alf multi çok amaçlı buharlı temizlik makinası ?

tamam mutlaka yazacağım..mesajı geldi kargoyaa verilmiş yarn geçer elime sanırım...

işten gelince ilk işim banyoda kullanmak olacak...

merhaba arkadaşlar fakir jaws buharlı temizlik makinem dün akşa elime geçti...

öncelikle şunu söylemeliyim makinenin malzemesi oldukça iyi.ince plastikten değil.

hemen kullanmak için açtım.banyodaki performansıyd en çok merk ettiğim...
bizim buranın suyu çok fazla kireçli duşakabinle başa çkamıyordum bezini makineye takıp duşakabinin camların silmeye başladım ve anında kireçlerin gittğini görnce çok sevindim

gene lavaboyu tertemiz yaptı..

yerleri ayrıntlı bir süpürüp sonra silmem gerektiği için pek silmedim ama banyonnu küçük bir yerinde denedim başarılıyd..yine banyo duvarlarnı güzel sildi..

mutfakta beyaz eşyalarımı parlattı..murfak dolabnın yüzünü ocağı vs güzel sildi..

tam ayrntılı temizliğimi yarın yapacağım ama şimdilik memnn kaldım diyebilirim...

Son düzenleme:

canım ya çok sevindim senin adına yerlerde nasıl verim alacaksın merak ediyorum
fakirin aparatı daha çokmuş sanırım camları nasıl temizliyormuş bu arada
bildiğin dış cephe camına kullanmak yeterlimiki
bende fakir alacak gibiyim
fakirin ürünleri uzun ömürlü oluyyor genelde bekliyorum yorumları

evet canım yerleri bende mer<k ediyorum fayanslarda iyi ama parkelerde nasıl acaba buharı çok tutarsak matlaşabiliyormuş dikkatli olmak lazım..

bu arada camları sormuşsun cam silme aparatını çok verimli bulmadım..arkasından bezle gene silmek gerekiyor...

yani ben aynaları buhar verip arkasından toz bezimle sildim. o aparatı pek sevmedim..

gerisi güzeldi.ama dediğim gibi en önemli erlerden birisi parkeler inşallah orada da iyidir..

kızlar tama iyi bir makine ama temizlik süresi sanki daha çok uzuyor..belim kalmadı yoruldum..

eksi yönlerini söyleyeyim...
birkere koltuk halı vs de leke çıkarmaz silmez..sadece buhar verir..

parkelerdeki performansnı da çok çok iyi bulmadım tamam güzel temizliyor buhar vere vere ama ışıl ışıl parlamıyor parkeler...

ama banyo duşakabin-fayanslar mermerlerde süper..

yani hem iyi traflrı vr hemde yetersiz olduğu tarafları...

Fakir Jaws buharlı temizleyiciyi bir kaç gün önce aldım.İzlenimlerim:

1- Mutfakta derz aralarını temizlerken küçük fırça aparatını taktım. Çok iyi sonuç aldığımı söyleyemem fakat aparatın fırça kıllarını erittiğini söyleyebilirim. Perma olmuş bir aparatım var artık:)))

2-Camları silmeye çalıştım, epeyce uğraştan sonra klasik yöntemlerle silmeye karar verdim:) Lekeler kaldığı gibi camdan sızan sular yerde göl oluşturdu..

3- Mutfak dolabını sileyim dedim... su akıtma sorunu oradada yaşandı.. her yöntemi denedim.. maksimumda, minimumda orta ayar buharda.. tam dolu kazan yarım dolu kazan.. denemediğim yöntem kalmadı.. Ben mi yapamıyorum dedim ama ne yaparsam yapayım sanki buhar yerine kaynar su püskürtüyor... mutfağımı resmen su bastı...

4- halıları hiç de kuru silmiyor,, eni konu ıslak oluyor halılar...

sanırım benim fakir arızalı ya da fakir kalite fakiri...

