- 15 Temmuz 2019
- 5.451
- 19.802
- 198
- Konu Sahibi Fridanin annesi
-
Uc cocukla ki sonuncusu cok kucuk olan, bosanin demek dile kolay uygulamasi size zor. Ama esinizin canina okumak serbest. Vicdanini sizi yemege goturup,aglayip sizlayarak temizlemesine musade etmeyin lutfen. 3 yillik iliskiden bahsediyorsunuz. Son cocugu yapmayacakti madem. Kadin onu aldatmasaydi sizi birakan esiniz olurdu gercegini unutmadan acisini cikartin. Lafla dovmenin yaninda, maddi olarak evin tapusu mu olur altin mi olur yoksa hepsi mi siz karar verin. Parasal anlamda kendinizi guvenceye alin. Esinize guvenilmez. Gozu cocuklarini gormeyen adami evli kalsaniz da yok sayin. Cok gecmis olsun. Cocuklariniza sarilin. Kendiniz ve onlar icin en dogru karari vereceksinizdir.Oncelikle merhaba, nerden nasıl baslayacagimi bilmiyorum. 10 yillik evliyim, 3 kiz cocugum var. Eskiden calisiyordum ama cocuktan sonra biraktim ev hanimiyim. Disardan bakilinca cok iyi giden bir evliligim ve iyi standartta bir yasamim var.
Gel gelelim 3 yildir esim disariya yoneldi, bekar arkdasimda kaliyorum diye ayda bir iki kez gelmemeye basladi, erkek arkadaslariyla seyahatlere gider oldu, ilgisi azaldi. Ben ise evde 3 cocukla bogusmaktan bana dokunmayan yilan bin yasasin modundaydim, esimden sogumustum ve supheleniyordum da lakin hic ustune gitmedim. Gercegin ortaya cikmasindan hep korktum, buyuk kizim ilkokula baslamisti o etkilenmesin dedim, kucuk kizim yeni dogmustu. Kendim ortaya cikarirsam birakmam şarttı. Ne yazık ki ailemin yanina sigabilecek durumda da degilim.
Bugun esim disari cikmayi teklif etti. Tabi son zamanlarda da ekstra ilgi gostermeye baslamisti. Bugun bas basa yemege ciktik ve aglayarak itiraf etti. Vicdanini rahatlatmak istedigini, 3 yildir imam nikahli bir beraberlik yasadigini, cok kez ayrilmak istedigini soyledi.2 kez ayrilmis ikisinde de kadin intihar etmiş. Son bomba bitis sebebi ise esimi kadin aldatmis
Bugun bunlari bana gozyaslari icinde anlatti, hakkini helal et, ben cok buyuk bir hata yaptim ve dersimi aldim, tovbe ettim diyor. Ben ise o kadar nötr kaldim ki zaten tahmin ettigim ama konduramadigim bir seyin itirafini onun agzindan dinledim.
Ne olur kirici olmadan akil verin, ben ne yapmaliyim? 3 cocugum var ve yaslari ufak en buyugu ilkokula basladi, en kucugu 1 yasinda. Kimseye anlatamadim bu durumu, buraya icimi dokmek istedim.
Iyi standartta yaşamla kasıt ne peki?Oncelikle merhaba, nerden nasıl baslayacagimi bilmiyorum. 10 yillik evliyim, 3 kiz cocugum var. Eskiden calisiyordum ama cocuktan sonra biraktim ev hanimiyim. Disardan bakilinca cok iyi giden bir evliligim ve iyi standartta bir yasamim var.
Gel gelelim 3 yildir esim disariya yoneldi, bekar arkdasimda kaliyorum diye ayda bir iki kez gelmemeye basladi, erkek arkadaslariyla seyahatlere gider oldu, ilgisi azaldi. Ben ise evde 3 cocukla bogusmaktan bana dokunmayan yilan bin yasasin modundaydim, esimden sogumustum ve supheleniyordum da lakin hic ustune gitmedim. Gercegin ortaya cikmasindan hep korktum, buyuk kizim ilkokula baslamisti o etkilenmesin dedim, kucuk kizim yeni dogmustu. Kendim ortaya cikarirsam birakmam şarttı. Ne yazık ki ailemin yanina sigabilecek durumda da degilim.
Bugun esim disari cikmayi teklif etti. Tabi son zamanlarda da ekstra ilgi gostermeye baslamisti. Bugun bas basa yemege ciktik ve aglayarak itiraf etti. Vicdanini rahatlatmak istedigini, 3 yildir imam nikahli bir beraberlik yasadigini, cok kez ayrilmak istedigini soyledi.2 kez ayrilmis ikisinde de kadin intihar etmiş. Son bomba bitis sebebi ise esimi kadin aldatmis
Bugun bunlari bana gozyaslari icinde anlatti, hakkini helal et, ben cok buyuk bir hata yaptim ve dersimi aldim, tovbe ettim diyor. Ben ise o kadar nötr kaldim ki zaten tahmin ettigim ama konduramadigim bir seyin itirafini onun agzindan dinledim.
