Aldatıldım. Bu kadar kısa bir kelime işte ama anlamı çok derin...

Annesi yanına almayacaktır.
Sorumluluğun farkındayım.
Ama bu iyi niyetten çok daha öte, oğlum bana "ihtiyaç" duyuyor.
Şu noktada bırakamam onu.

Sizi aramayı bıraktı mı? Peki mesajlarının hepsi mi tehdit içerikli?Hiç mi ben hata yaptım falan gibilerinden bir şey söylemiyor?

Hayır, aramayı hiçbir zaman bırakmadı.
Bugün kapıya geldi, görüştük kendisiyle çok kısa da olsa.

Mesajlar hep "Köpek gibi pişmanım." türevi şeylerdi.
Cevap yazmadım.
Cevapsız kalacağını anlayınca da bu sefer tehdit etmeye başladı o sinirle.

Ben "eziklik" hissetmiyorum.
Ezik olan ben değilim.

Kendi yapamayacağınız şeyleri başkası yapınca onu takdir edin "Duygu diye bi şey var ?" şeklinde anlamsız sorgulayacağınıza.
Duyguyu şu yaşımda ve şu yaşanmışlık birikimimde sizden öğrenecek değilim.

Bir konuya giriyorum, bakıyorum ki okuduklarıma inanmadım.
Konuyu açan kişinin bu kadar zamanını, emeğini harcayarak burada oyun çeviriyor olduğunu düşünecek kadar da tuhaf düşüncelerim var.

Pekala.

Elimi kolumu mu tutuyorlar da yazdırıyorlar bana bu konuya?

Yazmayın arkadaşım, gözünüzü seveyim.
Doğru giden bir şeylere inanamayacak kadar yozlaştıysanız, yazmayın.

Ben de bunca üzüntünün arasında size cevap vermek zorunda kalmayayım.

Kendi öz evladı olmayan birini bu kadar düşünmesini tuhaf gören arkadaşlar, eğer minnacıkken bir bebek büyütürseniz, ona emek verirseniz ve karşılığında sevgi alırsanız kimin kanından olduğunun hiç mi önemi kalmıyor inanın.

Evlat edinenler nasıl unutuyor o çocuğun kendi çocukları olmadığını, işte tam bu nedenden; sevgi..
........
Karadutsarabi'nin yaptığı çok doğru.
Şuan ona bir yanlış yapıldı ve bu yanlış yapılana canı yanarken birde kendi olanları kurtarmaya çalışıyor.
O evlat onun emeğinin bir parçası.

Karadutsarabi, yapmanız gereken bu zaafınızı eşinize belli etmemek.
Lütfen bu şekilde sizin canınızı yakmasına izin vermeyin.

O ''köpekler gibi pişmanım'' sözlerini havalarda uçura dursun siz hayatınızı yeniden kurup çok mutlu olacağınız zamanı getireceksiniz inşaallah.

Böyle düşünmeyin dünyada hala iyi insanlar var,,yoksa gerçekten çekilmez bir hal alırdı
Uzaktan teyzem dediğim bir akrabamız vardı,kendi çocuğu olmuyordu.. Yakınları trafik kazası geçirmiş 2 çocuk kurtulmuş ama anne babası ne yazık ki vefat etti..
Bu teyzem o 2 çocuğuda sahiplendi gözü gibi baktı,kendi öz evladı gibi..
Sonra Allah ona da 2 tane yavru bağışladı..Kendi çocuğu oldu..
Ama bir kere bile ayrım yapmamıştır..
Kıssadan hisse şu ki hala böyle iyi kalpliler var..
Bizimde böyle insanara ihtiyacımız var..

Son düzenleme:
Rapella'nın alıntısında 1sen yazıyor ama yorum bana ait değil. Sanırım karışıklık olmuş.

karadut sarabi sen sadece iyi ornek oluyorsun
inan bana bosansanda bosanmasanda cidden cok ders veriyorsun
soguk kanli davranmiyorsun
akli basinda davraniyorsun
belki aglamissindir belki isyan etmissindir sessizce ama
yapman gerekenlere gelince yapilmasi gerekeni yapiyorsun
dusunuyorsun bekliyorsun kendini dinliyorsun
sorumlulugunu aldigin evladini dusunuyorsun

hanimlar bir cocugu candan sevmek icin dogurmak gerekmiyor inaninki
elbetteki dusunecek
ayrilirsa bir daha gorememek ne demek "oglum" dedigi cocugu?
o sabi onu "anne" kadar sevdi
gonulden gonule bir alisverisleri oldu
bir sevgi bagi olusturdular
ben o kucuk cocuga uzuldum
karadut gibi bir anneyi kaybedebilir babasinin yuzunden
sayet bosanma gerceklesirse
o cocugu koparmasinlar bu guzel kadindan
en azindan bu konuda "adam" olsun
o vefasiz adam

Bu erkekleri anlamak cidden mümkün degil..

