Aldatmayan var mıdır ?

Erkeklere iradesiz diyerek bir nevi bu aldatmada onları kandırılan kişi statüsüne sokuyorsunuz. Aldatmanın kadını erkeği olmadığı gibi iradenin de kadını erkeği yoktur. Buna göre tek gecelik aldatmaları görmezden gelmemiz lazım.
Kadınlara " namussuz haysiyetsiz yollu kadınlar" sıfatını yakıştırmanız bir kadın olarak beni hayretler içerisine soktu. erkek kadına dur diyemiyor ben gideyim kocacığımı o kadınlardan koruyayım demek çok komik gerçekten.

Adatmada bütün suçu kadınlara yıkmanız erkeği yüceltmeniz çok cinsiyetçi bir yaklaşım olmuş
Şöyle açıklayayım izninizle...
Tek gecelik aldatmalar bir hastalıktır. Bu yolla eşini aldatan kişi teşhis almamış bir hastadır. Kişilik sorunları, cinsel sorunlar, eziklik psikolojisi, ruhsal hastalik vb herşey olabilir. Bunu konumuz dışı olarak değerlendiriyorum.

Iradenin kadını erkeği olduğu bilimsel bir gerçektir. Doğada evrimsel sürece bakildiginda da bu gerçek net şekilde görülmektedir. Çok geniş bir konu. Bir örnek vereyim sadece. Erkek hergün milyonlarca sperm üretirken dişi 28 günde bir sadece 1 yahut 2 yumurta üretebilir. Ya da doğumdan sonra belli bir süre cinsel istek konusunda daha isteksizdir. Bu konu dediğim gibi çok geniş. Araştırabilirsiniz.

Asıl konu bizim doğadaki hayvan degil insan olmamiz yani hayvanlardan ayıran ozelligimiz aklımız ve ahlak anlayışımız.

Kadın yaradılış olarak erkeğe göre çok daha kıvrak zekalı ve grift bir zeka ürünü. Erkek ise daha düz mantık. Dogamiz bu. Aklına koyduğunu yapamayacak kadın tanımıyorum ben.

Asla erkekleri aldatma konusunda yuceltmiyorum...hatta bana göre bir hayli gelistirilmesi gereken zeka ürünleri. Ahlaklı düzgün erkekler yok mu tabiki var. Ama bir kadının niteliklerini beklemek yanlış olur bana göre.

Demek istediğim kadin kadinin kurdu olmayacak. Milletin evlisine niyet bozmayacak.

Bir hikaye var bilir mısınız...uzun yıllardır evli bir çiftin evliliği başka bir kadın icin bozuluyor. Eş diyor ki tamam ayrilalim ama 1 ay boyunca beni uyandığımda kucağında tasiyarak salona getir. Bir ayın sonunda ayrilacagiz...bu hikâyeyi biliyor musunuz?

Tek gecelik aldatmalar bir hastalıktır. Bu yolla eşini aldatan kişi teşhis almamış bir hastadır. Kişilik sorunları, cinsel sorunlar, eziklik psikolojisi, ruhsal hastalik vb herşey olabilir. Bunu konumuz dışı olarak değerlendiriyorum.

Iradenin kadını erkeği olduğu bilimsel bir gerçektir. Doğada evrimsel sürece bakildiginda da bu gerçek net şekilde görülmektedir. Çok geniş bir konu. Bir örnek vereyim sadece. Erkek hergün milyonlarca sperm üretirken dişi 28 günde bir sadece 1 yahut 2 yumurta üretebilir. Ya da doğumdan sonra belli bir süre cinsel istek konusunda daha isteksizdir. Bu konu dediğim gibi çok geniş. Araştırabilirsiniz.

Asıl konu bizim doğadaki hayvan degil insan olmamiz yani hayvanlardan ayıran ozelligimiz aklımız ve ahlak anlayışımız.

Kadın yaradılış olarak erkeğe göre çok daha kıvrak zekalı ve grift bir zeka ürünü. Erkek ise daha düz mantık. Dogamiz bu. Aklına koyduğunu yapamayacak kadın tanımıyorum ben.

Asla erkekleri aldatma konusunda yuceltmiyorum...hatta bana göre bir hayli gelistirilmesi gereken zeka ürünleri. Ahlaklı düzgün erkekler yok mu tabiki var. Ama bir kadının niteliklerini beklemek yanlış olur bana göre.

Demek istediğim kadin kadinin kurdu olmayacak. Milletin evlisine niyet bozmayacak.

