Aldatmayan var mıdır ?

Kendisinin söylediklerinin hiçbir bilimsel yanı yok, kanıtı da yok. Sadece erkekleri aşağı görerek kendini kandırıyor @Calcifer

Scientific American dergisinin bu yazıda alıntıladığı 3 tane en geniş çaplı çalışmalara göre: Ortalama olarak, erkekler daha baskın, iddialı, riske eğilimli, heyecan arayan, katı fikirli, duygusal olarak istikrarlı, faydacı ve soyut fikirlere açık olma eğilimindedir. Bir yetenek olarak ölçülen genel zekadaki cinsiyet farklılıkları ihmal edilebilir olsa da, erkekler zekanın öz-tahminlerinde de daha yüksek puan alma eğilimindedir. Erkekler ayrıca, hiyerarşilerin istikrarlı olma eğiliminde olduğu ve bireysel ilişkilerin çok az duygusal yatırım gerektirdiği daha büyük, rekabetçi gruplar oluşturma eğilimindedir. İletişim tarzı açısından, erkekler daha iddialı konuşma kullanma eğilimindedir ve insanları (hem erkekler hem de kadınlar) daha sık, özellikle de müdahaleci kesintiler - ki bu da baskın davranış biçimi olarak yorumlanabilir.

Şimdi, bu cinsiyet mi basit ve dümdüz yaratılmış? Neden erkekler daha fazla nobel ödülüne sahip cinsiyet? Neden dünyada kullandığımız çoğu şey (telefon, bilgisayar, twitter, instagram, elektrik şu bu vs) erkekler tarafından inove ediliyor? Lütfen, sahip olduğumuz bilinci(insanlara özgü tek özellik, hiçbir hayvanda yok) biyolojik determinizme kurban etmeyin. ALDATMA, seçimdir.

Çalışmalar: https://www.researchgate.net/profil...easuring-Sex-Differences-and-Similarities.pdf

Saygılı olmanızı öneririm. Hakkında kendini kandiriyor şeklinde yorum yapacak yakınlıkta değiliz.
Alintiladiginiz linkler konuyla alakalı bile değil.
Nobel odulleri, çeşitli buluşlar vb erkek egemen dünyanın, eşitsizliğin sonucu.

Saygılı olmanızı öneririm. Hakkında kendini kandiriyor şeklinde yorum yapacak yakınlıkta değiliz.
Alintiladiginiz linkler konuyla alakalı bile değil.
Nobel odulleri, çeşitli buluşlar vb erkek egemen dünyanın, eşitsizliğin sonucu.
Nobel ödülleri ve diğerlerini geçtim, fıtrat(yaradılış) ile ilgili söylediğiniz her şey yanlış. Basit bir bilimsel araştırma, anekdot kanıtları her zaman çürütür.

Lütfen karşıt görüşünüzü yazar mısınız...
Karşıt görüş, yukarıdaki bilimsel makaleler :) Benim kanıtım değil veya iddiam da değil. Uzun süre üzerine çalışılmış, psikiyatrı ve psikoloji bilimi tarafından kanıtlanmış şeyler. İngilizceniz varas okumanızı tavsiye ederim.

Örneğin: Erkekler düz mantık mı? Hayır. Erkekler soyut düşünceye (geometri, matematik, felsefe gibi) daha yatkındır ve akılları daha iyi basar. Bu şeyler düzenli bir tümdengelim ve tümevarım mantığı gerektirir. Karmaşık mantık sistemleri vardır.

Son düzenleme:
Şöyle açıklayayım izninizle...
Tek gecelik aldatmalar bir hastalıktır. Bu yolla eşini aldatan kişi teşhis almamış bir hastadır. Kişilik sorunları, cinsel sorunlar, eziklik psikolojisi, ruhsal hastalik vb herşey olabilir. Bunu konumuz dışı olarak değerlendiriyorum.

Iradenin kadını erkeği olduğu bilimsel bir gerçektir. Doğada evrimsel sürece bakildiginda da bu gerçek net şekilde görülmektedir. Çok geniş bir konu. Bir örnek vereyim sadece. Erkek hergün milyonlarca sperm üretirken dişi 28 günde bir sadece 1 yahut 2 yumurta üretebilir. Ya da doğumdan sonra belli bir süre cinsel istek konusunda daha isteksizdir. Bu konu dediğim gibi çok geniş. Araştırabilirsiniz.

Asıl konu bizim doğadaki hayvan degil insan olmamiz yani hayvanlardan ayıran ozelligimiz aklımız ve ahlak anlayışımız.

Kadın yaradılış olarak erkeğe göre çok daha kıvrak zekalı ve grift bir zeka ürünü. Erkek ise daha düz mantık. Dogamiz bu. Aklına koyduğunu yapamayacak kadın tanımıyorum ben.

