- 16 Haziran 2016
- 5.966
- 37.617
- 498
- Konu Sahibi Yokuspokus
-
Gangstacım olay şu ki:oysa buraya olumsuz bakışlar yığıldı
Ne biliyorsan öyle yap kardeşimKonuyu anladığınızdan emin misiniz?
Vallahi açıklama ihtiyacı bile hissetmiyorum kusura bakma şuraya kusuyorum, ancak bu kadar çarpıtılır ve konuyla alakasız duyar kasılır.
Gerçi fikstir her konumda biri mutlaka gelir, konuyu en olmadık yerinden tutar çeker, beni banlatır, kendini de banlatır gider. Bu kez uymayacağım. Beni burada bilen bilir ve yorumunuza eminim onlar da çok gülecekler :)
FavorilerimdenYaaa ,kusura bakmayın
Adamın cümlesini okuyunca su karikatür geldi gözümün önüneEki Görüntüle 2216343
Gangstacım olay şu ki:
1)Emin değilsin yani okul kıyafeti giymemiş dedin tamam ama belki liseden mezun biri 18 19 yaşında. Adam bu sübyancı demen için yüzünü tamamen görmüş olman gerekirdi.
2)Yarın ya da bir başka gün oraya gitsen o kişileri aynı yerde görme ihtimalin düşük. Görebilirsin ama görmeme ihtimalin daha yüksek.
Ayrıca ilk yorumumdaki gibi bu kişi yani adamın yaşı büyük çıksa ve sübyancı çıksa yine de kızdan olumsuz cevap alabilirsin. İnsanlara iyilik yapmaya gelmiyor çünkü. Sen bir kızın gözünü açma derdindesin ama ya o kızın zaten gözü çoktan açıksa ve ne yaptığının gayet farkındaysa?
Of sanki sen öpüşmeleri değil sorun, adam sübyancı mı diye belirtmemişsin gibi ne biçim yorumlar gelmiş,Selam kızlar nasılsınız?
Ya ben yine kendime dert buldum ya... Oyh... Dünyanın derdi hep beni gerdi.
Baştan belirteyim, konu hassas hanımlar, hani "Aa öbüşüyolla günah" filan oradan girip ne olur konumu mahvetmeyin çünkü kafam çok allak bullak ne yapsam bilemiyorum.
Hemen konuya geçiyorum;
Az önce kuaförden dönüyordum. Bizim evin orada bi lise var, çıkış saati işte öğrenciler dağılıyorlar (Saati de not düşeyim, tekrar gitmek gerekirse 15.30 gibi oldu bu olay). Liseden, bizim apartmana doğru giden sokakta tenha bir yer var; süs ağaçlarının arasında, iki lise talebesinin öpüştüğünü gördüm. Tamam sorun yok, gençler olabilir. Utandırmamak için o yana bakmadan geçeyim diye adımlarımı hızlandırdım. Sonra hani ilk bakışta bir şeyin kafanıza dank etmesi olur da ikinciye bakarsınız ya refleks, bir daha bakma ihtiyacı hissettim ama emin olamadım.
Emin olamadığım kısmı açıyorum:
İlk baktığımda kız lise formalıydı, çocuk serbest kıyafetti. Ben de otomatik "Beden eğitimi dersi" gibi kodladım geçtim galiba, iki lise öğrencisi minik romantizmleri aklıma yattı, utandırmayayım gençleri aman dedim fiti fiti giderken "Ama o kıyafet yetişkin adam kıyafeti gibi" görüntüsü geldi, la dedim bi sübyancı kızı sıkıştırıyor olmasın dedim ikinciye baktım ama geri dönemedim ve geçmiş bulundum orayı.
Anlatabildim mi bilmiyorum kızlar.
Böyle bi arada kaldığım bi durum oldu, eşofmanlı normal kıyafet; bilemedim hangisi. Adam mı lise öğrencisi mi emin olamadım, suratına tam bakamadım kirli sakal filan görsem bi şeyler emin olurdum göremedim otomatik hızlı adım geçtim bulundukları yeri. Kızı koruma güdüsüyle öyle de bi düşünce kalbimi sıktı işte.
Şimdi sorum şu hanımlar, yerimde olsanız, yarın ya da diğer gün bir müsait olduğunuzda; okul çıkış saatinde bu olayı biraz takibe alma ihtiyacı hisseder miydiniz? Ben vicdanen bi tuhaf oldum kaldım, o -acaba- gitmedi üzerimden... Böyle bi saçma hale girdim. Off.. Beni bu hallerim mahvetti Allah kahretmesin! Mahallenin aklı kırık süpermani gibi hallerimden nefretlik geldi. Başka biri olsa takmaz kafasına ama bana dert oldu hanımlar. Sübyancı mıydı o adam, yoksa beden eğitimi dersi olan bi çocuk mu göremedim, geri de dönemedim işte, geri dönemedim otomatik gittim "Ayıb" dedim içimden öyle gittim.
