Alevi öğrenciye kelime-i şahadet getirten öğretmen görevden alındı

Bende Aleviyim. Bunun en iyi farkında olanlardan biriyimdir Zaten gercekten Alevi olan sehadet getirmekten utanc degil onur duyar efendim saygılar
olayı tam anlamamışssınız sanırım..adam alevilerin bunu bilmediğini sanıp sınıfta sadece onlara kaldırıp bunu yaptırıp rencide etmiş

Bende Aleviyim. Bunun en iyi farkında olanlardan biriyimdir Zaten gercekten Alevi olan sehadet getirmekten utanc degil onur duyar efendim saygılar

Sorun derste yapılan muamele. Kelimei şehadet bilmiyor muamelesi.

Ayrıca bunu bu şekilde haber yapıp hala toplumd ayanlış algı oluşturanlarda sorun.

olayı tam anlamamışssınız sanırım..adam alevilerin bunu bilmediğini sanıp sınıfta sadece onlara kaldırıp bunu yaptırıp rencide etmiş
Fikri ne ise zikri odura dondu benim espri :) Ben anlamak istedigim gibi anladım sanırım afedersiniz

Sorun derste yapılan muamele. Kelimei şehadet bilmiyor muamelesi.

Ayrıca bunu bu şekilde haber yapıp hala toplumd ayanlış algı oluşturanlarda sorun.
Azınlıklar Her zaman bu ulkeye fazla gelmiştir zaten hangi hukumet olursa olsun..

bilmese sadece onları seçmezdi değilmİ

Bilemiyorum bana çok mantıksız geliyor bu. Özellikle Alevi ogrencileri rencide etmek amacli ise cok yanlış ama yok bütün sinifa ogretmis ve her öğrenciye de ayri ayri sormussa doğru. ..

n İ.T., geçtiğimiz haftalarda sınıftaki Alevi öğrencileri ayağa kaldırıp kelime-i şahadet getirmelerini istedi. Öğrencilerin durumu ailelerine anlatması üzerine, aileler öğretmen hakkında şikayetçi oldu.

bu davranıs zaten sadece dını olarak degıl meslekı ahlaka da aykırı bır davranıs

alevı dıye bu sekılde rencıde etmek dinimizde de yok tasavvufda da yok kendi egosunu tatmin etmiş arkadas cezasını da vermişler

alevileri saymayanda var dışlayanda var..pkk yandaşları kadar sesleri çıkmıyor insanların asıl dışlanan onlar aslında..
Bir kere sormuslar rte ye neden alevileri sevmiyorsunuz..diye işte eveledi geveledi..bilmm zart zurt bişey dedi..
Allahım herkese akıl fikir ver..

Biraz önce din dersinin icerigini sormussun. Aradan okadar yil gectigi icin hatirlamiyorum. Aslinda almanya veya türkiye farketmiyo. Zorunlu olmasi güzel bisey degil. Simdi belki bi kac arkadastan elestiri alicam neden böyle düsündügüm icin. Tamamen empati kurarak yaziyorum.

Daha önce de yazdigim gibi zorunlu olmasi hos degil. Allaha sükür müslümanim ve cocugumu kücük yasta dinini ögretmek istiyorum. Ama yabanci bi ülkede nasil hristiyanlarin din dersine katilmak istemiyosam baskalarinin da türkyide istememe hakki vardi elbette. Mesela burda her cumartesi pazar camide din dersi verilir cocuklara. Haftada iki gün yetiyo onlara. isteyen cocuklar okulda katilsin tabi ama baska dinden insanlari düsününce iskence gelebilir onlara.

zorunlu din dersi bencede hoş değil , seçmeli olması çok mantıklı
ha seçmeli olunca da tartışmalar çıkar mı ? belki çıkabilir o da ayrı bır mevzu yani din eğitimi almayanlar diğer öğrenciler tarafından aşağılanabilir
bence en mantıklısı ilkokul da din eğitimi dersini kaldırıp imamlara eğitim verip yaz dönemlerinde öğrenmek isteyen çocukları camilere yönlendirmek , hem çocuk yaz tatili dönemini değerlendirir diye düşünüyorum
hem caminin içinde öğrenmesi daha iyi , abdesthane de abdest almayı öğrenir namaz kılmayı öğrenir
kendi dönemimiz den hatılıyorum , mesela namaz kılma okulda öğretilemiyor sıraların üzerine çıkartırlardı gazete kağıtları yere döşenirdi bu şekil de hem hoş olmuyordu hemde komik oluyordu

şu an ki din kültürü dersinin içeriği nasıl bilmiyorum
ama bizim dönemimiz de şahsen Din kültürü dersinden hiç bir verim alamadık
genellikle okuma parçaları olurdu onları okuyup geçerdik o kadar
bana hiç bir katkısı olmadı açıkcası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…