bencede yeni bir düzen kurmak daha zor...gerekirse yasadigin ortami terkediyorsun tasinma durumun oluyo..maddi ve manevi yönden zor günler basliyo..hem annelik hem babalik yapmak zorunda kaliyo anne...ben mesela...sabah kalkardim cocuklari kreje verirdim..ordan calismaya kostururdum...calistiktan sonra iki cocugu krejten al .bazen otobüsü kacirirdim ter kan icinde kalirdim kosturmaktan....yorgun argin eve gel yemek temizlik cocuklar..bütün sorumluluk annenin sirtinda...eskisi bir kurus yardim etmiyordu bile...3 sene icinde calisip ehliyetimde yaptim..birde kadinsan bekar isen.baska sahizlardanda korunmak zorumumlugunda olacaksin.eskisinin erkek arkadaslari bana cikma teklifleri etmeler .....sabahlara kadar telefon terörleri ,birde eskisi 3 sene boyunca rahat birakmadi ayri sehire tasinmayi planliyordum....daha neler neler.tam o sirada esimle tanistim...ha ayrilmasayydim bu zorluklari cekecemiydim hayir..dizimi kirip oturacaktim..eskisinin eline bakacaktim..ona mahkum olacaktim..o kadar zorluklara ragmen hic bir zaman pismanda olmadim...iyiki ayrilmisimki..su anki esimle tanisip evlendim..cokda mutluyum..ayrıca bir kadının alışmış olduğu düzeni bırakması,yeni bir hayata başlaması,evlilikten birden bekar hayata adapte olması,çalışmıyorsa iş araması ve bulması,babaevine döndüğündeki yaşadıkları.
evinin hanımıyken ,yine evin kızı olması,sözünün artık geçmemesi,yine babanın dediklerine uymak zorunda kalması,,vs vs vs..kolaym ı bütün bunlar.
hayır.çok zor.
cesarat budur işte.
öbürü kolaycılıktır bence.
düzenini bozmamak ,herşeyi kabul edip unutmaya çalışmak.
aldatılmak berat bi durum. yaşayamayan anlamaz.ama asla unutulmaz ben daha nişinlıyken aldatıldım affettim ama unutmadım
ölçülü davranmaktan kasıt çocuğa yansıtmamak.
zaten çocuk için de olsa ilişkiyi sonlandırmamak bir dayatma olamaz. ancak kişinin tercihi olur.
kaldı ki ben her kadın böyle yapmalı demedim.
ama bunu "kalmak" için gerekçe gören bir kadın da çocuğunun bilmemesi ve anlamamasını sağlamaya yönelik gereken olgunluğa sahipse bir şans daha verebilir.
yoksa her kadın bunu yapmalı diyebilir mi aklı başında bir insan?
siz direkt yıkmaya eğilimli olduğunuz ve başınıza da gelmediği için "bu kesinlikle böyle olmalı, bitirilmeli" türünden yaklaşımlarınızı doğru bulmuyorum.
empatiden bahsedenler de burda kesinlikle empati kurmuyorlar.
belli yaşam deneyimlerinden geçmeyen insanlar gerçekten de objektif olamıyor.
bencede yeni bir düzen kurmak daha zor...gerekirse yasadigin ortami terkediyorsun tasinma durumun oluyo..maddi ve manevi yönden zor günler basliyo..hem annelik hem babalik yapmak zorunda kaliyo anne...ben mesela...sabah kalkardim cocuklari kreje verirdim..ordan calismaya kostururdum...calistiktan sonra iki cocugu krejten al .bazen otobüsü kacirirdim ter kan icinde kalirdim kosturmaktan....yorgun argin eve gel yemek temizlik cocuklar..bütün sorumluluk annenin sirtinda...eskisi bir kurus yardim etmiyordu bile...3 sene icinde calisip ehliyetimde yaptim..birde kadinsan bekar isen.baska sahizlardanda korunmak zorumumlugunda olacaksin.eskisinin erkek arkadaslari bana cikma teklifleri etmeler .....sabahlara kadar telefon terörleri ,birde eskisi 3 sene boyunca rahat birakmadi ayri sehire tasinmayi planliyordum....daha neler neler.tam o sirada esimle tanistim...ha ayrilmasayydim bu zorluklari cekecemiydim hayir..dizimi kirip oturacaktim..eskisinin eline bakacaktim..ona mahkum olacaktim..o kadar zorluklara ragmen hic bir zaman pismanda olmadim...iyiki ayrilmisimki..su anki esimle tanisip evlendim..cokda mutluyum..
