Aldatıldığımı nasıl ispat ederim?

avukat arkadaşlar daha iyi yorumlar ama bana sanki mahkemede iddia edip araştırma kararı istemek mantıklı geldi. sonuçta bilgi işlemciler nuh nebiden kalma şeyleri bile bulabiliyor.
Böyle bir iddiayı kaale almayacaklarını ancak kuvvetli bir ispatım olursa işlerin değişeceğini söylüyor.

Hayır. 5 sene önce affettim devam etti ama ben asla aşamadım, kaldıramadım. Üzerine de başka sıkıntılar tuzu biberi oldu.
Simdi aldatilma,terk edilme (ki bu hakkinda haber alinmama durumunda gerekli yerlerle basvurmakla saglaniyor) yada klasik olarak evliligin dogasina,temeline ,dirligine ve birligine uygunsuzluktan dava acabilirsin.Ama kanit dediginiz sey 5 sene oncesine dayaniyorsa imkani yok.Ustelik ozel hayatin gizliligine de goz ardi etmeyin.Siz bunun yerine kusur uzerinden dava acmayi deneyin.Sahidiniz varsa karsi tarafin kusurlu olduguna dair,bu evliligin artik celilemez hala geldigine dair bir ihtimal derim.Yani sizin delil olarak sayabildiginiz bir gorsel hukuka uygun olarak kabul edilmeyebilir.Bu nedenle avukatiniza iyice bir danisin.Zaten sundugunuz delil hukuk tarafindan onanmiyorsa uzerine size savcilik sorusturma bile acabilir.Dikkatli olun derim.

Ben sizi önceki konunuzdan biliyorum
3 yada 4 çocuk vardı sanırım
İşiniz yoktu
O işleri nasıl hallettiniz
Halledemedim. Lise mezunuyum, şu dönemde herkes işten çıkarılırken bana kim iş verecek.Babaları çocuklardan maddi desteğini çekmedi, bir şekilde idare ediyoruz şimdilik ama nereye kadar bilmiyorum

zaman aşımı gibi birşey oluyor yani :KK43:

Haklısınız ama bana bitirdim dedi ve ben 2 sene öncesine kadar görüştüklerine inanıyorum. Ama ispatlayamıyorum. Avukatım 2 sene öncesine kadar görüştüklerini isoatlarsak işler değişir diyor.
Aslında zamanaşımı değil tam olarak. Medeni kanun 161. Madde eşin aldatmayı öğrendiği tarihten itibaren 6 ay içinde dava açması gerektiğini söylüyor. Hemen devamında da affeden eşin dava açma hakkı düşer diyor. Yani siz bunu öğrendiğiniz halde eşinizle birlikte yaşamaya devam ettiğinizde( açık açık seni affettim demeseniz bile) zımni olarak onu affetmiş sayılıyorsunuz ve dava hakkınız yine düşüyor. Belki avukatınız aldatmaya dayalı tazminat değil de sizi uğrattığı manevi zarardan ötürü tazminat alabileceğinizi kastetmiştir.

Simdi aldatilma,terk edilme (ki bu hakkinda haber alinmama durumunda gerekli yerlerle basvurmakla saglaniyor) yada klasik olarak evliligin dogasina,temeline ,dirligine ve birligine uygunsuzluktan dava acabilirsin.Ama kanit dediginiz sey 5 sene oncesine dayaniyorsa imkani yok.Ustelik ozel hayatin gizliligine de goz ardi etmeyin.Siz bunun yerine kusur uzerinden dava acmayi deneyin.Sahidiniz varsa karsi tarafin kusurlu olduguna dair,bu evliligin artik celilemez hala geldigine dair bir ihtimal derim.Yani sizin delil olarak sayabildiginiz bir gorsel hukuka uygun olarak kabul edilmeyebilir.Bu nedenle avukatiniza iyice bir danisin.Zaten sundugunuz delil hukuk tarafindan onanmiyorsa uzerine size savcilik sorusturma bile acabiliyor.Dikkatli olun derim.
Kendi ailem de dahil kimse boşanmamı istemediği için hiç şahidim yok

Çok çok çok fena ve sinsidir. Ben Bir adım atarken bile ne yapacağımı sezer ona göre hareket eder
Hala aldattığını düşünüyorsanız takip ettirebilirsiniz. Sonuçta henüz boşanmamışsınız. Bir şeyler yakalayabilirsiniz belki.

Halledemedim. Lise mezunuyum, şu dönemde herkes işten çıkarılırken bana kim iş verecek.Babaları çocuklardan maddi desteğini çekmedi, bir şekilde idare ediyoruz şimdilik ama nereye kadar bilmiyorum
Hmm aile destegi var mı
Nafaka verecek mi
O konularda nasil

Eğer aldatıldığınızı öğrendiğiniz tarih 5 sene önce ise (mahkemeye sunacağınız deliller 5 sene önceye aitse) ve siz 5 sene boyunca evlilik birliğini sürdürdüyseniz hukuken eşinizi affetmiş sayılıyorsunuz. Bu durumda aldatmaya yönelik dava açamazsınız. Medeni kanun bunu söylüyor.
Ama yeni tarihli bir aldatma durumu ve delili varsa kanıtlarsanız tazminat alabilirsiniz.
Aynen bende tam bunu yapacaktm yorumlar da aradım. Evet arkadaşın dediği doğru sana yeni deliller lazim

Aldatılmada zaman aşımı var, o an dava açmadığınız için affedilmiş sayılıyorsunuz. 5 sene öncesini ispatlamanız bir işinize yaramaz yani. Yakın geçmişli bir durumdan mı şüpheleniyorsunuz?

Aldatılmada zaman aşımı var, o an dava açmadığınız için affedilmiş sayılıyorsunuz. 5 sene öncesini ispatlamanız bir işinize yaramaz yani. Yakın geçmişli bir durumdan mı şüpheleniyorsunuz?
Şöyle düşünüyorum. Şimdi ben 5 sene önce affettim ama bitirdiği için affettim. Üzerine bitirmediğini 3 sene daha devam ettirdiğini düşünüyorum. Yani 2 sene öncesine kadar. Bu durumda haberim olmadan devam ettiyse, sayılmıyor mu acaba. Avukatım buna dair kuvvetli deliller istiyor ama yok yani nerden bulacağım, bilmiyorum.

Şöyle düşünüyorum. Şimdi ben 5 sene önce affettim ama bitirdiği için affettim. Üzerine bitirmediğini 3 sene daha devam ettirdiğini düşünüyorum. Yani 2 sene öncesine kadar. Bu durumda haberim olmadan devam ettiyse, sayılmıyor mu acaba. Avukatım buna dair kuvvetli deliller istiyor ama yok yani nerden bulacağım, bilmiyorum.
Arkadaş çevresinden size tanıklık yapmak isteyen çıkar mı?

Mahkemeden telefon kaydının çıkarılmasını talep edebilirsiniz. İçerik çıkmaz ama kimle görüştüğü, sıklığı görülür.
Otelde aldattığını düşünüyorsanız da eşinizin otel kaydının çıkarılmasını da talep edebilirsiniz.

Back
X