Aldatmayan var mıdır ?

Bu 5 sene içinde karsina hiç mi ideal erkek modeli çıkmaz? İlla sevgili olarak değil. Iş arkadaşı, bir veli, komşu vs vs. Enerjisi bu olduğu icin hep boyle insanlari hayatına çekiyor bence.
Ben de konuyu okurken esini aldatanlari düşündüm, hic yok diyemem aklima birkac örnek geldi ama iyi örnekler daha fazla etrafımda. Sanirim o yuzden erkeklere kesin aldatir diye bir algim yok, kaldi ki bekarim ama aldatir korkusu yaşamıyorum. Bir erkek bu halti yiyor ve esine farkettirmiyorsa yapacak bir sey yok ama her an aldatti mı aldatiyor mu diye didiklemem, hayat böyle paranoya ile gecmez; eger aldattığını farkedersem de gereğini yaparim o kadar.
Bir kadın bekarken biriyle yasiyorsa ya da iliskisinde cinsellik varsa/evli olup kocasini aldatıyorsa/evli bir adamla beraberse ona her türlü kotu ifadeler bulunur. Ama bir erkek bekarsa "bekar adam istediğini yapar" denir, erkektir ihtiyaci vardir tek gecelik yasamasi da normaldir denir (kadının ihtiyacı olamaz namusuna zeval gelir çünkü), evli adamlaysa metres denir (bekar olup adamin evli oldugunu bilmiyorsa bile suclu kadındır), kocasini aldatmasını asla savunmuyorum ama kadin aldatıyorsa ölümü hak ediyor gözüyle bakılır, erkek aldatirsa "nasilsa her erkek aldatiyor aman canim elinin kiri yapmis bir hata affediver" denir.
Hatta bir erkek aldatiyorsa ya karisi onu bosluyordur, adamin gözünün disari kaymasina sebep olmustur. Ikinci kadin da o zavalli kocayi ayartmistir. Yani iki kadin da suçlu ama yazik adamcagiz cok masumdur(!)
Toplumumuz cinsellik konusunda hala cok geride ve cinsel yasami sadece erkeğin tekelinde gören, kadin yasarsa en namussuz sifatlar yakistirilirken erkek yaşarsa elini yikayinca gececek bir toz zerresi görülen bir sey. Halbuki namussa iki tarafin da namusu vardir, dinse Allah erkege mubah dememis.
Ben sizin yorumunuzu anladim o acidan. Hak da veriyorum.

Ben ataerkil düşüncede biri asla olmadım, böyle konularda da her zaman iki tarafın eşit derecede kusurlu olduğunu yazıyorum. Olayı farklı bir yöne çekmeye gerek yok bence. Ahlaksız kadında olsa, erkekte olsa ahlaksızdır. Evli olanın sorumluluğu olduğu kadar evli insanla birlikte olanında sorumluluğu var. O nedenle kavramları kelimeler ile yumuşatmaya gerek görmüyorum, neyse o... Bir zahmet kimse kendini böyle ucuz durumlara düşürmesin.

gene erkeğe değil kadına hakaret eden bir kelime bu. düşündüm de erkeğe hakaret eden hiçbir kelime yok dilimizde, hepsi kadını aşağılıyor. korkunç...
Çok haklısınız, “erkeğin o......... ‘su” diye bir tabir var, erkeğe hakaret ederken dahi başvurdukları yere bakın...

Valla ben hiç rastlamıyorum iş yerinde. ki kamu kurumunda odada bayan erkek karışık çalışıyoruz. Herkes herkese gayet saygılı ve seviyeli bir şekilde çalışıyoruz. Sizin çalıştığınız ortamda bozuk insanlar çok demekki

Tabii ki aldatmayan erkek vardır.
Medeni hayatta hormonlarını dizginleyip karakterini oturtmuş erkekler de mevcut.

tamam, evli erkeklerle birlikte olan kadına metres diyelim, kapatma diyelim, başka şeyler de söyleyelim.
mesele duyar kasmak değil o kelimeyi kullanıp kullanmamak. duyar kasmak için demediğimi gayet iyi anladınız zaten :) duyar kasılacak bir durum yok, ortada yanlış bir ilişki var zira.
peki evli olduğu halde başka kadınlarla birlikte olarak eşini aldatan erkeklere ne diyelim?
ya da erkeğe ne deniyor?
erkeğin adı sıfatı ne oluyor böyle durumlarda?

Haysiyetsiz hafif kalır sanırım

Öyle şey mi olur.Aldatmayan tabii ki var hatta çoğunluktalar.Ama yıkım yapımdan daha çok etki yarattığı için bir de algıda seçicilik var öyle düşünmüşsünüz.
Namuslu erkekler de aldatanlar yüzünden zan altında kalıyor.Bakış açınızı değiştirin bence..
Eşim aldatmadı ama beşer şaşar derim sonsuz güvenmem ama bir gün yaparsa da şok olmam insanoğlu çiğ süt emmiş sonuçta...

