Ben de konuyu okurken esini aldatanlari düşündüm, hic yok diyemem aklima birkac örnek geldi ama iyi örnekler daha fazla etrafımda. Sanirim o yuzden erkeklere kesin aldatir diye bir algim yok, kaldi ki bekarim ama aldatir korkusu yaşamıyorum. Bir erkek bu halti yiyor ve esine farkettirmiyorsa yapacak bir sey yok ama her an aldatti mı aldatiyor mu diye didiklemem, hayat böyle paranoya ile gecmez; eger aldattığını farkedersem de gereğini yaparim o kadar.Bu 5 sene içinde karsina hiç mi ideal erkek modeli çıkmaz? İlla sevgili olarak değil. Iş arkadaşı, bir veli, komşu vs vs. Enerjisi bu olduğu icin hep boyle insanlari hayatına çekiyor bence.
Bir kadın bekarken biriyle yasiyorsa ya da iliskisinde cinsellik varsa/evli olup kocasini aldatıyorsa/evli bir adamla beraberse ona her türlü kotu ifadeler bulunur. Ama bir erkek bekarsa "bekar adam istediğini yapar" denir, erkektir ihtiyaci vardir tek gecelik yasamasi da normaldir denir (kadının ihtiyacı olamaz namusuna zeval gelir çünkü), evli adamlaysa metres denir (bekar olup adamin evli oldugunu bilmiyorsa bile suclu kadındır), kocasini aldatmasını asla savunmuyorum ama kadin aldatıyorsa ölümü hak ediyor gözüyle bakılır, erkek aldatirsa "nasilsa her erkek aldatiyor aman canim elinin kiri yapmis bir hata affediver" denir.Metres sadece kadını suçlayan bir ifade. Evli olup sadakat sorumluluğu taşıyan birinin kabahati yok mu?
Toplum ataerkil diye dilimiz de ataerkil. Kimse, aldatan adam için bir sıfat bulmamış gerek duymamış. Böyle oldugu için sadece kadını sorumlu tutmaya devam mi edicez?
Bu savunmamız duyar kasmak değil. Biz kadin olarak herhangi bir olayda sadece kadını sorumlu tutar şekilde konuşursak, bunu hemcinslerimize yaparsak, erkekler diger bütün konularda, yaptıkları yanlışlarda, ama ile baslayan cumlelerle kadinlari sorumlu tutmaktan çekinmez.
Ama o da mini etek giymeseydi, ama o da bu saatte sokakta olmasaydi gibi gibi.
Bizi kimsenin sorumlu tuttugu yok nasilsa diyerek yine bütün suçu kadına yıkarlar.
Ben evli adamla birlikte olan kadinlara alkış tutalim demiyorum. Sadece suçu tek başına kadına yüklemeyelim diyorum.
Düşüncede, suçu sadece kadına yüklemeyenler azımsanmayacak kadar çoktur diye umuyorum. Bunu dilimize de yansıtmalıyız. Ancak o zaman bu düşüncemizin anlami olur.
Evli bir adamın ikinci bir evi olması, bu evde sevgilisinin olması şeklinde söylesek zaten her iki tarafın ne kadar ahlaksiz olduğu yeterince belli oluyor.
Ben ataerkil düşüncede biri asla olmadım, böyle konularda da her zaman iki tarafın eşit derecede kusurlu olduğunu yazıyorum. Olayı farklı bir yöne çekmeye gerek yok bence. Ahlaksız kadında olsa, erkekte olsa ahlaksızdır. Evli olanın sorumluluğu olduğu kadar evli insanla birlikte olanında sorumluluğu var. O nedenle kavramları kelimeler ile yumuşatmaya gerek görmüyorum, neyse o... Bir zahmet kimse kendini böyle ucuz durumlara düşürmesin.Metres sadece kadını suçlayan bir ifade. Evli olup sadakat sorumluluğu taşıyan birinin kabahati yok mu?
Toplum ataerkil diye dilimiz de ataerkil. Kimse, aldatan adam için bir sıfat bulmamış gerek duymamış. Böyle oldugu için sadece kadını sorumlu tutmaya devam mi edicez?
Bu savunmamız duyar kasmak değil. Biz kadin olarak herhangi bir olayda sadece kadını sorumlu tutar şekilde konuşursak, bunu hemcinslerimize yaparsak, erkekler diger bütün konularda, yaptıkları yanlışlarda, ama ile baslayan cumlelerle kadinlari sorumlu tutmaktan çekinmez.
