- 2 Şubat 2015
- 14.624
- 62.313
- 598
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
-
İnanın vermiyor vicdanen çok rahatsızım. Kendisini zorlayacağım öncelikle olmazsa konuşacağım. Çok zor bu tarafta olmak..
Bundan 25 yıl sonrasındayız sevgili Belinaytuğce, ve Allah bağışlasın pırlanta gibi bir oğlunuz var, çalışan saygın iyi hayırlı bir evlat. Gün geliyor nişanlanıyorsunuz, oğlum yuva kuracak diye mutluluktan uçuyorsunuz. Fakat nişanlısı olacak mahluk oğlunuzu aldatıyor ve bu yetmiyormuş gibi üstünede sıyrılmak için oğlunuza iftira atıyor. Oğlunuz rezil rüsva oluyor, işinden gücünden oluyor, babasına kadar herkese rezil oluyor. Gelininiz ise üstüne yattığı maddiyat ile mis gibi hayatına devam ediyor. Sizin elinizdende hiçbir şey gelmiyor.
Fakat bu olaylara şahit olan oğlunuzu kurtarabilecek bir kişi var, gelinin kuzeni. Herşeyi biliyor. Oğlunuzu kurtarabilir. Fakat susuyor. Aman akrabası rezil olmasın, akrabası ile arası açılmasın, nasıl söylerim, ne olur falan diye herşeyi gizliyor, yani dilsiz şeytan oluyor.
Siz bu durumda ne hissederdiniz???
Şuan hikayedeki gelinin kuzeni sizsiniz.
İnsanlık namına yapmanız gereken belli.
Doğru olanı yapın. O kuzeninize yada akrabalık bağlarınıza ne olacağı mühim değil, Doğruyu yaptıktan sonra hiçbir şey mühim değil.
Allah'ın adaleti er geç yerini buluyor. Bir akrabamiz, kendisi masum birini çocuğundan ayirmisti tamı tamına 20 sene sonra kendi evladının acısını yaşadı, evladı vefat etti. Hep derim alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.Ne kadar kötü insanlar var dünya üzerinde ya pes. Siz söylersiniz söylemezsiniz bilmem ama o nişanı attığı çocuğun ahı kuzeninizi er geç bulacaktır mutlu olacağını zannetmesin o kadar kötülükten sonra. O çocukta zamanla fark eder kötü bi insandan kurtulduğunu inşallah çok mutlu olur.
Dediğim gibi Allah için insanlık namına yapmanız gereken belli. Bunu boynunuza yük ederseniz bin pişman olursunuz, ki zaten bunun farkındasınız.Ben zaten çok üzgünüm. Ortaya çıkmasını sağlayacağım ki boynumda yük kalmasın
Siz anlattığınızda muhtemelen kuzeniniz eski nişanlısında gözünüzün olduğunu, sizin ona itiraf ettiğinizi falan söyleyecek.
Kötü insanlarla zor...
eh o gence de yazık. Ama neden ailesi bile inanmamış onu anlamıyorum. Yani biri gelip aileme benim hakkımda böyle şeyler söylese inanmazlar. Hatta karşı tarafın iftira attığına emin olurlar..
Kuzeninize ses kaydı aldığınızı ve bu durumda susmak istemediğini söyle.
Aldatmayı kendine saklasın,
Ama çocuğa iftira attığını itiraf etsin.
Bunu da ayrılmak istiyordum ama aileler çok işin içindeydi çok korktum vs diye ağlaya sızlaya yaparsa zaten kendini kurtarır.
Burada amacım kuzeniniz zarar görmesin degil, o zaten hayatının devamında böyle yaşamaya devam ederse allah tan bulur belasını.
Onun özelini ortalığa saçmadan; bu işin çözümü olabilecegini gösterirseniz çocuğu kurtarmış olursunuz.
Yoksa belli ki pislik biri, işleri şok çirkinleştirir.
Yada yenisiyle aptal bir karar verir kaçar aile sizi suçlar vs... İnanın anne baba olunca çok aptalca davranan, kendi çocuğuna gözleri kapalı olan çok insan var...
Sen ailene anlat onlar bilirler ne yapacagini ispatin olmadigi icin seni bile alt eder kuzeninÖncelikle okuyanlara teşekkür ederim.