Madem köpek gibi pisman olcaktin,
madem kapilara dayanip pismanliktan hüngür hüngür agliyacaktin,
madem yuvani dagitmak istemiyordun be adam
ne diye gidip elin bilmem nesiyle (agzimi bozmiyim) aldatiyorsun güzelim karini ?
Ya Karin melek gibi bir kadinken, cocugunu sahiplenmisken,
ve ayricaa
"hamileyken"
hicmi vicdanin sizlamiyor, hicmi allah korkusu yok??
Hele o kadina ne demeliiiiiiiiiii, evli erkege yanasmaya utanmayan ayyyyyyyyy küfür etcem nerdeyse,
hemde biliyorsun adamin karisi hamile,
bilmiyorum ne diyecegimi gercekten sasirdim cok sinirlendim.

Rabbim yardimcin olsun arkadasim
insallah böyle erkeklerin nesli tükensin diyorum cünkü artik gercekten midem bulaniyor
Allah kimseyede göstermesin böyle aci, ben senin kadar sabirli olabilirmiydim bilmiyorum

insanlara bu kadar inanılmaz geliyor işte aslında doğru olanı yapmak ve sağduyu ne acı...insanlar doğrulara inanabilseydi dünya bu halde olmazdı ...okuma gitsin...

Son düzenleme:
yaa yazıklar olsun ne dıım ya tıksındım şuan evlılıktende erkeklerdende
karın hamile hamile hiç mi vicdan yok .
o kadına ne demeli peki kadınlarda az deıl ahh ahh o kadınında Allah belasını verıcek .

Allah bu erkekleri bildiği gibi yapsın inş. karaktersiz adi herif, hadi sizi düşünmedi karnınızdaki yavruyudamı düşünmedi kısaca boşanın

ne konuştunuz peki? keşke hiç görüşmeseydiniz, umarım onla barışmassınız. çnk bnm bile hala öfkem geçmedi o adamada karıcım dediği kadına da..
zannederim oğlunuz için görüştünüz. bide merak ediyorum, sizin bebeğiniz ne zmn doğacak ?:26: peki onu babasıyla görüştürcekmisiniz, yani bebekken daha bişey anlamıyoken. keşke görüştürmeseniz ama sizde bu iyilik varken eminim görüştürürsünüz
bide sizin doğumunuza gelmeye kalkarsa ne yapacaksınız :26: yani soruyorum bunları çnk durumunuz o kadar güç ki. çok az bunları yaşayıpda olgunlukla kaldırabilecek kişi.

daha oncekı konularıda okumustum bunude hep okudum takıp ettım

ben 2.evlılıgımı 49 gun sonra yapacagım benım 2.5 yasında oglum var oda nısanlım tarafından sanırım ve ınsallah sızın oglunuzu sevdıgınız kadar sevıyor gıbı gelıyor

ama bunumu hakettınız , cok uzuldum basınıza gelenlere,

Ne desem bos zaten arkadaslar bolca yazdı

Allah tez zamanda bu gunlerın sıkıntısını atlatmayı nasıp etsın ınsallah

Karadutşarabı öncelikle senin gibi insanların olduğunu bilmek ümidimin kaybolmamasına sebep oluyor bu hayatta..

Özür dileyerek konuya farklı bir açıdan bakacağım ama umarım yanlış bir şey söylemem.. Ben insanların hatalarına hep "kimse bile bile böyle davranmak istemez" "böyle olmasını kimse istemezdi" "onunda bu sebepleri vardır" diyerek bakan bi insanım ve herkesin 2. bir şansı olduğuna inanırım.. benim karakterim bu..Senin hikayeni okuduğumda (diğer konularını da yazmasam da okumuştum ve özellikle oğluna bak kardeşin seninle konuşmak istiyor cümlene sağlam bi ağlamıştım:) baban bir tercih yaptığı ve üvey annenin tavırları yüzünden bu kadar iyi anne olmaya çalıştığını hissetmiştim.. kimi insan acısıyla hayvanlaşır ve acıtır ama senin gibiler acısıyla olgunlaşıp kendine yapılanı asla hayatındakilere yapamazlar.. mükemmel bir karakter seninkisi.. Eşine gelirsek içimden geçen eski eşinin onu aldatıp-terkedip başka bir erkeği tercih etmiş olmasından dolayı kötü bir yara almış.. erkeklerin o aman aman egoları vardır yaa.. bence eşinde başka biri ile birlikte olarak yada seni aldatarak ruhundaki yarayı iyileştiriyor.. "bana yapamazlar ben yaparımın derdinde" çok salakça gelebilir ama birde eşinin psikolojik rahatsız olduğu, terapiye ihtiyacı olduğu, geçmiş kırgınlıkları ile bu gün böyle davrandığını kabul edersek bir an için belki de 2. bir şansı hak ettiğini düşünebiliriz. Hani demiştin ya oğluma babası ile iyi anılarını hatırlatarak onu aslında sevdiğini hatırlatıyorum diye.. aynı şey senin içinde geçerli olabilir belki.. Erkekler kolay kolay ağlamazlar,, onun şu anda cam fanusu paramparça oldu ve bir nebze kendine geldi..Seni ve eşini tanımıyorum ama hislerime güvenirim,, onun kastı her ne kadar sonuçta seni yerle yeksan ettiyse de aslında sana değildi bence.. kendi egosunu tatmin etme peşindeydi.. peki 2. bir şans verecek kadar anlamalımıyız bu hatayı yapan adamı diye sorarsak da belkide bu ikinci bir şansı sen hak ediyorsundur.. Öz evladın yerine koyduğun oğlundan ayrı kalmamak ve yanlız başına doğum vs. gibi zorluklara tek başına gögüs germemek sana mükafat olmazmı ?..