İnşallah iki lise öğrencisidir ilk düşündüğüm gibi. :/
Neyse..
Yerimde olsanız napardınız kızlar? Emin olmak ister miydiniz?
Hoş baskın yapsam da adam çıksa polis molis kız ne hale gelecek... Off of...
Kim cahil belli de neyseOf sanki sen öpüşmeleri değil sorun, adam sübyancı mı diye belirtmemişsin gibi ne biçim yorumlar gelmiş,
Yok anam diploma cidden cehaleti bile almıyor artık.
Baki kalanı belirtmeye gerek bile duymadım.
Cevap yazma bari de konunun içine edilmesin yine.
Of sanki sen öpüşmeleri değil sorun, adam sübyancı mı diye belirtmemişsin gibi ne biçim yorumlar gelmiş,
Yok anam diploma cidden cehaleti bile almıyor artık.
Baki kalanı belirtmeye gerek bile duymadım.
Cevap yazma bari de konunun içine edilmesin yine.
Selam kızlar nasılsınız?
Ya ben yine kendime dert buldum ya... Oyh... Dünyanın derdi hep beni gerdi.
Baştan belirteyim, konu hassas hanımlar, hani "Aa öbüşüyolla günah" filan oradan girip ne olur konumu mahvetmeyin çünkü kafam çok allak bullak ne yapsam bilemiyorum.
Hemen konuya geçiyorum;
Az önce kuaförden dönüyordum. Bizim evin orada bi lise var, çıkış saati işte öğrenciler dağılıyorlar (Saati de not düşeyim, tekrar gitmek gerekirse 15.30 gibi oldu bu olay). Liseden, bizim apartmana doğru giden sokakta tenha bir yer var; süs ağaçlarının arasında, iki lise talebesinin öpüştüğünü gördüm. Tamam sorun yok, gençler olabilir. Utandırmamak için o yana bakmadan geçeyim diye adımlarımı hızlandırdım. Sonra hani ilk bakışta bir şeyin kafanıza dank etmesi olur da ikinciye bakarsınız ya refleks, bir daha bakma ihtiyacı hissettim ama emin olamadım.
Emin olamadığım kısmı açıyorum:
İlk baktığımda kız lise formalıydı, çocuk serbest kıyafetti. Ben de otomatik "Beden eğitimi dersi" gibi kodladım geçtim galiba, iki lise öğrencisi minik romantizmleri aklıma yattı, utandırmayayım gençleri aman dedim fiti fiti giderken "Ama o kıyafet yetişkin adam kıyafeti gibi" görüntüsü geldi, la dedim bi sübyancı kızı sıkıştırıyor olmasın dedim ikinciye baktım ama geri dönemedim ve geçmiş bulundum orayı.
Anlatabildim mi bilmiyorum kızlar.
Böyle bi arada kaldığım bi durum oldu, eşofmanlı normal kıyafet; bilemedim hangisi. Adam mı lise öğrencisi mi emin olamadım, suratına tam bakamadım kirli sakal filan görsem bi şeyler emin olurdum göremedim otomatik hızlı adım geçtim bulundukları yeri. Kızı koruma güdüsüyle öyle de bi düşünce kalbimi sıktı işte.
Şimdi sorum şu hanımlar, yerimde olsanız, yarın ya da diğer gün bir müsait olduğunuzda; okul çıkış saatinde bu olayı biraz takibe alma ihtiyacı hisseder miydiniz? Ben vicdanen bi tuhaf oldum kaldım, o -acaba- gitmedi üzerimden... Böyle bi saçma hale girdim. Off.. Beni bu hallerim mahvetti Allah kahretmesin! Mahallenin aklı kırık süpermani gibi hallerimden nefretlik geldi. Başka biri olsa takmaz kafasına ama bana dert oldu hanımlar. Sübyancı mıydı o adam, yoksa beden eğitimi dersi olan bi çocuk mu göremedim, geri de dönemedim işte, geri dönemedim otomatik gittim "Ayıb" dedim içimden öyle gittim.
İnşallah iki lise öğrencisidir ilk düşündüğüm gibi. :/
Neyse..
Yerimde olsanız napardınız kızlar? Emin olmak ister miydiniz?
Hoş baskın yapsam da adam çıksa polis molis kız ne hale gelecek... Off of...
Kendi liseli halimi düşünüyorum, böyle bişey başıma gelse "teyze derdin mi yok, git kendi işine bak" der geçerdim. Şimdiki gençler bizden beter olduğuna göre, küfür, hakaret işitmek ya da şiddet görmek gibi şeyleri göze alıyorsanız müdahale edebilirsiniz.
