- 19 Kasım 2014
- 3.221
- 2.960
- 133
Çizik atmak tutunmasını kolaylaştırıyormuş atarsa iyi olur bence. Ben Ali Acar da şöyle bir sıkıntı yaşamıştım; pco olduğum için çok adet yumurta oluşuyordu ve çatlatma iğnesini oluyordum sonrasında felaket ağrılarım oluyodu yani ohss oluyordum ama hoca bunu hiç önemsemiyordu eğer tutarsa 1 hafta hastanede yatar çıkarsın diyordu. Aslında pco olan kişilerde bu bakımdan dondurulmuş transfer daha iyi sonuç veriyor. Seçil hanım bu durumu çok iyi yönetti çok sık kontrol edip sürekli ilacın dozunu değiştirdi başka ek iğne verdi hiç ağrım olmadı ve donmuş transfer yaptı. Yani bence sende de pco olduğu için Ali hocayla bu durumu en baştan konuş 15 üstü yumurta toplanırsa donmuş tedavi daha mantıklı. 2 ay rahim dinlendirme yapılıyor. Tabi buna göre çizik atma durumunu da sanırım transferden önce rahim dinlendirmede yapması gerekiyor.Şuan tüm testlerimi yaptırdım canım ali acara gittiğimde doktor bana rahme çizik atıldı mi dedi hayır dedim ve doktor çok şaşırdı neden atilmadi hem kist hem pko hemde 1 başarısız olmuş atılmalıydı dedi.
İlk doğumu eğitim araştırmada mı yaptınız? 2. Doğuma da az kalmış Allah hayırlı sağlıklı güzel bir doğum nasip etsin.Biliyorum o doktoru bı kez gitmiştim bende insAllah memnun kalirsnaydan aya çağırıyorlar genelde cnm bı sıkıntı olmadıkça
Yok kızımda eski doğum evi vardı Faruk sukan orda yapmıştım ikinciyi eğitim araştırmada düşünüyorum ama bklm nasipİlk doğumu eğitim araştırmada mı yaptınız? 2. Doğuma da az kalmış Allah hayırlı sağlıklı güzel bir doğum nasip etsin.
Teşekkürler canım konusayim doktorumla bu konuyuÇizik atmak tutunmasını kolaylaştırıyormuş atarsa iyi olur bence. Ben Ali Acar da şöyle bir sıkıntı yaşamıştım; pco olduğum için çok adet yumurta oluşuyordu ve çatlatma iğnesini oluyordum sonrasında felaket ağrılarım oluyodu yani ohss oluyordum ama hoca bunu hiç önemsemiyordu eğer tutarsa 1 hafta hastanede yatar çıkarsın diyordu. Aslında pco olan kişilerde bu bakımdan dondurulmuş transfer daha iyi sonuç veriyor. Seçil hanım bu durumu çok iyi yönetti çok sık kontrol edip sürekli ilacın dozunu değiştirdi başka ek iğne verdi hiç ağrım olmadı ve donmuş transfer yaptı. Yani bence sende de pco olduğu için Ali hocayla bu durumu en baştan konuş 15 üstü yumurta toplanırsa donmuş tedavi daha mantıklı. 2 ay rahim dinlendirme yapılıyor. Tabi buna göre çizik atma durumunu da sanırım transferden önce rahim dinlendirmede yapması gerekiyor.
Merhaba diğer sonuçlar nasıldı eşimin de ileri hareketlilik 0 çıktı yavaş ileri % 46 çıktıBizim ilk denememix canım erkek faktörü var bizde iler hareketlilik %0 ali acar direk tüp bebek dedi aşılama olmaz dedi başladık bizzde baya bi yogun ilaçlar igneler aldım transferin 8. Günü işte Perşembe test yapcam bakakım ne cıkacak inşallah ilk seferde tutmustur
Canim bizde Ali acara gittik eski tahlillerimiz vardı ama tekrar ne benden ne esimden tahlil istemedi acaba cizikten sonra mi isteyecek kiMerhaba diğer sonuçlar nasıldı eşimin de ileri hareketlilik 0 çıktı yavaş ileri % 46 çıktı
Canim bn daha önceki tüp bebekte 14 yumurta toplanmıştı ali acar az olmuş dedi gerçekten az mi kiÇizik atmak tutunmasını kolaylaştırıyormuş atarsa iyi olur bence. Ben Ali Acar da şöyle bir sıkıntı yaşamıştım; pco olduğum için çok adet yumurta oluşuyordu ve çatlatma iğnesini oluyordum sonrasında felaket ağrılarım oluyodu yani ohss oluyordum ama hoca bunu hiç önemsemiyordu eğer tutarsa 1 hafta hastanede yatar çıkarsın diyordu. Aslında pco olan kişilerde bu bakımdan dondurulmuş transfer daha iyi sonuç veriyor. Seçil hanım bu durumu çok iyi yönetti çok sık kontrol edip sürekli ilacın dozunu değiştirdi başka ek iğne verdi hiç ağrım olmadı ve donmuş transfer yaptı. Yani bence sende de pco olduğu için Ali hocayla bu durumu en baştan konuş 15 üstü yumurta toplanırsa donmuş tedavi daha mantıklı. 2 ay rahim dinlendirme yapılıyor. Tabi buna göre çizik atma durumunu da sanırım transferden önce rahim dinlendirmede yapması gerekiyor.