Birşeyi merak ettim?!
Bu konuya mesaj yazmak icin mi üye oldunuz?

ya şimdi fakirden aysunay ve elim pek memnun kalmamış
değerlendirme yaptığımda da alf multinin yer silmesinden cam silmesinden dolap temizliğinden herkes memnun.bak şimdi yine kararsız kaldım alf kullanan arkadaşlar bu alf bacı camı nasıl temizliyor fakirdeki gibi tekrar silmek gerekiyormu?peki fakirdeki gibi halıyı ıslak bırakıyormu?

yok kızlar yok kesinlikle tavsiye etmiyorum ben internetten almıştım tekrarda iade ettim 7 gün içinde...bu arada denemiş oldum
daha evime sokmam uğraştırıcı çok eziyet gibi.
nasl beğenildiğine şaşırıyorum gerçektende..
ben sanırım bir daha almam..
neyseki iade edebildim zararım olmadı..

e şimdi aysunay fakirden memnun kalmamış geriye bir tek alf kalıyor
çalışan bayanlar gerçekten çok zahmetlimi alf de ne yapalım alalımmı

e şimdi aysunay fakirden memnun kalmamış geriye bir tek alf kalıyor
çalışan bayanlar gerçekten çok zahmetlimi alf de ne yapalım alalımmı

hanımlar nedir son durum jaws ı da mı eliyoruz yani? ben bir süredir takip edemiyordum. yeni doğum yaptım ve anca kendime geliyorum. malum artık evde bebek var ve ben de bu buharlı temizlik işine pek güveniyorum deterjansız kimyasalsız yapabilir miyim diyerek. şu son durumda alf en çok beğenilen gibi galiba tabi karcher ve ariete yorumu göremedim ben. karcher in de fiyatı yakın sayılır ama kullanımı zor gibi internetten bir videosuna bakmıştım.

alf daha pratik görünüyor. ama ben en çok cam silmeyi merak ediyorum onu da genelde sulu bırakıyor yazılmış. anladığım kadarı ile hemen hemen hepsi fayans duşakabin vs için iyi ama cam silmek için kötü. yanılıyor muyum? ben şu an en çok vileda yerine kullanayım sonra da banyo temizliği için diyorum. halılarda falan bir silmek gibi olmayacağı kesin anladığım... kafam çok karışık valla...

bende karcher ve fakir 2 in 1 professinel steam mop arasında kaldım.. diğer bir önceki model olan steam moptansa farkı halıyı daha güzel temizlemesiymiş... hatta sadece yerlerse sizin için önemli olan professionelde gerek yok buda sizin işinizi görür dedi satıcı...

benim aslında isteklerim şu şekilde

organik deterjan konursa daha iyi olur bazen bir deterjan kokusu temizlik kokusu olsun isteyebilirim evde...

süpürge işlemide aynı makine yapsa (robot ve yüksek fiyatlı olanlardan istemiyorum ama pratik olmalı)

yerlerde ıslaklık,leke,iz bırakırsa mahvolurum asıl alma nedenim zaten taşlarımı ve parkelerimi silmek, ev silmeyi sevmiyorum

karcher,fakir,alf kaliteli olan hangisi ise fiyatı 500 e kadar çıkarabilirim daha fazla veremem...

bir yorumdada pis suyu çekmesi çok önemli bu özelliği olanı tercih edin demiş fakirde ve karcherde varmı bu özellik onuda bilmiyorum satıcı bana bugün karcher sc 3.000 buharlı temizlik makinesini önerdi fakir steam moptan daha ziyade bu daha iyi dedi orda fakir 2 in 1 professinel yoktu onunla kıyaslayamadık tabi bu farkirin daha yeni modeli sonuçta...

bu kadar uğraştım baktım birde makine kötü çıkarsa sinir olurum eşimde istedin aldıkta şimdide kullanmıyorsun diyerek beni dahada sinir eder (((

Son düzenleme:

canım ben fakir jaws kullandım hatta yeni çıkarmş onuda..1 hafta sonra geri gönderdim..memnun kalmadım ancak alften memnun olan arkadaşlarım var burada belki o daha iidir..

birkere bu makineler ev süpürmez eğer o zelliğide olsun dersen 2000 tl vermen gerekir..(ariete öneririm.)

ikincisi yüksek buhardan benim parkelerim dalgalandı performansını ben beğenmedim..

fayanslarda ve banyoda iyi..

cam halı koltuk silmez...

birde bol bol yedek uç almak gerekir bezi çok çabuk kirleniyor...

kısacesi iyi araştır canım...ben iade edebildim ama herkes edememiş..iyi araştır almışken iyisini al..

