Aldatılma itirafı ve karışık düşünceler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Belki diğer kadın aldatmadı eşinden ayrıl resmî nikah yap dedi. Belki o kadını kocası ayarttı, eşimle mutlu değilim boşanacağız diye diye 3 yıl sürdü. Kadın eşine anlatıcam diye tehdit edince mecbur kaldı anlatmaya. Ki konu sahibi de affetmeye razı. Adam bir süre sonra diğer kadını da ikna eder gönlünü alır, aynı tas aynı hamam devam ederler.

Burda adam ikili oynuyor. Buraya geliyor karısının gönlünü yapıyor oraya gidiyor o kadının gönlünü yapıyor. Kurduğu düzen devam etmeyince gelip güya itiraf ediyor. Konu sahibine boşan boşanma demem. Boşanmayacagi belli. Evliliği devam etsin diye şüphelenirken çocuk ta yapmış zaten.

Ben asla boyle bir sey yasamam, benim esim yapmaz derdim. Allah affetsin baskalarini da cok kinadim. Kinadigini yasamadan olmezsin derlerdi inanmazdim. Ama her sey biz insanlar icin.

Hi canim, uzun zamandir şüphelendiğin adam yapmazmi diyordun? Geceleri eve gelmediğinde birşey demiyordun. Kendini baya kandiriyorsun.

Peki kadin aylarca adamin yüzüne bakmadiğinda, o çocuklarin psikolojisi ne oluyor? Adam yillardar geceleri eve gelmiyordu. Bu mu çocuklara verilmesi gereken örnek? Bir erkeğin her mok yapip, kadinin çekmesi? Bu mu evlilik?

Merak ettim, babalik ne oluyor senin gözünde? Aynisini bir kadin yapsa, kocasini 3 yil aldatsa, ayni şey dermisin? Hangi erkek 3 yildir aldatan, yalan söyleyen bir kadini af eder?

Ve gurur ve daha doğrusu kendine saygi herşeyden daha önemlidir. Kendine saygi duymazsan, hiç kimse duymaz. Ne eşin, ne evlatlarin. Bu çocuklar büyünce annelerine "Sen anlamazsin, yillarca aldatmayi sineye çekmissin, gururdan ne anlarsin" hakli olarak derlerse konu sahibi ne yapacak?

3 koca yıl. Bu 3 koca yıl içerisinde doğan bir bebek, bunalan anne evden uzaklaşan baba. Ama rahat bir hayat.
Boşan-a-mama, çünkü eldeki imkansızlık.

Sadece bir şeyi çok merak ediyorum bu tarz olaylarda yani eldeki imkansızlık olaylarında.
Değil aldatılmak eşiniz ölebilir veya felç geçirebilir, kısacası çalışamaz hale gelebilir. O zaman bu rahat hayatınız olmayacağı için çalışmak durumunda kalabilirsiniz çünkü mecburiyet. Peki bunu aldatılınca neden yapamayasınız?

Bu durumları anlamaya başladım. Birçok kadın aldatılınca susuyor kabulleniyor.o kadar ezmisler ki erkektir yapar, kadın kocasını eve bağlamalidir, çocuklar babasız ne yapacak,.... Hep sebeplerin arkasına siginiyorlar. Bir kadın olarak sen bana bunu yapamazsın diyip kapıyı çarpıp çıkmayı terbiyesizlik, yuva yıkmak olarak görüyorlar. O kapıdan çıkınca maddi rahatlıktan da olacak. Elini taşın altına koyması gerekecek,calismasi yorulması gerekecek. Bunu istemiyorlar. Konu sahibi de istemiyor. Nasip bir hayat yaşadığınızi bilmiyorum ama umarım mutlu olursunuz

aldatma sürekli olacak. ayşe,fatma,ahmet, mehmet sadece isimleri değişecek. ama iyi korunun hatta tüplerinizi bağlatın. eşiniz kadından-adamdan ayrıldıkça iyi davranacak bu arada en azından hamile kalmayın tekrardan.
şimdi ayrılırsanız zaten nafaka verecek çocukları için. nafaka+ siz de en azından asgari maaşla bir yerde çalışmaya ya da evde el işi yapmaya başlarsanız en azından düşündüğünüz sadece çocuklarınız olur.
kadından çocuğu var mı eşinizin?

