- 25 Nisan 2014
- 4.057
- 7.504
- 168
Özel olmayacaksa sen hangi ülkede yaşıyordun?Yok canım bildigin pencere hatta eger görürseniz..
pencere baya yuksekte kimse bakamasın diye..
Aynn cnm soran varsada cvblayabilirim..paylaşmak çok iyioldu sonuçta zorla dini yaptırım uygulamaya çalışıyorlar bizlerde öğrendik sayende canım..konuda dini yaptırım uygulamakla ilgili ve yanlış olduğu bir gerçek..
Yukarda yazdım cnm görmemişsin herhalde riyaddayım..sehir burası..Özel olmayacaksa sen hangi ülkede yaşıyordun?
Ay pardon zaten yazmışsın. Ee daha da anlatsana oraları? Kadınların durumları nasıl? Şiddet olayları çok mu? Bizlere ibret olsun. Kadınlar hallerinden memnunlar mı?Riyaddayım canım burası sehir memleket degil..
Canım yalan olmasın şiddet olayı duymadım..Ay pardon zaten yazmışsın. Ee daha da anlatsana oraları? Kadınların durumları nasıl? Şiddet olayları çok mu? Bizlere ibret olsun. Kadınlar hallerinden memnunlar mı?
Kimliğimde dinimin yazmasından ve Okullarda Din dersi verelmesinden gurur duyuyorum ! Burası Türkiye! Burası müslüman bir devlet! Burası İSLAM ülkesi! (benim fikrimm kimse eleştiremezde yorumda yapamaz!)
Nokta:) Rahatsız olan kulaklarını kapatır bu kadar basit, çoğunluk önemli olmalı, azınlıklar da kaderine razı olmalı.
Canım bütün sünniler bir mi? degil alevilerde öyle..Oruç tutan alevi arkadaşım vardı .
Yahu nedir bu alevilik , herkes farklı bir şey anlatıyor .
Açıp netten bakayım diyorum bir sürü değişik bilgi.
Hay yok mesele hz Aliyi sevmekse , biz de çok seviyoruz .
Irk değil , din desen din değil.
Bu topluluğun hayatı kendilerine sadece zorlaştırdıklarını düşünüyorum.
Oruç tutuyor , namaz kılıyor ama aleviyim diyor e ben de seviyorum hz Aliyi ben de aleviyim o zaman...
Herkes bir Dünya işte saçma neymiş kelime i şehadet getirttmiş.
Gören ırzına geçti sanacak pehh, yazık ya.
Ayy igrenc. ben kadınların da bundan hoşlandığını hiç mi hiç sanmıyorum ama elleri mecbur katlanıyorlar. Mahkemeler hep erkeğin tarafında. Karılarını çok rahat dövebiliyorlar. Evlilik içi tecavüz de serbest. Gerçi bu Türkiyede de serbest diye biliyorum.Canım yalan olmasın şiddet olayı duymadım..
Ama 4 tane kadın birinden sıkıldı digerine gider..
sonuçta bir çocuk..zorla hiç bir şey yaptırılması doğru değil asla asla..kendi insiyatifine bırakılmalı zorlamak her insanda işe yaramaz..her insanın karakteri farklı,her insandan aynı tepkiyi alamazsın..reel bakmak gerek..Oruç tutan alevi arkadaşım vardı .
Oruç tutuyor , namaz kılıyor ama aleviyim diyor e ben de seviyorum hz Aliyi ben de aleviyim o zaman...
İslam insanların elinde oyuncak olmuş gerçek din bu yaşananlar degil çok yanlış anlaşılıyo herkes işine geldigi gibi anlıyo galiba gerçekten ahirzamandayız çok üzgünümMüslüman devlet ne demek yaNasıl olur müslüman devlet anlat bakalım. Devlet oruç tutar mı mesela? Türban takar mı? Ramazanda Nihat Hatipoglu'na ''orucumuzu sevişerek açsak olur mu hocam?'' gibi yıllardır degişmeyen ve degişmeyecek soruları sorar mı?
