Aldatıldım:(

kızın bir onla bir bunla babasını görmesiyle, annenin yanındaki tek kişiyi görmesi arasında dağlar kadar fark var.(hele boşanmaya sebep olan o kadını görmesi)..
ayrıca,boşanma arifesindede çok rahat gezdi kadınlarla dolaştı bu adam.üstelik
diğer yandan anneye yalvarırken,.
ben erkeğim ihtiyaçlarım var demeyide bildi hep.....
annesinin sevgilisi,tek.
bunun ki çeşit çeşit...
.ha bu arada,.:hulya:
:detaya girmeme sizin yorumlarınız sebep oluyor.
sormuyorum
ama neden böyle dediniz
sormuyorum
ama böyle yazmamalıydınız.tarzı laf çarpmalarına cevap vermek zorunda bırakıyorsunuz beni...
bunları yazdıkça detay verdiriiyorsunuz bana.
irdelemeyin artık.kapatalım bu konuyu.
ben bir örnek verdim.
dostumun başına gelenden.
çocuğu olmasına rağmen ayrılabilen kadınlara örnek olarak.
nedene niçine gerek yok .
yapan var işte.
bu kadarsengözlerimebaksanab.

erkek milleti bunu demez be canım.o dediğin filmlerde oluyo maalesef.medem çalışıyorsun ayaklarının üzerinde duruyorsun def et gitsin.

ipek yazdığın hemen hemen her yoruma imzamı atabilirim.

o derece örtüşüyor fikirlerimiz.

ayrıca şu "bildiğiniz şeytan, bilmediğiniz şeytandan iyidir" cümlesi beni benden aldı yani :))

Teşekkürler KarakterSahibesi, benim de çok sevdiğim bir laftır. İş-eş-dost her alanda işe yarar a.s. Ben evliliklerde en çok çocuğun psikolojisini önemsiyorum, onun için en doğrusu ne ise o yaşanmalı.. Benim babam bu konuda çok özensizdi ne yazıkki.. Yaşadıklarım ve gördüğüm sahnelerden dizi film çekilse, aşk-ı memnudan daha fazla reyting alabilir. "yaşadıklarım beni olgunlaştırdı" lafına da katılmıyorum hiç. Zamanı gelince herkes olgunlaşıyor sonuçta, erken olgunlaşanlar daha fazla acı çek(tiril)miş olmakla kalıyor..

annem çok fazla olmasada cumadan beri sorun yaşadığımızı biliyo. destek oluyo saolsun. sürekli olan bişey değil bu o yüzden huyu bu diyemiycem ama bundan sonra alışkanlık haline getirirse o zaman başka ilk ve son şans verdim evliliğime, ona ve kızıma iyi değerlendirsin yoksa kendisi kaybeder.

evet bunu bende merak ettim ciddi!

asıl kolaycılık aldatıldığı halde bütün bunlara katlanıp (affetme sıfatına sığınarak) düzenini bozacak ve yeni bir hayata atılacak kadar güçlü olamamaktır bana göre.

[/COLOR]

asıl kolaycılık aldatıldığı halde bütün bunlara katlanıp (affetme sıfatına sığınarak) düzenini bozacak ve yeni bir hayata atılacak kadar güçlü olamamaktır bana göre.
aslinda bende sizinle ayni fikirdeyim.yeni bir düzen yeni bir hayat kurmak daha zor...yasayan bilir ben yasadim hepsini...ayrica biraz önce esime sordum...sen kadin olsaydin cocugun olsaydi aldatilsaydin neyapardin diye sordum bi erkeyin fikrini ögrenmek istedim sadece..esim..ben defederdim affetmezdim..olurmu öyle sey..baska kadinla her halti yapsin tekrar yakinlik göstersin dedi.kac cocuk olursa olsun..madem bekarlik hayati sürdürecekti niye evlendi diyor..bunu bi erkek olarak esimin söyledikleri..benim deyil...

işte budur.
tebrik ederim bu düşüncesinden dolayı eşinizi...

