Aldatan kuzenimle ilgili ne yapmam gerek?

yuvarlanan asi bir panda

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2018
8.062
21.010
278
Öncelikle okuyanlara teşekkür ederim.

Kuzenim 25 yaşında ve nişanlıydı. Adamı bir süredir aldatıyormuş. Ben el ele görünce anlatmak zorunda kaldı. Karşı taraf da nişanlı olduğunu biliyor ama ailem zorladı filan diye anlatmış. Ağzım açık kaldı konuşurken. Alakasi bile yok eniştemler dünya tatlısı insanlar. Bırakın zorlamayı gidin görüşün birbirinizi tanıyın diye manevi yönden hep destek oldular. Kuzenim böyle söylemiş yalanla kandırmış. Yalvardı bana susmam için. Bir de iftira attı ayrılmak için nişanlı olduğu adama. Bana kötü davranıyor, sevmiyor, saygısızlık etti, anneme babama küfür etti diye aralarını açtı. Kayınbaba, oğlu ve kuzenimin babası beraber çalışıyor. Onlar devam ediyor ama nişanlısı işinden oldu. Aile mahçup oldu altın, inci, paraların üstüne bizimki bildiğiniz yattı. Suçsuz yere babası aldığı arabayı filan aldı oğlunun elinden. Öyle ki kuzenim ben rezil oldum adım çıktı diye kandırdı herkesi insanlar üzüldüler perişan oldular. Bunlari anlatmalı miyim ne yapmalıyım kuzenimle ilgili? Kötü duruma düşmek de istemiyorum. Anlatsam kuzenimin adı çıkacak ailecek daha kötü zarar görecekler diye de korkuyorum. Sıkıştım kaldım ne yapmalıyım?

Son olanları yazayım herkese teşekkür ederim yardımınız için.

Sabah kuzenimi aradım ve eski nişanlısıyla konuşmasını söyledim. Hiçbir cevap vermedi. Aldatma olmasa bile senin yalan söylediğini anlat dedim en azindan adam kurtulsun. Ne diyorsun anlamiyorum filan deyip telefonu suratıma kapattı. 2 saat sonra iş yerime geldi beni tehdit etti. Senin ona aşık olduğunu söylerim kepaze ederim bana zarar verirsen seni mahvederim diye bas bas bağırdı. Beni itti filan kovdum gitti. Buralar epey karışık. Öğle arasında ses kayıtlarını ona attim. Yine binbir özürler ağlamalar annem babam rezil olur ben rezil olurum diye yalvarmalar. Biz kardeş gibi büyüdük diye konuşmalar. Onu yarı yolda bırakıyormuşum pişman olurmuşum bin tane laf. Engelledim onu teyzemi annemi aradım. Olanları anlattım fırsat verdiğimi ama konuşmadığını söyledim. Teyzem duygu sömürüsü yaptı annem karışma sen suçlu olursun dedi. Sabrım gücüm tükendi konuşma kayıtlarını adama da attim. Hala dinlemedi. Bilmiyorum ne olacak. Bekliyorum sadece

Son düzenleme:
Elbette anlat. Bu sıradan bir aldatma durumu değil. Bir insanın hayatı ile oynanmış. İftira atılmış kendi babasına dahi rezil edilmiş. Sana yapılsa nasıl hissedersin onu düşün.
*İnsanlık namına* yapman gereken belli!
Eğer susarsan öyle yada böyle bu senden çıkar arkadaş, bil bunu.
Allah o kuzenininde belasını versin.

Gerçeğin açığa çıkmasını isterdim. Adamın ailesiyle bile arası bozuldu. Bu tarafta olmak da zor. Nasıl konuşacağımı bile bilmiyorum

Buna nasıl susulur?
Bir insanın onuru iğrenç ve menfaatçi biri yüzünden ayaklar altına alınmış.
Neden iftira atarak ayrılmış? insan gibi istemediğini söyleseymiş ya..

Ben buna susmazdım. Ama belli ki kuzeniniz yılanın teki. Önleminizi de alın ki size de iftira atamasın.
Gerektiğinde kullanmak üzere ses kaydı ve mesajların ekran görüntüsünü alın.

Yazık üzüldüm çocuğa. Kuzeniniz olması onun suçunu görmezden gelmenize engel teşkil etmez.

Ama şu da var ki gerçeği anlatsaniz bile iftira atıyor bana diyip işin içinden çıkabilir. Önce bir telefonlas ve ses kaydı al. O sende dursun.

Kuzenini de ki gerçeği ailelere anlat yoksa ben anlatırım. Haliyle anlatmayacak, belki de senden önce davranıp seni kotuleyecek. Sizde o zaman çıkartırsınız kanıtı ortaya.

Ne olursa olsun bu bir zulüm ve o çocuğun zulmüne lütfen göz yumma. Ne cirkef bir kızmış bu yahu.