Asla erkekleri aldatma konusunda yuceltmiyorum...hatta bana göre bir hayli gelistirilmesi gereken zeka ürünleri. Ahlaklı düzgün erkekler yok mu tabiki var. Ama bir kadının niteliklerini beklemek yanlış olur bana göre.

Demek istediğim kadin kadinin kurdu olmayacak. Milletin evlisine niyet bozmayacak.

Bir hikaye var bilir mısınız...uzun yıllardır evli bir çiftin evliliği başka bir kadın icin bozuluyor. Eş diyor ki tamam ayrilalim ama 1 ay boyunca beni uyandığımda kucağında tasiyarak salona getir. Bir ayın sonunda ayrilacagiz...bu hikâyeyi biliyor musunuz?

Yaradılışla ilgili kısma kısmen takılıyorum. Ama erkeğin geliştirmesi gereken bir ahlağı olduğu kısmına biraz daha yoğunlaşmamız lazım belki de. Bizi hayvandan ayıran şey zekamız. Erkek de hayvan gibi yaşamayacak. Burada ikna olamadım yazdıklarınıza. Erkeğin ahlakı gelişmediyse benimki de gelişmesin. Her sene başka adamla dölleyeyim ayda 1 gelen yumurtamı.
O öyle değil. Erkek ahlaksız olunca kadın bulması zor değil ki. Bekarım der saf bir kızı kandırır en kötü ihtimal. O olmadı mı parayla çözer işini. Yani kadınlar evli erkeklerden uzak dursunla çözemeyiz erkeğin çok eşlilik problemni.

Bana göre kendini ezik hisseden, ne istediğini bilmeyen, zavallı ve aciz insanlar aldatma yolunu seçer. Bunun cinsiyetle alakası yok. Karakterle alakası var.
Hiç öyle değil. Eski eşim asla ezik biri değildi çok iyi bir kariyeri vardı. Aldatmanın tek nedeni heyecan arayışları.

Yaradılışla ilgili kısma kısmen takılıyorum. Ama erkeğin geliştirmesi gereken bir ahlağı olduğu kısmına biraz daha yoğunlaşmamız lazım belki de. Bizi hayvandan ayıran şey zekamız. Erkek de hayvan gibi yaşamayacak. Burada ikna olamadım yazdıklarınıza. Erkeğin ahlakı gelişmediyse benimki de gelişmesin. Her sene başka adamla dölleyeyim ayda 1 gelen yumurtamı.
O öyle değil. Erkek ahlaksız olunca kadın bulması zor değil ki. Bekarım der saf bir kızı kandırır en kötü ihtimal. O olmadı mı parayla çözer işini. Yani kadınlar evli erkeklerden uzak dursunla çözemeyiz erkeğin çok eşlilik problemni.
Çok güzel çok bakımlı bir kadın en ahlaklı adamın karşısında işve cilve yapsa adamın akli kayar yine de. Yollarda bile etkenlerin gözü göz değil.

Ben neden aldatıyorsunuz diye birkaç iş arkadaşıma sormuştum ortak cevapları var. Karımı çok seviyorum ama heyecan tutku bambaşka ve fırsatını bulunca aldatıyorum oldu.

Ben de arıyorum o heyecan tutkuyu mesela. Eşimle 6 yıldır evliyim. İlk günkü kadar heyecanlı değil ki. Her seferinde değişik his gelmiyor yani. Bayağı her gün pilav yiyoruz. Ama bu hissi sevmeyi öğreniyoruz. Sadakat duygumuz var. Aklımın ucundan bile geçmiyor heyecan tutku için başkasıyla ilişki yaşamak. Yani bu bir savunma değil.
Bu sadece toplumun erkeğin aldatmasını normalleştirmesinden, erkeğin bununyaptıktan sonra rahatça karısının yüzüne bakabilmesinden herhangi bir vicdan azabı duymamasından kaynaklanıyor.

Algı bozulması yaşıyorsunuz bence, gözünüze sadece o tipler görünüyor ve siz muhtemelen evli değilsiniz, “iyi ki evli değilim, evliler aldatıyor.” İçten içe kendinizi rahatlatıyorsunuz. Aldatmayan, eşine çok sadık erkeklerde var. Aldatma kadın erkek meselesi değil, karakter meselesi. Kusura bakmayın ama bekar olup, ortada şöyle gamlı baykuş gibi gezip, evli kadınlara acıyan gözle bakıp “aldatılıyo ya” kafasında olanlara gıcık oluyorum. Hayır tatlım, evliyiz mutluyuz aldatılmıyoruz! Oh be!