Bunca zaman anlattıgım malumun ilamı olmuş bu yorum. İslam baskıcıdır ve takiyyecidir. Bu yüzden aşama aşama ilerler hep.
Güçsüzken;
''biz hoşgörü dinindeniz, her inanca saygı duyarız hihihi'' ,
''demokrasi var ülkede, o yüzden bize de saygı duymalısınız ama'' ,
''inancımızı yasaklamayın'' ,
''biz yaratılanı severiz yaratandan ötürü'',
''ne olursan ol yine gel. yahudi bile olsa insan insandır'' ,
''türban takmak hakkımız bizim'' falan filan bir sürü laf...
Güçlendiginde;
''başka dinden olan başka yere gitsin'' ,
''demokrasi var ülkede o yüzden çogunlugun dedigi olur, digerleri ne dersek onu yapacak'' ,
''müslüman degilsen bu ülkede seni yaşatmayız, senin inancına yer yok'' ,
''biz müslümanı severiz sadece. hatta öyle de degil sadece kendi mezhebimizi severiz. hatta sadece kendi tarikatımızı severiz''
''yahudiysen, ateistsen öldürürüz''
''türban takmak zorundasınız''
Daha hala islamı iyi bir şey zannedenler var. Yeni çagın dini islam ama.. Her yere islamı yaymaya çalışıyorlar. Sadece Araplar falan degil, batı ülkeleri de bunu yapıyor. İslamı her yere yaymaya çalışıyorlar.
Ama cidden Allah diye bir şey varsa şu müslümanlara asla güç kuvvet vermesin. Şu anda batıya, İsrail'e falan laf söylüyorlar ya hani... Güç müslümanlara geçsin, o zaman İsrail'e minnet okuyacak herkes.
her iki mezheptende bilen ve bilmeyen vardır bence:)Bu öğretmen müsvettesi tüm sınıfa birde ayetel kürsi yi okutsaymış ya, bakalım Alevi-Sünni tüm öğrenciler ne kadar biliyor, ha pardon şahadet getirmeyi bilmeyen Alevi öğrenci Ayet'el kürsi'yi nerden bilsin değil mi..
Oruç tutan alevi arkadaşım vardı .
Tipik sünni mantıgı.
Ya ben çok sıkıldım , çok çok fazla bilgi kirliliği var.Canım bütün sünniler bir mi? degil alevilerde öyle..
Ya ben çok sıkıldım , çok çok fazla bilgi kirliliği var.
Boşuna dememişler bir insanı ikna edemiyorsan kafasını karıştır .
Şu an gözlemlediğim de etrafta kafası karışmış bir sürü insan var.
İster alevi ol , ister sünni ister ateist.
Benim tek ilgilendiğim karşımdakinin insan gibi insan olması.
Bunu söylediğimiz de kızıyorlar , çoğunluğu müslüman olan bir ülke de , aynı dine mensup olmasan bile birlikte yaşadığın toplumun neye inandığını da bilmen gerekir .
Gerekir yani ...
Canım turkiyede laiklik var bir erkegin kadına el kaldırdıhızaman turkiyede suc oluyor ama burda koca hem döverde hem severde..Ayy igrenc. ben kadınların da bundan hoşlandığını hiç mi hiç sanmıyorum ama elleri mecbur katlanıyorlar. Mahkemeler hep erkeğin tarafında. Karılarını çok rahat dövebiliyorlar. Evlilik içi tecavüz de serbest. Gerçi bu Türkiyede de serbest diye biliyorum.
Lafta suç. Reşit olmadan evlilik de yasak ama etraf çocuk gelinden geçilmiyor. Tabi Suudilerden iyiyiz canım. :)Canım turkiyede laiklik var bir erkegin kadına el kaldırdıhızaman turkiyede suc oluyor ama burda koca hem döverde hem severde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?