Alınmakta haksız mıyım bilemedim

$0 gün lohusa yalniz birakilmaz diye bir sey vardir.Bu da annenin dogum sonrasi girdigi depresyondan dolayi cikmistir.Eger kendinizi iyi hissediyorsaniz insanin kendi cocuguna yalniz bakmasi daha güzel.kayinvalideniz ne güzel bakmis.benim kendi annem vardi yanimda.her neyse.Dislandiginizi hic düsünmeyin.Hala ben esimden zannedersem esimde benden bazi seyleri saklar.Herseyi esiyle paylasabilen cok az insan var.Keske öyle olabilse.

Haa bu arada kucak olayi vardi nedense yeni dogum yapan anneler bundan cok korkuyor.aman canim o bebek.Varsin alissin.Ilerde sen istersin onlar kacarlar.Valla ben kizimin o günlerini unuttum ayol.Keske daha cok kucagimda tutsaydim.

Son düzenleme:
Lohusalık Psikolojisi Olsa Gerek, Olduğundan Fazla Alıngansınız..
Unutmayın, Hepimiz El Kızıyız..
Kayınvalidelerimiz Bizlerle Bir Şeyler Paylaşmak Zorunda Değil..
Bizde Onlarla..

Biz Ailemizde Bir Açık, Bir Sıkıntı Olduğunda Ele Anlatıyor muyuz?
Senin Ablanın Erkek Arkadaşlarıyla Sıkıntı Olduğunda Anlatır mısın?
Hiçbirimiz Anlatmayız..

Hiç Sıkma Canını..
Kimse Kimseye Birşeylerin Hesabını Vermek Zorunda Değil..
Siz Bile..

Allah Bebeğinizi Güle Güle, Sağlıklı Sıhhatli Büyütmeyi Nasip Etsin..
Annesine ve Babasına Hayırlı Evlat Olur İnşallah..

Hoşçakalın..:38:

bebğini güle güle büyüt cnm inş. öncelikle..

yok lohusa tek başına bırakılmaz..yok şu kadar gün yanında kalınması gerek,,,bunlara mı inanıyorsunuz arkadaşlar??
eğer bir sağlık durumu engeli yoksa neden birinde kalmak ya da birilerinin sizde kalmasını bekliyorsunuz?
doğum yaptıgım gün ayaga kalktım.hastaneden cıkmadan bile çocuğumun bakımını ilk kendım yaptım.annem geldi yanıma bir işe dokundurtmadım.hastanede kaldı yanımda bişey yapmadan..hastanede evrak işi oldu.annem çocugun başında beklettim.ben koşturdum saatler önce doğum yapmışım daha..
eve geldik 1-2 gün kaldı annem.ben gidiorum kızım birşey yapmıyorum ben dedi gitti.
evet yaptırmadım..
geleni gideni ile de ilgilendim,
evimi işi ile ,ymeğidi,ütüsüydü,
hepsini kendim yaptım.
kızımın hiçbir şekilde bakımını yaptırmadım.güya annem kızla odada uyuyor,uyanırsa benı uyandıracak..ben daha annem uyanmadan hoopp sıçrayıp bitiyordum yanında..altını bir kere değiştirtmedim. (çalışmaya başlayana kadar..)

ben normal doğum yaptım tabi o yüzden doğumdan dakikalar sonra yürümeye başladım.sezaryen doğumlarda toparlanma daha geç olup bunları yapamayabilirsiniz elbette.diyeceğim o ki;sağlık sorununuz olmadığı müddetçe,toparlandıgınız anda kimsey muhtaç olmayın.
aciz kalmayın allahaşkına..
kimse kimseye bakmasın...
kimse kimsenin evinde de kalmasın.
ne gereksiz şeyler..
yanlış anlamayın size değil sözüm ,genel yazdım bunları..
ama bazı arkadaşlar gerçekten çok nazlı oluyorlar ve hizmet bekliyorlar..buna kızıyorum...

