- 2 Aralık 2013
- 9.491
- 37.851
- 548
Nasılsınız.. neler oldu neler yaptınız, umarım iyisinizdir
Aslında bu konu ile ilgili o kadar çok konuşuldu ki artık ağzımı bile açmak istemiyorum.
Güya beni almak için gelen ailem, bir yuva bu kadar kolay yıkılmaz diyerek 3 gündür karşı tarafın anne babasıyla bir olup gece gündüz demeden bana nasihatler veriyorlar. Dedim ki ; sorun bende değil oğlunuz da, e sen biraz sabretsen kafaya bak ben kadınmışım azıcık alttan alabilirmişim. Onlara göre o beni asla aldatmıyor bu davranışlarının sebebi borcu ve işi yüzünden girdiği bunalımmış. Eş kişisi ise her konuşma da restini çekip " ben böyleyim, bitti buraya kadar. " deyip ardından oturup babama zırıl zırıl ağlayarak " ben ne dediğimi bilmiyorum, ne olur karımı ve bebeğimizi bu ortamdan uzak tutun, biraz sizinle kalsın bende kendimi toparlayım " konuşmaları yapıyor ve işin tezat yanı bana düşman gibi davranıyor. Ailem burada diye mecburen aynı odaya giriyoruz mümkün olsa birbirimize niye nefes alıyorsun diye hakaretler edeceğiz.
Evet 3 gündür hayatımın rutini bu, sevgili eşime beni aldattığını sanıp ağır konuştuğum için ( haysiyetsiz, sen nasıl insansın vs. ) düzenli olarak ailemden azarlar yiyorum tabiri caizse. Evet karşımda ki adam " seni aldatmadım ama inanmıyorsun ve boşanmak için delil istiyorsun, öyle iste yemin ederim ki gidip seni aldatıcam o yatakta da resim çekilip atıcam sende onunla kanıtla boşan. " dediğinde ben ona ağır konuşmak yerine tamam sen bilirsin demeliymişim. Çünkü o bunalımdaymış ve hep kendine bir şey yapmaktan bahsediyormuş.
Neyse lafı o kadar uzattım ki nasıl kısa anlatılır bilmiyorum, kaç gündür annem babam eşimi gözlemleme şansı buldukları için " bak karını kaybedersin " demelerine rağmen o umursamadığı için bugün bana hadi gidelim diyebildiler sonunda, gidecektik ki biricik damatları ağzını açıp tek kelime etmemiş gitmemize yani ne halim varsa göreyim ben.
Yola çıktık kp ile görüşmüş babam, adam beni arayıp döktüğü dili kimseye yapmamıştır söylediği tek şey ise kızım sen alttan al oğlum düzelecek, ben oğlunuzun değişeceğine inanmıyorum eğer siz üstüne giderseniz daha çok ters teper bırakın böyle kalsın dedim babasına rest çekemez diyerek hışımlandı, oğlunu aramış dediğim gibi olmuş eşim denecek adam ne var ne yok bırakmış beni silin demiş babasına bırakıp gitmiş.
Adam babamı aradı hastaneye kaldırılmış, gelin bir daha konuşalım dedi. Istemeye istemeye geri döndüm. Herkes barut gibi. Ben iğrenç hissediyorum, sanki eşyaymışım gibi benim adıma karar vermeleri her ne kadar anlatsam da anlamamaları bu yatağa girmek hayatımın en büyük işkencesi.
O kadar yoruldum ki bu işin sonu ne olursa olsun ömrüm boyunca asla unatamacağımdan eminim.
Şuan hala evinizde misiniz, geri mi döndünüz?
Ne hissettiğini anlamaya çalışıyorum ama çok zor anlayabilmemiz. Hamileyken bir insanın mahsun durulu bile ağlatırken bizleri böyle bir şeyin içinde kimbilir neler hissediyorsun. En yakın zamanda destek almaya başlayın.
Bu fazlaca yorgunluğunuzun sebebi en çok da ailelerin dahil olması. Durması gerektiği yerlerde durmamaları.
İsterseniz onları biraz uzak tutun. Bakın elinizden geleni yaptınız olmadı deseniz , kendilerini geri çekmezler mi?
