Canım bebisin doğsun azıcık sabret lütfen. İsin yok paran yok aile desteğin yok ne kadar zor olsa da sabretmek zorundasın bol bol dua et inan herşey yoluna girecek sadece zaman.
Sonra bir şekilde ise gir ve paranı kazan sonra tekrardan düşünürsün. Biz kadınlar duygularla hareket ediyoruz ve hata yapıyoruz mantığını da kullan. Sevgisizlik ne demek ben bilirim aile desteğinin olmaması ne demek onu da bilirim malesef onlar bizim gibi düşünmüyor onlara da kırılma öyle görmüşler onlara gore yuva kolay kolay yıkılmamalı.
Bebişin etkilenmesin onu üzme onun doğumunu hayal et onun yüzünü geleceğinizi hayal et, kısaca beyninle savaş.
Sen çok güçlü bir annesin, bu savaşı da kazanacaksın.
Keşke bahsettiğiniz kadar güçlü olabilseydim ve bu durumdan aklı selim bir şekilde çıkabilseydim. Ailem benim düşünmem gerektiğini söyleyip gittiler, zaten o kelimeden sonra yalvarsalarda gitmezdim. Yaşayacaklarımın çok ağır olacağından bahsediyorlar, bende biliyorum çocuğumun bir gün babasını sorgulayacağını ve bu benim için ölüm kadar acı olacak ama yapacak bir şey yok böylede bebeğimle 4 duvar arasında iki kişi bir hayat yaşayacağız. Ne mantıklı konuşabiliyorum ne düşünebiliyorum. Günlerdir evdeyim, kalan ömrüm nasıl geçecek çocuğuma nasıl bu hayatı yaşatırım, işim yok, gidecek yerim yok, bu eve ve bu adama katlanmak zorunda mıyım diye sorguluyorum. Bazen buraya yazıp anlatacak gücü bile bulamıyorum. O kadar üzgün o kadar bitkinim ki.
Canım ya şimdi okudum konunu pek yazmak istemedim kafanı bulandırmamak için çok üzüldüm bugün olanlara ikimizde hamileyiz seni çok iyi anlıyorum. Sana söylemek istediğim bak benim bir çocuğum daha var ikinci geliyor. Spiral taktırdım iki ay sonra hamile kaldım aldırmaya kıyamadım eşimle anlaşamıyoruz bugün sinir krizi geçirdim çok vicdansız senin eşine çok benzetiyorum okudukça. Bu adamlarda vicdan olmuyor maalesef ki. Bugün aklımdan her şey geçti İnan. Hamile olup evde oturmaya mecbur gibi olmak çok zor içinden çıkılmaz bir durum. Eşimde bugün bana boşanalım dedi İnan ağladım ağladım ama sonra düşündüm ya dedim tamam her şey çözülür gerçekten gidecektim. Yarın dava açalım dedi resmen yıkıldım çok ağladım seni çok iyi anlıyorum günlerdir sana çektiriyor.
Büyük sorunlarımız yok.. problem çıkarmayı seviyor her şey onun için sorun. Değişik bir insan ailesini görünce hak veriyorum aslında. Dün kahvaltıya gittik mesela. Bir masaya oturduk çocuk arabası olduğu in koridoru kapatacaktık eşimde başka masaya geçelim dedi annesi o zaman biz gidelim dedi ben şaşırdım kaldım böyle işte eşimde aynı böyle olmayacak şeyleri problem yapıyor ysni gülersiniz oturup. Boşanmak isteme sebebi de şu oldu ben dedim ki Doğumdan sonra mı yardımcı bayan tutucaz o da bağırdı çağırdı biz bunu bir kere daha konuşmuşuz bu ikinci konuşmamış bana daha önce söylemiş o hiç hatırlamıyorum bu Arada işte bundan kavga çıkarttı büyüttü büyüttü büyüttü günlerce sonra ben boşanmak istiyorum dedi yani ailecek normal değiller...Durduk yerde mi boşanalım dedi
Sizinle büyük sorunları mı vardı
Sığınma evine gitmeyi düşünmez misiniz.Bulunduğunuz şehirdeki kadin örgütlenmelerine konuyu açsaniz size sığınma anlaminda yardimci olurlar mutlaka.İnsanin eşi ve ailesi varken buna basvurmasi ağrına gider elbet ama bence daha rahat edersiniz.Belki aileniz de utanir biraz.
Böyle hissetmen çok normal. Hem yaşadığın olayin ağırlığı hemde hamilesin.
Kendine yüklenme . Tamam gidemiyorusn şimdilik ailenin yanına ozaman ona göre bı plan yaparsın.
İlk önce telefon dökümanı çıkarmakla başla bence. Aldatmış mi kimle aldatmış bir çıksın ortaya. Hem kafanda soru işareti kalmaz.aldattiysa da elinde kanıtın olur.
Aslına bakarsanız bir yandan da hırs yapıyorum, neden bu çocuğun bütün yükü bana olsun beyefendi rahat rahat dolaşsın? Tabii ki annesi olarak herşeyine razıyım, ama ben böyle yaptıkca o rahatlıkla hayatını yaşamaya devam ediyor. Af edersiniz ama bence eşek gibi yerine getirmek zorunda sorumluluklarını en azından maddi olarak mecbur karşılayacak.
Bu arada hat kendi adına nasıl çıkartabilirim dökümanları ?