Bir hikaye var bilir mısınız...uzun yıllardır evli bir çiftin evliliği başka bir kadın icin bozuluyor. Eş diyor ki tamam ayrilalim ama 1 ay boyunca beni uyandığımda kucağında tasiyarak salona getir. Bir ayın sonunda ayrilacagiz...bu hikâyeyi biliyor musunuz?
İkna olmadım 🤷‍♀️ Dediklerimin arkasındayım.

aldatmayan var midir, sorusunun cevabi elbette vardir.

aldatan cok mudur, sorusunun cevabi sordugunuz gruba gore degisir.

yani benim cevremde bu aldatan cogunluk yok sahsen, emin miyim degilim de, bana yansiyan kadariyla durum bu sekilde.

eger cevrenizdeki erkeklerin hepsi boyle ise, bence cevrenizi degistirin.

7 yıllık eşim aldattı bosandim. O güne dek aldatmayan erkekler var derdim çünkü mükemmel bir esti ve zerre suphelenmemistim.
Ve kamuda mühendisim iş arkadaşlarım çoğunluk erkekler. Aldatmayan yok neredeyse. Sabahtan gunaydun canım yazıp karısı da dahil.olmak üzere beş kişiye yollayanlar mi ararsın, acil ariza çıktı kahretsin ya aşkım karımla bir akşam huzurla kalamayacak miyim diyerek sevgilisine giden mi ararsın, acilin önünde karısıyla görüntülü konuşarak zehirlendik sen merak etme bebegimizle ilgilen deyip sevgilisiyle fingirmeye giderken kahkahalar mi atan ararsın daha neler neler...
Şimdi evliyim ve asla kocam yapmaz demiyorum yaparsa yolu açık olsun derim o kadar.

O kadar haklısınız ki hatta ben de böyle bir konu açmayı düşünüyordum. Benim ailem de dahil gördüğüm çoğu çiftte bir taraf ihanet içindeydi. Şimdi de sosyal medya ve internet ile neredeyse tüm dünya elimizin altında ve her ne kadar bunun cinsiyet değil karakter meselesi olduğunu bilsem de çoğu erkeğin aldattığını görüyorum. Bu durum o kadar canımı sıkıyor ki.. Neden böyle yapıyorlar, neden tek eşliliği sindiremiyorlar, neden sadakatle bağlı kalmıyorlar diye düşünüp duruyorum. Güvenim çok kırılıyor, gittikçe paranoyaklaşıyorum.
Ben neden aldatıyorsunuz diye birkaç iş arkadaşıma sormuştum ortak cevapları var. Karımı çok seviyorum ama heyecan tutku bambaşka ve fırsatını bulunca aldatıyorum oldu.

Erkeklere göre çoğu şey aldatmaktan sayılmıyor bile. Neyse bir arkadaşım var babası dışardan tam bir aile babası ki gerçekten öyle çok düşkün ailesine ama gel gör ki kaçamakları için ayrı ev falan tutmuş dayamış döşemiş. Boy boy çocukları var ama durum bu. Beraber olduğu kadınlara da evli olduğunu söylüyor bir beklentileri olmaması için uyarıyor

7 yıllık eşim aldattı bosandim. O güne dek aldatmayan erkekler var derdim çünkü mükemmel bir esti ve zerre suphelenmemistim.
Ve kamuda mühendisim iş arkadaşlarım çoğunluk erkekler. Aldatmayan yok neredeyse. Sabahtan gunaydun canım yazıp karısı da dahil.olmak üzere beş kişiye yollayanlar mi ararsın, acil ariza çıktı kahretsin ya aşkım karımla bir akşam huzurla kalamayacak miyim diyerek sevgilisine giden mi ararsın, acilin önünde karısıyla görüntülü konuşarak zehirlendik sen merak etme bebegimizle ilgilen deyip sevgilisiyle fingirmeye giderken kahkahalar mi atan ararsın daha neler neler...
Şimdi evliyim ve asla kocam yapmaz demiyorum yaparsa yolu açık olsun derim o kadar.

Of of of of....
Hoşlanıolar baya da aldatmak zaten..keyif ve adrenalin haline gelmiş ahlakı geçtik çoktan....

Aldatılmış ve boşanmış bir kadın olarak, boşandıktan sonraki süreçte etrafımda evli erkekler türedi. Ben şok olmuştum . Tamamen rezillik. Bunu yapan erkekler de mide bulandırıcı karaktersizler . Kadınlar da duygusal açlık içindeler. Yani evli adamla beraber olan kadın bunu sineye çekiyorsa kesin depresyondadır derim. Aldatılan kadın boşanmıyorsa kocasına çok aşık kaybetme korkusu var derim. Ama erkekler direk şerefsiz karaktersiz.