Kalitesi ve döllenme durumu önemli. Pco varsa onun için az demiş olabilir. Döllenme başladı mı? Taze transfer mi yapılacak?Canim bn daha önceki tüp bebekte 14 yumurta toplanmıştı ali acar az olmuş dedi gerçekten az mi ki
Yok daha canım 1 haftaya regl olacağım sonra rahme çizik atılacak hemen başlanır mi yoksa 1 ay bekler mi bilmiyorumKalitesi ve döllenme durumu önemli. Pco varsa onun için az demiş olabilir. Döllenme başladı mı? Taze transfer mi yapılacak?
Yumurtaların kalitesi ve döllenme durumu önemli. Allah a emanet de içlerinden bir tanesi sana hayırlı evlat olsun inşallah.Yok daha canım 1 haftaya regl olacağım sonra rahme çizik atılacak hemen başlanır mi yoksa 1 ay bekler mi bilmiyorum
Amin canım insallahYumurtaların kalitesi ve döllenme durumu önemli. Allah a emanet de içlerinden bir tanesi sana hayırlı evlat olsun inşallah.
Merhaba hayırlı olsun sağlıkla alin kucağınıza insallah 2 ay önce bebeğimi kaybettim maalesef morfoloji 0 di kaybettikten sonra dna hasarı olduğunu öğrendik eşimde sizin hasar kaçtı ve nasil düştü paylaşır mısınız lütfenAllah razı olsun bende sana ederim. 13 hafta bitti 14. Haftamın içindeyim. Evet bu çok zorlu bir süreç ben 6,5 yıllık evliyim ve bizde 4 yıl mücadele ettik bu durumla. Rabbim isteyen herkese nasip etsin, kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah.
Öncelikle geçmiş olsun. Yüzde 40 civarı hasar çıkmıştı tam hatırlayamıyorum. Kaan Aydosa gittik fakat bizimki malesef düşmedi. Bizde vakit kaybetmeden tüp bebek tedavisine başlamıştık.Merhaba hayırlı olsun sağlıkla alin kucağınıza insallah 2 ay önce bebeğimi kaybettim maalesef morfoloji 0 di kaybettikten sonra dna hasarı olduğunu öğrendik eşimde sizin hasar kaçtı ve nasil düştü paylaşır mısınız lütfen
Bizim 33 hasarla boyle oldu maalesef ben hasar düşmeden bir daha yaptıramam sanırım.bizim 3.gün çok iyi olan 7 embriyodan sadece 1 tanesi 5.gune gitmişti. Sizinde 5.gun embriyosu mu ve kaç tane gitti.Birde hasarı hep düşüyor diyorlardı Kaan aydos için siz ne kadar sure tedavi oldudunuz ve düşmediÖncelikle geçmiş olsun. Yüzde 40 civarı hasar çıkmıştı tam hatırlayamıyorum. Kaan Aydosa gittik fakat bizimki malesef düşmedi. Bizde vakit kaybetmeden tüp bebek tedavisine başlamıştık.