En çok çocuğun psikolojısını düşünen arkadaşlara şunu yazmak istedim. Bence hiçbir evlilik kesinlikle çocuk için yürütülmemeli. Yürütülecekse başka nedenler bulmalı insan kendine. Burada yüzlercesini okudum, dayak yiyen ve aldatma olan bir evlilikte büyüyen çocukların ne hale geldiğini. Bunlardan biride benim. Anneme ne yazık ki madalya takamıyorum, kızıyorum hatta. Bunları yaşayan hiçbir çocukta büyüdüğünde anne ne iyi yapmışsın diye madalya takmıyor. Çocuk için kendinizi harcadığınızı ve fedakarlık yaptığınızı düşünürken, o çocuğun hayatından neler götürüyorsunuz bir düşünün. Bunun en ufak istisnasını, benim için bir evliliği yürütmüşsün diyecek bir çocuk tanımıyorum ve tanımayacağımıda eminim. O çocuk ki büyüdüğünde, mutlu olamıyor, evlenmeyi bile düşünemiyor, çocuk sahibi olmak bile istemiyor. Bir gün geliyor çok sevdiği bir insanla evlense bile, mutlu olsa bile, mutlu olmayı beceremiyor. Hiçbiryerde mutlu olamıyor, çünkü içinde mutlu olamıyor, içini nereye atacak. Hiçbir psikolog yılların izlerini silemiyor. Ne olur evliliğinize devam edin, ama çocuk için demeyin. Unutmayın, hiçbir çocuk bunu haketmiyor ve iyilik yapmıyorsunuz. Yürütmek adına başka nedenler bulun kendinize.

bekara karı boşamak kolay derler sizin konumunuzu şartlarınızı bilemem
size boşanın ya da boşanmayın da diyemem
lakin benim başıma gelse Allah korusun bırak boşamayı nefes aldığı müddetçe yüzüme hasret bırakırım onu
ne alaka ya özür dilemiş konuyu kapatalım demiş oldu başka isteği
kusura bakma arkadaş ama bi özüre tamam diyorsan bence boşanmayı düşünmüyorsun sen
bu senin tercihin saygı duyarım ama öyle adamdan sana koca çocuğuna baba olmaz gibime gelir
hakkına hayırlısı herşey gönlünce olsun ne diyelim hayat senin hayatın

Bende eşinizi tebrik ediyorum, demek adam gibi adamlar var hala... Demek erkek olmak bazı şeylerde daha çok söz sahibi olmayı, bu tür olaylar da cinsiyet ayrımı yapılması gerektiğini göstermiyor. Diğer erkekler de pekala böyle düşünebilir.

Adına kaçamak koydukları bu tür iğrençliklerin hiç bir geçerli yanı olamaz. Renkli bir cinsel hayat, farklı kadınlarla deneyim yaşamak isteyen adamlar hiç evlenmesin hele çocuk hiç yapmasınlar, gerçekten çok yazık oluyor :umursamaz:

aldatılmak, insanın bedenine yeni bir organ ekler.
o organın işlevi de kişinin zihnini sürekli olumsuz uyarmak, ruhuna her gün çizik atmak.
onun varlığıyla yaşadığın her an kelimelerle düşünmesen bile varlığını mutlaka hissedersin.
ekstra bir yük olur.
böbreğe, kalbe, mideye, ciğerlere, kalın-ince bağırsağa vücut ceninken bile adapte olur ama bu yeni organa asla uyum sağlayamaz.
şimdi bu organı bedeninize ekleyen insanla aynı evde aynı ilişkiyi sürdürmek mi daha kolaydır,
yoksa yeni bir düzen kurmak mı?
asla!
aldatanla devam etmek ve bunu çocuğa yansıtmamaya çalışmaktan asla daha zor olamaz!
ama bilirsiniz ki son şans için kutsal bir gerekçeniz vardır.
kocanız adam öldürmemiştir, tecavüz etmemiştir, hırsızlık yapmamıştır, çocuğunuza kötü muamele etmemiştir. en kötü ihtimalle size olan sevgisini bir süre unutarak sonradan pişman olacağı bi yanlış yapmıştır.
dolayısıyla çocuğunu utandıracak ya da yaralayacak bir şey yoktur ortada anne ölçülü davrandığı sürece.
bu yüzden son bir şansı hakeder işte.
ileride "yağmurdan kaçarken doluya tutulma" ve çocuğunuzun daha fazla zarar görebilme olasılığına karşı gelişen bir savunma mekanizması gibi affetmeye çalışırsınız.
evladınıza karşı da son derece olumlu ve içinde yaşadıklarını belli etmeyecek bir olgunlukla sürdürülebilecekse ilişki bu son şans bal gibi de verilebilir.
evet çocuk için.
ve hayır, kesinlikle yeni bir düzen kurmaktan daha kolay değildir.