Ah be kuzum, sana içim gitti. Keşke elimde bir sihirli değneğim olsa ve sana yardım edebilsem... Eğer anneysen, kadınlık gururu falan filan hepsi boş şeyler. Hiç bunlara takılma.

Uzulme desem de boşa. Illaki uzuleceksin ama uc guzel yavrun için dik dur. Bosanmak istemiyorsan, imkanin yoksa o zaman bu durumu kendi lehine cevirmeye bak. Madem eşin itiraf etti, pismanim dedi, oncelikle bir sure onu iyi bir surundur, cezalandir. Bir de acıkca maddi bir sey iste, ev olur, birikmis para olur, sen daha iyi bilirsin. Belli bir zamandan sonra bu konuyu kapat ve surekli gundeme getirme. Elinden geldigince de kendine birikim yapmaya calış. Bilmiyorum imkanin var mi ama acaba bebegin biraz buyuyunce çalışamaz misin? Hani kendine daha fazla guvenebilmek için

Bir de esiniz gercekten, kalpten pismansa insallah, en iyi erkek pisman olmus erkek derler. Allah yardimcin olsun kuzum

Adam bir an gaflete düşüp tek gecelik bir ilişki ile aldatmamış eşini , koca 3 yıl sevgili olmuş biri ile.

Tamam yaşayacaklarimiza garantimiz yok.
Ama eve gelmeyen süphelendiģniz ve üstüne düsmediģiniz bu durumlarda ne kadar cok cocuk yaparsam okadar zor birakir fikrimi sakliydi..
Kesinlikle boşvermişliğiniz anormal.
Sizin ilişkinize bomba atilmiş coktan parcalanmiş sizde umarsizca ailenizi büyütmüşsünüz.. şimdi ne diyelimki. Zaten herseyi göze almişsiniz.

Adam bir an gaflete düşüp tek gecelik bir ilişki ile aldatmamış eşini , koca 3 yıl sevgili olmuş biri ile.

Sözde imam nikahı kıyılmış. Acaba Mihir olarak ne verde (sonuçta ortada çocukların riski söz konusu), bide bunlarin nikah sahidi kimdi. O sözde takıldığı bekar arkadaş mi yoksa bekar arkadaşla mi nikah kiydi. Bazı yorumlarda sanırsın ki adam tek İnternetten tanışmış. Birde ağlayıp pişman olmuş ya güya...ortaya çıkacak diye tutuşmustur. Bizim arkadasin kocasi anlattı, çünkü sevgilisinin asıl sevgilisi durumu öğrendi. Bunun bos yerden gelip itiraf ettiğini de zannetmiyorum

Sizi cok iyi anlıyorum.
Baba evinde yasayan biri olarak seni kus tuyunde de yatirsalar ipeklerede sarsalar yasanmiyor zoruna gidiyor. Çocuklar büyüsün o sirada is bak buda 3 yilini alir az cok. Yuvani yik yikma demiyorum zaten bir yuva kalmamis. Ama mecbursun da bir süre daha onun yaninda kal isler kolaylasinca da ne yapmak istedigine karar verirsin ki ben bir cocukla bile baba yaninda bas edemiyorum burdan pay bic. Tabiki ilgili bir baba ise sizi maddi olarak sıkıntıya sokmuyorsa

size katiliyorum cok iyi söylediniz...

aldatilmis evet ama 3 sene boyunca hani bazilari bi kez aldatilir (ki ardi geliyor genelde) affediyor ama siz bile bile lades demissiniz sanki resmen imam nikahli kuma olmussunuz yani....onun üzerine cocuk yapmissin bile bile diye tahmin ediyorum. Ozaman bosanmadiysaniz peki sizi onun itirafi mi sürükledi ne yapacagim sorusuna ? yoksa öncedende bisiler planliyormuydunuz ?

