- 7 Mayıs 2014
- 817
- 1.449
- 63
- Konu Sahibi acelya2687
-
Canım vanilya şurubu şekerli mi oluyo, nerden aldın sen?Iyi olmus canim burdan haberlesiriz destek oluruz. Bizimde kanda ve deride cikmiyor ama ben emzirirken cocuk egzamalardan mahvolmustu. Diz arkalari kulak arkalari resmen yara olmustu. Simdi duzeldi 3 aydir anne sutu alamiyor zaten neocate iciyor. Ama 2 aydir reddediyor tadini almaya basladi. Ancak vanilya surubu ve pekmezi beraber koyarsam icirebiliyorum. Mamayi bagirsaklar toparlansin diye veriyorlar bildigim kadariyla. Ek gida deneme asamasindayiz. 8.ayda tekrar kontrolumuz var bizim de.
Evet bızımde içmedi bende meyve suyu sıkıp iine koyuyorum tadı değişiyo diye içiyo cok şükürSadece kaşık maması veriyorum, biberondan içmiyopekmeZ denemedim daha. PekmeZ denemesinden sonra biberona pekmeZ katıp içirmeyi deniycem...
Sorma icinde glikoz surubu var ama mecbur damlatiyorum yoksa kusuyor. Doktor yavas yavas azalt dedi bakalim pekmezle karistirip koymazsam yine icmiyo. Ikisi birden olcak icinde hem pekmez hem vanilya surubu. Ona ragmen agzina biberonu sokana kadar omrumden omur gidiyo acmiyo agzini. Zorla sokuyom oyle iciyo iste biraz.Canım vanilya şurubu şekerli mi oluyo, nerden aldın sen?
Günde kaç cc mama verıyosunSorma icinde glikoz surubu var ama mecbur damlatiyorum yoksa kusuyor. Doktor yavas yavas azalt dedi bakalim pekmezle karistirip koymazsam yine icmiyo. Ikisi birden olcak icinde hem pekmez hem vanilya surubu. Ona ragmen agzina biberonu sokana kadar omrumden omur gidiyo acmiyo agzini. Zorla sokuyom oyle iciyo iste biraz.
Canım kar zarar hesabı yapcan artık sen olsun şurupla içiyorsa öyle içsin... bende meyveyle yemese alacaktım yada şekerli muhallebi yapacaktım.şifa olsun kuzuya...Sorma icinde glikoz surubu var ama mecbur damlatiyorum yoksa kusuyor. Doktor yavas yavas azalt dedi bakalim pekmezle karistirip koymazsam yine icmiyo. Ikisi birden olcak icinde hem pekmez hem vanilya surubu. Ona ragmen agzina biberonu sokana kadar omrumden omur gidiyo acmiyo agzini. Zorla sokuyom oyle iciyo iste biraz.
Kuzum yaa senin kuzunun alerjisi daha ağır sanırım. Allah yardımcınız olsun, valla zormuş ama Allah beterinden korusun... canım bişey isteyince bebeğin göğsünü kaşıdığı geliyo gözüme, hiç bişey yiyesim olmuyo öyle olunca... burda yazdıklarımız topluca olsun bakalımKızlar burayı açmak çok iyi olmuş. Benim bebeğim in alerjisi çok alevlendi şu an. Biliyorsunuzdur nisan annelerinde yazıyorum. Bu sefer çok çok tecrübeler edindim. Ins. Biraz toparlanalim hayrlsiyls sizle de paylaşmak isterim. Rabbim Hayirlisyka şifa versin bebeklerimize. Alerjik bebek büyütmek bir sanat mis onu öğrendim. Bizler seçilmiş anneleriz. Artık böyle düşünüyorum. Hem kendi yemeğimiz den kisiyoruz hem de bebeğimiz nasıl daha iyi beslenebikir diye cirpiniyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun ne diyim. . .
Canım öteki tarafa yazmıştım, kendim denemedim ama Mısır nişastasıyla banyo yaptırın diye okumuştum... babe atopik ciltler için krem kullanıyorum, o iyi geldi. Sürekli nemlendiriciyi sürmek gerekiyor iyileşene kadar...Belki geçmişte yazmissinizdri okuyamadim şu an çok fırsatım da olmuyor. Şu an bebeğimin çok fazla kasinti si var. Atopik ciltti bebek annelerinde n tavsiye istiyorum. Bizim ilk defa deri de tepki oldu hep kanlı kaka ishal olurdu. Bebeğim in kaşıntısına iyi gelebilecek ne kullanabilirim . Dr a gitmeden az daha olsa rahatlasin uyku dahi uyuyamiyor
Cok sagol canım. Nişasta ya cesaret edemem de şimdilik. Dediğin kremi hemen arastirayim inş. Buradan bulabilirim.Canım öteki tarafa yazmıştım, kendim denemedim ama Mısır nişastasıyla banyo yaptırın diye okumuştum... babe atopik ciltler için krem kullanıyorum, o iyi geldi. Sürekli nemlendiriciyi sürmek gerekiyor iyileşene kadar...
