Merhaba herkese konu sahibi arkadaşım nasılsın neler yaptın? Merak ettim seni.
Iyi değilim. Bildiklerimi yaşamaya çoktan başladım, babam olanı biteni amcamlara anlatmış bile çok utanç verici insanların sizi arayıp aldatılıyormuşsun doğru mu diye sorgulaması. Arkamda durmasını istemiştim sadece beni utandırmasına gerek yoktu. Hemde daha ben neyin ne olduğunu doğru düzgün düşünemeden herkesin duymasını istemezdim. Şimdiden yıkılmış hissediyorum kendimi. Içimde bir can taşıyorum, nasıl oluyorda böyle hesap etmeden üzebiliyorlar. Bebeğimin iki gündür hareketleri azaldı, ona bir şey olursa kendimi affedemem. Ne yiyesim ne içesim geliyor. Yorgunum. Yavrumun doğup büyüdüğü sadece ikimizin olacağı günleri görsem yeter.. Şunu anlıyorum, insanın hayatta herkes sadece bir yere kadar yanında olabiliyormuş, anneniz babanız dahi neyden yara alacağınızı göremiyorlarmış..
Babanıza söylediniz mi kırgınlığınızı?
Keşke yapmasalar ama etrafımız empatiden yoksun, sevgisiz insanlarla dolu malesef..
Sizin hassasiyetinizi anlayamıyorlar.
Açmayın telefonları. Ailenize "kimseyle konuşmak istemiyorum zor günler geçiriyorum anlayışlı olun" deyin.
Iyi değilim. Bildiklerimi yaşamaya çoktan başladım, babam olanı biteni amcamlara anlatmış bile çok utanç verici insanların sizi arayıp aldatılıyormuşsun doğru mu diye sorgulaması. Arkamda durmasını istemiştim sadece beni utandırmasına gerek yoktu. Hemde daha ben neyin ne olduğunu doğru düzgün düşünemeden herkesin duymasını istemezdim. Şimdiden yıkılmış hissediyorum kendimi. Içimde bir can taşıyorum, nasıl oluyorda böyle hesap etmeden üzebiliyorlar. Bebeğimin iki gündür hareketleri azaldı, ona bir şey olursa kendimi affedemem. Ne yiyesim ne içesim geliyor. Yorgunum. Yavrumun doğup büyüdüğü sadece ikimizin olacağı günleri görsem yeter.. Şunu anlıyorum, insanın hayatta herkes sadece bir yere kadar yanında olabiliyormuş, anneniz babanız dahi neyden yara alacağınızı göremiyorlarmış..
Üzülme desem de faydası yok biliyorum yani diyeceğimi şaşırdım insanlar konuşacak ama buna hazırlıklı ol. Çok hassas bir dönemden geçiyorsun çocuğu için biraz daha sabır. Her şey yoluna girecek gerçekten. Bu zor dönemler geçecek. Eşine söyleyecek söz bulamıyorum. Göndermez gitmene izin vermez diyordum gitmenize izin vermiş. Kaç haftalık hamilesin kuzum?Iyi değilim. Bildiklerimi yaşamaya çoktan başladım, babam olanı biteni amcamlara anlatmış bile çok utanç verici insanların sizi arayıp aldatılıyormuşsun doğru mu diye sorgulaması. Arkamda durmasını istemiştim sadece beni utandırmasına gerek yoktu. Hemde daha ben neyin ne olduğunu doğru düzgün düşünemeden herkesin duymasını istemezdim. Şimdiden yıkılmış hissediyorum kendimi. Içimde bir can taşıyorum, nasıl oluyorda böyle hesap etmeden üzebiliyorlar. Bebeğimin iki gündür hareketleri azaldı, ona bir şey olursa kendimi affedemem. Ne yiyesim ne içesim geliyor. Yorgunum. Yavrumun doğup büyüdüğü sadece ikimizin olacağı günleri görsem yeter.. Şunu anlıyorum, insanın hayatta herkes sadece bir yere kadar yanında olabiliyormuş, anneniz babanız dahi neyden yara alacağınızı göremiyorlarmış..
Canım Şuan yapman gerekeni yaptınSöyledim. Babam ani sinirlenen, ani karar veren bir adamdır. Önce inkar etti sonra bağırdı kendince. Anneme çok üzülüyorum arada kalıyor hemen sesi soluğu kesildi.. Dayanamaz biliyorum.. Ben doğru bir karar aldım mı daha emin bile olamamışken bunları yaşamak çok çok saçma.
Söyledim. Babam ani sinirlenen, ani karar veren bir adamdır. Önce inkar etti sonra bağırdı kendince. Anneme çok üzülüyorum arada kalıyor hemen sesi soluğu kesildi.. Dayanamaz biliyorum.. Ben doğru bir karar aldım mı daha emin bile olamamışken bunları yaşamak çok çok saçma.
