Alıp Başımı Gitmek İstiyorum Yemin Ediyorum

Heyyyy mavi!
Melankoli olmanın sırası mı?
Yılmak yok!!!
İnan şu dünyada seni senden daha iyi kimse anlayamaz...
Kardeşin eski gelinlik mi giymiş keyfi bilir sen mi derdine düşeceksin?
Annen darda kalmış kardeşin yüzünden sen mi üzüleceksin?
Babandan yadigar evi satmayı düşünüyor seni düşünmemiş hiç buna mı üzüleceksin?
Kardeşinin perdesi mi mahvolmuş olmuş aman olsun sen mi düzelteceksin?
Kendi düşünsün bırak nasıl yaptılarsa çıkmasını da bilirler o halden.
Hiç umursama... a.s
Seni umursamayanı sen hiç umursama... yerimseniben
Annedir atılmaz diyebilirsin ama o sana anne gibi muamele bile etmemiş imzanı alıp seni bazı şeylerden mahrum bile bırakmış bunların izahı olamaz...

Evet canım sonuna kadar haklısın şu yazdıklarında.

Ben çoğu yerde kendimde hata buluyorum zaten onları bukadar çok düşündüğüm için.

Beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem diyorum bazen.Ama kendimi yalnız hissediyorum tamam eşim yanımda ama o farklı bir aile farklı .

Babam hayatta olduğu zaman annem gene ayırt ederdi kardeşimle beni.

Babam da hep kızardı.

Hiç unutmuyorum.Orta okulda birkaç tane zayıf getirdim diye beni nasıl dövmüştü evin kapısını açıp kendimi dışarı attığımı hatırlarım .

O karda kışta camlar hep buz tutmuştu ,anneme misafir geldiği zaman annem camları bana sildirirdi o soğukta o ayazda.

Ellerim kıpkırmızı olurdu .Hareket ettiremezdim silemezdim doğru dürüst ,silemediğim için de dünyanın azarını yerdim .

Kardeşime hep markalı kıyafetler alırdı,ben istediğim zaman bir bahane bulur almazdı babam alırdı hep.

Babam ölünce de iyice dışlandım zaten.

bazı ailelerde bir çocuk üvey evlattan beter dışlanır,
diğer cocuksa ailenın esas cocugudur,

böyle yaşamaya alış
annen resmen sen babasının kızısın falan diye seni dışlamış,

belkı babanı sevmiyor soylemıyordu ö lünce o o kadar üzülmedı senın de cok uzuldugunu görünce sana nefretı katlandı,
olabilir

ayrıca dediğim gıbı aılelerde bazen bır cocuk cok sevılır dıgerlerı onemsenmez hatta dışlanır,
bazı aılelerde cocuklar bıle sevılmez ko-msu kızı kendı kızından beter el ustunde tutulur evler o cocugun ustune yapılır arabalar alınır vs.

senın de demek annen senı sevmıyor, kardesını sevıyor, kardesın de onunla hoşbeş,
aman bırak ikisi mutlu olsunlar sanane sen kocanla olmaya bak
kocan senle mutlu olsun ıyı kı o varmıs yanlız
o da olmasa hayatta yanlız kalıcakmıssın demekkı.

Hayır canım babam ölünce annem birsüre tedavi bile gördü,kendini harap etti evden çıkamadı bile bi süre.

Hergece ağlama seslerini duyardım içim kanardı ...

Babam sabahlara kadar çeviri yapardı.Parasal sıkıntıya düşmeyelim diye.Beni özele gönderebilmek için.

Annem de hep masrafa sokardı babamı.

Ama ölünce anladı hep hatalarını ,gidenin geri gelmeyeceğini.

Annem babam sağken açıktı.Babam çok isterdi annemin kapanmasını.Vefatından sonra annem kapanıp namaza bile başladı.

Babamın hastane zamanlarında babam kardeşimin ve benim fotoğraflarımızı istemiş,doya doya bakmış sarılarak uyumuş.

Yazarken bile ağlıyorum şuan.O günlere tekrar gitmiş gibi oldum.

Babamın hastalığı 2 ay evvelinden çıktı ortaya.Şiddetli karın ağrısından babam üniversitenin kampüsünde orta yere yığılıp kalmış

Öğrenciler kaldırmış hastaneye doktor demiş birsüre burdasın çıkamazsın kan değerlerin çok düşük.

Sonra annemi çağırmışlar.Anneme demiş doktor kanser diye.Annem doktorları tembihlemiş sakın söylemeyin vs diye.

Sonra izmirden akrabalarımız geldi.Dedem izmire götürmemizin daha yararlı olacağını söyledi.1ay kayserideki hastanede kaldıktan sonra dedemin fikri ile izmire gittik.Babam da özel ambulansla izmirdeki hastaneye kaldırıldı.

Ordaki doktorlarda kayseridekiler gibi babamın birkaç gün ya yaşar ya yaşamaz dediler.Babam dayanamıyorum artık beni eve çıkarın deyince çıkarmak zorunda kaldık.

Eve geldikten sonra 3 gün sonra kaybettik.

