alevilere denemez amagayri müslim denebilir gavur nedir ,hangi yüzyıldayız..
olayı tam anlamamışssınız sanırım..adam alevilerin bunu bilmediğini sanıp sınıfta sadece onlara kaldırıp bunu yaptırıp rencide etmişBende Aleviyim. Bunun en iyi farkında olanlardan biriyimdir Zaten gercekten Alevi olan sehadet getirmekten utanc degil onur duyar efendim saygılar
alevileri saymayanda var dışlayanda var..pkk yandaşları kadar sesleri çıkmıyor insanların asıl dışlanan onlar aslında..alevilere denemez ama
21. yy dayız sanırım ama emin degilimgayri müslim denebilir gavur nedir ,hangi yüzyıldayız..
Kimin icn boyle dediniz...Demek ki Fatiha Okusa intihar edecekti gavurun bebesi...
Bende Aleviyim. Bunun en iyi farkında olanlardan biriyimdir Zaten gercekten Alevi olan sehadet getirmekten utanc degil onur duyar efendim saygılar
Fikri ne ise zikri odura dondu benim espri :) Ben anlamak istedigim gibi anladım sanırım afedersinizolayı tam anlamamışssınız sanırım..adam alevilerin bunu bilmediğini sanıp sınıfta sadece onlara kaldırıp bunu yaptırıp rencide etmiş
Ahahahaha bni guldurdun allahta seni güldürsün..Senin bebene de istavroz çıkartırlarsa anlarsın ne demek.
Azınlıklar Her zaman bu ulkeye fazla gelmiştir zaten hangi hukumet olursa olsun..Sorun derste yapılan muamele. Kelimei şehadet bilmiyor muamelesi.
Ayrıca bunu bu şekilde haber yapıp hala toplumd ayanlış algı oluşturanlarda sorun.
bilmese sadece onları seçmezdi değilmİ
haber öyle değil amaBilemiyorum bana çok mantıksız geliyor bu. Özellikle Alevi ogrencileri rencide etmek amacli ise cok yanlış ama yok bütün sinifa ogretmis ve her öğrenciye de ayri ayri sormussa doğru. ..
bu davranıs zaten sadece dını olarak degıl meslekı ahlaka da aykırı bır davranısolayı tam anlamamışssınız sanırım..adam alevilerin bunu bilmediğini sanıp sınıfta sadece onlara kaldırıp bunu yaptırıp rencide etmiş
Bir kere sormuslar rte ye neden alevileri sevmiyorsunuz..diye işte eveledi geveledi..bilmm zart zurt bişey dedi..alevileri saymayanda var dışlayanda var..pkk yandaşları kadar sesleri çıkmıyor insanların asıl dışlanan onlar aslında..
ne acı değilmi.Azınlıklar Her zaman bu ulkeye fazla gelmiştir zaten hangi hukumet olursa olsun..
Biraz önce din dersinin icerigini sormussun. Aradan okadar yil gectigi icin hatirlamiyorum. Aslinda almanya veya türkiye farketmiyo. Zorunlu olmasi güzel bisey degil. Simdi belki bi kac arkadastan elestiri alicam neden böyle düsündügüm icin. Tamamen empati kurarak yaziyorum.Tamdemcim. Eğer müslümanlar Avrupa'da zorla Hrıstiyanlık öğretilen derse tabi tutuluyorsa bu insan haklarına aykırıdır. Dava açabilirsiniz. Avrupa insan hakları mahkemesine başvurabilirsiniz. Ben senin bir noktada yanıldığını düşünüyorum. Muhtemelen türkiyede uygulanma şeklini tam anlayamadım. Ben de Almanya'da bir süre yaşadım. Zaten Türkiyede Alman okulunda okudum Alman hocalarla. Az çok ben de hakimim uygulamalara.
Şimdi Türkiyede bir gayrimüslim asla ve asla din dersine tabi tutulamaz. Eğer öğrencinin kimliğinde hıristiyan yahudi yazıyorsa bu öğrenci din dersinden muaftır. Yani senin bahsettiğine göre Türkiye insan haklarında Avrupadan daha ileri? Olabilir yine olabilir diyorum ama eleştirdiğim noktaya şimdi geliyorum.
Din dersinin içeriğe sünni mezhebine uygun. Bu çok normal sünniler çoğunlukta. Diyanet sünni anlayışta vs... Ama Uygulamanın tuhaflığı şurda. Alevinin de Caferinin de Bektaşinin de kimliğinde müslüman yazıyor. Böyle olunca Alevi sünni dersine zorlanmış oluyor sadece kimliğinde müslüman yazdığı için. Benim ailem sünni değildi. Bizde 5 vakit namaz yoktu ama müslümandık. Okulda namaz kılmayı ğrenince ben çok sorguladım ve 10-12 yaşımda çocuk aklıyla anlam veremedim. Ailem bile bana cevap vermekte çok kez yetersiz kaldı. Çocuklara ufacık yaşta bunu yaşatmaya hakkımız var mı? Hele ki din dersi şu an 1. sınıftan itibaren zorundu. Eskiden4ten itibarendi.
Yani aslında hiçbirimiz birbirimizden farklı bir şey söylemiyoruz bence. Nedense kavga ediliyor. Ben anlamıyorum.
Nerelisiniz siz azınlıklar derken ...Azınlıklar Her zaman bu ulkeye fazla gelmiştir zaten hangi hukumet olursa olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?