Yine de deyin bence. Mesela konudan ailenizde birilerine bahsetmelerinden rahatsız olduğunu , destek olurlarsa olabileceklerini ama , iletişim konusunda araya girmemelerini bence isteyin. Ne eşinizin ne de onun ailesiyle diyalog haline girmesinler ki herkes kendisi çaba göstersin. Onlar arasın sorsun. Herşey daha da net ortaya çıkar. Aileniz de neye sabredip sabredemediğinizi görür.Onları dahil eden ben oldum, boşanmak istiyorum deyince illa ki sorguladılar. Elimize yüzümüze bulaştırdıktan sonra tamam siz çekilin desemde saygı göstereceklerini sanmıyorum.
Yine de deyin bence. Mesela konudan ailenizde birilerine bahsetmelerinden rahatsız olduğunu , destek olurlarsa olabileceklerini ama , iletişim konusunda araya girmemelerini bence isteyin. Ne eşinizin ne de onun ailesiyle diyalog haline girmesinler ki herkes kendisi çaba göstersin. Onlar arasın sorsun. Herşey daha da net ortaya çıkar. Aileniz de neye sabredip sabredemediğinizi görür.
Sorunlar araya birileri girip ara bulucu olduğunda çözülmüyor malesf. Kırılan kalp kayınpederin 1-2 aramasıyla düzelmiyor.
Şuan şüpheli davranışları, görüşmeleri hiçbir şeye şahit oldun mu canım?
Ailesinin yanında o telefona bakmak istiyorum diye söylesen ne yapar? Aileler de üstüne giderse, madem bir şey yok ver baksın diye.
O şekilde bakmayı denesene ..
Birbirimizi gördüğümüz yok akşam gelip sabah erken gidiyor pek gözlemlemedim daha doğrusu umrumda değil. İnanın ben burada anlatsam rahat 2 3 sayfa olur konuştuklarım, söyledim onuda tıpkı dediğiniz gibi " yapacak insan o telefondan mı yapar " dediler e madem öyle nasıl bu kadar maddi durumu sıkıntılı olan bir insan tutup 7 8 bin liralık telefonu camdan atar yoluna devam eder dedim sen inatlaşmışsın da ondan diyorlar. Huyunun kötü olduğunu bende biliyorum inatlaşınca gözünün görmeyeceğini herkesi herşeyi yok sayacağını bende biliyorum ve zaten ben artık buna tahammül edemediğim için sorun yaşıyoruz o gün telefonu verseydi sular biraz durulacaktı bunlar olmayacaktı diyorum yok anlamıyorlar. Biz sana haksızsın demiyoruz ama bunalımda sen alttan al diyorlar.
Böyle bir zihniyet yok yani benimde ergen gibi kendime zarar veririm demem mi lazım birilerininde beni alttan alması için.
Hemde bunalımla bu konunun ne alakası var ? Onlara göre aldatılma mevzuusu komple hiç yok, delil yok çünkü beni saydıklarım yetersiz. Onlar kendilerince eşim olacak adamın sorumsuzluğunu dengesizliğini böyle kapatmaya çalışıyorlar.
Canım gitmiyorlar ya baksana bende takip ediyorum sürekli sen alttan al diyorlar. Gerçekten benimde çok moralim bozuldu burda olanlara.Çok üzüldüm. Aldatilip boşanmış bir kadın olarak gerçekten çok üzüldüm ve ta içimde hissettim çektiğiniz acıyı.
Evet en güzel günleriniz anne oluyorsunuz bebeğiniz olacak ve bu güzel günlerde size yasattiklari inanılır gibi değil.
Çok aklı başında bir kadinisiniz ve çok güçlüsünüz bence. Böyle dik durmaya devam edin. Bebeğiniz sizi daha da güçlü yapacak emin olun. Size yapılan bu igrenclige sessiz kalmanız mi bekleniyor.
Sizin aileniz de daha fazla ustelemesin adam kendini bulunmaz Hint kumaşı sanacak. İyice bir tarafları kalkmasın.hem suçlu hem güçlü. Alın ailenizi gidin o evden.
Allah yardımcın olsun ne diyeyim..
Şuan ailen yanında mı hala, kalacaklar mı bir süre?
Umarım en kısa sürede kurtulursunuz bu adamdan. Aldatmamış olsa bile bir önemi kalmamış artık.
Çok üzüldüm. Aldatilip boşanmış bir kadın olarak gerçekten çok üzüldüm ve ta içimde hissettim çektiğiniz acıyı.
Evet en güzel günleriniz anne oluyorsunuz bebeğiniz olacak ve bu güzel günlerde size yasattiklari inanılır gibi değil.
