Alemin derdi, beni gerdi

Komşumuzun kızını görmüştüm 2 sene evvel. Kız liseli sevgilisi iri kıyım bi adam. Kızla konuşmaya çalıştım bak şöyledir böyledir diye akşamına annesi evime gelip rezillik çıkardı kızımın hayatındaki kişiden sanane sana mı düştü tasası senin evine gelen adam için ben seni uyarıyo muyum şeklinde. Sonuç olarak ben taşındım kıza noldu bilmem. O gün bugündür zaten tanımadığım insanlara karışmazdım tanıdıklarıma da karışmaz oldum. Herkesin aklı fikri var bas bas bağırıyor insanlar artık bu mevzulara dikkat edilsin diye. Herkes çocuğuna kendi sahip çıksın başka kimseyi ilgilendirmiyor zira. Eğer zorlama gibi bi durum yoksa ki anlattınıza bakılırsa yok, unutun olanları.

Yasadigim ilcede lise öğrencileri motorsikletle okula gidip geliyorlar.Lise son sınıfta millet vekili seçilecek yasta oluyorlar zaten.

14-15 yaşındaki bir kız çocuğu, karşısındaki adam 28-30 yaşındaysa ya?
Arkadan gördüm adamı göremedim; lise öğrencisi mi emin olamadım, yüzleri belli değildi zaten bakmadım hani gözümü çektim hemen "Bakılmaz çocuklar romantizm yapıyor utandırma ehi ehi" derken daha "Ya adam mı ki o?"ya döndüm filan karışık bi hal. Reşit olup olmadığı belli değil ki.

Şimdi sorum şu hanımlar, yerimde olsanız, yarın ya da diğer gün bir müsait olduğunuzda; okul çıkış saatinde bu olayı biraz takibe alma ihtiyacı hisseder miydiniz?
Hayır hissetmezdim.
Beni ilgilendirmezdi.
Vicdansız değilim ama uyarınca da kızın sana ne be ben memnunum sana ne oluyor deme ihtimali çok yüksek malum kızlar sevgili buldu mu on kaplan gücünde oluyor.

Benim teyzemin kızı daha ortaokula giderken edebiyat öğretmeniyle aşk yaşamış. Adam eve bile gelmiş. Bunu teyzem bize anlattığında şok olmuştuk, dedim teyze siz kafayı mı yediniz? Adam resmen sapıkmış nasıl inandınız da şikayet etmediniz. Yok neymiş de evleneceklermiş. Daha bebe ya ne evlenmesi!
Tabi bu olay 15 yıl önce olmuştu kız hala evlenmedi. Hala yanlış saçma sapan seçimlerin peşinde.
Yani demek istediğim ailelerin haberi oluyor genelde.

Kendi liseli halimi düşünüyorum, böyle bişey başıma gelse "teyze derdin mi yok, git kendi işine bak" der geçerdim. Şimdiki gençler bizden beter olduğuna göre, küfür, hakaret işitmek ya da şiddet görmek gibi şeyleri göze alıyorsanız müdahale edebilirsiniz.

15-18 yaş arası gençler bunlar, niye hep 14-15 diyorsunuz? Belki 18'ine yeni girmiş bir kız 22 yaşındaki sevgilisiyle takılıyor. Evet kanunen bir kısmı çocuk, ama sizin korumakla yükümlü olduğunuz çocuklar değiller. Hadi ilk gördüğünüzde uyarmayı anlarım ama okul önlerinde hafiyelik yapmak -üstelik yüzleri bile net görmemişken aynı kızı nasıl bulacaksanız- biraz tuhaf değil mi?

A
bundan iki yil once ayniis basima geldi kiz lise kiyafetli oglan da 25 inden fazlaydi parkta opusuyorlardi cocuklar da orada hemen onlerinde oynuyor. Acikcasi yetiskin bir adamin bu kizi opmesi benim yaratilisima aykiri geldi yadirgadim utandim onlar adina onlar opustukce coxuklar gulusuyor falan ben onlar adina utaniuorum dayaamadim uyardim kocaman adamsin ayip diye kiza birsey demedim yasi da kicuk zaten. Adamin dedigi sey cok daha ayipdi. Cok hosuna gittiuse gel seni de opeyim dedi bana ayaga kalktim bildigin kavga ettim. Tekme tokat dalmak.icin kostum ama tuttular bende saydim kufrettim ama hirsim hala ayni hizla devam ediyor yine aklima geldi yeminle evde kuduruyorum

Yaşadığımız bir olayı anlatayım. Çalıştığım okuldan bir kızla ilgili gizli bir bilgi geldi, gece polis arabada biriyle yakalamış diye. Tabi biz tozu dumana katıyoruz, anneyi çağırıyoruz vb... Sonuç kız 18 yaşın üzerinde diye yasal işlem yapılmamış, anne adamı tanıyormuş, ailecek görüştükleri biriymiş, o gece de hava almaya dışarı gitmişler, annenin haberi varmış. Arabada oturup konuşuyorlarmış...... Şu an olay kapandı, ortalık süt liman. Yani demem o ki, kınamayayım da bazılarının mezhebi geniş olabiliyor ve sizi suçlu çıkarabiliyorlar. O yüzden Allah ıslah etsin deyip iyi niyet sunmak lazım.