Bosanma fikri var mi kafanizda yoksa onun disinda neler yapabilirsiniz mi diye fikir verelim?

-Bosanmiycaksiniz ki bu keisnlikle bosanma sebebinin ötesi benim icin yoksa bekara koca bosamak kolay hesabindayim
-itirafini kaydedin sizde dursun neolur ne olmaz baska bi arkdasin edigi gibi ev arbaa fln alin bosanmayi cidden düsünmüyorsaniz

ama sunu da belirtiyim eger cok masrafli ve zahmetli olmaya baslarsaniz o bosaya bilir 2. karisina para yetistiremez olursa....

bunu da pisman oldugu icin degil belki siz bosarsiniz diye anlatmia olabilirde malum 2. karisinin tehditi ile belki ondan cocugu bile vardir ? hic sordunuz mu bunu? yada briileri anlatir diye kormustur

bi adamda vicdan merhamet varsa pisman olmak icin 3 yil beklemez arkasinda muhakkak bisi var...

sizde lütfen bukadar saf diyorum msaf olmayin ! ya kumaniz oldugu gercegi kabul edip yasiycaksiniz bunu keninize yapmayin mecbur degilsiniz !!!!

Kadın onu aldatmasaydı daha devam edecekti. O nasıl aldatilamayi kabul etmediyse sendende beklemesin. Kanıt topla ne var ne yok öğren gerekirse kadına uğraş hemen mahkemeye başvur. Ne kadar erken yaparsan bunu okadar iyi

Bir de ben bunu anlamıyorum. Noluyor eşinizden boşanırsanız çocukların okuldaki ilk gününde, sınav zamanında, mezuniyetinde, üniversitesinde, en önemlisi evliliğinde?

Benim annemler ben daha 6.5 yaşımdayken boşandılar. Bütün mezuniyetlerim, sınavlarım, üniversite sınavım vs hepsinde doğal olarak boşanmış haldelerdi. Bir şey de olmadı.

Kuzenlerimin çoğunun anne babası ayrı, gayet güzel düğün de yaptılar evlendiler de.

Boşanırsınız boşanmazsınız, o karar tamamen size ait. Kimseyi ilgilendirmez. Ama çocukları bahane etmeyin lütfen. Ailesi boşanan çocuklar da gayet güzel büyüyor.

Allah'a sığının. onun dışında yorum yok... Ben 3 yılı farketmemistim. Bir kadınla aldailmaktan ziyade 3 yıl süren bir yalana muhatap olmak çok daha can acitici. Rabbim hakkınızda hakkımızda hayırlısını nasip etsin.
Durumunuzu kolaylaştıran ins.

Son düzenleme:
Ne var bu baba evinde, evlenmeden 30 sene yaşanıyor da boşanınca mı sığılmıuo eve. Bunlar bahane. Adam aldatmış zina davası açar donuna kadar alır isterse

Su yapip yapip da tovbe eden erkek sahsiyetsizligi midemi bulandiriyor. Neyin tovbesi? 3 saat degil 3 gun degil 3 yil!!!! 3 yil adam ikinci bir hayat yasamis. Bir de imam nikahi kiymis. Bu adamin zaten hicbir deger yargisi kalmamis ki imani olsun. Affetseniz devam etseniz bile insanin ici sogur mu? Insan hazmedemez.. allah yardimciniz olsun.

Öyle yorumlar okudum ki, bin yılda geçse ataerkil bir toplum olmayı yenemeyeceğimize emin oldum artık. Düşünsenize nenelerim zamanında bir kadın bir erkeğe nasıl bağımlı ise şimdi ki zamanda da öyle malesef. Eşe bağlı olmakla bağımlı olmak arasında ki farkı, her kadın farketmeli.