Çok aklı başında bir kadinisiniz ve çok güçlüsünüz bence. Böyle dik durmaya devam edin. Bebeğiniz sizi daha da güçlü yapacak emin olun. Size yapılan bu igrenclige sessiz kalmanız mi bekleniyor.
Sizin aileniz de daha fazla ustelemesin adam kendini bulunmaz Hint kumaşı sanacak. İyice bir tarafları kalkmasın.hem suçlu hem güçlü. Alın ailenizi gidin o evden.
Ailem gitti, beni almaya diye gelip aramızı yapmaya çalışıp başarılı olamadılar benden düşünmemi istediler.. hepsi bu, bir daha güvenip onların yüzüne bakar mıyım bu kırgınlığım geçer mi ? hiç sanmıyorum.
Doğurmak üzere bir bayan olarak ailenizden başka gidecek bir yeriniz olmadığı için, ailenizde size düşün deyince kurtulamıyorsunuz ne yazık ki.
Keşke bahsettiğiniz kadar güçlü olabilseydim ve bu durumdan aklı selim bir şekilde çıkabilseydim. Ailem benim düşünmem gerektiğini söyleyip gittiler, zaten o kelimeden sonra yalvarsalarda gitmezdim. Yaşayacaklarımın çok ağır olacağından bahsediyorlar, bende biliyorum çocuğumun bir gün babasını sorgulayacağını ve bu benim için ölüm kadar acı olacak ama yapacak bir şey yok böylede bebeğimle 4 duvar arasında iki kişi bir hayat yaşayacağız. Ne mantıklı konuşabiliyorum ne düşünebiliyorum. Günlerdir evdeyim, kalan ömrüm nasıl geçecek çocuğuma nasıl bu hayatı yaşatırım, işim yok, gidecek yerim yok, bu eve ve bu adama katlanmak zorunda mıyım diye sorguluyorum. Bazen buraya yazıp anlatacak gücü bile bulamıyorum. O kadar üzgün o kadar bitkinim ki.
Ailem gitti, beni almaya diye gelip aramızı yapmaya çalışıp başarılı olamadılar benden düşünmemi istediler.. hepsi bu, bir daha güvenip onların yüzüne bakar mıyım bu kırgınlığım geçer mi ? hiç sanmıyorum.
Yaşadıklarımızdan çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun.
Çok üzüldüğümde söyle düşünürüm. Her gecenin sabahı var. Inansanda inanmasanda gecicem. Ama sen İnan iyi düşün, her şey çok guzel olucak.
Sabredin , eşinizle konuşmayın. Tesbih çekim( bunu gerçekten faydasını gördüğüm için soyluyorum) . Iyi günlerin hayalini kurun. O günler gelicek.
Doğurmak üzere bir bayan olarak ailenizden başka gidecek bir yeriniz olmadığı için, ailenizde size düşün deyince kurtulamıyorsunuz ne yazık ki.
Keşke bahsettiğiniz kadar güçlü olabilseydim ve bu durumdan aklı selim bir şekilde çıkabilseydim. Ailem benim düşünmem gerektiğini söyleyip gittiler, zaten o kelimeden sonra yalvarsalarda gitmezdim. Yaşayacaklarımın çok ağır olacağından bahsediyorlar, bende biliyorum çocuğumun bir gün babasını sorgulayacağını ve bu benim için ölüm kadar acı olacak ama yapacak bir şey yok böylede bebeğimle 4 duvar arasında iki kişi bir hayat yaşayacağız. Ne mantıklı konuşabiliyorum ne düşünebiliyorum. Günlerdir evdeyim, kalan ömrüm nasıl geçecek çocuğuma nasıl bu hayatı yaşatırım, işim yok, gidecek yerim yok, bu eve ve bu adama katlanmak zorunda mıyım diye sorguluyorum. Bazen buraya yazıp anlatacak gücü bile bulamıyorum. O kadar üzgün o kadar bitkinim ki.
Allah yardimcin olsun canim benim. Çalısiyo musun ? İsin gucun var mi ? Su durumda sanirim o adami maddi kaynak olarak kullanacaksin baska bi care gozukmuyor. Cok zor biliyorum. Cocugun birazcik buyuyne kadar. Belki o doneme kadar biraz birikmisin olursa isin de olursa rahatca bosanabilirsin ? Tabi ailen de buna karismazsa. Klasik turk aile tipi genel olarak bi sana ozgu degil. Kendini degersiz onemsiz hissetme. Yarinlarin nelere gebe oldugunu hic bilemeyiz. Dogumuna cok var mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?