Aldatanda mı aldananda mı suç

zaten hep kadın suçlu her yerde her zaman .dayak yersin ne yaptında dövdü derler ,aldatılırsın kendine bakmıyorsun derler ne kadınlar aldatılıyor ya kendine bakmakla alaksı yok .erkek dpyumsuzdur ondan aldatır çoğunun aldatıığı kişi evdeki karısından daha çirkindir zaten .

bu konu üzerinden konusuyoruz evet bana göre bu konuda kadında da hata var

bu konu üzerinden konusuyoruz evet bana göre bu konuda kadında da hata var

kadında suç var diyorsun da adamda yok mu yani .belki adam ona kötü davranıyor soğukluk girmiş aralarına .belki adam yüzünden böyle olmuş arkadaşın yani hem arkadaşım diyorsun hemde zaten yaralı bir kadına sende suç diyebiliyorsun çok vicdansızca kusura bakma .

İnsan evliliğinde aradığını bulamadığı, eşinin ilgisizliğinden sevgisizliğinden şikayet ettiği dönemler olabilir.. Hatta o an karşısına başka biride çıkabilir ama bunu frenleyebilmek bu benim imtihanım bundan başarı ile çıkabilmek en önemlisi. Aldatmak o kadar kolay bi çözümki.. Herkes,in evliliğinde zor zamanlar var ve tesadüfki o zor zamanlarda hep başkaları çıkar insanların klarşısına bi bakın çok var böyle örnek, işte irade o anda devreye giriyor,girmesi gerekiyor daha doğrusu.. Aldatılan aldatıldığı için suçlu deil ama varsa eşine ilgisizliği ve sevgisizliği orda suçlu fakat bence terkedilmeyi hakediyorda yinede aldatılmayı haketmiyor bence..

kadında suç var diyorsun da adamda yok mu yani .belki adam ona kötü davranıyor soğukluk girmiş aralarına .belki adam yüzünden böyle olmuş arkadaşın yani hem arkadaşım diyorsun hemde zaten yaralı bir kadına sende suç diyebiliyorsun çok vicdansızca kusura bakma .

arkadaşın dediğine göre eşiyle severek evlenmişler çocukları olmuş aşklarından adam durup dururken neden ona kötü davransın ki anlamadım doğrusu eğer böyle bişeyde varsa konuyu açan arkadaşımız bizi bilgilendirsin bizde ona göre yapalım yorumumuzu

sen vicdanlı bir arkadas ol .....hangi cumlede yazdım erkek hatasız dye lütfen okuduklarınızı anlamaya calısın....arkadasımın anlattıgı kadarıyla benım sahıt oldugum kadarıyla olay bu sekılde iyide arkadasım diye suclu oldugunda suclusun demıcekmıyım

Çok samimi bir arkadaşımın başına maleseef böyle birşey geldi 8 yıllık evli ve eşi tarafından aldatıldığını öğrendi ailesiyle paylaşamamıs bana anlattı 5 yasında bir kızıda var ve yaklaşık 3-4 aydır aldatılıyormuş ve işin cinsel boyutuda olmus aldattığı kişide sır işyerınden mı baska yerden mi bilmiyorum . arkadaşım bir müddet şüphelenmiş eve gec gelmelerınden falan ama gözüyle görmediği için birşey söyleyememiş en son eşinin maillerini kontrol etmeye başlamış ve kredi kartı ekstresınde süphelendiği bişiyler olmus otel ödemeleri yapılmış bir kaç defa ünlü bir iç çamaşır mağazasından bişiyler alınmış cep telefonu falan derken arkadaşım iyice şüphelenmiş tabi ... arkadaşımda eşine karşı bebek dogduktan sonra ilgisini kesti dışardan gözle görülecek kadar şahit oldugum bir kaç şey oldu eminim şahit olmadığım daha neler olmuştur işten gelir yemeği hazırlamaz çamaşırlarını ütülemez bir tatlı söz cıkmaz ağzından istediği yemek oldugunda annen yapsın der arkadasım iştende cıktı cocugumu büyütücem diye iyice bozuldu psikolojisi tek derdı kızı gerısı boş her defasında da uyarırdım kocana ilgi göster biraz erkek milleti gözü dışarda olur anlamazdı onun için herşey cocugu ki cok ta severek evlendıler

