Bebek Beslenmesi Alerjik 2016 Nisan bebeklerinin anneleri dertleşiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
B ba22 geçmiş olsun canım, ek gıdaya geçmişmiydiniz? Nasıl tepkiler oldu, diyetin nasıl, bebeğin mamayı içti mi?

Benim diyetim bir hafta olacak yarın. Kan testinde alerji çıkmadı, deri testinde sadece inek sütü ve yumurta yapıldı, inek sütü alerjisi göZlemledi dr. Ay içerisinde ciğer, çilekli dondurma ve fıstık yediğimde alerjik tepkiler gözlemlediğim için 1 aylık bir diyet verdi. Ben zaten yediklerime dikkat ediyorum minimuma indirdim alerji riski olan şeyleri falan deyince herhalde bu internet dr.u diye sallamadı dr.beni. Çok bir açıklama yapmadan tamamen kes o alerjikleri dedi.
Her türlü süt ve süt ürünü
Yumurta
Çiğ domates
Kuruyemiş, kabuklu yemiş
Bal
Çilek ve kırmızı meyveler
Kakao ve kahve
Diyet listem.
Yavaş yavaş düzeliyor sanki kakası, mukus hala var gibi ama benim kızımın kakası 6 aydır resmen sıvıydı, günde 3 defa yapıyorsa 2 si Bi yerden taşar akardı şimdi daha kıvamlı ve sarı kakası. Pregomin as mama kullanıyoruz ama mamayı içmeyi kabul etmedi. Hipp kaşık mamalardan hazırlayıp içine meyve koyup yediriyorum, ancak 60 cc lik bir mama yiyordur günde, dr. Üzerine çok bastı mamayı mutlaka yedir diye umarım yetiyordur. Şimdilik yazabildiklerim bunlar...

İyi yapmıssın canım konu açarak sanırım bize benim yediğim elma dokundu şu an tek şüpeli o kaka bozuldu yine Allah ın dediği olur napayım

Benımde kakası hep sıvıydı ama dr önemsemedi hep olır dedi bacaklarında temra gibi çatşak çatlak izler olustu işte alerji druna götür dedi götürdük direkt kesin aşerji dedi mama verdi asla içmiyor denedım bana diyet verdi kan sonucu daha cıkmadı napçamı bilmiyorum kaşık mamasıo mamadan degıl ama dimi

Sana hangi mamayı verdi? Hipp in yulaflı kaşık mamasını pregomin ile hazırlıyorum. Yani önce pregomini 100 ml üzerinde yazan gibi hazırlayıp 2 kaşık yulaflı mamanın üzerine ekliyorum. Vanilya şurubu veya pekmezle tatlandırabilirsin demişlerdir sanada zaten...ben henüz pekmeZ tadımı yapmadım, vanilya yağı damlatıyorum 2 damla kokusunu bastırıyor . çok şart mı bu mama bilmiyorum ki....
bana dr. Kalsiyum desteği falan vermedi, sana vermedi mi? Hangi hastanede gittin dr.a, bana diyet süresinide uzun verdi. Hiç sinmedi içime dr.ama bunada şükür...
Sadece süt ve yumurta için mi diyettesin
?

Ya ben devlet hastanesine gitin cocuk dru yönlendrdi dr benimde süinmedi içime şok oldum birden zaten deri tahlilide yapmadı hiç pekmez demedi ben şimdi armut suyı koydım içine içti biraz da olsa dr sadece tadı kötü kıssada mecbır verceksın bunu dedi

3. Hafta diyet yap dedi anlamadm ki bosuna mı ac tutucaz sütüm fazla yok benım cocuk aglıyo içmiyo mamayı da iyice canm sıkldı diğer mamasından versemmi diyorum daha kasık maması da hiç vermedik

Senınde sütün yetmuyo mu yoksa yetse bile bu mama zorunşu mu anlamadm

Benim anladıgım kadarıyla bu mama vitamin için kalsiyum için ve bagırsakların toplanması için tedavi amacıyla veriliyo bende veremiyorum bu aralar

Benim sütüm var canım ama şimdi diyetteyiz ya sütümüzden kalsiyum falan alamadığı için mama... eşim özellikle sordu, tedavisi yok, mama tedavi edici değil Allah tarafından düzelecek dedi :) süt alerjisiyse diğer mamadan verme canım onların içinde süttozu var, yaptığın diyette boşa gider. Kaşık mamaları 4.5 aydan itibaren başlıyorlar onla deneyebilirsin. Ben alerji dr.undan sonra özel hastanede kendi dr.umuza gittim tekrar, o daha çok yönlendirdi mamayı yedirme ve ek gıda açısından. Benim bebeğim 6+17. Aman herşeyi Bi günde deneme, çoklu gıda alerjisiyse başka neye alerjisi olabilir gözlemle, 3 günde bir yeni gıda ile dene...

Kakanın biri sıvı mukuslu yeşil, sonraki sarı normal... ben anlamıyorum ki bişey dokunuyor mu dukunmuyor mu?

Peki kaşık mamasında süt ürünü yok mu birde sen hangisini kullanıyosun ve deun verdiği mamayı günde kaç defa veriyosun

Peki kaşık mamasında süt ürünü yok mu birde sen hangisini kullanıyosun ve deun verdiği mamayı günde kaç defa veriyosun
Hipp in alerjik bebekler için bir serisi var, pirinç unlu, yulaflı, 5 tahıllı 3 ürünü var. Ben pirinçli ve yulaflı olanını aldım. İçinde başka herhangi bir katkı maddesi yok onlarda... normal pirinç unu alıpda mamada yapabilirsin, muhallebi pişiriyorlar ya o şekilde... ben bir defa veriyorum bu şekilde

Peki mamayı kaç defa veriyorsun

Peki mamayı kaç defa veriyorsun
bana kitapçık verdiler bir kaç tarif var içinde istersen göndereyim sanada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…