15-18 yaş arası gençler bunlar, niye hep 14-15 diyorsunuz? Belki 18'ine yeni girmiş bir kız 22 yaşındaki sevgilisiyle takılıyor. Evet kanunen bir kısmı çocuk, ama sizin korumakla yükümlü olduğunuz çocuklar değiller. Hadi ilk gördüğünüzde uyarmayı anlarım ama okul önlerinde hafiyelik yapmak -üstelik yüzleri bile net görmemişken aynı kızı nasıl bulacaksanız- biraz tuhaf değil mi?
Çok üzücü ama sanırım çoğunlukla öyle oluyor.Tanıdığın kızının okulunda bir arkadaşı anlatıyormuş,yıllardır sevgilim var,babam bile biliyor diye.Yaşadığımız bir olayı anlatayım. Çalıştığım okuldan bir kızla ilgili gizli bir bilgi geldi, gece polis arabada biriyle yakalamış diye. Tabi biz tozu dumana katıyoruz, anneyi çağırıyoruz vb... Sonuç kız 18 yaşın üzerinde diye yasal işlem yapılmamış, anne adamı tanıyormuş, ailecek görüştükleri biriymiş, o gece de hava almaya dışarı gitmişler, annenin haberi varmış. Arabada oturup konuşuyorlarmış...... Şu an olay kapandı, ortalık süt liman. Yani demem o ki, kınamayayım da bazılarının mezhebi geniş olabiliyor ve sizi suçlu çıkarabiliyorlar. O yüzden Allah ıslah etsin deyip iyi niyet sunmak lazım.
Öncelikle merhaba, Ben kiplediğin gizsiz
Konunla ilgili ise çok fazla takılmamanı önererim. böyle düşünceler insanı yer bitirir.Oralardan geçerken az daha gözünü açarsınsadece olur biter.
Ah gangsta,ben de banane diyemiyorum,çocuğunu döven kaç kişiyle tartıştım,kendi çocuğu,ne yaparsa yapsın nasıl diyeyim?Söz konusu çocukları korumak ise, orada senin çocuğun benim çocuğum olayı kalmıyor. Kendi anası babası çocuğunu istismar etse diyecek misiniz "benim çocuğum değil nasılsa" ki bu bana ne demek bitirdi bizi. Açtığım son 3-4 konu hep bu eksende okuyabilirsiniz. Ben uzun zamandır toplu taşıma kullanmadım, bindim oradaki bana necilikten rahatsız oldum. Ben uzun zaman müstakil yaz evimde kaldım, merkezdeki evime geldim komşunun cinnetine şahit oldum müdahale etmek durumunda kaldım ve hatta o konudaki son güncellemeyi okursanız anlayacaksiniz ne demek istediğimi. Bana ne diyen desin, ama ben diyemiyorum. Demeyi isterdim evet, çok isterdim, kafam rahat olurdu. Çocuk, hayvan kadın gibi konularda bana ne diyemiyorum. Diyebilenleri de anlamıyorum.
Okul önü değil, apartmanima giden ara yol ve eğer aynı kişilerse, yine bu yolu kullanırlar diye düşündüm. Yüz olarak tanımanın bir önemi yok, aynı çift aynı yeri kullanırsa ikinciye görmüş olup adam mı diye bakacağım sadece. Aynı çift değilse de yine de baktım deyip vicdan rahatlatacagim.
Öpüşmeyi kınamıyorum, adam kınanır yuhalanır evet ama kendisinden büyük bir adamla kızının ilişkisini bilip onaylayan anneden bahsediyorum kınamak derkenKınamayın zaten öpüşenin nesini kınayacaksınız; ben sübyancı mıydı ki diye korktum ve acaba diğer gün bi geçeyim mi oradan ne olur ne olmaz diye sormak istedim. Kız reşit değildir muhtemelen 14-15 yaşlarında; adamı göremedim arkası dönüktü. Lise öğrencisi de olabilir, yetişkin de. Oturup izlemedim de nihayetinde ama kız adına öyle bi kalbim titredi "Yetişkin miydi ki?" diye. Bunda kınamalık bir şey varsa, adam kınanır ve yuhalanır sadece.
Ah gangsta,ben de banane diyemiyorum,çocuğunu döven kaç kişiyle tartıştım,kendi çocuğu,ne yaparsa yapsın nasıl diyeyim?
Sonuncusu azman gibi bir herifti,valla bir an korktum durakladım,ama dayanamadım.
2 3 yaşındaki çocuk ne istediyse ağzına tokatı yapıştırdı.
