Aldatıldığımı nasıl ispat ederim?

Bir arkadaşımın başına şöyle bir sey geldi. Birisiyle görüşüyorlardı boşanma davası yerel mahkemede sonuçlanmış, temyize gideli 1.5 sene olmuştu. Arkadaşımın ne evlilikleri, ne boşandıkları süreçle alakası yoktu. Başka şehirdeydi ve adamın bulunduğu şehre tayinle geldi ve aynı yerde calışmaya başlayınca tanıştılar. Yerel mahkeme 2 senelik bir boşanma sürecinin ardından boşuyor, temyize gidiyor 1.5 sene bir de dava açılmadan evvel 1 sene kadar da ayrılık vs. Derken 4.5 sene sonra arkadaşımla tanışıyor. Sonra bunlar söz yaptılar nişan ve nikah icin kararın kesinleşmesini bekliyorlardı.

Sonra sosyal medyaya resim mi ne öyle birşey koyuyor hani yüzüp yüzüp kuyruğuna geldik düsüncesindeler ya. Kadın bunu ispatliyor sanırım karar kesinlesmesini beklemekten baska sucu olmayan arkadaşım arada kaynadı adam aldatmış sayıldı😁

50 bin tl idi sanırım bir tazminat ödendi, işleri uzadı vs. Sonra evlendiler ama arkadaşım halen söyler kimse dava kesinlesmeden iliski yasamasın adım yuva bozana çıktı mahkeme kayıtlarında diye. Arkadaşımın tayin tarihi belli ondan önce telefon görüşmesi bile yok. Yani anlatabildigim kadar anlattım yaşayan ben olmayınca bildiğim, hatırladığım bu.

Bundan sonraki sureci takip edin. Karar kesinlesene kadar resmi evlisiniz belki bu surecte bir seyler olabilir. Akılsız arkadaşıma yazık oldu o ayrı mevzu tabi 😂

Bir arkadaşımın başına şöyle bir sey geldi. Birisiyle görüşüyorlardı boşanma davası yerel mahkemede sonuçlanmış, temyize gideli 1.5 sene olmuştu. Arkadaşımın ne evlilikleri, ne boşandıkları süreçle alakası yoktu. Başka şehirdeydi ve adamın bulunduğu şehre tayinle geldi ve aynı yerde calışmaya başlayınca tanıştılar. Yerel mahkeme 2 senelik bir boşanma sürecinin ardından boşuyor, temyize gidiyor 1.5 sene bir de dava açılmadan evvel 1 sene kadar da ayrılık vs. Derken 4.5 sene sonra arkadaşımla tanışıyor. Sonra bunlar söz yaptılar nişan ve nikah icin kararın kesinleşmesini bekliyorlardı.

Sonra sosyal medyaya resim mi ne öyle birşey koyuyor hani yüzüp yüzüp kuyruğuna geldik düsüncesindeler ya. Kadın bunu ispatliyor sanırım karar kesinlesmesini beklemekten baska sucu olmayan arkadaşım arada kaynadı adam aldatmış sayıldı😁

50 bin tl idi sanırım bir tazminat ödendi, işleri uzadı vs. Sonra evlendiler ama arkadaşım halen söyler kimse dava kesinlesmeden iliski yasamasın adım yuva bozana çıktı mahkeme kayıtlarında diye. Arkadaşımın tayin tarihi belli ondan önce telefon görüşmesi bile yok. Yani anlatabildigim kadar anlattım yaşayan ben olmayınca bildiğim, hatırladığım bu.

Bundan sonraki sureci takip edin. Karar kesinlesene kadar resmi evlisiniz belki bu surecte bir seyler olabilir. Akılsız arkadaşıma yazık oldu o ayrı mevzu tabi 😂
Arkadaşınız akılsız değil. 4-5 sene hatta daha uzun süreler boyunca insanların hayatlarını askıya alabileceğini düşünen dava süreci normal değil.
Bu konuda da kesin bir bilgi yok o yüzden işini garantiye almak isteyen hayatına kimseyi almadan yaşasın.
Dava açıldıktan sonra sadakat yükümlülüğü yok diyen ve davasını buna göre yürütüp sorun yaşamayan çok avukat var.

Arkadaşınız akılsız değil. 4-5 sene hatta daha uzun süreler boyunca insanların hayatlarını askıya alabileceğini düşünen dava süreci normal değil.
Bu konuda da kesin bir bilgi yok o yüzden işini garantiye almak isteyen hayatına kimseyi almadan yaşasın.
Dava açıldıktan sonra sadakat yükümlülüğü yok diyen ve davasını buna göre yürütüp sorun yaşamayan çok avukat var.
Doğru haklısınız. Siz söyleyince düşündüm ve evet çok saçma. İnsan 4.5 senelik bir sürecte belki de güzel bir ilişki fırsatını kaçırabilir veya çocuk istiyordur biyolojik saati falan kaçabilir. Hiç bu açıdan düşünmedim 🤔

Kendiside pişman akılsızca davrandım vs. Diyor. Bu sebepten dımdızlak evlendiler ve ortada hiç suçu olmayan arkadaşımda borc ödedi. Aslına bakarsan adamında günahı yok yani aldatma adına suçu yok.

Olay sadece hakimi takdiri ile alakalı sanırım. Eski eş parayı alınca arkadaşıma " Senin suçun yoktu hakkını helal et" demiş Arkadaşımda "Sana o parayı ödemek için, sen G**** yayarken ben ek görevlere gittim. Rabbim inşallah yedirmez sana ilaç paran olsun inşallah" diyerek beddua etmişti.