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim duyarlılığın için... birkaç msj kk ya duyarı çağrısı yaptım sesimi sen duydun :))) jawstan memnun kalmama nedenin parkelerde dalgalanma bırakmasıydı dimi ben geçen fakir 2 in 1 professinel steam mop a baktım steam moptan sonra çıkmış modeli steam mop yer silme içinse sadece yeterli dedi satıcı,ama halı içinde istiyorsanız professinel olanı alın dedi. halılar içinde leke çıkarmaz ama temiz halının kirlenmesi gecikir birde her silmede halıyada tutarsanız parlatır halınızı dedi doğrumu bu tarz şeyler... birde karcher markasına baktım SC 3000 modelini tanıttı satıcı başka bir yerde steam moptan daha kaliteli karcher öneririm dedi ama orda fakirin profesinel olanı yoktu onunla kıyaslayamam yok bilgi sahibi değilim dedi... alf bu modellerden dahamı iyidir sence ben 100-200 fazla olsun daha iyisi olsun diye düşündüm... 2000 tlye çıkamam o riske giremem kullanıp kullanmıcağımı nasıl bir iş gördüğünü daha bilmiyorum.500 e kadar çıkıcam ...

canım ben fakirin profesyoneline de baktım..hem yer süpürüyor hem siliyor fiyatı 1500 tl idi..

karcheri de duydum oda iyi bir marka imiş ama ucuz fiyatlı olanları nasıldır bilmem.kullanan arkadaşlar vardı sanrım kk da..

ben fakirden hem yerlerimi dalgalandırdığı için memnun kalmadım..
hem buhardan çok su bıraktığı için sevmedim..
ocaktaki yağları silen bi aparatı var küçük fırçası..tek kullanımda fırçasının kılları erir gibi oldu çok yamuldu yani ısıya fazla dayanıklı değildi..
camları silemedi çok sulu bıraktı vs.

yani ben sadece banyoda ve fayanslarda beğendim diyebilirim..
birde ben çamaşr suyuyla temizliğe çok alışmışım ya bi türlü temizmiş hissi vermedi bana

ha birde şu var normalde 2 saat ancak sürerdi temizliğim makineyle 4 saat sürdü daha çok yoruldum ben.

tamamen şans işi canım ben sadece kullandığım ürün hakkında bilgi verebildim diğerleri hakkında bişey söylemem yanlış olur.

Son düzenleme:

yok cnm 449 lira demişlerdi media markette. fakir steam mop ın bir üst versiyonuymuş gene öyle dikey ama süpürmüyordu o sanırım satıcı öyle birşey demedi... senin dediğin farklı modeldir fiyat farkı çok aralarında... ben bakayım buharlı temizlik nasıl birşey diye çok beğenirsem diğer robot tarzı yüksek fiyatlı olanlarındada alırım genel temizlik için bu aldığımda günlük kalır diye düşündüm daha küçük daha pratik birşeyede ihtiyaç var sonuçta ama bende emin değilim çamaşırsuyu hastasıyım bende buharlı temizlik nasıl olucak bakalım deneyip görücem... karcher iyi birmarka alman markası fakirin malzemeleri çin malı alman malı değil tamamen falan dedi karcher öneren satıcı karcher tamamen alman dedi amasatıcılarada güvenmiyorum açıkcası yerleri güzel silsin parke ve taşları sulu ve dalgalı bırakmasın en büyük derdim o aslında eğer bunları yaparsa diğerleri olmasada olur benim için... ben kk da baktım çok bilgi bulamadım ama araştırmaya devam ediyorum nette falan umarım hayırlısı işime yarayan hangisi ise onu alırım inşallah...

arkadaşlar bugün üşenmedim bu topiğin en baş sayfasından sonuna kadar detaylıca okudum. ama kafam daha da karıştı diyebilirim. alf multi modeli en çok aklıma yatan oldu. ama camları gerçekten ıslak bırakmadan silebiliyor mu bundan emin olamadım. bir de acaba multi yerine hero ve handy ikisini birden mi alsam??? sizce hangisi daha kullanışlıdır? multi sanki hantal ağır bir şeymiş gibi duruyor öylemi? lütfen cevap yazın bekliyorum....

küçük aslında hani bosch un elektrik süpürgesi varya gördünmü bilmiyorum ama ondanda küçük çok güzel duvar,seramik,parke siliyor anında kuruyor asla ıslak bırakmıyor aslında camıda güzel temizliyor ama aparatında bir çekbas var onun kenarlarından su damlası kalıyor elinde bir kuru bezin olması lazım bende bu forum sayesinde aldım multiyi iyiki almışım çok memnun kaldım başka sorun olursa cevaplaya bilirim bende 2 ay araştırıp anca buldum :) ha birde yedek bez alma derdi yok ben evdeki yerbezlerini kendi bezinin boyunda kesdim hepsi oluyor yani bez konusunda sıkıntı çekmiyorsun kirlenince tersinide çevirebiliyorsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…