Anne de yanında,sağa sola bakıyor
Ne vuruyorsun ya çocuğa dedim,adam bir efelendi,görsen nasıl da korkuyorum var ya
Bakmayacağınız çocuğu ne diye yaparsınız,günah çocuklara dedim arkasından,karısı sağır kör o esnada,vitrin bakıyor
Eşim diyor bir gün dayak yeyip te geleceksin eve
Böyle bir olaya da ben rastgeldim.Hatırladım hep trollerin suçu valla
Ben hususi bakmadım, beni bulur genelde aşk böcükleri, cinnete gelenler. Ciddiyim nasıl bir auram var bilmiyorum yanımda meydana gelir. Bu sene 4 çift gördüm öpüşen bakmam zaten, buralar sıcak memleket 7 ay baharı yazı olur eh aşkı da olur. Yabancı görüntüler degil gülümserim de ehi ehi aşka gelmişler derim içimden filan. Bana ne. Ama bu konu ayrı. Liseli kız ile büyük bir adam mı diye korktum, bakamadım da işte otomatik görür görmez kafayi çevirdim. Sonra adam mı ya bu diye aklıma düşünce gelince refleks kafayı çevirdim ama onların olduğu yeri geçmiştim zaten, geri de dönmedim ayıp ya liselilerse, utandirma çocukları dedim kendi kendime. Ama işte eve geldim "Ya koca adamsa" diye başladım. Buraya açtım sonra konuyu işte. İçim biraz hafifledi ama. Liselilerdir ya diyorum. Ama yarın bi gecicem o yoldan. Fön çektireyim bahaneyle de, kuaför o tarafta. Öyle.
Böyle bir olaya da ben rastgeldim.
Otobüs durağına gidiyordum..
Üstgeçitten inerken önümdeki liseli kızla bir adamın itişmesine şahit oldum.
Tip liseli gibi ama yaş biraz var belli.Belalı da birşeye benziyor.
Kıza küçük tokatlar atarak hesap soruyor.
Kız da hayır ya,bakmadım ya filan
Durakta ne yapsam da kızı uyarsam diye düşünürken kızı durağın arkasına çekti sıkıştırıyor,oradan br genç adamı çekti kolundan uzaklaştı,hareketlerinden belliydi ki sertçe uyardı.
Kıza yaklaştım artık diyeceğim ne olursa olsun,derken otobüsü gelmiş,kız kolunu kurtarıp atladı,birtek dışarı dönük olduğu için gözlerine bakabildim,ah kızım sen kendine ne yapıyorsun
Adam hala parmak sallayarak,eve gidince ara,bak gebertirim işareti yapıyordu
Bir de şuna kızıyorum,bu kızlar anneleri bardağını kaldır dese kıyameti koparır,çıkardığı pijamasını kaldırmayı zül sayar,erkekler sözkonusu olunca niye kediye dönüyorlar?
Kedi yanlış benzetme gerçi,o bile asla müdahale ettirmez kendine
Ben buna algıda seçicilik diyorum.Bir düğünde onca karmaşa gürültü arasında köşede bir annenin 6 7 yaşlarındaki çocuğu ellerine yüzüne vurduğunu gördüm,ne yapıyorsun,ne yaptı ki çocuk dedim,koşuyormuş,laf dinlemiyormuş,dönüp çocuğa bir daha vurdu,bak senin yüzünden milletten laf işitiyorum diye dengesizBen de çok pis bi bela alacağım ya bu gidişle başıma; Allahım korusun. :/ Görüp de geçemiyorum Allah kahretmesin, bi de bulur Deniz, çekiyor muyum nedir bulur beni. Çok müdahil olduğum durum oldu öyle kah tatlı dille kah tersleyerek ama henüz dayak yemedim şükür :/
Ben buna algıda seçicilik diyorum.Bir düğünde onca karmaşa gürültü arasında köşede bir annenin 6 7 yaşlarındaki çocuğu ellerine yüzüne vurduğunu gördüm,ne yapıyorsun,ne yaptı ki çocuk dedim,koşuyormuş,laf dinlemiyormuş,dönüp çocuğa bir daha vurdu,bak senin yüzünden milletten laf işitiyorum diye dengesiz
Aynen öyle,kızım var ve çok korkuyorumO yaşlarda ama öyle oluyor Deniz, ben de öyleydim hatırlarım; aklım bi karış havadaydı. Tek artım kendimden büyük adamlardan ürkerdim; ilişki yaşamazdım ama okuldan sevgililerimiz olurdu üst sınıflardan filan, gençlik. Kendi gibi zanneder bilir dünyayı, "Herkes özünde iyidir" gibi masallara inanır vs... Yavaştan gözlerini açmaya bunalmaya başladıkları dönemler, duygular karışık, aşkın keşfi vs vs... Ne yapsınlar? Anne babanın iletişimsizliği belki, belki macera arayışı, arkadaş çevresi... Allah'a emanetler.
Biz evladımızın kılına kıyamazken, elin adamları itse kaksa böyle... Yazık günah ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?