Genelleme; ama doğru bir genelleme; çünkü bilimsel bir temeli var ve benim genellerimle ya da sizin genellemelerinizle karşılaştırılması bu mesleğe saygısızlık oluyor, bizim genellemelerimizin bilimsel bir temeli ya da bu konuda eğitimsel temelimiz, yetkinliğimiz yok. Ayrıca ben genelleme yapmıyorum, psikologlar bunu diyor diyorum, bence bu böyle desem o benim genellemem olur ve siz sanki psikologlar bu konuda yanlış bir şey diyorlarmış, aslında doğru demiyorlarmış gibi çürütmeye çalışıyorsunuz ki bu konuda uzman değilsiniz, dedikleriniz sadece sizin görüşleriniz ve bu tamamen saygısızlık oluyor, o konuda çalışma yapan insanlara. Onların dediklerini çürütebilmeniz için benceden daha fazlası gerekli. Mesela önce bu mesleğin eğitimini almak ve bu konuyu araştırıp, deneyler yapmak gibi.
Size kimse yorum yapmayın demiyor; ama bilimsel konularda yorumu bir zahmet bilen kişiler yapsın, bilimsel konularda sizin ya da bir başkasının ne dediğinin de bir önemi yok, önemli olan o konuda uzmamn kişilerin ne dediği, bilmediğiniz konularda bu böyle derseniz de yanlışınızın düzeltilmesine müsade edin bir zahmet; çünkü bu platformu pek çok kişi okuyor, size göre yanlış yönlendirme olmayabilir; ama dışardan bu konuyu okuyan biri boşanmayı düşünürken, bu yanlış bilgi sonucunda boşanmayı bir miktar daha erteleyebilir ve şu anda boşansa çocuklar daha az etkilenecekken, sonrasında boşanmaya kalktığında o çocuklara travma yaşatabilir. Az bilinçli olmak lazım, düşünce özgürlüğünün de suyunu çıkartmamak lazım. Doktorun, avukatın, psikoloğun, öğretmenin, polisin vs. her mesleğin erbabı olan kişilerin dediklerine saygılı olup, mesleksel çalışmalarına saygı duymak lazım.