8 aylık çocukları var. Ama eşi hala işinden gücünden vs bahane bularak resmi nikah yapmadı..her neyse, bugün eşinin telefonunu karistirmis ve başka kadinla konuştuğunu görmüş... Gittik gorumcemi aldık geldik .. adam aldatmadım deyip duruyor. Ama çocuğu da alacağım senden diyor. Kısa kesmeye çalışıyorum. Sorum; çocuğu alabilir mi? Hem konuştuğu kadına hem gorumcemin eşine manevi veya maddi dava açma şansımız var mı? Ne yapabiliriz...? Adam şu an yakalanma korkusundan agresif.
Adam herhangi biri görümceniz için
Hiç bir dava açamazsınız
Onlar sevgili eş falan değil
ortak bir çocukları olması onları karı koca yapmaz

Valla devlette görumceniz eniştenin hiçbir şeyi değil ve hiçbir hakkı yok. Evet çocuğu da alabilir adam

Imam nikahli adam 2. 3. 4. Kadınla eğlenebileceği için adami dava edemezsiniz maalesef.

Vakit bulamadigi icin nikah kiymamis mi? Atla deve degil ya nikah. Biz de yaptik yani 10 dklik is. Gorumcenin yasi kucuk oldugu icin olmasin sakin o?
Bir de ne cesaret resmi nikahsiz cocuk yapmak vallahi helal olsun.

Bana cocuk doğduğunda adamın zaten başkasıyla resmi nikahlı olduğu sonrasında boşandı gibi geldi konu. Yoksa hangi aklı basinda kadin resmi nikah olmadan cocuk sahibi olur... Yada 18 yasindan küçüktü gorumceniz çocuk dogdugunda..
Yasal hiçbir yaptırım da bulunamazsınız tabi ki ama çocuğu anneden almıyorlar diye biliyorum hele ki bu kadar küçük bir bebegi

İmam nikahi hukukta hukumsuzluk kategorisine girer. Yani hukuki hicbir yaptirim uygulatamazsiniz aldatma var diye cunku hukuka gore evli olmadiginiz icin ortada aldatma da yoktur... Cocuk icin babasi oldugu kimlikte yaziliysa bir seyler yapilabilir, gorumce ise hicbir hak talep edemez.

Buyuk ihtumal adam zaten evli bu yuzden oyaladi... bu arada evlenmeden hamile kalmak birde imam nikahi yapacsk kadar inancli olmak...

Back
X