Canım babe günlük nemlendiricimiz. Evde değilim o yüzden alevlendiği zaman kullanmamız için verilen kremin adını biraz aramam gerekti. Alerjisi alevlenince advantan krem kullanıyoruz. Şu anda babe hafif gelebilir...Cok sagol canım. Nişasta ya cesaret edemem de şimdilik. Dediğin kremi hemen arastirayim inş. Buradan bulabilirim.
Canim sizin de mi sende kaçak olduğu zaman bebeğin vücudu atıyordu. Ya bizde kanlı mukuslu ishal oluyordu. Bu ilk defa oldu. Ve cok şiddetli geçiriyor. Nerden çıktı bu tepki anlamadik. Tepkisi mi değişti acaba diyoruz ya d A yediğim şeylerin tepkileri de mi farklı anlamadimCanım babe günlük nemlendiricimiz. Evde değilim o yüzden alevlendiği zaman kullanmamız için verilen kremin adını biraz aramam gerekti. Alerjisi alevlenince advantan krem kullanıyoruz. Şu anda babe hafif gelebilir...
Canim senin Dr neden mama verme dedi.Benim sütüm var canım ama şimdi diyetteyiz ya sütümüzden kalsiyum falan alamadığı için mama... eşim özellikle sordu, tedavisi yok, mama tedavi edici değil Allah tarafından düzelecek dedi :) süt alerjisiyse diğer mamadan verme canım onların içinde süttozu var, yaptığın diyette boşa gider. Kaşık mamaları 4.5 aydan itibaren başlıyorlar onla deneyebilirsin. Ben alerji dr.undan sonra özel hastanede kendi dr.umuza gittim tekrar, o daha çok yönlendirdi mamayı yedirme ve ek gıda açısından. Benim bebeğim 6+17. Aman herşeyi Bi günde deneme, çoklu gıda alerjisiyse başka neye alerjisi olabilir gözlemle, 3 günde bir yeni gıda ile dene...
Benim kızımda cilt tepkisi önce başladı zaten... mukuslu yeşil kaka sonradan oldu ve uzun süredir var. Kakada kanıda alerji dr.undan geldikten sonra gördümCanim sizin de mi sende kaçak olduğu zaman bebeğin vücudu atıyordu. Ya bizde kanlı mukuslu ishal oluyordu. Bu ilk defa oldu. Ve cok şiddetli geçiriyor. Nerden çıktı bu tepki anlamadik. Tepkisi mi değişti acaba diyoruz ya d A yediğim şeylerin tepkileri de mi farklı anlamadim
Pregomin as veriyorum canım, diğer mamalarda süt ürünü içerdiği için pregominden başka mama verilmiyor...Canim senin Dr neden mama verme dedi.
Amin cümlemizin evladına şifa versin Rabbim. Sebebini bilmemekte zor. Biz sebebini biliyoruz rejim falan yapıyoruz en azındanMerhaba lar öyle içimden yazmak geldi oğlum bes altı yasında. Bir yasında basladı alerjisi vücudunda. Aynı su ciğeği gibi sulu kırmızı kabartılı kasıntılı yara cıkatıyordu tüm vücudunda. Üç sene çok siddetliydi. Geceleri çok ağlardık ikimizde ben kaçırdım o biraz uyurdu. Kendisi kanatırdı ağlardı niye ben kasınıyorum hep diyr.bizimki egzama değildi ne olduğu bulamadı ne gıda ne baska bişiy. Çok şükür bir senedir iyi azaldı çok rahatladık çok şükür Rabbime anne yüreği dayanmıyor. En kısa zamanda Rabbim şifa versin bebeklerinize
Canım aşurede çok çeşit var mesela fasulye kuruyemişler falan Allah ne verdiyse artık içinde o yüzden bu kadar şiddetli oldugunu düşünüyorum mesela ben taze fasulyenin etini yiyodum ama salak kafam fasulyenin suyu geçiyordu ete sonradan farkına vardım bunun gibi düşün o yüzden bu kadar alevlenmiştir nişastada korkcam bişey yok son durulama suyuna katılıyo yüz hariç vuxuda döküyomısum araştır bloglarda çok faydasını gören olmustu profesör demiş birine google yazarsan bulursun mimigi öp yerime Allah beterini vermesin buna binlerce şükürr bu arada 4 aydır pirinç kuzu eti zeytin yumurta sarısı arada bulgur ekmek böyle besleniyorum inan bana evladım için yenmicek bişey de olsa yerim Rabbim şifasını verecektir vardır bunda da bir hayır Rabbim bizim göremediğiniz neleri görüpte verdi en kötü günümüz böyle olsun aminCanim sizin de mi sende kaçak olduğu zaman bebeğin vücudu atıyordu. Ya bizde kanlı mukuslu ishal oluyordu. Bu ilk defa oldu. Ve cok şiddetli geçiriyor. Nerden çıktı bu tepki anlamadik. Tepkisi mi değişti acaba diyoruz ya d A yediğim şeylerin tepkileri de mi farklı anlamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?