Konu sahibinin affetmesi yönünde tavsiye veren bir üye, "bitirmek kolay, sen zor olanı seç yuvanı yıkma" tarzı bir yorum yapmış. Kolay olan aldatılan bir kadının cesaretini toplayıp, çocuklarının tüm yükünü üstlenip, gururunu seçerek hayat mücadelesine tek başına devam etmesimi dir? Yoksa konfor alanını hiç bozmadan sahteliğe devam etmesi mi?

Sevgili konu sahibi, 3 yıllık bir ilişki karşı tarafa ilişkide resmiyet umudu vermeden devam etmez. Hiç bir kadın kandırılmadan, gururu okşanmadan, sevgi gösterilmeden gayri resmi olmayı kabul etmez. Bunun yolu da evdekinin kötü, yetersiz, mutsuz eden, vazgeçilen kadın olarak gösterilmesinden geçer. Eşiniz sizin ve evliliğinizin hakkında kimbilir neler söyledi ki, 3 yıl bir kadına metres/ gayri resmi bir kadın olmayı kabul ettirebildi.

Bir yorumda eşinizin erdemli davranıp size itiraf etmesinden bahsedilmiş. Evde çocuklu ve hamile bir karısı olan bir adamın geceyi başka bir kadının koynunda geçirmesinin neresinde erdem var? Hepimiz kadınız biliyoruz iki çocuğun bakımının birde hamileyken ne kadar zor olduğunu, doğum sancılarını, sonrasında yaşananları. Size bu dönemde merhamet göstermeyen bir adam ileri ki yaşantınızda gösterecek mi? Belkide 3.şahıs beklemekten sıkıldı, size anlatmakla tehdit etti ve eşiniz açıklamaya mecbur kaldı.

(Dinde bir erkeğe 4 kadın olayını tartışmaya bile değer görmüyorum. İnşallah ban yemem ama bu yorumu son dönemlerde bazı forumlarda gördüğüm, ve dini aşağılama amaçlı kullanıldığını farkettiğim için acayip takığım bu ara. İslamiyet evrensel bir dindir, tek bir zamana dayatılamaz. Cahiliye döneminde savaşlarda korunmasız kalan kadınları, nikahlı göstermek amaçlı 4 nikah izni verildiğini okumuştum bir yerde. İşimize geldiği gibi değil, zamana ve şartlara göre mantık çerçevesinde düşünmek ve yorumlamak lazım. Şifreleri bile senelerdir çözülemeyen Kuran'da ki ayetlerin bu kadar basit algılanmaması gerektiğini düşünüyorum.)

Eşiniz kendi ahiret rahatlığı için!! imam nikahını düşünmüş ama evdekilerin kul hakkına girdiğini hesaba katmamış. "Kul hakkıyla karşıma gelme" sözünü her yerde duyarız. Bunun nedeni de Kuran'da başkasına yapılan zulüm ve zorbalığın affedilmeyeceği ile ilgili fazlaca ayet olmasıdır. . Evde 3 çocuğuyla ona sadık kalan, baba olabilmesi için maddi, manevi fedakarlıklar yapan eşine bunu hak gören çok dindar!! eşinize bunu hatırlatın, ateşi bol olsun.

Ben şu anda ki cesaretsizliğinizin senelerdir evde oturmuş ve psikolojik olarak baskılanmış olmanızdan kaynaklandığını düşünüyorum. 2. çocuğumdan sonra çalışma hayatına tekrar atılırken kendime güvenim azalmıştı. Senelerce yaptığım işi bile tekrar yapabilir miyim, acaba unutmuşmuyumdur diye düşünürdüm.

Bence pekala 3 çocuğunuzla hayatınıza devam edebilirsiniz. Evinizden çıkmayın hatta üstünüze yapmasını teklif edin, tekrar çalışmaya başlayana kadar bütün maddi ihtiyaçlarınızıda karşılasın. Ha yapmazsa elinizdeki delillerle davanızı açar hem nafaka hem tazminatınızı alırsınız. Karşılığında bu aldatma hikayesini duyurup/duyurmamayı teklif edin. Ama lütfen dik durun, eşinizin bu hatasını sindirmek için hiç suçunuz yokken kendi iç dünyanıza eziyet etmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…