eşinizin size anlatmaması üzücü aslında ama bir bakıma eşlerin ailevi olan seylerin hepsini bilmesi gerekmiyor gercekten..hele ki çok mühim konuları..
ilerde ne olacağı bilinmez,gün gelir yüzünüze vurulur bazı şeyler..önlem almak lazım bazı seyler ıcın..
kendimi düşündüğümde ise bencilce düşündüğümden eşimin anlatmasıı gerekir diyorum..:37:
sende şu an öyle düşünüyorsun muhtemelenn..
sevgilr

görümcem hep anlatır..
benım eltım çok agzı sıkıdır aılevı konularda.
hiç açık vermez..
ben seviyorumbu huyunu. bence iyi yapıyor.
neyse,,eltimin teyzeleriyle falan görümcem tanışıyormuş.komşularmıymış ne zamanında herneyse..
sonra uzaklaşmışlar tabi..
görümcem hep sorarmış eltime filanca ne yapıyor,nasıllar dıye.
oda söyle böyle iyiler hoşlar anlatırmış..
seneler sonra o kişiyle görümcem hastanede karşılaşıyor..
laf açılıyor ve aa diyor o kişi biz onlarla senelerdir konuşmuyoruz..
meğer aralarında dargınlık varmış,konuşmuyorlarmış,onu bile anlatmıyor eltım dusunun..
tesadüf eseri öğrenmiş..:9:

bence yok yere alınganlık yapmayın
öncelikle görümceniz için sıkıntıları olabilir bunuda size söylemek zorunda değillerdir bende her sıkıntımı eşimin ailesiyle paylaşmam paylaşmak zorundada değilimdir bu onları sevmediğim dışladığım anlamına gelmez ama ardaa mesafeler gerekir her zaman bu kadar içli dışlı olmaya gerek yok bence
bu arada biz problemli değiliz beni oğullarından çoks everler gözümün içine bakarlar ama ben yinede mesafemi korurum

gelelim bebeğinize keşke 1 hafta kalıp evnize geri dönseydiniz kendiniz uzun süre kalmaya gerek yokki hem evinize hem bebeğinizle hayata sizde kolaylıkla adapte olurdunuz
ben eve geldim annemler 1 gece kaldı ve gittiler kayınvalidemde arada sevmeye geldi kayınvalidem kızım 21 aylık daha hiç altını değiştirmedi haftada 2-3 kere görür görümcem 2-3 kere değiştirmiştir o da çok istedi o yüzden
bakıcam demiş ama başbaşa kalınca o sorumluluğu almak istemiş olabilr
eşinzide suçlamayın kaynvalidenizide düşünmeyin 40 ı çıkana kadar keyfi tatil yapıp gelmeyen ama torunumda torunum dolaşan ne dedeler anneanneler babaanneler var
siz hiiiiççç kimse yüzünden kendniz bunalıma sokmmayın gidin evinize keyfinize bakın

Belli ki kayınvalide sıkılmış artık.

E ama zaten 40 gün boyunca da yatılmaz ki; yeter bence de.

Hem nasıl rahat ediyorsunuz başkasının evinde.

Ben de pazaartesi günü doğum yapacağım inşaallah.

Aylardır tek başıma doğum hazırlıkları yapıyorum; bir Allahın kulu yardımcı olmadı; dün gece sabaha kadar yine yok temizlikti , yok ütüydü, doğum sonrası için ikramdı carttı curttu derken belim kopuyor. Kimseden ne yardım istedim ne de bekledim.

Doğumdan birkaç gün sonra da büyük ihtimalle tek başıma kalacağım.

Büyük konuşmayayım, olağanüstü bir sebep olmadıkça ne kaynanamın evine ne başka bir yere gitmem.

Zaten anneciğim hayatta değil; evimin suyu mu çıktı?

