Suriyeli kadınlarda o şekilde yetiştirildiği için alışmışlar..suudi arabistandada kadınlar normal karşılıyordur hep öyle görüp yetiştirildiklerinden değilmi.Canım turkiyede laiklik var bir erkegin kadına el kaldırdıhızaman turkiyede suc oluyor ama burda koca hem döverde hem severde..
Canım dogru soyledin dinler farklı ama sonucta insanız ki..Ya ben çok sıkıldım , çok çok fazla bilgi kirliliği var.
Boşuna dememişler bir insanı ikna edemiyorsan kafasını karıştır .
Şu an gözlemlediğim de etrafta kafası karışmış bir sürü insan var.
İster alevi ol , ister sünni ister ateist.
Benim tek ilgilendiğim karşımdakinin insan gibi insan olması.
Bunu söylediğimiz de kızıyorlar , çoğunluğu müslüman olan bir ülke de , aynı dine mensup olmasan bile birlikte yaşadığın toplumun neye inandığını da bilmen gerekir .
Gerekir yani ...
Bin kat iyiyiz cok şükür canım..Lafta suç. Reşit olmadan evlilik de yasak ama etraf çocuk gelinden geçilmiyor. Tabi Suudilerden iyiyiz canım. :)
her iki mezheptende bilen ve bilmeyen vardır bence:)
öğretmenlerin içindede iyileri ve kötüleri var maalesef..allah böylelerinden evlatlarımızı korusun..Benim de anlatmak istediğim bu zaten, öğretmen de bunu biliyor ama sırf o öğrencileri rencide etmek için bu olaya imza atıyor.
Evet cnm gecen yıl riyad ayaklanmıstı.Suriyeli kadınlarda o şekilde yetiştirildiği için alışmışlar..suudi arabistandada kadınlar normal karşılıyordur hep öyle görüp yetiştirildiklerinden değilmi.
evet onlarda araba ile dolaşmak ister haklarıda..allah yardımcınız olsun..Evet cnm gecen yıl riyad ayaklanmıstı.
kadınlar araba surmek istyrlrdı..ama yasak oldugu icn cezaaldlr..
Saol bizde zengin ulke oldugu icn esim calışıyor.hapishaneden ne farki var ? yazik orada yasayan kadinlara.
Bir de onlar islam dinini bilmiyorlar yanlis yasiyorlar diyenlere sasiriyorum
Kuran arapca inmis yani araplarin dilinde ,onlar bilmiyor sen sonradan ogrenerek onlardan daha iyi biliyorsun.
Hadi yuz kisi bilmiyor bin kisi bilmiyor ,milyonlarda mi yanlis biliyor.
gercekten cok yazik orada ki kadinlara ..size de sabirlar diliyorum.
Aynen öyle. Mesela almanya da anaokullarinin büyük bir bölümü kiliselere ait.öğrenmiş oldum,demek reddetme hakkı yok,buraya has değil yani
tabiki seçmeli olsun ama.
bu işaretliğim kısım korkunç. ama gerçek. bu düşünce tarzı bunu yapar maalesefMüslüman devlet ne demek yaNasıl olur müslüman devlet anlat bakalım. Devlet oruç tutar mı mesela? Türban takar mı? Ramazanda Nihat Hatipoglu'na ''orucumuzu sevişerek açsak olur mu hocam?'' gibi yıllardır degişmeyen ve degişmeyecek soruları sorar mı?
Bunca zaman anlattıgım malumun ilamı olmuş bu yorum. İslam baskıcıdır ve takiyyecidir. Bu yüzden aşama aşama ilerler hep.
Güçsüzken;
''biz hoşgörü dinindeniz, her inanca saygı duyarız hihihi'' ,
''demokrasi var ülkede, o yüzden bize de saygı duymalısınız ama'' ,
''inancımızı yasaklamayın'' ,
''biz yaratılanı severiz yaratandan ötürü'',
''ne olursan ol yine gel. yahudi bile olsa insan insandır'' ,
''türban takmak hakkımız bizim'' falan filan bir sürü laf...
Güçlendiginde;
''başka dinden olan başka yere gitsin'' ,
''demokrasi var ülkede o yüzden çogunlugun dedigi olur, digerleri ne dersek onu yapacak'' ,
''müslüman degilsen bu ülkede seni yaşatmayız, senin inancına yer yok'' ,
''biz müslümanı severiz sadece. hatta öyle de degil sadece kendi mezhebimizi severiz. hatta sadece kendi tarikatımızı severiz''
''yahudiysen, ateistsen öldürürüz''
''türban takmak zorundasınız''
Daha hala islamı iyi bir şey zannedenler var. Yeni çagın dini islam ama.. Her yere islamı yaymaya çalışıyorlar. Sadece Araplar falan degil, batı ülkeleri de bunu yapıyor. İslamı her yere yaymaya çalışıyorlar.
Ama cidden Allah diye bir şey varsa şu müslümanlara asla güç kuvvet vermesin. Şu anda batıya, İsrail'e falan laf söylüyorlar ya hani... Güç müslümanlara geçsin, o zaman İsrail'e minnet okuyacak herkes.
Nerden biliyorsun Okypete? Cidden soruyorum oradamıydın? Sayfalara şöyle bir baktım "sadece onlara söyletmiş" diyip duruyorsunuz.Bu kadar kesin konuşmanız ilginç.olayı tam anlamamışssınız sanırım..adam alevilerin bunu bilmediğini sanıp sınıfta sadece onlara kaldırıp bunu yaptırıp rencide etmiş
diğer mesajlarınızdan sonra sizle muhattap olmam ben. kusura bakmayınNerden biliyorsun Okypete? Cidden soruyorum oradamıydın? Sayfalara şöyle bir baktım "sadece onlara söyletmiş" diyip duruyorsunuz.Bu kadar kesin konuşmanız ilginç.
Aaa bu çok üzücüdiğer mesajlarınızdan sonra sizle muhattap olmam ben. kusura bakmayın
bak 2 mesajını koyayım ve bu düşünceye muhattap olunurmu sana sorayım ne dersinAaa bu çok üzücüTühh..
Muhattap olmam diyorsunuz ama her mesajıma bir cevabınız vardı sayın okypete :)
İşinize gelince öyle sanırım.
Ay valla sizin de benim fikirlerim hakkında ne düşündüğünüz çok da tın yani.
Nokta:) Rahatsız olan kulaklarını kapatır bu kadar basit, çoğunluk önemli olmalı, azınlıklar da kaderine razı olmalı.
Bana sormana gerek yok. Sen muhattap olmak istesen bile benim işim gücüm var, saatlerce sizinle burada tartışıp vakit kaybedemem. Nasılsa herkez bildiği anladığı gibi yorum yapar. Vaktim değerli benim. Sizde tartışın bol bol belki bir orta yol bulursunuzbak 2 mesajını koyayım ve bu düşünceye muhattap olunurmu sana sorayım ne dersin
1.
Çok saçma. O zaman hangi dine mensupsa o Ülkeye gidebilir, ya da ne biliyim kimlikte ki dini inancını değiştirsin. Burası müslüman bir Ülke. Müslüman olduğumuz için de din dersi anormal değil.
Mesela felsefe de zorunlu olmasın o zaman, bize ne Sokrates'ten falan:)
iyi günler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?