Ne olur kirici olmadan akil verin, ben ne yapmaliyim? 3 cocugum var ve yaslari ufak en buyugu ilkokula basladi, en kucugu 1 yasinda. Kimseye anlatamadim bu durumu, buraya icimi dokmek istedim.
Merhaba umarım ben de ban yemem. Sadece bilgiyi düzeltmek istedim; İslam dini 4'e kadar evliliğe izin veriyor evet ama bunun şart ve koşulkarı var. Kafasına göre gidip evlenemez, evlenmeye kalkarsa da o nikâh kabul olmaz. Çünkü, en büyük şartlardan biri eşin ikinci evliliğe rızasının olması gerekliliğidir -ki öyle bir şey ki kadının rızası olsa bile kadının ailesi ikinci evliliğe rıza göstermiyorsa yine evlenemez. Yani böyle bir durumda hem eşin hem de eş ailesinin rızası olması gerekiyor. Öyle zoraki, zorlamayla falan kabul ettirme de olmaz. Yani kendini haklı görmeye hakkı yok bunu yapanın. Aa ben evlendim, zina değil diyemez.Ya din konusu yasak ama, islamda zaten 4 kadına kadar hak tanınıyor, kocan için normal yani bu durum, kendini haklı bile görür içten içe.
Ama burası Türkiye cumhuriyeti, zina davası aç, hakkın olanı al, madem kocan varlıklı, bir ev ve çocuklarına nafaka, sende lütfedip bir işe gir ve mutlu hayatına devam et, ne diyeyim daha nasıl tavsiye vereyim? Banlanma ihtimalim bile var din konusu konuştuğum için, ona rağmen sana yardım etmek için akıl verdim, ama senin boşanmaya niyetin yok e benimde diyecek virşeyim yok
Çocuklarınla ye, iç, gez, kitap oku, akşam herkes uyurken film izle, sevdiğin yemekleri ye, hayatın keyfini çıkar. Açıkçası hiç takma. Zaten biliyormuşsun sadece adı konmamış. Hiç umursama eşini. Sen keyfine bak, hayatını yaşa ya.
Bu konu şaka mı ya? Adam günahların en büyüğünü işlemiş. Ailesini aldatmış yıllarca başka bir hayat sürmüş. Sonra da dini vecibelerini yerine getiriyor kötü alışkanlıkları yok mu diyorsunuz? Dinsiz olsaymış da dürüst olsaymış. İlk okuduğumda üzülmüştüm durumunuza ama siz zaten kabullenmişsiniz. Adamı yakalasanız dahi o bilmediği sürece sizin için sıkıntı olmayacakmış. Bence bu şekilde devam edin. Yine aldatırsa da bişey olmamış gibi yapmaya devam edersiniz. Hiç boş yere buraya yazıp kafanızı karıştırmayın. Sizin kararınız belli.30 yasindayım, gercekten burda ne anlatsam cok uzun olacak. Cok acmak istemiyorum ama kotunun iyisi degil gercekten iyi durumdayim. Bu olay harici kotu hic bir aliskanligi yok sigara dahil. Dini vecibelerini yerine getiren biri. Burda bir komsuma, arkadasima anlatsam inanmaz bu yasadiklarima.
Konuyu okuyunca gözümde instagramda Kocişim diyerek parmağında 158 taşlı yüzükle kurabiye paylaşımı yapan , şalım zıpırık marka diye de etiketleyen aplalar geldiOncelikle merhaba, nerden nasıl baslayacagimi bilmiyorum. 10 yillik evliyim, 3 kiz cocugum var. Eskiden calisiyordum ama cocuktan sonra biraktim ev hanimiyim. Disardan bakilinca cok iyi giden bir evliligim ve iyi standartta bir yasamim var.
Konuyla ilgili yorumun yok, konu sahibi zaten bosanmayacak da ben baska bir sey yazmak istiyorum.Hi canim, uzun zamandir şüphelendiğin adam yapmazmi diyordun? Geceleri eve gelmediğinde birşey demiyordun. Kendini baya kandiriyorsun.
Peki kadin aylarca adamin yüzüne bakmadiğinda, o çocuklarin psikolojisi ne oluyor? Adam yillardar geceleri eve gelmiyordu. Bu mu çocuklara verilmesi gereken örnek? Bir erkeğin her mok yapip, kadinin çekmesi? Bu mu evlilik?
Merak ettim, babalik ne oluyor senin gözünde? Aynisini bir kadin yapsa, kocasini 3 yil aldatsa, ayni şey dermisin? Hangi erkek 3 yildir aldatan, yalan söyleyen bir kadini af eder?
Ve gurur ve daha doğrusu kendine saygi herşeyden daha önemlidir. Kendine saygi duymazsan, hiç kimse duymaz. Ne eşin, ne evlatlarin. Bu çocuklar büyünce annelerine "Sen anlamazsin, yillarca aldatmayi sineye çekmissin, gururdan ne anlarsin" hakli olarak derlerse konu sahibi ne yapacak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?