benim babam annemi aldatsaydı, babamdan utanırdım.
çocuk nasıl utanmaz ki bu olaydan. o kadarda değil.

dolayısıyla çocuğunu utandıracak ya da yaralayacak bir şey yoktur ortada anne ölçülü davrandığı sürece
bu bir çocuğu yaralamaz mı sanıyorsunuz. öyle bir yaralarki.
acıısını anlatmaya kelimeler yetmez.

ayrıca bir kadının alışmış olduğu düzeni bırakması,yeni bir hayata başlaması,evlilikten birden bekar hayata adapte olması,çalışmıyorsa iş araması ve bulması,babaevine döndüğündeki yaşadıkları.
evinin hanımıyken ,yine evin kızı olması,sözünün artık geçmemesi,yine babanın dediklerine uymak zorunda kalması,,vs vs vs..kolaym ı bütün bunlar.
hayır.çok zor.
cesarat budur işte.
öbürü kolaycılıktır bence.
düzenini bozmamak ,herşeyi kabul edip unutmaya çalışmak.

Ölçülü davranmaktan kasıt, yaşananları yok saymak mı? Bir kadına bu yükü nasıl yüklüyoruz pekala, bu yarayı kadına nasıl yakıştırıyoruz pekala. Neden. ÇOCUK. Böyle bir neden olamaz. Yine diyorum ki yürütmek adına başka nedenler bulmalı.

Çocuk dediğiniz daha küçücük yaşlarda olan biteni anlamaya başlıyor. Kadın ölçülü davransın da nasıl davransın, mutluluk maskesi mi taksın, aman çocuğum yaralanmasın. Peki sadece bir çocuk için , bir kadının hayatını nasıl mezara sokabilirsiniz ki. Senin çocuğun var ,artık kendi hayatını yaşayamazsın, kendinden vazgeçmelisin nasıl denilebilir. Mutsuz da olsan ,yaralansa da , koskoca bir nedenin var , çocuğun var devam etmelisin nasıl denir. Yada hangi kadın , insan, yaralarını içine gömüp ölçülü davranabilir. Eli ve belkide yüreği bir başkasına dokunmuş eşine, canım eşim diye sarılabilir, gözlerinin içine bakabilir. Neden ÇOCUK.

Ve yine diyorum ki, çocuk hayatı boyunca , daha hayatı yeni yeni öğrendiği, bakış açısının oturduğu zamanlarda, bunları yaşaması ,hayatı boyunca içinden çıkmaz. Benim yaralarımı bu hayatta kimse saramaz. Bunları yaşayan hiçbir çocuğunda saramaz. Eğer ki bir evlilikte çocuğu dikkate almak lazımsa, çocuğum zarar görmesin diye yolları ayırmak en doğrusu. Çocuk babasız büyür, eksik büyür ki ( ölçülü davranmaktan bahsediliyorsa, baba ölçülü davrandığı sürece, çocuk baba eksikliğide çekmiş olmaz) ama yaralı büyümemiş olur ve mutluda olur.

[/COLOR]

Güzel bir cümle olmuş..
Madalyonun öbür yüzü de bu işte..
Herkesin bakış açısı farklı ve herkes de baktığı açıdan kendine göre haklı.

Ben de bunun altına imzamı atayım bari..:enbuyukkk:
sempatiksalakcinni

aldatılmak berat bi durum. yaşayamayan anlamaz.ama asla unutulmaz ben daha nişinlıyken aldatıldım affettim ama unutmadım

ölçülü davranmaktan kasıt çocuğa yansıtmamak.
zaten çocuk için de olsa ilişkiyi sonlandırmamak bir dayatma olamaz. ancak kişinin tercihi olur.
kaldı ki ben her kadın böyle yapmalı demedim.
ama bunu "kalmak" için gerekçe gören bir kadın da çocuğunun bilmemesi ve anlamamasını sağlamaya yönelik gereken olgunluğa sahipse bir şans daha verebilir.
yoksa her kadın bunu yapmalı diyebilir mi aklı başında bir insan?
siz direkt yıkmaya eğilimli olduğunuz ve başınıza da gelmediği için "bu kesinlikle böyle olmalı, bitirilmeli" türünden yaklaşımlarınızı doğru bulmuyorum.
empatiden bahsedenler de burda kesinlikle empati kurmuyorlar.
belli yaşam deneyimlerinden geçmeyen insanlar gerçekten de objektif olamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…