Aldatıldım. Bu kadar kısa bir kelime işte ama anlamı çok derin...

Merhabalar arkadaşlar,
Ablam bugün avukat bir arkadaşıyla konuşmuş. Velayet meselesini sormuş.
Arkadaşı da "Velayet halihazırda öz annedeyse mesele daha kolay. Öz anneyle iletişime geçin, dava açılsın ve Çağla'ya versin velayeti." demiş.

Çok mutlu oldum eğer bu ihtimal varsa, velayeti alabileceksem.
Ama babasından da ayırmak istemiyorum. Kafam yine allak bullak...

Ekleme: Elbette ki oğlumun velayetini almayı başarırsam babasıyla görüştürmemezlik etmeyeceğim.
Ama aynı evde yaşıyor olmayacaklar artık. Buna hakkım var mı ona emin değilim.

Son düzenleme:

babası arada görmeye gelir sen olmadan babasından ayırmıyorsunki

eğer böyle bi ihtimal varsa süper bu . babasından ayırmayacaksın ki canım zaten oğlun da şu dünyada senden başka kimsenin yanında mutlu olamayacağına göre hiç tereddüt etmene gerek yok

eğer böyle bi ihtimal varsa süper bu . babasından ayırmayacaksın ki canım zaten oğlun da şu dünyada senden başka kimsenin yanında mutlu olamayacağına göre hiç tereddüt etmene gerek yok

Bir arkadaşım da başka bir avukatla konuşmuş, ne cevap aldığını mail olarak atmış, şimdi gördüm.
"Velayet kan bagina bagli olup sadece anne ve babaya verilebilmektedir. Aoz konusu kisinin bu nedenle velayet alma imkani yok, ancak babanin mevcut halinin cocugu yetistirmeye uygun olmadigi olaganustu bir halin varliginda ( akil hastaligi, muptela duzeyinde alkolik ya da uyarici madde bagimlisi olmasi vb.) bu halde soz konusu esin cocugun Vesayetini Mahkemeden talep hakki soz konusu olabilecektir." denmiş.

Bu böyle olmayacak. En mantıklısı birkaç gün sonra biraz toparlanıp bizzat gidip araştırmam, fikir almam sanıyorum...

Sen nasıl güzel bi kadınsın ki o hayvandan daha aşşağılık varlığın evladını kendi çocuğun gibi benimsemişsin.
O layığını bulmuş.
Evli bi adamla düşüp kalkmaya razı olan biri, hamile eşini aldatan, oğlunu böylesine benimsemiş bi kadını bu duruma düşürene yakışır zaten.
Allah iyileri iyi insanlarla karşılaştırır. Bundandır sizin yolunuzun ayrılması.
O da kadın siz de.
Aynı kefeye nasıl koyalım şimdi sizi?

Allah haklı davanızda yardımcınız olsun.

:S acaba örnek yargıtay kararları falan var mıdır ki velayet olmasa bile en azından vasisi olabilmen için ayrıca vesayet de senin yanında yaşaması için yeterli bi durum mudur dediğin gibi araştırmak lazım :S

bence şu an için oğlunun babası ( eşin demek içimden gelmiyor gerçekten ) panikle ve öfkeyle göstermemeye görüştürmemeye çalışıyor, biraz zaman geçince ben oğlunun senin yanında yaşamasına görüşmenize engel olacağını sanmıyorum daha doğrusu öyle umuyorum

Türk hukuk sitesi adlı bir forum var orada soruna cevap bulabilirsin belki

Türk Hukuk Sitesi - Ana Sayfa

Aklımdan tum gecenlerı yazmıssınız,bende konu sahıbı arkadasımızın cok guzel bır ınsan oldugunu dusunuyorum.
Acayıp derecede duygulanıyorum yazdıklarınızı okudukca,Ya bır ınsan ancak bukadar olgun,ancak bukadar metanetlı olabılır yasadıgı tum olumsuzluklar karsısında,hayretler ıcınde kalıyorum kendı evladınız gıbı o cocuga oglum demenız ıcımı parcaladı,sız nasıl bır ınsansınız ya,esınız olucak edepsız ınsan 2yavrusunu esını hıce saymıs ama sız ogullarım ogullarım dıye cırpınıyosunuz,sızın annelıgınız ve ınsanlıgınız karşısında,saygıyla egiliyorum...hep mutlu olursunuz ınsallah ALLAH yar ve yardımcınız olsun...