Ama o da mini etek giymeseydi, ama o da bu saatte sokakta olmasaydi gibi gibi.
Bizi kimsenin sorumlu tuttugu yok nasilsa diyerek yine bütün suçu kadına yıkarlar.
Ben evli adamla birlikte olan kadinlara alkış tutalim demiyorum. Sadece suçu tek başına kadına yüklemeyelim diyorum.
Düşüncede, suçu sadece kadına yüklemeyenler azımsanmayacak kadar çoktur diye umuyorum. Bunu dilimize de yansıtmalıyız. Ancak o zaman bu düşüncemizin anlami olur.
Evli bir adamın ikinci bir evi olması, bu evde sevgilisinin olması şeklinde söylesek bile ne kadar ahlaksizca olduğu belli oluyor zaten.
Çok haklısınız, “erkeğin o......... ‘su” diye bir tabir var, erkeğe hakaret ederken dahi başvurdukları yere bakın...gene erkeğe değil kadına hakaret eden bir kelime bu. düşündüm de erkeğe hakaret eden hiçbir kelime yok dilimizde, hepsi kadını aşağılıyor. korkunç...
tamam, evli erkeklerle birlikte olan kadına metres diyelim, kapatma diyelim, başka şeyler de söyleyelim.Siz kullanmayabilirsiniz, yasak aşk, aşk-ı memnu gibi daha minnoş kelimeler kullanabilirsiniz ama metres kelimesi mistress kelimesinden gelmiştir ve evli erkekle birlikte olan kadın demektir. Bu durum içinde en uygun kelimedir. Duyar kasmanın anlamı yok, kaldı ki kendisine saygısı olan insanlar zaten bu durumlara düşmezler...
Karı kelimesine gelince; anlamı farklı olmakla birlikte toplumda argo anlamında kullanılmasına bende sinir oluyorum fakat 2 örnek birbiri ile alakasız.
Haysiyetsiz hafif kalır sanırımtamam, evli erkeklerle birlikte olan kadına metres diyelim, kapatma diyelim, başka şeyler de söyleyelim.
peki evli olduğu halde başka kadınlarla birlikte olarak eşini aldatan erkeklere ne diyelim?
ya da erkeğe ne deniyor?
erkeğin adı sıfatı ne oluyor böyle durumlarda?
bazıları elinin kiri diyor.Haysiyetsiz hafif kalır sanırım
Öyle şey mi olur.Aldatmayan tabii ki var hatta çoğunluktalar.Ama yıkım yapımdan daha çok etki yarattığı için bir de algıda seçicilik var öyle düşünmüşsünüz.Artık gördüklerimden usandım inancım kalmadı. O kadar çok aldatan erkek gördüm ki eşlerinin haberi yok. Eşleri de sanıyor ki eşim yapmaz eşim aile babasıdır vs karşıma o kadar evli erkek çıktı ki dışarıdan bakınca mutlu aile profilleri var belki de mutlular ama erkek aldatıyor ve eşlerinin dünyadan haberi yok. Öğretmenim bugün şube müdürümüzün kapatması olduğunu öğrendim eşini de tanıyorum o kadar üzüldüm ki kadına. Kendi müdürüm bile beni yoldan çıkarmaya çalıştı görsen evli iki çocuk babasıyım nidalarıyla dolanıyor ortalıkta parmağında yüzüğüyle . Daha niceleri başkalarında gördüğğm duyduğum vb Artık tüm kadınların aldatıldığına emin oldum bazılarının ruhları duymuyor bazısı yakalıyor . Hiç sevmemek güvenmemek mi gerek bir de eşine güvenen seven sayan kadınların eşi aldatıyor. Soğudum iyice sizin fikirleriniz nedir ?
Hemcinsimin söylemesi çok daha fenabazıları elinin kiri diyor.
o bazılarının dışında kalanlar ne diyor ben onu merak ediyorum.
kadının kadına yaptığını belki de erkekler kadınlara yapmaz bazı durumlarda.Hemcinsimin söylemesi çok daha fena
Ben de merak ettim şimdi
Çünkü hala toplumun bir kısmı erkeğin aldatmasını affediyor ama kadını asla affetmiyor.üstteki kapatma vs yorumları da ne allah aşkına? aldatan erkekse niye aldattığı kişiye kapatma, metres, elinin kiri vs gibi saçmalıklar deniyor? aldatan da onunla birlikte olan kişi de ahlaksızdır. başka bir kelimeye ihtiyaç yok
Ben şerefsizin önce gideni diyorum, öncesinde başka şeylerde söylüyorum ama burda söylersem banlanirim...tamam, evli erkeklerle birlikte olan kadına metres diyelim, kapatma diyelim, başka şeyler de söyleyelim.
mesele duyar kasmak değil o kelimeyi kullanıp kullanmamak. duyar kasmak için demediğimi gayet iyi anladınız zaten :) duyar kasılacak bir durum yok, ortada yanlış bir ilişki var zira.
peki evli olduğu halde başka kadınlarla birlikte olarak eşini aldatan erkeklere ne diyelim?
ya da erkeğe ne deniyor?
erkeğin adı sıfatı ne oluyor böyle durumlarda?