Konıyu takipteydim bastan beri çok üzgünüm bu erkekler gercekten büyümüyor biz anneleri değiliz ki bütün herseylerine göz yumalım evli adam eve geleceği gideceği saati bilmeli herneyse aslında maddi gücünüz olsa dedektif tutsanız eve girip cıkarken 1 hafta falan.. o telefon dökğmanları savcılık aracılıgıyla alınabiliyor diye duydum. Bence doğumdan sonra blöf yapın boşanalım cocuguda seni de istemiyorum ne halin varsa gör ben tek basıma mı yaptım deyin bunların anlayacagı dil bu o cok bilmiş annen baksın deyin insan sinir oluyor ya ne sanıyorlar kendilerini bu erkekler. Siz calısmıyorsunuz ailenizde arkanızda durmuyor diye el mahkum gözüyle bakıyor size
Yok ya cidden verir mi annesine, ki annesi bakar mı ki sanmam. Ya işte eşiniz iyi daat rolüne girdiği içindir ailenizin tavrı siz keşke aldatılıyorum yerine eve gelmedi sizdemi basına birşeymi geldi ulaşamıuorum diye geceleri ailesini falan arasaydınız şüphe soksaydınız akıllarına, madem suan aldatmıyo bizim cocugmuz diyolar geceleri nerde onun acıklamasını kendileri sorsun ikna etsinler, karnı burnunda insan bu raddeye getirir mi olayı ne zannediyolar sizin şımarıklık yaptıgınızı mı birtek oğullarımı bunalıma giriyormuş savundukları seye bakYa aslında ailem niye böyle yaptı neden beni yarı yolda bıraktılar anlam veremiyorum böyle insanlar değillerdi. Yaşadıklarımızı boşanmak için yeterli görmüyorlar muhtemelen.. onların böyle yapması beni dahada zor duruma soktu.. Blöf yapsam alır çocuğu annesine bakıtır ne değişir hiç bir şey ki ben ölsem bebeğimi onlara onun annesine bırakmam.
O hamile eşi bırakıp tatile gitmeyi nasıl düşünebiliyor sizde nasıl izin verdiniz bu şüpheleriniz varken?saat basi haber vermesi bisey yapmayacgi anlamina gelmez.bence göndermemeliydiniz biseyi bahne edip.yapan yapacak olan heryerde yapar ama şu an siniriniz bozuluyor hamile hamile size zarar.dunden beri hc aramamasi şüpheleri artırır.ordan bı arkadaşına ulaşma şansınız yokmu yada oteli arayin.telefonu açıp kapanıyor da size cevap yazablir ama aramıyor bunun nasıl bı açıklaması olacak merak ediyorum
gurur yapmayın ailenize dönün benceÇalışmıyorum, bebek doğup en az altı aylık olana kadar da çalışamam.. İşim yok, iş bulmam lazım. Maalesef her ne kadar kendime yediremesemde bu durumda öyle olacak, bu evden çıkarsam gidecek yerim yok gibi gözüküyor. Doğuma aydan düştü gün kaldı sadece ne zaman gelirse bebek..
Bu telefon mevzusunu birebir yaşadım biliyorum. İnatla falan alakası yok. Asla inatla telefonumu kırmam. Fırlatıp atan adam da bir halt saklıyordur, ki ben saklanan haltları çözmüştüm zamanında.. Millet de çok biliyor .Birbirimizi gördüğümüz yok akşam gelip sabah erken gidiyor pek gözlemlemedim daha doğrusu umrumda değil. İnanın ben burada anlatsam rahat 2 3 sayfa olur konuştuklarım, söyledim onuda tıpkı dediğiniz gibi " yapacak insan o telefondan mı yapar " dediler e madem öyle nasıl bu kadar maddi durumu sıkıntılı olan bir insan tutup 7 8 bin liralık telefonu camdan atar yoluna devam eder dedim sen inatlaşmışsın da ondan diyorlar. Huyunun kötü olduğunu bende biliyorum inatlaşınca gözünün görmeyeceğini herkesi herşeyi yok sayacağını bende biliyorum ve zaten ben artık buna tahammül edemediğim için sorun yaşıyoruz o gün telefonu verseydi sular biraz durulacaktı bunlar olmayacaktı diyorum yok anlamıyorlar. Biz sana haksızsın demiyoruz ama bunalımda sen alttan al diyorlar.
Böyle bir zihniyet yok yani benimde ergen gibi kendime zarar veririm demem mi lazım birilerininde beni alttan alması için.
Hemde bunalımla bu konunun ne alakası var ? Onlara göre aldatılma mevzuusu komple hiç yok, delil yok çünkü beni saydıklarım yetersiz. Onlar kendilerince eşim olacak adamın sorumsuzluğunu dengesizliğini böyle kapatmaya çalışıyorlar.
Hamilelik sürecinde bu tür şeyler çok yaşanıyor, geçici oldğnu düşünerek son şans diye düşünmüş olabilirler. Ama siz doğumdan sonra kendinize gelip, sonra karşılarına çıkıp ben eminim derseniz ozaman desteklerini esirgemezler bence..Ya aslında ailem niye böyle yaptı neden beni yarı yolda bıraktılar anlam veremiyorum böyle insanlar değillerdi. Yaşadıklarımızı boşanmak için yeterli görmüyorlar muhtemelen.. onların böyle yapması beni dahada zor duruma soktu.. Blöf yapsam alır çocuğu annesine bakıtır ne değişir hiç bir şey ki ben ölsem bebeğimi onlara onun annesine bırakmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?