Peki özel olmazsa sizin şuan boşanma gerekceniz neydi hani ailem arkadaş çevresi çok sever eşimi dediğiniz için soruyorum

İyi günler. Boşanma aşamasındayım ama aylardır sürüyor. 5 sene önce aldatılmıştım, yakaladığım an bitirdiğini söylese de senelerce beni ayakta uyuttuğunu düşünüyorum. Şimdi dava sürüyor ve avukatım aldatıldığını ispatlarsan hem tazminat alırsın, hem de dava hemen sonlanır diyor. Ama ben nasıl ispatlayacağım hiç bilmiyorum. Bu arada iş arıyorum ama imkansız gibi bir şey. Ben ne yapacağım köşeye sıkışmış gibiyim, nasıl ispatlarım.
aldatıldıktan sonra aynı evde yaşadıysanız sanırım affetmiş oluyorsunuz. artık ispatlasanız da kabul edilmez diye biliyorum

Peki özel olmazsa sizin şuan boşanma gerekceniz neydi hani ailem arkadaş çevresi çok sever eşimi dediğiniz için soruyorum
Aldatılmanın psikolojisini atamadım. Affettim dedim ama affedememişim. Önceden görmezden gelebileceğim her şey gözüme batmaya başladı. Çok sık kavga eder olduk.

Hayır. 5 sene önce affettim devam etti ama ben asla aşamadım, kaldıramadım. Üzerine de başka sıkıntılar tuzu biberi oldu.

Avukatınız size nasıl böyle bir akıl verdi anlamadım ama süre 6 aydır. Aldatıldılğınızı öğrendikten 7 ay sonra bile bu gerekçeyle dava açamaz veya davada kullanamazsınız. Siz artık affetmişsiniz geçmiş üstünden 5 sene. İspatlasanız bile faydası yok

Yaptığı her şeyden pişman olduğunu, beni sevdiğini, gelmiş geçmiş, affedilmiş bir şey için düzenimizi bozmsmamız gerektiğini, 3 çocuğun psikolojisini falan filan
Siz aile terapisti denediniz mi çünkü ortada hala sizin ve çocuklarınızın ihtiyaçlarınızı karsilama sorumluluğunu alan ve cirkinlesmemiş bir adam var
Ve siz o konuyu affedip yolunuza devam etmişsiniz
Şuan böyle bir aldatma sözkonusu değilse bence terapiye gidin acilen hem aldığınız kararın doğruluğunu da netlestirmiş olursunuz
Bu süreçte açıktan okumaya başlayabilirsiniz inanın çok zor değil

Siz aile terapisti denediniz mi çünkü ortada hala sizin ve çocuklarınızın ihtiyaçlarınızı karsilama sorumluluğunu alan ve cirkinlesmemiş bir adam var
Ve siz o konuyu affedip yolunuza devam etmişsiniz
Şuan böyle bir aldatma sözkonusu değilse bence terapiye gidin acilen hem aldığınız kararın doğruluğunu da netlestirmiş olursunuz
Bu süreçte açıktan okumaya başlayabilirsiniz inanın çok zor değil
Teşekkür ediyorum. Hiç gitmedik.

Yakaladığınız anda boşanma davası açmayınca yıllar sonra bununla dava açamazsın diye biliyorum ben
Yani şöyle evliliğine devam etmişsin kabullenip şimdi tazminat davası açamıyorsun
Ama o ilişki devam ediyorsa kanıtlayabilirsen işte o zaman değişir heralde durum
Devam ettiğini nerden biliyorsun peki?

Yakaladığınız anda boşanma davası açmayınca yıllar sonra bununla dava açamazsın diye biliyorum ben
Yani şöyle evliliğine devam etmişsin kabullenip şimdi tazminat davası açamıyorsun
Ama o ilişki devam ediyorsa kanıtlayabilirsen işte o zaman değişir heralde durum
Devam ettiğini nerden biliyorsun peki?
Şu an devam ettiğini düşünmüyorum. 2 sene öncesine kadar görüştüklerine dair şüphelerim var.

Ama olmaz ki gitmen lazım o zaman şart koş eşine aile terapistine gidersek denerim de bence çünkü senin rahatlaman lazım huzursuzsun
Nerde yaşıyorsun bilmiyorum iyi bir terapist denk gelir umarım araştırırsan
Kadıncağız aldatılmış ve bunu aşamıyor doğal olarak. Bu durumda aile terapistinin yapabileceği hiçbir şey yok. Tek çözümü boşanmak

Kadıncağız aldatılmış ve bunu aşamıyor doğal olarak. Bu durumda aile terapistinin yapabileceği hiçbir şey yok. Tek çözümü boşanmak
Beş sene olmuş affetmiş ve devam etmiş eğer adam şuan öyle bir yanlış yapmıyorsa tabi ki denenebilir
Ki bilinçaltındaki bu aldatılma ve güvensizlik duygusunu yenmek için gitmesi gerekiyor bence
Olmadı terapide duyguları ve istekleri daha çok netleşir ve daha emin adımlarla boşanmaya karar verir
Ben terapinin hiçbir zaman zararı olacağını düşünmüyorum

Aldatıldığımı ispatlamam durumunda yüksek tazminat alabileceğim. Eş kişisi boşanmak istemediği için de dava uzuyor ve avukat bu şekilde daha çok uzayabileceğini söylüyor.
Mahkeme Neyazikki son 6 ay içinde olan şeyleri esas alıyor.
Bu arada ispat edilse dahi karşı taraf boşanmak istemiyor diye uzuyor mu yine de

Back
X