neyse bizde dertleşiyoruz kendımce dogru oldugunu düşündüğüm seyleri arkadaşıma anlatıyorum ama asla boşan demedim çoçugu var sonucta.dedim ki en büyük hata sende sana kocanla ilgilen dışarı yönelmesin diye kendimi paraladım çok mu iyi oldu şimdi böyle en büyük hata senin dedim bir erkek dışarda bişiyler arıyosa sorumlusu evdeki hanımdır dedım derken girdik birbirimize güzel bir kavga ettik ama benim içimde hiç bir art niyet yok aklı başına gelsın diye söyledim ama doğrumu söyledim bilmiyorum bildiğim kadarıyla bebek olmadan önce cinsel sorunlarıda yoktu eşine kesınlıkle hak vermıyorum ama erkekler bu tür konularda malesef kadınlar kadar duygularını bastıramıyor ve kaçınılmaz son anlatamadım derdimi nasıl arkadassın sen falan dedi 4 gundur görüşmüyo benımle arıyorum cevap vermıyo evındemı baska bi yerdemı bilmiyorum endişe ediyorum ama acaba ağır birşey mi söyledim bilmiyorum eşinide arayamadım benim bildiğimi bilsin istemedim daha dogrusu eşine bunları anlattımı onuda bilmiyorum acaba hatamı yaptım?

şimdi size sorum aldatan mı aldatılan mı ya da evli oldugunu bile bile araya giren (bu konuda emin değil evli olup olmadığını bilip bilmediğinden) insanmı

sen evdeki ilişkilerini ne biliyosun pardon, bana arkadaş dediğim insan böyle şeyler söylese sevgilerimi en içten şekilde sunarım, uslubumu bozmıyım atılmak istemiyorum gene :52:
erkeğin aldatması için sebebe gerek olmuyo pek istiyo ve yapıyo, senin mantığın kadın mantığı, yıllardır ezilmiş, horlanmış, ezik görülmüş Türk kadını ne kadar okusada iş güç sahibi olsada demek ki içten içe hep suçu kendinde görüyo, ben kadınlık yapamadım gitti, ben ilgilenmedim gitti, o seni dövüyo aşağılıyo sen bigün başka adama bakıyo musun hayır, ama adam yapınca gene kendini suçla, aferim Türk kadını

kadının hatası kesinlikle,sonuçta eşine ilgi göstermiyorsa ,eşi dışarda aramış ve bulmuşda şimdiide vahvahlanmasın,,çoğu bayanlarda böyle birşey çocuk olduktan sonra sadece çocua ilgi gösteriliyor,çok yanlış bişe,eşine ilgi göstermiş olsaydı bu durumla yaşanmazdı...

canım ne kadınlar aldatılıyor yapmayın ya ,bunlar erkeklerin sığındığı ucuz bahaneler yok kilo almış yok kendine bakmamış e bakanlarda aldatılıyor ona ne diyeceksiniz herşeyi bir kılıfına uydurma var erkeklerde sizde bunlara destek vermeyin ,bir adamın içinde varsa en mükemmel ol aldatılırsın .

ben çevremde bunu çok görüyorum.hatta bir arkadaşım var onun hikayeside buna çok benziyor eşiyle severek evlenmişler çocukları olmuş 10 sene evli kaldıktan sonra sevgileri alışkanlık haline dönüşmüş ve birsüre sonra tamamen yok olmuş sonra adam başka bir kadınla karşılaştı evliliğinde bulamadığı sevgiyi huzuru onda buldu ama eşinden boşanamıyor çünkü iki tane çocukları var ve onları çok seviyor.yani demek istediğim bu durumda yapılcak tek şey medeni bir şekilde boşanmak sırf çocuklar için dayanmak bana saçma geliyor hem bisüre sonra bu durum çocuklarıda etkilemeye başlıyor evdeki kavgalar falan.ama çoğu kadın dayanıyor eğer sizin tanıdığınız kadın eşini çok seviyorsa ne olursa olsun dayanmayı seçicektir ama unutmasın ki eğer kocasının ona karşı olan sevgisi tamamen bitmişse ki öyle görünüyor onun için sadece çocuklarının annesi olarak kalıcaktır bununla yetinicekse hayatı boyunca bilemem ama dürüst olmak gerekirse başka türlü bişeyleri düzeltmesi çok zor o tren çoktan gitti.