Seninki nasıl yakaladın

Vardır mutlaka ama kimseye tam olarak güven olmuyor. Dışarıdan çok efendi eşine bağlı sanılan kişilerin gerçek yüzleri bambaşka olabiliyor. Benim en çok dikkatimi çeken konu evliliklerde kadın dayak yiyor bin türlü hakarete maruz kalıyor boşanmıyor ama bunların üzerine bir de aldatılırsa kadının aklına o zaman boşanma fikri geliyor. Burda da böyle bir sürü konu okudum. Dayaktan hakaretten daha önemli bir konu sanki çoğu kadın için aldatılmak. Zihinsel kodlarımızda çok yanlış kodlanmış şeylerden biri bence bu. Ya da burada nice kötü şeyler yapmış insanlara dünyanın sonu değil diyebiliyoruz ama evli bir erkekle ilişki yaşayıp çok pişman olduğunu söyleyen bir kadını asla affetmiyoruz linç ediyoruz. Sanki en büyük günahı işlemiş gibi geliyor. Yani demem o ki aslında evlilikler çok önceden bitiyor ama o aldatma olmadan kadınlara dank etmiyor. Mesela o çok efendi sandığımız erkekler bile evliliklerinde sinyal veriyordur illaki ama dışarıdan biz göremiyoruz.

Kendisinin söylediklerinin hiçbir bilimsel yanı yok, kanıtı da yok. Sadece erkekleri aşağı görerek kendini kandırıyor C Calcifer

Scientific American dergisinin bu yazıda alıntıladığı 3 tane en geniş çaplı çalışmalara göre: Ortalama olarak, erkekler daha baskın, iddialı, riske eğilimli, heyecan arayan, katı fikirli, duygusal olarak istikrarlı, faydacı ve soyut fikirlere açık olma eğilimindedir. Bir yetenek olarak ölçülen genel zekadaki cinsiyet farklılıkları ihmal edilebilir olsa da, erkekler zekanın öz-tahminlerinde de daha yüksek puan alma eğilimindedir. Erkekler ayrıca, hiyerarşilerin istikrarlı olma eğiliminde olduğu ve bireysel ilişkilerin çok az duygusal yatırım gerektirdiği daha büyük, rekabetçi gruplar oluşturma eğilimindedir. İletişim tarzı açısından, erkekler daha iddialı konuşma kullanma eğilimindedir ve insanları (hem erkekler hem de kadınlar) daha sık, özellikle de müdahaleci kesintiler - ki bu da baskın davranış biçimi olarak yorumlanabilir.

Şimdi, bu cinsiyet mi basit ve dümdüz yaratılmış? Neden erkekler daha fazla nobel ödülüne sahip cinsiyet? Neden dünyada kullandığımız çoğu şey (telefon, bilgisayar, twitter, instagram, elektrik şu bu vs) erkekler tarafından inove ediliyor? Lütfen, sahip olduğumuz bilinci(insanlara özgü tek özellik, hiçbir hayvanda yok) biyolojik determinizme kurban etmeyin. ALDATMA, seçimdir.

Çalışmalar: https://www.researchgate.net/profil...easuring-Sex-Differences-and-Similarities.pdf

Son düzenleme:
Ben neden aldatıyorsunuz diye birkaç iş arkadaşıma sormuştum ortak cevapları var. Karımı çok seviyorum ama heyecan tutku bambaşka ve fırsatını bulunca aldatıyorum oldu.
Allah hidayet versin ne diyim. İnanılmaz bir güven kırıklığı yaşıyorum rabbim hepimizi öyle insanlardan korusun inşallah.

Ben aldatmiyorsam kadın olarak aldatmayan erkekte vardır erkek olarak sanirim . Cok kotu bir durum kirici hayattan sogutucu nefret edici bir olay bence

Seninki nasıl yakaladın
8 aylık hamileydim toz pembe herşey. Eşim de ilgili sevgi dolu bir adamdı ( hıc suphelenmemistim) tesadüfen mesajlarını yakaladım. Zerre şüphem yoktu halbuki. Ikinci telefonu varmış. Arkadaşım Osman in tlf dedi de yemezler. Çalıştığı iş haninin bekçisinin üzerine almış tlf nu. Igrenclikler dizboyu

8 aylık hamileydim toz pembe herşey. Eşim de ilgili sevgi dolu bir adamdı ( hıc suphelenmemistim) tesadüfen mesajlarını yakaladım. Zerre şüphem yoktu halbuki. Ikinci telefonu varmış. Arkadaşım Osman in tlf dedi de yemezler. Çalıştığı iş haninin bekçisinin üzerine almış tlf nu. Igrenclikler dizboyu

Of of
Zaten dedim ya eşine karsı ilgili ama bi yandan da renk olsun

Bana göre kendini ezik hisseden, ne istediğini bilmeyen, zavallı ve aciz insanlar aldatma yolunu seçer. Bunun cinsiyetle alakası yok. Karakterle alakası var.

Back
X