Çok teşekkür ederim arkadaşım bu birbirinden güzel düşüncelerin için...

canım ya sana yapılan haksızlığı hem hayretle hemde nfretle okudum, Allah yar ve yardımcın olsun inşAllah velayeti alabilirsiniz

kocanı kocanı ayartan o kadını ve nice çirkinlikleri bilemem bildiğim tek şey seninn yürekten bir anne olduğn.kendin doğurmadığın halde oğlumuz dmen onun için karnındaki doğmamış yavrunla mücadele etmen beni çok duygulandırdı,sana HELAL OLSUNN.senin gbiilride varmış demek dünyada çok şükr ...

Karadutsarabı size şunu sormak istiyorum.

Nasıl bu kadar sogukkanlı davranabiliyorsunuz?

Ummadık taş, baş yarar derler ama,
Eşinizden belki de her zaman böyle bir davranış bekliyor olabileceginizden mi kaynaklanıyor?

Son düzenleme:
ayy canım benim ya sen bir de hamilesin, kıyamam sana ya sen ne şerefli ne merhametli annesin karnındaki meleğinle diğer evladın için mücadele ediyorsun, ne mutlu sana, Allah güzel insanları destekler, senin ruhun kalbin tertemiz, inşAllah gönlüneki olur tatlım, velayeti aldınğını bize buradan duyuracağın günler tez vakitte gelsin inşAllah

Merhaba arkadaslar, konuyu okudum ve bu konuyu yazan arkadasin diger konusunada baktim fakat nedense bana pek inandirici gelmedi bu anlatilanlar. Nedenini sorarsaniz bilmiyorum ama bir kere inandiramadim kendimi. Sogukkanliligi ve kendi evladi olmayan bir cocugu bu öz annesiymis gibi sahiplenmesi. Nedense butun bunlar bana cok soguk ve hayal ürünü gibi geldi. Neyse bakalim sonunda ne cikacak. Okuyorum okuyorum ama bir türlü inanamadim ve cözemedim :26:

Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki,bu kadar vicdanlı insanlar olduğunu kabul etmek bile zor geliyor diymi.Var hala bu kadar güzel insanlar hala şüpheniz olmasın.

Etrafımızda yalancı, düzenbaz, iki yüzlü, kaypak, vicdansız insanlar çoğaldığı için karadutsarabı gibi insanlar masal kahramanlarıyla eş değer oluyorlar.
Aşırı bencillikten oluyor aslında bu.
Herkes kendini dünyanın merkezi sanıyor.
Böyle düşünmeyen karadutsarabı da şaşırtıveriyor işte.

Evet dediginiz gibi kötü insanlarin cogunlugundan iyileri görmek cok zor. Varmis demekki ve insaallah öyledir. Bu dünyanin cocuklarimizin ve gelecek neslimizin böyle insanlara, ese ve anneye ihtiyaci var. Ama nedense acilarin cogunu cekende bu iyi niyetli insanlar oluyor. Rabbim sinar kulunu onun sukrunu olcmek icin. Seytan ugrasir son nefesine kadar yoldan cikarmak icin. Güzel insan cebellenir iyilikle kotülük arasinda ama güzel vicdani el vermez zulüme elini uzatir iyilige ve zafer onun olur. Rabbim sizin gibi insanlari eksik etmesin aramizdan eger varsaniz. Hersey gönlünuzce olur Insaallah.

kendi üvey anne görmüş biri, başkasına üvey anne olamaz. kendimden biliyorum, eşimin başkasından çocuğu olsaydı, ben de karadutşarabı gibi olurdum herhalde. bildiğim birkaç örnek daha var. böyle iyi kalpli üvey anne, üvey babalar da oluyor.

oglunuzun annesi velayeti size verirse
esiniz nafakayi kesmezmi eski esinden?

eski esinizle konusmadinizmi
size mesaj atmadimi
ayni is yerinde calistiginiz kadin arkadasiniz
o diger zavalliyi tanidigini soylemisti
kontaga gectilermi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…