sizin arkadaşınızın durumunda sevgi bitmemiş. sadece erkek yeni bir heyecan bulmuş. erkek, evdeki özgürlüğü kısıtlanmaya ve istediği mesafeyi bulmamaya başlayınca ona mesafe, heyecan ve özgürlük verecek yeni birine kapılmış. yeni kapıldığı kadın da ondan güvence, sevgi, ilgi isteyince erkek yine aynı döngüye girecek aslında. yeni kadın ona sadece ilişkinin başında cazip gelir. zaten bu yüzden aldattığı halde eşini bırakmayan pek çok erkek var. çünkü bilinçli olarak farkında olmasalar da bilinçaltında zamanla bu yeni kadının da aynı şeyleri isteyeceğini biliyorlar.

bu yüzden ilişkilerde heyecan, yenilik şart. her zaman olmasa da arada yapılmalı. çiftler çocuklardan uzakta bazen sırf kendilerine ayrı zaman ayırmalı. birbirlerini boğmaktan sevgi ve ilgi istemekten vazgeçer ve kendi hayatlarına odaklanırlarsa arada mesafe ve heyecan da korunacağından aldatma olayları da olmaz bence.

tabi adamın ailesinde varsa hani ağır bir laf olacak ama sütü bozuksa tüm bunlar sağlansa bile yine yapabilir. bu yüzden evlenme aşamasında kişinin ailesinin yaşantısı da önemli. bu tarz şeylere verilen önem az çok geleceği de gösterebiliyor.

son olarak şu suçlu bu suçlu...bunun hiçbir önemi yok. ilişkideki bu aldatma dinamiğinde iki taraf da sorumludur ve çözüm için suçluyu bulmaya çalışmak yerine neler yapılabilir ona odaklanılmalı....yoksa suçlu bulunsa da sonuç aynı kaldıktan sonra ne fark edecek ki...

daha öncede aynı şeyleri defalarca söylemiştim evet dozumu aşmış olabilirim farkındayım ama başka ne diyebilirdim ki ben onun arkadasıysam hatalarınıda söylemek durumundayım aa canım boşver boşanırsın ya da üzülme senın hatan yok onda bütün hata mı demeliydim ya da nasıl teselli etmeliydim tamam üslubum yada ağzımdan cıkanların ölçüsü dogru olmayabilir a eşindede sonuna kadar hata var asla savunulacak bişiy yapmadı o ayrı ama tek taraflı hata olmaz kanımca

Arkadaşım kötü bir şaka mısın nesin seni anlamadım gitti

Bir defa sen arkadaşının kocasının arkadaşını hangi gerekçelerle aldattığını nereden biliyorsun seninle mi aldatıyor karısını.

Ayrıca dediklerin doğru olsa bile hiçbir gerekçe aldatmayı haklı kılmaz bu haysiyetsizliktir.

Eğer adam karısından memnun değilse boşanır çeker gider şimdi daha mı iyi oldu zannediyorsun boşanmaktan daha mı iyi aldatmak.

arkadaşın dediğine göre eşiyle severek evlenmişler çocukları olmuş aşklarından adam durup dururken neden ona kötü davransın ki anlamadım doğrusu eğer böyle bişeyde varsa konuyu açan arkadaşımız bizi bilgilendirsin bizde ona göre yapalım yorumumuzu

çocuk olana kadar hersey cok güzeldi öncesıde cok güzeldı flört dönemı falan arkadasımın hamılelıgı sorunlu gecmesıne ragmen eşi cok yardımcı oldu asıl sorunlar arkadasım hamıleyken basladı zaten sürekli eşni terslemeler falan hamıle oldugu için gördüğüm kadarıyla eşi hep alttan aldı cocuk oldu 1-2 yıl lohusa falan derken yine idare etti cocugu 5 yasına geldı hala aynı davranıslar tabı hamılelıkten berı esıne ıyı davranmadıgını görüyorum ama cocuktan sonra daha da arttı defalarca uyardım ben diğer arkadaslar böyle yapma huzurunu bozma terapist önerdik istemedi diğer arkadaslarımda söylediler karsıdakı ınsanında sabrı bı yere kadar sonucta ...yine söylüyorum aldatmasını tasvip etmiyorum ama durum bu işte

ne olur beni yargılamayın diye bir konu başlığı var o konuyu okuyun aldatan adamı savunan kadını suçlu bulan KADINLAR. bu kadıncağızda evli eski erkek erkek arkadaşıyla görüşmüş kocası çok kötü davranıyomuş hakaret vs. şimdi bu kadın yaptıklarında haklı dimi hatta gitsin eski sevgilisiyle yaşasın nede olsa haketmiş kocası dimi....