Kaan Aydos ta 1 ay muayene olduk. Ben çok umutluydum çünkü herkesinki düşmüştü. Ama bizimki 1 ayın sonunda yüzde 43 den yüzde 36 gibi bir sayıya düştü. Doktor şöyle bir mail atmış: "Hasar istenilen miktarda düşmemiş. Tüp bebek yaptırmanızı tavsiye ederim. Eğer tutmazsa tekrar görüşelim. " bu msj a üzüldüğüm kadar bu süreçte hiçbirşeye üzülmedim. Çünkü kendi sayfasında ve burada düşmediğinde hep farklı bir tedaviye geçip düştüğünü okumuştum. Hiç böyle birşeye yönelmedi. Sekreterini aradım kadın aynı cümleleri zırvaladı doktorla görüştürmedi. Hayır msjın sonunda tutmazsa görüşelim yazmış biz deneme tahtasımıyız madem tutmazsa yapılacak birşey var neden şimdi yapmıyoruzun cevabını alamadım. Bu konuda asla hakkımı helal etmiyorum. Kaan Aydos benim için hayal kırıklığıdır. Üstelik tüp bebek için şurada yaptırın diye belirtmeyi de ihmal etmemiş. Allah a havale ettim onu. Sonra yapacak birşey yok deyip zaman kaybetmeden tüp e başladık. Bu süreçte eşim hep bitkisel ürünler kıllandı macun, bitkisel sular,haplar...vs. Belki de bunlarlada düştü hasar tüp sürecinde tekrar hasar testi yaptırmadığımız için bilemiyorum. Hasar olunca sperm seçiminde mikroçip ve imsi yi birlikte kullandık. Ayrıca mikroçipte de ince kanal kullanıldı. Sonuçta benden 31 yumurta toplandı. İlk gün 20 tane döllendi. 4. Gün 11 taneydi 5. Gün 3' e düştü ve 3 tane donduruldu. Transferde 1 tanesi çözülürlen bozuldu. Diğer ikisi transfer edildi. 1 tanesi tuttu çok şükür. Sağlık sektörü para tuzağı çok şey gördüm. Çok çok iyi araştırarak hareket etmek lazım.Bizim 33 hasarla boyle oldu maalesef ben hasar düşmeden bir daha yaptıramam sanırım.bizim 3.gün çok iyi olan 7 embriyodan sadece 1 tanesi 5.gune gitmişti. Sizinde 5.gun embriyosu mu ve kaç tane gitti.Birde hasarı hep düşüyor diyorlardı Kaan aydos için siz ne kadar sure tedavi oldudunuz ve düşmedi
Bizde tüp bebeğe başlarken dna hasarı falan bilmediğimiz için direk girdik işin içine tabi bebeğimi kaybettikten sonra kendim araştırıp testleri yaptırıp ögrenmiş olduk.Tüp bebekçilere kalsa dna hasarının bir önemi yok ama öyle olmuyor işte ya 5.güne gitmiyor ya gelişimde sıkıntı oluyor malesef..bizdede ımsı kullanıldı.Kaan aydos için şaşırdım hapa cevap vermeyince iğne yoksa sadece antioksidan tedavisi veriyormuş 9 ay boyunca tedavi görenler var diye okumuştum.Bizim doktorumuz İstanbulda eşimde bir çok vitamin ve antioksidan kullanıyor ayrıca takviye yaptığımız alternatif bir yığın şey var inşallah ise yarar hasar düşer,değerler düzelir diye umut ediyoruz kimisi inatçı oluyormuş kimisi 1.5 ayda düşüyormuş bizde değerler düzelmezse mecbur yine tup bebeğe başlıcaz ama hasar en aza inmiş olsun istiyorumki şansımız artsın.Bu arada sizin morfoloji ve hareket nasildi bizim onlarda kötü durumda.Kaan Aydos ta 1 ay muayene olduk. Ben çok umutluydum çünkü herkesinki düşmüştü. Ama bizimki 1 ayın sonunda yüzde 43 den yüzde 36 gibi bir sayıya düştü. Doktor şöyle bir mail atmış: "Hasar istenilen miktarda düşmemiş. Tüp bebek yaptırmanızı tavsiye ederim. Eğer tutmazsa tekrar görüşelim. " bu msj a üzüldüğüm kadar bu süreçte hiçbirşeye üzülmedim. Çünkü kendi sayfasında ve burada düşmediğinde hep farklı bir tedaviye geçip düştüğünü okumuştum. Hiç böyle birşeye yönelmedi. Sekreterini aradım kadın aynı cümleleri zırvaladı doktorla görüştürmedi. Hayır msjın sonunda tutmazsa görüşelim yazmış biz deneme tahtasımıyız madem tutmazsa yapılacak birşey var neden şimdi yapmıyoruzun cevabını alamadım. Bu konuda asla hakkımı helal etmiyorum. Kaan Aydos benim için hayal kırıklığıdır. Üstelik tüp bebek için şurada yaptırın diye belirtmeyi de ihmal etmemiş. Allah a havale ettim onu. Sonra yapacak birşey yok deyip zaman kaybetmeden tüp e başladık. Bu süreçte eşim hep bitkisel ürünler kıllandı macun, bitkisel sular,haplar...vs. Belki de bunlarlada düştü hasar tüp sürecinde tekrar hasar testi yaptırmadığımız için bilemiyorum. Hasar olunca sperm seçiminde mikroçip ve imsi yi birlikte kullandık. Ayrıca mikroçipte de ince kanal kullanıldı. Sonuçta benden 31 yumurta toplandı. İlk gün 20 tane döllendi. 4. Gün 11 taneydi 5. Gün 3' e düştü ve 3 tane donduruldu. Transferde 1 tanesi çözülürlen bozuldu. Diğer ikisi transfer edildi. 1 tanesi tuttu çok şükür. Sağlık sektörü para tuzağı çok şey gördüm. Çok çok iyi araştırarak hareket etmek lazım.
Genetik test yaptırdınız mı canimHerkese merhaba
bende yarın Kaan Aydos’tan randevu alıcam.