Ailen sana hak verdi mi kuzum?
Canım ya ben tahmin ediyorum söylediklerini söylemedik derler nasıl vicdan var nasıl kişilik var insanlarda anlamıyorum. Benim kayınvalidem de öyledir söyler söyler ben öyle bir şey söylemedim der. İyice kötü olmuş bu konuşmaların olması. Depresyona girdin daha da sanki. Hiçbir yere sığamıyorsun Şuan farkındayım.dua et kuzum sadece dua et. Boşanma konuşulmadı mı Peki? Yani versin nafakanı o konuda bir şey dedi mi?Elbette herkes kendi evladını savundu güya işte. Eski defterler açıldı eşim denecek alçak olur olmadık şeyleri anlattı, önceden aramızda hiç mevzuusu olmayan şeyleri sorunmuş gibi gösterdi, mesela ben annesinin bir lafına kırılmıştım gitmiyordum onlara o zaman bana hak veriyordu gitmek zorunda değilsin diyordu dün onu kullandı benim anneme nasıl böyle der dedi ben mutluluğumuz için susuyorum dedi ki yalan kendiside annesini sevmez gitmek istemez ben kandilde bayramda zorla götürürüm, ben gitmiyorsam sebebi var dedim annesi zaten yaptığı söylediği herşeyi inkar etti ki üstelik bana birde yalan konuşma karnında çocuk var dedi ben o an deliye döndüm sesim yükseldi utanmadan çocuğu alet ediyor birde yeminler inkarlar Allah belalarını versin aşağılıklar.. Babası makul bir insandır ara yapıcı olmaya çalıştı kendince yok dedim olmuyor bu iş kalktım hatırım için alttan al diyor yani oğulları aynı haltı yemeye devam etsin gece böyle eve gelmesin ben susayım biraz bekleyim düzelirmiş bunu kast ediyorlar. Uzun uzun ailemle konuştular ne konuştular bilmiyorum. Hiç bir şey değilde kv denen pislik beş vakit namaz kılıp kuran okuyup nasıl valla ben söylemedim diye yeminler etti bilmiyorum hele oğlunun desteğini alınca daha çok kabarması aklıma geldikce beynim uyuşuyor sanki. Allah sorsun. Ben sesimi yükselttikce annesi " sen kadınsın sen böyle davranamazsın sen böyle yaptığın için olmuyor " demesin mi. O an o kadını boğmamak için kendimi nasıl tuttum bilmiyorum şuan yüzünü görsem tükürürüm.
Ben nereye nasıl bir aile düşmüşüm.
Ailemle gitmek bile istemiyorum, herkese herşeye kırgınım. Burada da kalamam asla. Kafamı toparlayamıyorum.
Canım ya ben tahmin ediyorum söylediklerini söylemedik derler nasıl vicdan var nasıl kişilik var insanlarda anlamıyorum. Benim kayınvalidem de öyledir söyler söyler ben öyle bir şey söylemedim der. İyice kötü olmuş bu konuşmaların olması. Depresyona girdin daha da sanki. Hiçbir yere sığamıyorsun Şuan farkındayım.dua et kuzum sadece dua et. Boşanma konuşulmadı mı Peki? Yani versin nafakanı o konuda bir şey dedi mi?
Canım böyle durumlarda tabi karşı taraf seni suçlayacak bu çok normal. Geçen gün eşimde boşanmak istedi bak benim bir çocuğum var bir tane de karnımda bana dediği şu idi birlikte gidip dava açalım anlaşmalı boşanalım bende dedim ki sen git anlaşma protokolünü hazırla bana getir imzalarım. Kabul etmedi birlikte gidicez diyor. Niye dedim herkese beni hamile halimle bıraktın diyeceksin çünkü dedi. E bırakıyorsun dedim. Yani erkekler suçu hep karşı tarafa atmak istiyor. İşimiz çok zor seninle. Bende işin içinden çıkamıyorum. Benimde tahammülüm kalmadı kafam çok karışık seninle aynı şeyleri hissediyorum aslında. Kimseyi görmek istemiyorum düşünüyorum boşandıktan sen sonra konuşulacakları arkamdan iki çocukla yazık diye kimbilir neler söyleyecekler hiç gücüm kalmadı benimde.Mevzuu bunlar değildi ki bunlar konuşulup suç bana atılmaya çalışıldı aldatma mevzuusunu inkar etmek için kapatabilmek için aklanabilmek için. Oğulları bunalımdaymış kendine birşey yaparmış tek savunmaları bu ya böyle bir salaklık cahillik olabilir mi. Boşanacağız dedik biz ikimiz zaten aileler ısrarla alttan alın olmaz öyle çocuk doğacak vs diye saçmaladılar işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?