Bir fıkra anlatayım...
Bir Alman bir rus bir ingiliz ve bir türk kadınına sormuslar...
Eşiniz aldatsa ne yaparsınız?
Alman kadın demiş eşimi öldürürüm.
Rus kadın demiş ikisini de öldürürüm.
Ingiliz kadın demiş ikisini öldürüp kendi canına da kıyarım.
Türk kadın demiş "benim kocam yapmaz"

bu arada aldatmayan var mı sorusuna cevabım elbette var olacaktır.
ben mesela hiç aldatmadım, karakterime çok ters bir şey.
teşebbüsüm bile olmalı.
sevmediğim bir ilişki içinde olmadım çünkü hiç.
benim hayatımda biri varsa gözüm dışarı kapalıdır, kalbim de, hormonlarım da.
kontenjan doludur zira.

bir arkadaşım vardı, evli adamlarla falan takılırdı.
bir gün sohbet sırasında evet yaptığım yanlış ve ben bu yanlışı kabul ediyorum, gurur duymuyorum elbette ama eşine ve ailesine karşı sorumluluğu olan ben değilim, o. onun umursamadığı ailesini ben mi umursayacağım derdi.

Hemcinsimin söylemesi çok daha fena
Ben de merak ettim şimdi
kadının kadına yaptığını belki de erkekler kadınlara yapmaz bazı durumlarda.
en ağır suçlamalar, en ağır ithamlar hemcinsler tarafından yapılıyor.

ben bu konuda kadın tarafına metres, kapatma diyenlere sordum işte erkeğe ne deniyor diye. cevap bekliyorum.

aldatmayan tabi ki var. cinsiyet üzerinden değil karakter üzerinden bakılmalı. hayatımda biri varken başka birini asla düşünemem. düşünüyosam ilişkimi bitiririm.
bu mevzu arkadaştan sevgili olur mu durumuna benziyor. herkesin karakteri farklıdır. ben sevgili olarak düşündüğüm, hoşlandığım kişiye asla arkadaş olarak yaklaşmam. yada arkadaşımla sonradan sevgili olmam.
karakter meselesi diyorum ve geçiyorum.
üstteki kapatma vs yorumları da ne allah aşkına? aldatan erkekse niye aldattığı kişiye kapatma, metres, elinin kiri vs gibi saçmalıklar deniyor? aldatan da onunla birlikte olan kişi de ahlaksızdır. başka bir kelimeye ihtiyaç yok

Çünkü hala toplumun bir kısmı erkeğin aldatmasını affediyor ama kadını asla affetmiyor.
Bir kadın sevgiliyken, nişanlıyken aldatıldığında önce tepki gösterip sonra o adamla evlenebiliyor ya da evliyken aldatılınca affetmeyi seçebiliyor, eşine güveni olmasa içinde şüpheyle yaşasa da ondan vazgeçmiyor ama adamın birlikte olduğu kadına öfkesi kini asla bitmiyor, eşinden alamadığı intikamı kadından almak için harekete geçiyor.

Oysa bence sorun adamda, adamın karakterinde, o kadın olmaz başka kadın olur, erkek bir kadın gelir bir kadın gider düşüncesinde aslında, kiminle olduğunu umursamıyor önemsemiyor ama biz kadınlar evimizdeki adamın kişiliğini sorgulamak yerine okları diğer kadına yöneltiyoruz.
Bakınca evet adam da diğer kadın da sonuna kadar suçlu ama eşit oranda suçlanmıyorlar, hatta erkek daha fazla suçlu çünkü eşine sadakati olması gereken kişi o.

Ben şerefsizin önce gideni diyorum, öncesinde başka şeylerde söylüyorum ama burda söylersem banlanirim...
Ayrıca duyar kastiginiza eminim ama ispatlayamam, aksi durumda yanlışlığı yumuşatmaya calismazdiniz.
Yanlışa yanlış demek karakter sorunu değil, karakterli olmak bana göre. Yapılan şey neyse yapanın sifati da ona uygun olmalı.

Reactions: JES
Aldatmayan namuslu erkek o kadar var ki. Sadece denk gelmek onemli. O yuzden hep derler Allah kadir kiymet bilen biriyle karşilaşdirsin diye. Evlilikde ister kadinin isterse de erkeğin en çok aldatilma nedenleri kalbe deyil gorunuşe bakilmasi, para pul varsa herseyi boşvermişlik, evlendikden sonra evde huzuru sağlayamamak, tanimadan evlenmek, iki çift tatli soze hemencecik kanmak ve saire. Evlilik de bir nevi siyaset gibi oldu. Karşindaki insani iyice taniycaksin, her durumda sergilediyi karakterini biliceksin. Bu aldatma olayini aradan goturur mu? Tabi hayir. Insanin ne zaman bozulacagini insanin kendisi de bilemez. Bizlere dusen ilk elemeden sağlamlarini geçirmek. Gerisi zaten nasil yazildiysa oyle de yaşanicakdir

Eşine saygısı olan aldatmıyor

yumuşatmak mı? duyar kasmak mı? okunan şey anca bu kadar yanlış algılanır. iyi güldüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…