Kuzenim 25 yaşında ve nişanlıydı. Adamı bir süredir aldatıyormuş. Ben el ele görünce anlatmak zorunda kaldı. Karşı taraf da nişanlı olduğunu biliyor ama ailem zorladı filan diye anlatmış. Ağzım açık kaldı konuşurken. Alakasi bile yok eniştemler dünya tatlısı insanlar. Bırakın zorlamayı gidin görüşün birbirinizi tanıyın diye manevi yönden hep destek oldular. Kuzenim böyle söylemiş yalanla kandırmış. Yalvardı bana susmam için. Bir de iftira attı ayrılmak için nişanlı olduğu adama. Bana kötü davranıyor, sevmiyor, saygısızlık etti, anneme babama küfür etti diye aralarını açtı. Kayınbaba, oğlu ve kuzenimin babası beraber çalışıyor. Onlar devam ediyor ama nişanlısı işinden oldu. Aile mahçup oldu altın, inci, paraların üstüne bizimki bildiğiniz yattı. Suçsuz yere babası aldığı arabayı filan aldı oğlunun elinden. Öyle ki kuzenim ben rezil oldum adım çıktı diye kandırdı herkesi insanlar üzüldüler perişan oldular. Bunlari anlatmalı miyim ne yapmalıyım kuzenimle ilgili? Kötü duruma düşmek de istemiyorum. Anlatsam kuzenimin adı çıkacak ailecek daha kötü zarar görecekler diye de korkuyorum. Sıkıştım kaldım ne yapmalıyım?
Ailesi bilsin diyeceğım de size de iftira atar maazallah. Hakkından gelırım dıyorsanız o başka
Sen ailene anlat onlar bilirler ne yapacagini ispatin olmadigi icin seni bile alt eder kuzenin yada bir hesap ac nisanlisina mesaj at takip falan etsin senin sen oldugunu belli etmeÖncelikle okuyanlara teşekkür ederim.
Kuzenim 25 yaşında ve nişanlıydı. Adamı bir süredir aldatıyormuş. Ben el ele görünce anlatmak zorunda kaldı. Karşı taraf da nişanlı olduğunu biliyor ama ailem zorladı filan diye anlatmış. Ağzım açık kaldı konuşurken. Alakasi bile yok eniştemler dünya tatlısı insanlar. Bırakın zorlamayı gidin görüşün birbirinizi tanıyın diye manevi yönden hep destek oldular. Kuzenim böyle söylemiş yalanla kandırmış. Yalvardı bana susmam için. Bir de iftira attı ayrılmak için nişanlı olduğu adama. Bana kötü davranıyor, sevmiyor, saygısızlık etti, anneme babama küfür etti diye aralarını açtı. Kayınbaba, oğlu ve kuzenimin babası beraber çalışıyor. Onlar devam ediyor ama nişanlısı işinden oldu. Aile mahçup oldu altın, inci, paraların üstüne bizimki bildiğiniz yattı. Suçsuz yere babası aldığı arabayı filan aldı oğlunun elinden. Öyle ki kuzenim ben rezil oldum adım çıktı diye kandırdı herkesi insanlar üzüldüler perişan oldular. Bunlari anlatmalı miyim ne yapmalıyım kuzenimle ilgili? Kötü duruma düşmek de istemiyorum. Anlatsam kuzenimin adı çıkacak ailecek daha kötü zarar görecekler diye de korkuyorum. Sıkıştım kaldım ne yapmalıyım?
Vay üçkağıtçı ama söyle yapın o zaman. Nişanlısı konusmalarını bı programla dınledım dıyıp one sursun ama guvenıyorsanız. Hem cocuk temıze cıkar hem sıze bır sey olmaz. Kayıtlardan haberınız yokmus gıbı davranırsınız. Tabı once evden guvendıgınız bırıne aldattıgını cıtlatın soylemek ıstıyorum ama ortalık karısır dıye soyleyemıyrm dıyın. Cocuk acıga cıkarınca evden bırı sızı savunur. Annenıze soyleyıp babanızaa cıtlatmasını saglarsanız daha saglam olur bu işİşimden dolayı konuşmaları kaydediyorum ama kendisi bunu bilmiyor. Yazılı şekilde de asla konuşmuyor. Tam bir uyanık yani..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?