İnşallah güzel çözümler sunar okuduklarım biraz moralimi bozdu. Bizde ilk bahçecik ankara şubesine gittik. Oradaki ürolog gidin biraz daha deneyin diye hiç muayene etmeden bizi gönderdi çok şaşırdım bu yıl ile 3 yıldır gebe kalamıyorum(7 yıldır evliyiz). Önerilere göre Kaan bey başarılı geldi denemek istedim. Önerilere açığım bizde sayı 4 milyon hız az, gramaj az bunun dışında birşey çıkmadı testte dna hasarı hangi test ile belirleniyor bilgilendirirseniz sevinirim
Bizimle aynı değerlerde hasarı olan ve bizimle aynı ay tedaviye başlayan birine de aynı bize attığı msjı atmış değeriniz düşmemiş şu merkezde şu yöntem ile tüp deneyin tutmazsa görüşelim demiş aynı şekilde. Onun eşi epey sorun çıkarmış sekreterle epey konuşmuş ve ikna etmiş başka bir tedaviye geçmişlerdi, sonra hasar düştü hemen tüp yaptılar ve hamile kaldı. İllede hakkımızı tartışarak mı aramalıyız. Bize de aynı şeyi yapabilirdi ama yapmadı Allah a havale ettim. Eşimin sperm sayısı 70 milyonlarda, morfoloji bazen 0 bazen 2, hız ileri hızlı 0 yavaş ileri yüzde 27 lerde idi. Dna hasarı en son yüzde 37 civarı, baş anomalisi yüzde 90 gibi birşeydi. Hormonları normaldi.Bizde tüp bebeğe başlarken dna hasarı falan bilmediğimiz için direk girdik işin içine tabi bebeğimi kaybettikten sonra kendim araştırıp testleri yaptırıp ögrenmiş olduk.Tüp bebekçilere kalsa dna hasarının bir önemi yok ama öyle olmuyor işte ya 5.güne gitmiyor ya gelişimde sıkıntı oluyor malesef..bizdede ımsı kullanıldı.Kaan aydos için şaşırdım hapa cevap vermeyince iğne yoksa sadece antioksidan tedavisi veriyormuş 9 ay boyunca tedavi görenler var diye okumuştum.Bizim doktorumuz İstanbulda eşimde bir çok vitamin ve antioksidan kullanıyor ayrıca takviye yaptığımız alternatif bir yığın şey var inşallah ise yarar hasar düşer,değerler düzelir diye umut ediyoruz kimisi inatçı oluyormuş kimisi 1.5 ayda düşüyormuş bizde değerler düzelmezse mecbur yine tup bebeğe başlıcaz ama hasar en aza inmiş olsun istiyorumki şansımız artsın.Bu arada sizin morfoloji ve hareket nasildi bizim onlarda kötü durumda.
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.Bu durum tamamen bizim şanssızlığız mıydı diye düşünmeden edemiyorum.Düşükten sonra hasarı öğrenince çok kızdım doktora,üroloğa..O kadar ödemeler yapıldı testler yapıldı bir hasar testide istenseydi ona göre tedavi verilseydi iyice düşüp öyle başlardık en azından diye..Bebeğin kalp atışlarını duyucaz diye gidip kalp oluşmadığını öğrendik bir hafta bekleyelim dedi doktormuz sonra zaten sağlıksız olduğu anlaşıldı ve zorunlu kürtaj üzerinden zaman geçmesine rağmen hala aklımda çok büyük yıkım oldu bize.Insallah bizim hasar tedavilere cevap verir ve bizde kavuşuruz bebeğimize bir an önce.Bizimde morfoloji 2 ve 0 arasında değişiyor opu günü 0 mış ama.Ileri hareket bizimde 0.Sayıda sizinkine yakın o dediğiniz arkadaşınızın kaça düşmüştü de tedaviye başladıBizimle aynı değerlerde hasarı olan ve bizimle aynı ay tedaviye başlayan birine de aynı bize attığı msjı atmış değeriniz düşmemiş şu merkezde şu yöntem ile tüp deneyin tutmazsa görüşelim demiş aynı şekilde. Onun eşi epey sorun çıkarmış sekreterle epey konuşmuş ve ikna etmiş başka bir tedaviye geçmişlerdi, sonra hasar düştü hemen tüp yaptılar ve hamile kaldı. İllede hakkımızı tartışarak mı aramalıyız. Bize de aynı şeyi yapabilirdi ama yapmadı Allah a havale ettim. Eşimin sperm sayısı 70 milyonlarda, morfoloji bazen 0 bazen 2, hız ileri hızlı 0 yavaş ileri yüzde 27 lerde idi. Dna hasarı en son yüzde 37 civarı, baş anomalisi yüzde 90 gibi birşeydi. Hormonları normaldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?