Bunlar benim safiyane tarafımın söylediği şeyler saçmalamış olabilirim kabul ediyorum,, sonuçta en iyisini ve en doğrusunu sen bilirsin tabiki,, ben sadece farklı bir açıdan bakmak istedim. Umarım herşey gönlünce ve istediğin gibi olur..

P.S : Senin gibi bir kızkardeşim olmasını çok isterdim.

Söylenecek pek de bişey yok aslında.. bu kadar güzel bi yüreğe sahip olup da arkadan çevirilen işlerin birgünde pat diye karşınıza çıkması.. resmen ilahi adalete güvenim arttı desem yeridir.. şükürler olsun ki ak'ı kara'yı gördünüz.. önünüzde bembeyaz bir yol olduğunu düşünüyorum.. elbette yüreğinizin güzelliğinin bedelini dirhem dirhem alacaksınız.. inanın buna.. herkes kendine yakışanı alır yaşar.. eşiniz seviyesi düşük kadınlara layıkmış.. eşiniz , hamile bir hemcinsinin aldatılmasına kandırılmasına göz yumacak kadar taşlaşmış kadınların sevgisine layıkmış.. siz fazla gelmişsiniz.. artık geçmişe dönüp bakmak sadece zaman kaybı olacaktır.. işinin ehli bir avukat bulup süreci hızlandırmalı ve o adamın soyadından kurtulmalısınız.. bu arada insan evinde kedi beslediği zaman bağlanıyor ayrılığa dayanamıyor , burda ise söz konusu olan bir "çocuk" hem de olanlardan bihaber , bu hikayenin en masum tarafı olan bi çocuk.. bütün sevgiyi şefkati sizde bulmuş.. babasının günahının bedelini, anne yerine koyduğu kadının şefkatinden mahrum kalarak ödemek zorunda bırakılmamalı asla.. ve bu adamın sizden sonra hayatının permeperişan olmayacağini kimse bilemez.. bu perişan hayatın içine sürüklenmeyi hak etmiyor bu çocuk.. bu olan bitenlerden öz annesinin haberi olması gerektiğini düşünüyorum. şuan size güvendiği için içi rahat belki, ama siz yoksanız o çocuğun başında, mutlaka annesi ile bişeyler düşünmelisiniz.. siz en doğru olanı yapıyorsunuz emin olun.. aldatıldım rezil rüsva edecem o kansızları diyip saç baş yolmak çözüm değil.. şu durumda kendinizi doğmamış bebeğinizi ve senelerce emek verip analık ettiğiniz o çocuğu düşünmeli, 3 ünüz için en hayırlı olan yolu en kısa zamanda seçip uygulamaya geçmelisiniz.. benim şahsi fikrim çocuğu öz anasının da onayını alarak yanınıza almanızdır.. hakkınızda en hayırlısı olsun.. gelişmeleri bildirirseniz sevinirim..

canım allah yardımcın olsun. Aynı şeyi yıllar önce babam yapmıştı. Annem ondan sonra evlenmemişti. aradan 12 sene geçtikten sonra çok pişman ve bitmiş olarak anneme geri döndü. Yapılanlar ve yaşananlar unutulmuyor. Tekrar evleneli 15 sene oldu. Ama hala yüzüne baktıkça yaptıkları aklıma geliyor. Biz annem ve kardeşimle zorda olsa herşeyi arkada bırakıp hayatımıza devam ettik. Sende zaman geçtikçe unutacak ve hayatına devam edeceksin. Yaşamak, nefes almak çok güzel. Kendine dikkat et. İyice düşün öyle karar ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…