Alevi öğrenciye kelime-i şahadet getirten öğretmen görevden alındı

Neeeee fırstlady hazırlıyor...belki onun ymgnden zehırlenir kızz.
alıskın degildir o ymk yapmaya...
kendısı dedıydı :) herseyımı emıne hanım hazırlıyor dıye :) onlara bişey olmaz yani

iyilerde var elbette ya işin espirisi tabi hepsi kötü diyemeyiz , her branşta var böyle hocalar bizim kimyacı sapıktı mesela :)
bizim ilkokuldaki hocada öyleydi , okuyun meslek sahibi olun , meslek sahibi olmadan karşıma çıkmayın üzülürüm derdi
çok aydın bir adam dı

Crypticcim ben dogru veya yanlis demedim zaten. Yani bu uygulama sadece türkiyede varmis gibi sadece müslümanlarin yöntemiymis gibi anlatilmasindan rahatsiz oldum.

Tamdemcim. Eğer müslümanlar Avrupa'da zorla Hrıstiyanlık öğretilen derse tabi tutuluyorsa bu insan haklarına aykırıdır. Dava açabilirsiniz. Avrupa insan hakları mahkemesine başvurabilirsiniz. Ben senin bir noktada yanıldığını düşünüyorum. Muhtemelen türkiyede uygulanma şeklini tam anlayamadım. Ben de Almanya'da bir süre yaşadım. Zaten Türkiyede Alman okulunda okudum Alman hocalarla. Az çok ben de hakimim uygulamalara.

Şimdi Türkiyede bir gayrimüslim asla ve asla din dersine tabi tutulamaz. Eğer öğrencinin kimliğinde hıristiyan yahudi yazıyorsa bu öğrenci din dersinden muaftır. Yani senin bahsettiğine göre Türkiye insan haklarında Avrupadan daha ileri? Olabilir yine olabilir diyorum ama eleştirdiğim noktaya şimdi geliyorum.

Din dersinin içeriğe sünni mezhebine uygun. Bu çok normal sünniler çoğunlukta. Diyanet sünni anlayışta vs... Ama Uygulamanın tuhaflığı şurda. Alevinin de Caferinin de Bektaşinin de kimliğinde müslüman yazıyor. Böyle olunca Alevi sünni dersine zorlanmış oluyor sadece kimliğinde müslüman yazdığı için. Benim ailem sünni değildi. Bizde 5 vakit namaz yoktu ama müslümandık. Okulda namaz kılmayı ğrenince ben çok sorguladım ve 10-12 yaşımda çocuk aklıyla anlam veremedim. Ailem bile bana cevap vermekte çok kez yetersiz kaldı. Çocuklara ufacık yaşta bunu yaşatmaya hakkımız var mı? Hele ki din dersi şu an 1. sınıftan itibaren zorundu. Eskiden4ten itibarendi.

Yani aslında hiçbirimiz birbirimizden farklı bir şey söylemiyoruz bence. Nedense kavga ediliyor. Ben anlamıyorum.

Demek ki Fatiha Okusa intihar edecekti gavurun bebesi...

Bizdede ögrrtmen olmynca dsrı ckr oyun oynardık..

haklısın canım..zorla din olmazki..evde kızkardeşim çok güzel öğretti oğluna ilk okul 2 ye gidiyor,mezerlık ziyaretini Allahı vs,anlayacağı şekilde öğretti..
Benim ablamda 3 yasindaki ogluna anliyacagi sekilde ögretiyor. Peygamberimizin annesini babasini hepsini biliyor... Cocuk benden fazla bilgi sahibi. Ben okullarda din derslerini sorun olarak görmüyorum ama zorunlu olmasaymis tabi daha hos olurmus. Baska dinden insanlarinda okula gittigini gözardi etmemek gerek.

İyi bari güzel bi anın da varmış din öğretmeninle.Benim de ortaokulda bir ara öyle tatlı bir adam gelmişti. İsmi bile hala aklımdadır. Ama gerisi fos. :)

gavurun bebesi ne demek. kime dediniz bunu
burda gayri muslimlere gavur denir bir tabirdir tdkda ki acıklaması bilmem. Bebe de Ankarada cocuk diye kullanılır. Birlestirince guzel bir espri cıkıyor ortaya. Kimseye demedim yani

aynı şekilde benim oğlumda..ilerideki tercihi kendine ait ben öğretmem gerekeni öğretirim anne olarak..ama okullarda dayatmaya karşıyım canım..hele konu başlığı çok fena zorla kelime-i şehadet getirtmek falan çok kötü..bu iş gönül işidir..dinle ilgili değildim açıkçası 30 yaşımdan sonra ilgilenmeye başladım..

burda gayri muslimlere gavur denir bir tabirdir tdkda ki acıklaması bilmem. Bebe de Ankarada cocuk diye kullanılır. Birlestirince guzel bir espri cıkıyor ortaya. Kimseye demedim yani

Aleviler gayri müslim olmuyor ki.

Sorun burda nedir Allah aşkına?
Kelime-i Şehadet getirmek mi yoksa ozellikle Alevileri seçip onlara getirtmesi mi?
Peki adam bunlarin Alevi olduğunu nerden biliyormuş? Alinlarinda mi yaziyormus?
Hicbir sey anlamadim doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…