Az biraz da kocalar destek olsun; kimseye ağız eğmeyin arkadaşım başınızın çaresine bakmaya çalışın.

konunun tamamını okumaya zahmet etmeyen arkadaşlar cevap yazmaya da zahmet etmesinler. aynı şeyleri defalarca yazmaktan bıktım. ben kayınvalidemin evine yatmak için gelmedim. kimseye kendimi baktırmaya meraklı değilim tersine bundan utanç duyarım. zaten bakıma da muhtaç değilim. iyice okuyun öyle yorum yapın lütfen.bu arada görümcem evini değiştirecekmiş. devlet sırrı bu yani..

Kayınvalideniz 40 nız çıkana kadar size bakmak zorunda değil elbette de,
sizin böyle bir talebiniz olmadı değil mi kalmak için, eşiniz ve kayınvalideniz istedi sonuçta.
Hatta belki de kalmasaydınız sıkıntı bile çıkarabilirlerdi (?)
Madem bakıyorda , ben gelin oldum diye lafını etmesini ben kaldıramazdım açıkçası.
Hemen geçerdim kendi evime.
Zaten 40 gün ne kadar faydaları olurlarsa olsunlar başkasının evinde zor gerçekten.
Benimde 29 günlük bebeğim, ilk haftalar kayınvalidem ve annem yanımdaydı,
yardımları olduğu kadar canımı sıktıkları da bir sürü şey oldu, annem de dahil buna, bayadır yalnızım,
tek başına bakmak sıkıntılı oluyor kimi zaman ama her kafadan bir ses çıkıyor, lohusa halinle
bir de herkesi idare etmek zorunda kalıyorsun, en iyisi kendi evinde kendin bakmak.
Bir de üstüne gelin oldum ben diye lafı edilecekse hiç bakmasınlar daha iyi.
Eşinizin görümcenizle ilgili birşeyleri sizden saklaması bana tuhaf geliyor açıkçası.
Herşeyi bilmek zorunda değilsiniz elbette ama herşeyi gizlemekte olmaz, iletişim denen birşey var.
Karı koca olarak ailemizde ki kişilerin her zaman herşeyini saklayacaksak nerede kaldı eşlik.

konudan muradımın bu olduğunu çıkarmışsınız ya tebrik ederim. herkes beceremez.

Konunuzu okuyup da bunu çıkarmayan kaç kişi var onları sormak lazım bence
Devamlı benden saklanıyor,ben el miyim,neden bana söylemiyorlar diye yazan sizsiniz
Ve biz siz ne yazdıysanız ona yorum yaptık yani sizin belirttiğiniz gibi konuyu okumamazlık yapmadık
Bişeyler yanlış anlaşılıyorsa ortada anlatma kıtlığı var demektir

25 gun bakmıslar sıze canım o cok ayrı bır konu.ama senden daha once de bıseyler gızlenmıs ve hala devam edıyor.demek kı sıze bıle soyleyemeyeceklerı bır dertlerı varmıs.kafana takmaya degmez.ılla kı bır gun doner dolasır konu sana ulasır.

25 gun bakmıslar sıze canım o cok ayrı bır konu.ama senden daha once de bıseyler gızlenmıs ve hala devam edıyor.demek kı sıze bıle soyleyemeyeceklerı bır dertlerı varmıs.kafana takmaya degmez.ılla kı bır gun doner dolasır konu sana ulasır.

ulaştı zaten işte, görümcem evini değiştiriyomuş..

Konunuzu okuyup da bunu çıkarmayan kaç kişi var onları sormak lazım bence
Devamlı benden saklanıyor,ben el miyim,neden bana söylemiyorlar diye yazan sizsiniz
Ve biz siz ne yazdıysanız ona yorum yaptık yani sizin belirttiğiniz gibi konuyu okumamazlık yapmadık
Bişeyler yanlış anlaşılıyorsa ortada anlatma kıtlığı var demektir

.................................:71:

Evet alınganlık olmuş biraz.
Görümcenizin hayatıyla ilgili bilgi vermek zorunda değil ki eşiniz.
Kafanız karışmasın, evde bunun konusu bile geçmesin istemiş belli ki.
Kayınvalideniz de gül gibi bakmış 25 gün, daha ne olsun.
Kimse kimseye bir saat bakmıyor bu devirde.

Back
X