Birkaç defa ayrılmak istediğini söyledi. Saçma sapan sebeplerdi. Adam hep maddi değeri yüksek hediyeler aldı ve barıştı. Şimdi anladim ki sırf o hediyeyi kabul etmek için devam etmiş. İş ilerleyince de aileleri dahil etti haklı duruma düşmek için.
Telefonda kayıt programı hep aktif Allah'tan ama o bunu bilmiyor. Bilerek mesaj atmıyor ama ekran görüntüsü almamam için. O kadar uyanık ki

Karşıdaki insana iftira atılmış, aldatilmış. Bunlar karşısında susarsaniz siz yapmış gibi olursunuz. Haksızlık karşısında susan insan da bana göre masum değildir. Değil akrabalarım anne babamı bile karşıma alırım ortada suçsuz birine atılan iftira varsa. Bu dünyanın öbür tarafı da var. Eğer ki göz yumarsan günahı senin de boynuna. Hem yazık değil mi suçsuz olarak adamın yaşadıklarına! Nasıl susacaksiniz içiniz el verir mi?

Kuzenimin gelince Allah ıslah etsin. Kendi aldatmış bari hatasını kabul edip sorumlulugunu alsaydi. İftira atmak nedir. Ahirette nasıl verecek hesabını? Allah korusun böyle insanlardan .

Evet haklısınız yapabilirdi Allah'tan ses kaydı hep açık bende işimden dolayı. Kendisi bilmediği için elimde kanıt olduğundan haberi yok. Sabah zorlayacağım konuşması için en azından arada kalmam. Görmezden gelmek istemiyorum işinden ekmeğinden olmuş bir insan var. Aklım karman çorman vaziyette

Öyle maalesef. Bana dönüp aileni niye rezil ettin diyebilirler elin oğlu için.. Böyle de vicdanen çok rahatsızım. İşinden gücünden olmuş bir insan var ortada

Adaletsizliği kim yaparsa yapsın, kendi çocuğunuz bile olsa karşısında olmalısınız. Susarak suçuna ortaklık ediyorsunuz.

Son düzenleme:
Gerçeğin açığa çıkmasını isterdim. Adamın ailesiyle bile arası bozuldu. Bu tarafta olmak da zor. Nasıl konuşacağımı bile bilmiyorum
Bundan 25 yıl sonrasındayız sevgili Belinaytuğce, ve Allah bağışlasın pırlanta gibi bir oğlunuz var, çalışan saygın iyi hayırlı bir evlat. Gün geliyor nişanlanıyorsunuz, oğlum yuva kuracak diye mutluluktan uçuyorsunuz. Fakat nişanlısı olacak mahluk oğlunuzu aldatıyor ve bu yetmiyormuş gibi üstünede sıyrılmak için oğlunuza iftira atıyor. Oğlunuz rezil rüsva oluyor, işinden gücünden oluyor, babasına kadar herkese rezil oluyor. Gelininiz ise üstüne yattığı maddiyat ile mis gibi hayatına devam ediyor. Sizin elinizdende hiçbir şey gelmiyor.
Fakat bu olaylara şahit olan oğlunuzu kurtarabilecek bir kişi var, gelinin kuzeni. Herşeyi biliyor. Oğlunuzu kurtarabilir. Fakat susuyor. Aman akrabası rezil olmasın, akrabası ile arası açılmasın, nasıl söylerim, ne olur falan diye herşeyi gizliyor, yani dilsiz şeytan oluyor.
Siz bu durumda ne hissederdiniz???
Şuan hikayedeki gelinin kuzeni sizsiniz.
İnsanlık namına yapmanız gereken belli.
Doğru olanı yapın. O kuzeninize yada akrabalık bağlarınıza ne olacağı mühim değil, Doğruyu yaptıktan sonra hiçbir şey mühim değil.

İnanın vermiyor vicdanen çok rahatsızım. Kendisini zorlayacağım öncelikle olmazsa konuşacağım. Çok zor bu tarafta olmak..

Siz anlattığınızda muhtemelen kuzeniniz eski nişanlısında gözünüzün olduğunu, sizin ona itiraf ettiğinizi falan söyleyecek.
Kötü insanlarla zor...
eh o gence de yazık. Ama neden ailesi bile inanmamış onu anlamıyorum. Yani biri gelip aileme benim hakkımda böyle şeyler söylese inanmazlar. Hatta karşı tarafın iftira attığına emin olurlar..

Ne kadar kötü insanlar var dünya üzerinde ya pes. Siz söylersiniz söylemezsiniz bilmem ama o nişanı attığı çocuğun ahı kuzeninizi er geç bulacaktır mutlu olacağını zannetmesin o kadar kötülükten sonra. O çocukta zamanla fark eder kötü bi insandan kurtulduğunu inşallah çok mutlu olur.

Reactions: KV_
İnanın vermiyor vicdanen çok rahatsızım. Kendisini zorlayacağım öncelikle olmazsa konuşacağım. Çok zor bu tarafta olmak..
Her zaman doğrunun yanında ol. Gerçekten pişman olmazsın. Bana göre insan onuru için yaşar. Başkasına iftiraya göz yummak da hoş bir davranış değil. Kim kuserse kussun sen her zaman doğru bildigini dimdik savun. Bence geç anlat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…