Aldatmanın cinsiyeti yok artık. Ben nasıl eşimi aldatmadigimdan eminsem şuan
Bı erkekte aldatmadigina emin şekilde evliliğini sürdürebilir. Yani smdi sizin aldatiyor demeniz burda herkesi zan altına birakmak oluyor.
Cinsiyet olarak asla alakası yok zaten.
Karakterim evliliğim ile ilgili sorunlarda aldatmaya değil bitirmeye yönelir büyük ihtimal.
Hicbirseyin kesin cevabı yok yani siz bukadar kesin konuşursaniz bu anca size duvar örer belki yaşayacağınızı güzel zamanlar var bunları da golgeliyorsunuz.

Katılıyorum. Zaten bahsetmistim evet doğa bu şekilde olabilir ama biz insanız diye.

Kesinlikle erkeğin ahlakinin gelistirilmesi lazım evet ama kadın gibi kolay değil. Burada ahlak kurallari ve toplumsal baskılar devreye girmeli diye düşünüyorum. Belki biraz eskiye dönülmeli ayıplama vb.
Yani hergun tvlerde dizilerde 2.kadınlar, aldatmalar aşk olarak lanse edilirse biz kadınların işi zor değil mi?

Hiç öyle değil. Eski eşim asla ezik biri değildi çok iyi bir kariyeri vardı. Aldatmanın tek nedeni heyecan arayışları.
Rahat batması var bir de 😂
Benim eski sözlüm beni aldatmıştı, parası pulu evi arabası tipi vardı, aradan yıllar geçti zavallı gibi geçiyor hayatı şimdi çok istediği eviliği yapamadı, ciddi bir ilişkisi bile olmuyor
Takip etmiyorum ortak arkadaşlarımız var
Ama ohhh canıma değsin beter olsun köpek

İşim gereği çok fazla ortamda bulundum, evli bekar , erkek kadın pek çok insan tanıdım
Dünyanın pek çok ülkesine gittim, yabancı arkadaşlarım oldu
Bu işin egosu, zenginliği, dini, cinsiyeti fark etmiyor
Kadınların aldattığı pek gün yüzüne çıkmıyor, bence daha güzel saklıyor kadınlar
Erkeklerin genelde ortaya çıkıyor
O yüzden belki de erkekler daha çok aldatıyor sanıyoruz
Ama evli barklı gözü evinden başkasını görmeyen erkek sayısı daha fazla, gerçek bir tanedir, seven aldatmaz

5 yılda insanın fikri hiç mi değişmez?

Tum bayanlar aldatiliyor aldatilacaklardirda akilli gercekci bayanlar maalesef bunun farkindaa . Bu acida olsa gercek her erkek evli olsun bekar olsun aldatyo icraata dokemeyenlerde gozleriyle hayalleriyle aldatiyo sevgilisini esini kimi kadin yediremyo benim kocam/sevgilim yapmaz diyo ama yapiyolar iste adamin gozunu takip edemezsin aklindan geceni takip edemezsin hos. cidden guvenilcek varliklar degiller. En iyisi bile boyle tanidigim bi aile var yaslilar yani adam boyle aldatma konularinda namus konularinda acar ağzını yumardi gozunu karisida guvenirdi. Gecenlerde öldüğünü ogrendik ve on yillik bi dostu varmiss . Kimsenin de haberi olmamisti. Yani hepsi hayatlarinda en az bi kere yapyolar icraata dokemeynlerde gozleriyle dusunceleriyle yapyolar size sorum bunlari bile bile erkeklerin bu zaaflarini yani evlenmek ne kadar dogru bunlarin olcagini bile bile yakalasakta yakalamasakta haberimiz olmasada yapcakalr yapyolar bile bile evlenmek aile kurmak ne kadar mantikli sorarim size evlenmesek cocugumuz olmcak evlensek boynuzlari yicez bi akil verin cidden :kızgın:

Ben de arıyorum o heyecan tutkuyu mesela. Eşimle 6 yıldır evliyim. İlk günkü kadar heyecanlı değil ki. Her seferinde değişik his gelmiyor yani. Bayağı her gün pilav yiyoruz. Ama bu hissi sevmeyi öğreniyoruz. Sadakat duygumuz var. Aklımın ucundan bile geçmiyor heyecan tutku için başkasıyla ilişki yaşamak. Yani bu bir savunma değil.
Bu sadece toplumun erkeğin aldatmasını normalleştirmesinden, erkeğin bununyaptıktan sonra rahatça karısının yüzüne bakabilmesinden herhangi bir vicdan azabı duymamasından kaynaklanıyor.
Hanımefendi ne savunması Allahaskina? Ben aldatilip boşanan bir kadınım ne savunmasindan bahsediyorsunuz. Savunma değil gerçekler. Adam karısını çok seviyor çoluk çocuk mutlu ama heyecan peşinde fırsatını bulunca aldatıyor! Ne vicdan azabı ya erkek milleti güzel bir kadın üç gün peşinden koşsa değil vicdan adını unutur.

Back
X