Zorluk diye yazdığınız yukarıdaki satırlar ben dahil birçok çalışan annenin rutin hayatı zaten.. Yani çalışmak, kocanın eline bakmamak, dizini kırıp oturmamak, ter içinde her işe koşturmak falan....
geri kalan yazısını görmemezliğe geldik demekki:roflol::roflol:...
yok.
yinede bu bahsettiğinizin geri kalan yazısıyla alakası yok:))
tekrar okuyun isterseniz geri kalanları:))
vermek istemiyorsanız yanıt vermemelisiniz bu arada.
böyle bir zorunluluğunuz yok değilmi:))
bencede yeni bir düzen kurmak daha zor...gerekirse yasadigin ortami terkediyorsun tasinma durumun oluyo..maddi ve manevi yönden zor günler basliyo..hem annelik hem babalik yapmak zorunda kaliyo anne...ben mesela...sabah kalkardim cocuklari kreje verirdim..ordan calismaya kostururdum...calistiktan sonra iki cocugu krejten al .bazen otobüsü kacirirdim ter kan icinde kalirdim kosturmaktan....yorgun argin eve gel yemek temizlik cocuklar..bütün sorumluluk annenin sirtinda...eskisi bir kurus yardim etmiyordu bile...3 sene icinde calisip ehliyetimde yaptim..birde kadinsan bekar isen.baska sahizlardanda korunmak zorumumlugunda olacaksin.eskisinin erkek arkadaslari bana cikma teklifleri etmeler .....sabahlara kadar telefon terörleri ,birde eskisi 3 sene boyunca rahat birakmadi ayri sehire tasinmayi planliyordum....daha neler neler.tam o sirada esimle tanistim...ha ayrilmasayydim bu zorluklari cekecemiydim hayir..dizimi kirip oturacaktim..eskisinin eline bakacaktim..ona mahkum olacaktim..o kadar zorluklara ragmen hic bir zaman pismanda olmadim...iyiki ayrilmisimki..su anki esimle tanisip evlendim..cokda mutluyum..
ben de onu anlatmak istiyorum, az kaldı, iletişim kurabileceğiz, hissediyorum bunu..hihoyyythihoyyyt
bu yazdıklarımın, o yazı da bahsedilen zorluklar ile kesişim noktası yok. Ben de tam onu kastediyorum, asıl zorluklar bunlar olabilir ancak diyorum ve kastettiklerimi sıralıyorum.. Yoksa orada yazılanları evli kadınlar da değişen oranlarda yaşıyorlar.. Evli kadınlar da çevredeki erkekler tarafından rahatsız edilebiliyor, sapık mı arıyorsunuz, öyle çok ki.. Evli de olsan bekar da olsan, kendini koruyan kendinsin her zaman. Çalışmak, koca eline bakmamak,çocukları kreşe bırakmak vs konusuna hiç girmiyorum zaten. O gerçekten rutin..
sizin için çalışmak , kendi hayatını idame ettirip kimseye muhtaç olmadan yaşamak rutin olabilir.bu konuda keşke herkes sizin gibi olabilse.ama burada bunu yapamayan özgüveni düşük koca eline bakan , sırf rahat olanaklardan vazgeçmemek için aldatılmaya şiddete maruz kalan kadın o kadar çok ki.sözümüzde bunlara zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?