Ay abartmayın ya
Ne bu herkeste her şeye maydanoz olma merakı?
Sanane annem misin istediğimle öpüşürüm de sevişirim de dese ne yapıcaksın?

Pis sapığa bak ya.
14-15 yaşındaki kızları bilerek avlıyor bu pislikler; kendi yaşıtları bakmaz suratlarına biliyorlar ne mal olduklarını, çocuklara musallat oluyorlar işte. Kimi de sübyancı zaten.

Ay inşallah iki liselidir vallahi içim bi tuhaf oldu kaldı.

Eğer tacız gibi bir vaka olsaydı belli olurdu zaten.
Anladığım kadarıyla ergen bir çift rahat rahat koklaşmak için tenha bir yer aramis...
Adamın kıyafetinin olmaması çok birşey ifade etmez çünkü artık çocuklar okul kıyafeti giymiyorlar ki. Yine tek tük formalı çocuk görüyorum ama neredeyse hepsi sivil artık.
Bence unutun gitsin olayı. Adam hissettiğiniz gibi 25 yaşında bile olsa kızı kandirmişsa kandirmiştir. Her türlü ikna eder, kaçırır bile iki güzel sözle.
Hiç suyu bulandirmayin...

Ay abartmayın ya
Ne bu herkeste her şeye maydanoz olma merakı?
Sanane annem misin istediğimle öpüşürüm de sevişirim de dese ne yapıcaksın?

Abartmayın dediğiniz şey "Sübyancılık ihtimali" içeriyor, hangi ara bu kadar normalleştirdik diyesim geldi.
Ama kız söyleyebilir yaşı itibariyle.

Baştan sona tüm bu cümleleri kız söylüyor gibi mi cevaplayayım yoksa "Sana ne annem misin" kısmından itibaren mi kız söylüyor gibi cevaplayayım?

Yaaa ,kusura bakmayın
Adamın cümlesini okuyunca su karikatür geldi gözümün önüne

Son düzenleyen: Moderatör:

Kınamayın zaten öpüşenin nesini kınayacaksınız; ben sübyancı mıydı ki diye korktum ve acaba diğer gün bi geçeyim mi oradan ne olur ne olmaz diye sormak istedim. Kız reşit değildir muhtemelen 14-15 yaşlarında; adamı göremedim arkası dönüktü. Lise öğrencisi de olabilir, yetişkin de. Oturup izlemedim de nihayetinde ama kız adına öyle bi kalbim titredi "Yetişkin miydi ki?" diye. Bunda kınamalık bir şey varsa, adam kınanır ve yuhalanır sadece.

Ya Ortada taciz yok
Parkta öpüşüyorlar işte
Belki aşıklar birbirlerine
Öpüşmeyi ne abartıyorsunuz ya
Keşke herkes sokakta öpüşse
Öpüşen çiftleri görmekten niye utanılıyor aşın ya biraz bunları
Adam sokağın ortasında kadını öldürüyor bu memlekette .bunu görmektense öpüşenleri görelim
Çocuğu görmemişsin bile yaşı küçük belki öğrenci değil neden çocuk 35 yaşında gibi düşünüyorsun
Lisede öpüşmedin mi hiç bu neyin öfkesi anlamadım
Valla haddinizi bilin biraz lütfen o kadar uzun boylu değil
Lise öğrencisi kız en azından 16-17 yaşında
İstediğini öper
Bu istismar değil
Hemen konuyu başka yerlere çekmeyin
Siz düpedüz baskı uyguluyorsunuz insanlara buna hakkınız yok.

Di mi :/ Öyle de böyle de devam edecek. De işte içime laf geçiremiyorum. Ben çok old fashioned kalmışım galiba bu konularda ya, hep iyi cevap alacağımı düşünürüm; oysa buraya olumsuz bakışlar yığıldı. Bir başka konumda komşu olayı vardı, onda da olumsuz çoktu ama sonu olumlu bitti. Genelde dokunduğum insanlardan olumsuz tepki almam; vicdanen de rahat olmak adına iyilik için dediğim elektriği geçiyor galiba karşı tarafa. Diyorum belki birinin gözü açılır, şey hesabı deniz yıldızı hikayesi hesabı heh. Cidden çok eski moda kalıyorum bu konularda, öyle düşünüyor, gönlüm 80ler 90lar naifliğine kayıyor.

Kızım sesi çıkmıyorsa halinden memnundur o zaman ben karışmazdım banane ailesi dururken ben mi yetiştiricem tekrardan

Konuyu anladığınızdan emin misiniz?
Vallahi açıklama ihtiyacı bile hissetmiyorum kusura bakma şuraya kusuyorum, ancak bu kadar çarpıtılır ve konuyla alakasız duyar kasılır.
Gerçi fikstir her konumda biri mutlaka gelir, konuyu en olmadık yerinden tutar çeker, beni banlatır, kendini de banlatır gider. Bu kez uymayacağım. Beni burada bilen bilir ve yorumunuza eminim onlar da çok gülecekler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…