sen vicdanlı bir arkadas ol .....hangi cumlede yazdım erkek hatasız dye lütfen okuduklarınızı anlamaya calısın....arkadasımın anlattıgı kadarıyla benım sahıt oldugum kadarıyla olay bu sekılde iyide arkadasım diye suclu oldugunda suclusun demıcekmıyım

o zaman canımcım baştan söyleseydin arkadaşını madem bu kadar iyiliğini düşünüyorsun deseydin arkadaşım bak hata yapıyorsun böle olmaz azcık ilgi göster kocana diye .yani iş işten geçmiş kadın yaralı bide en yakın arkadaşı diyorki senin suçun . canım ayrıca sen niye suçlu arıyorsun ki illa sana destek vermemizi bekliyorsun .tamam sen kendine bakıyorsun aldatılmazsın ee sorun ne ,arkadaşın bakmamış aldatmış kocası .neden böle düşünüyorsun biliyormusun sana destek vermemizi bekliyorsun arkadaşın bahane yani aldatılmayacağını sana söylememizi istiyorsun çünkü içine kurt düşürdü bu durum en yakınında yaşandığı için .arkadaşında umrunda değil ki zaten yaptığın davranıştan bu çıkıyor kendini düşünüyorsun .şimdi ben bunları sana söylüyorum diye vicdansız mı oluyorum ok kabul .

sizin arkadaşınızın durumunda sevgi bitmemiş. sadece erkek yeni bir heyecan bulmuş. erkek, evdeki özgürlüğü kısıtlanmaya ve istediği mesafeyi bulmamaya başlayınca ona mesafe, heyecan ve özgürlük verecek yeni birine kapılmış. yeni kapıldığı kadın da ondan güvence, sevgi, ilgi isteyince erkek yine aynı döngüye girecek aslında. yeni kadın ona sadece ilişkinin başında cazip gelir. zaten bu yüzden aldattığı halde eşini bırakmayan pek çok erkek var. çünkü bilinçli olarak farkında olmasalar da bilinçaltında zamanla bu yeni kadının da aynı şeyleri isteyeceğini biliyorlar.

bu yüzden ilişkilerde heyecan, yenilik şart. her zaman olmasa da arada yapılmalı. çiftler çocuklardan uzakta bazen sırf kendilerine ayrı zaman ayırmalı. birbirlerini boğmaktan sevgi ve ilgi istemekten vazgeçer ve kendi hayatlarına odaklanırlarsa arada mesafe ve heyecan da korunacağından aldatma olayları da olmaz bence.

tabi adamın ailesinde varsa hani ağır bir laf olacak ama sütü bozuksa tüm bunlar sağlansa bile yine yapabilir. bu yüzden evlenme aşamasında kişinin ailesinin yaşantısı da önemli. bu tarz şeylere verilen önem az çok geleceği de gösterebiliyor.

son olarak şu suçlu bu suçlu...bunun hiçbir önemi yok. ilişkideki bu aldatma dinamiğinde iki taraf da sorumludur ve çözüm için suçluyu bulmaya çalışmak yerine neler yapılabilir ona odaklanılmalı....yoksa suçlu bulunsa da sonuç aynı kaldıktan sonra ne fark edecek ki...

çok haklısın arkadaşım sana katılıyorum ama dediğim gibi durumdan duruma göre değişebilir bu benim anlattığım çok farklı bir hikaye dediğim kişi hala evli ve maalesef hala diğer kadınla birlikte nerdeyse 5 sene oldu nasıl bir heyecan bu anlamadım gitti neyse kolay gelsin herkese bol şans kocalarınıza sahip çıkın hanımlar .

Arkadaşım kötü bir şaka mısın nesin seni anlamadım gitti

Bir defa sen arkadaşının kocasının arkadaşını hangi gerekçelerle aldattığını nereden biliyorsun seninle mi aldatıyor karısını.

Ayrıca dediklerin doğru olsa bile hiçbir gerekçe aldatmayı haklı kılmaz bu haysiyetsizliktir.

