birde islam ülkesi sözü çıktı başımıza..Neeeeeeee allah icin ne diyorsunuz yaa senin dinin farklı benimkisi farklı benle sen bir degiliz ...
Niye olsun ki islam ülkesiymiş..ben etrafımda binlerce alevi var neresi islam ülke..
T.C her tür dinden ırktan meshepten insanların yaşadığı laik bir devlettir..islam ülkesi değildir..tesettüre giren kadar dinsizliği tercih eden ünüversite gençliği var..terk etmelerindeki nedende dayatmacı zihniyettir..İşte bizdesecmeli olsun diyoruz..
Allah allah anlama kıtlıgı var vallahi herkezde..neden zorunlu olsun ki
Sen bana mı? terbiyesiz diyorsun hadsiz!yahu sen ne kadar terbiyesizsin cidden,herkese hakaret ediyorsun
farkındamısın?
yok anlama kıtlığı ,yok kuş beyinli,tövbe yarabbim ya
islam ülkesi olmasın diyorsun,zaten bu ülkenin bi dini yok,çoğunluğu müslüman
sen niye aleviyim diye kendini ayırıyorsun deminki yorumunda böyle yazmışsın
ben aleviyim niye islam ülkesi olsun diye
niye sizde Müslüman değilmisiniz,Alevilik başka bir dinmi?
Cryptic,T.C her tür dinden ırktan meshepten insanların yaşadığı laik bir devlettir..islam ülkesi değildir..tesettüre giren kadar dinsizliği tercih eden ünüversite gençliği var..terk etmelerindeki nedende dayatmacı zihniyettir..
Ne ülkesi ne ülkesi ..birde islam ülkesi sözü çıktı başımıza..
sen beni alıntılamadın mı?Sen bana mı? terbiyesiz diyorsun hadsiz!
Aleviyim evet bununla gurur duyuyorum ..
diger konulardan baskalarına yazdıklarıma kendi üzerine alınıyorsan nne diyeyim..
gercekten böyle yazan insanlarla karsılıklı tartısmak bile istemiyorum selametle....
niye verilmeyecekmiş pardon
siz istemiyorsunuz,bizde verilmesini istiyoruz.
sadece o derse girmek istemeyen girmeyebilir o kadar.
Canım var tabiki allahım yaa alevileri siz ne sanıyorsunuz yaa varr o ogretmen alevileri dinsiz ilan etmiş ki zorla kelime-i şaadet getırtmeyi zorlamıs ohhh ceza almıs .gebersiz..aslında arastırmam lazım ıyıce sonra yazmam lazım ama ıkı alevı arkadas var calıştıgım okulda yanı kuran okuyoruz oruc tutyoruz hz yı sevıyoruz dıyorlar musluman degılız demıyorlar yani şehadet getirmek yokmu alevılerde gercekten ögfrenmek için soruyorum google amcaya sormaya üşendim
Ben onu demiyorum dadlum benim diger konularda yazdıklarımı uzerınıze alınmıs gibi az önce bana tekrarladınız yaa onları diyorum..sen beni alıntılamadın mı?
başkasına diyorsun ama beni alıntılıyorsun ilginç hadsiz hanım :)
selametle.
:) gebersiz ne kızCanım var tabiki allahım yaa alevileri siz ne sanıyorsunuz yaa varr o ogretmen alevileri dinsiz ilan etmiş ki zorla kelime-i şaadet getırtmeyi zorlamıs ohhh ceza almıs .gebersiz..
gebersin yani...:):) gebersiz ne kız
yok ben alevılerı pek tanımıyorum tokata gelın geldım burda cok var esımın koyunde de cok var ama bı baksana sızın ınancınız nasıl nasıl ıbadet edıyosunuz dıye sormadım hiç hanı banane yanı ben kişilğine bakarım derim şimdi konuyu tepkılerı okuyunca merakımı gıdermek ıstedım
yok canım ne sanacam hem ne olursa olsun herkesın dını kendıne yanı di mi yhagebersin yani...:)
Abladım canım canım bende sinirlendim alevileri ne sanıyorlar yaa herkesin allah korkusu olsun yeter..
insan olmaya bence ..
rte bu milleti ayırıyor birbirine düşürüyor..onun bir ayagı cukurda ..
Avrupada reddetme hakki oldugunu nerden cikardiniz. Ben avrupa da yasiyorum 5 ve 6. sinifta normal dersler gibi din dersi görüyoduk. Kendi dinlerini ögretiyolardi. Ayni sekilde kardeslerimde din dersi görüyo okulda ... Yani bi müslüman olarak ben bu dersi yapmicam diyip cikma gibi bi lüksleri yok. Saygilar. :)Avrupada o dersi reddetmeye hakkin var.
Turkiyede eger hristiyansan o dersi reddetmeye hakkin var. Ama kimlikte islam yaziyosa ve bizim gibi farkli bir mezhepten geliyorsan sunni inancina gore hazirlanmis din dersini almak zorunda kaliyorsun. Bu da kucuk yasta kafayi allak bullak ediyor. Evde farkli seyler anlatiliyor. Okulda farkli. Hele ki aile benimkiler gibi asiri inancli bir farkli mezhepse cigrindan cikiyor. Sistemsel bir yanlislik var yani. Cozumu de kimlikten din hanesinin silmek. Din dersini secmeyi de ailelere birakmak.
Masallah deme yaa ..yok canım ne sanacam hem ne olursa olsun herkesın dını kendıne yanı di mi yha
ona bişey olmaz canım turp gıbi maşşallahhh :) daha neler neler yasayacagız bunlar ne ki
tamdem kardeş Avrupadaki uygulama doğru değil bence..Avrupada reddetme hakki oldugunu nerden cikardiniz. Ben avrupa da yasiyorum 5 ve 6. sinifta normal dersler gibi din dersi görüyoduk. Kendi dinlerini ögretiyolardi. Ayni sekilde kardeslerimde din dersi görüyo okulda ... Yani bi müslüman olarak ben bu dersi yapmicam diyip cikma gibi bi lüksleri yok. Saygilar. :)
bzizm din öğretmenlerimiz çok enteresandı şansıma..biri derste 40 dakika saygı duruşu şeklinde durup gitmişti..maaşları pretesto etmiş..biri az yiyin çok yemek günahtır derdi ama kendisi çok kiloluydu..komik gelirdi çocuklara:)ya bizim okuldaki Din kültürü öğretmenini hatırladım şimdi ,
magazini diline dolamış , bizlere derste sanatçıları mankenleri felan yuhalatıyordu , erkekler de hocayı gaza getirip haklısın hocam yaşa hocam felan diyorlardı adam kendinden geçiyordu
bikini yi felan doladıydı bir ara ağzına
Avrupada reddetme hakki oldugunu nerden cikardiniz. Ben avrupa da yasiyorum 5 ve 6. sinifta normal dersler gibi din dersi görüyoduk. Kendi dinlerini ögretiyolardi. Ayni sekilde kardeslerimde din dersi görüyo okulda ... Yani bi müslüman olarak ben bu dersi yapmicam diyip cikma gibi bi lüksleri yok. Saygilar. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?