Aldatmayan namuslu erkek o kadar var ki. Sadece denk gelmek onemli. O yuzden hep derler Allah kadir kiymet bilen biriyle karşilaşdirsin diye. Evlilikde ister kadinin isterse de erkeğin en çok aldatilma nedenleri kalbe deyil gorunuşe bakilmasi, para pul varsa herseyi boşvermişlik, evlendikden sonra evde huzuru sağlayamamak, tanimadan evlenmek, iki çift tatli soze hemencecik kanmak ve saire. Evlilik de bir nevi siyaset gibi oldu. Karşindaki insani iyice taniycaksin, her durumda sergilediyi karakterini biliceksin. Bu aldatma olayini aradan goturur mu? Tabi hayir. Insanin ne zaman bozulacagini insanin kendisi de bilemez. Bizlere dusen ilk elemeden sağlamlarini geçirmek. Gerisi zaten nasil yazildiysa oyle de yaşanicakdirArtık gördüklerimden usandım inancım kalmadı. O kadar çok aldatan erkek gördüm ki eşlerinin haberi yok. Eşleri de sanıyor ki eşim yapmaz eşim aile babasıdır vs karşıma o kadar evli erkek çıktı ki dışarıdan bakınca mutlu aile profilleri var belki de mutlular ama erkek aldatıyor ve eşlerinin dünyadan haberi yok. Öğretmenim bugün şube müdürümüzün kapatması olduğunu öğrendim eşini de tanıyorum o kadar üzüldüm ki kadına. Kendi müdürüm bile beni yoldan çıkarmaya çalıştı görsen evli iki çocuk babasıyım nidalarıyla dolanıyor ortalıkta parmağında yüzüğüyle . Daha niceleri başkalarında gördüğğm duyduğum vb Artık tüm kadınların aldatıldığına emin oldum bazılarının ruhları duymuyor bazısı yakalıyor . Hiç sevmemek güvenmemek mi gerek bir de eşine güvenen seven sayan kadınların eşi aldatıyor. Soğudum iyice sizin fikirleriniz nedir ?
Eşine saygısı olan aldatmıyorArtık gördüklerimden usandım inancım kalmadı. O kadar çok aldatan erkek gördüm ki eşlerinin haberi yok. Eşleri de sanıyor ki eşim yapmaz eşim aile babasıdır vs karşıma o kadar evli erkek çıktı ki dışarıdan bakınca mutlu aile profilleri var belki de mutlular ama erkek aldatıyor ve eşlerinin dünyadan haberi yok. Öğretmenim bugün şube müdürümüzün kapatması olduğunu öğrendim eşini de tanıyorum o kadar üzüldüm ki kadına. Kendi müdürüm bile beni yoldan çıkarmaya çalıştı görsen evli iki çocuk babasıyım nidalarıyla dolanıyor ortalıkta parmağında yüzüğüyle . Daha niceleri başkalarında gördüğğm duyduğum vb Artık tüm kadınların aldatıldığına emin oldum bazılarının ruhları duymuyor bazısı yakalıyor . Hiç sevmemek güvenmemek mi gerek bir de eşine güvenen seven sayan kadınların eşi aldatıyor. Soğudum iyice sizin fikirleriniz nedir ?
Çok güzel çok bakımlı bir kadın en ahlaklı adamın karşısında işve cilve yapsa adamın akli kayar yine de. Yollarda bile etkenlerin gözü göz değil.
yumuşatmak mı?Ben şerefsizin önce gideni diyorum, öncesinde başka şeylerde söylüyorum ama burda söylersem banlanirim...
Ayrıca duyar kastiginiza eminim ama ispatlayamam, aksi durumda yanlışlığı yumuşatmaya calismazdiniz.
Yanlışa yanlış demek karakter sorunu değil, karakterli olmak bana göre. Yapılan şey neyse yapanın sifati da ona uygun olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?