Eğer adam karısından memnun değilse boşanır çeker gider şimdi daha mı iyi oldu zannediyorsun boşanmaktan daha mı iyi aldatmak.

ne söylediğinizin farkındamısınz siz lütfen kendinize gelin ben burda ne gerekçe gösterdım acaba sadece kendım bızzat sahıt oldugum seylerden yola cıkarak yazdım belkı aralarında bilmedıgım baska seyler var 20 yıllık arkadasız dıye her seyı konusmuyoruz lütfen terbiyeli olun

daha öncede aynı şeyleri defalarca söylemiştim evet dozumu aşmış olabilirim farkındayım ama başka ne diyebilirdim ki ben onun arkadasıysam hatalarınıda söylemek durumundayım aa canım boşver boşanırsın ya da üzülme senın hatan yok onda bütün hata mı demeliydim ya da nasıl teselli etmeliydim tamam üslubum yada ağzımdan cıkanların ölçüsü dogru olmayabilir a eşindede sonuna kadar hata var asla savunulacak bişiy yapmadı o ayrı ama tek taraflı hata olmaz kanımca

Hataların söylenileceği zamanlar vardır ,susup ağlayan arkadaşın göz yaşlarının kurulanacağı zamanlar vardır.Ben sana dememişmiydim aldatır seni demenin sonucudur bu.Ama siz illa kendinizi haklı hissetmek istiyorsunuz .

hiç tanımadan içime sokacak kadar sevdiğim kadınlar olduğu gibi yine hiç tanımadan ifrit olduğum bayanlar var bu forumda, artık konulardada tarafsızlığımı yitiriyorum bu kişileri görünce, bu kadınlar sanki kadın olarak doğmayı bir kusur bir maraz olarak görüyolar, erkek ne yaparsa yapsın hep bir acabaları var, acaba ben mi bişey yaptımda dayak yiyorum, acaba aldatmasının sorumlusu ben miyim? bu kadınların aklına erkek ırkından birinin karakter yoksunu olabileceği gelmiyo, suç mutlaka kadındadır, bu ruh halini ne diye tanımlasak ne desek bilemiyorum, büyük konuşmayımda sebep ne olursa olsun benim arkadaşımın kocası arkadaşımı aldatacak ve ben arkadaşıma bu tarz laflar edicem, o adamı bulur ağzını kulaklarına kadar yırtarım :113:
istemiyosan çek git adam, de ki gönlüm ya da başka bi yerlerim başka bi kadına kaydı, de ki seni istemiyorum, aldatmakta neyin nesi, ha seni istemiyorum dedikten sonra arkadaşım adama yapışırsa işte o zaman titre ve kendine gel yöntemi uygularım

o zaman canımcım baştan söyleseydin arkadaşını madem bu kadar iyiliğini düşünüyorsun deseydin arkadaşım bak hata yapıyorsun böle olmaz azcık ilgi göster kocana diye .yani iş işten geçmiş kadın yaralı bide en yakın arkadaşı diyorki senin suçun . canım ayrıca sen niye suçlu arıyorsun ki illa sana destek vermemizi bekliyorsun .tamam sen kendine bakıyorsun aldatılmazsın ee sorun ne ,arkadaşın bakmamış aldatmış kocası .neden böle düşünüyorsun biliyormusun sana destek vermemizi bekliyorsun arkadaşın bahane yani aldatılmayacağını sana söylememizi istiyorsun çünkü içine kurt düşürdü bu durum en yakınında yaşandığı için .arkadaşında umrunda değil ki zaten yaptığın davranıştan bu çıkıyor kendini düşünüyorsun .şimdi ben bunları sana söylüyorum diye vicdansız mı oluyorum ok kabul .

ya suclu falan aradıgım yok konu buraya kadar geldı ben zaten arkadasımı uyarmıstım basta sadece böyle birşey yasadım ve yazdım destek vermesınıde beklemıyorum kımsenın ıcıme falanda kurt dsmedı allahta kımseye ve bana bu durumu yasatmasın

Arkadaşınız eşinin kredi kartı harcamalarına bakarken otel ve iç çamaşır vb alındığını görmüş. eşi evinde göremediği ilgiyi başkalarında arasaydı bence harcamaları daha farklı şekillerde olurdu. bana göre aldatmak aldatmaktır bunun ilgisi, yemeği, ütüsü bahane olamaz.
bu konuyu ancak eşiyle oturup konuşarak çözebilir, siz istesenizde yardım edemezsiniz çünkü adamın gözü açılmış bir kere.. bence arkadaşınızın gönlünü almaya bakın.

ya suclu falan aradıgım yok konu buraya kadar geldı ben zaten arkadasımı uyarmıstım basta sadece böyle birşey yasadım ve yazdım destek vermesınıde beklemıyorum kımsenın ıcıme falanda kurt dsmedı allahta kımseye ve bana bu durumu yasatmasın

tamam o zaman neden aldatanda mı suç aldatılanda mı diye konu açtın ?burda biz kadın olarak aldatılan kadını aşağılamamızı mı bekliyordun ben yapamam kendi adıma hem cinsimi korurum bir suçuda yok zaten .

Back
X