İkinci gecesinde illa ben namaz kılıcam diye tutturmuş kimse izin vermeyince gece herkes uyuyunca babam kalkmış namaz kılmak için secdeye kapanmış öyle uyumuş orda.

Kusura bakmayın sizlere anlatıyorum ama öyle doluyum ki paylaşmaya çok ihtiyacım var

Kuşum hadi sakinleş. Kendini düşün artık, bu gidişle kendini düşünmey başladığında iş işden geçecek. Sen kendi kıymetini bil ki başkalarına bildir.

Kuşum hadi sakinleş. Kendini düşün artık, bu gidişle kendini düşünmey başladığında iş işden geçecek. Sen kendi kıymetini bil ki başkalarına bildir.

Evet canım benim senin bu moral verici mesajların yok mu :1hug:

Yerim seni ben ya bana çok destek oldun .

Bazen öyle günler oluyor ki kendime bile güvenim kalmıyor,eskiden kendimi çok beğenirdim kendimden de vazgeçmiş gibiyim

Hayat çok kısa blki yarına çıkmayacağız. Ne için bu sıkıntı, bu eziyet. Bak beni gözönüne al. Her insanın bir kapasitesi var. 9 yıl sustum, yuttum, herşeyi sineye çektim. Sonra birgün çıldırdım artık bitti dedim. Ve ne annem nede başkası destk olmadan kararımı verdim ve herşeyi yıktım. ışin garibi zaten herşeyi ben kurmuştum. Şimdi yeni bir şehir yeni bir hayat. Asla geç değil. 37 yaşındayım,ne kadar ömrümüz olduğunu allah bilir, ne kadarsa da artık mutlu olmak istiyorum. Herkese ve herşeye rağmen. Harekete geçmek için benim kadar geç kalma. Tamam güçlüyüm ama neden daha önce mutlu olmam gerektiğini fark etmedim.

Hayat çok kısa blki yarına çıkmayacağız. Ne için bu sıkıntı, bu eziyet. Bak beni gözönüne al. Her insanın bir kapasitesi var. 9 yıl sustum, yuttum, herşeyi sineye çektim. Sonra birgün çıldırdım artık bitti dedim. Ve ne annem nede başkası destk olmadan kararımı verdim ve herşeyi yıktım. İşin garibi zaten herşeyi ben kurmuştum. Şimdi yeni bir şehir yeni bir hayat. Asla geç değil. 37 yaşındayım,ne kadar ömrümüz olduğunu allah bilir, ne kadarsa da artık mutlu olmak istiyorum. Herkese ve herşeye rağmen. Harekete geçmek için benim kadar geç kalma. Tamam güçlüyüm ama neden daha önce mutlu olmam gerektiğini fark etmedim.

Seni özgüveninden ötürü tebrik ediyorum arkadaşım.

Bir mesleğinin olması da bunda çok büyük etken diye düşünüyorum .

Hayatını yeniden kurmuşsun.Herşeye silbaştan başlamışsın.

Mutlu olmaya bakıyorsun hiçbirşeyi de takmıyorsun ne güzel ya keşke ben de öyle olabilsem.

Bundan sonra kafaya hiçbirşey takmıcam kendimi düşünmeye özen göstercem sadece umarım başarılı olurum

Tabi ki takmayacaksın. Sen psikoloğa giderken yanında kimse olmayınca anlıyorsun bunu. Sen ağlarken annenin ruhu bile duymazken, olanları bildiği halde evinin huzurunu bozma derken anlıyorsun. HAYAT ADıL DEĞıL. En büyük gerçek bu hayatta. Eğer mutlu olmak istiyorsan ezdirmeyeceksin kendini hiç kimseye. Herkes ne kadar ilgileniyorsa seninle sen bir derece az karşılık vreceksin. Esirgeyen kıymetli oluyor bu zmanda. Ve seni üzen insanlar kapına düştüklerinde anlayacak yaptıklarını o zaman için rahatlayacak.

Bana değer verene değer vericem vermeyene vermicem.

Etme bulma dünyası.

Eden buluyor işte.

Eşimin yengesi bana sen de insanlık yok,sen dün bir bugün ikisin sana mı kaldı kocanı korumak demişti.Öfkeden üzüntüden hastanelik olmuştum.

Ne derse desin takmıcam kafama hiçkimseyi bundan sonra.Değer vermediğim insanı bile kafama takıyorum ben ya hep kendime yapıyorum hep

ıyi de koca senin kocan, ona ne oluyor. Boşver... Biz küçüklüğümüzü biliriz de büyükler nerde görebilsek... Hiç muhatap olma, eşinin yengesi de olsa ekmeğini mi veriyor suyunu mu, nasıl konuşacağını bilmiyorsa kocaman kadını sen eğitemezsin ki. Ağaç yaşken eğilir, onu üretim hatası kabul et. Defolu çıkmış, yapacak bişey yok..

İyi de koca senin kocan, ona ne oluyor. Boşver... Biz küçüklüğümüzü biliriz de büyükler nerde görebilsek... Hiç muhatap olma, eşinin yengesi de olsa ekmeğini mi veriyor suyunu mu, nasıl konuşacağını bilmiyorsa kocaman kadını sen eğitemezsin ki. Ağaç yaşken eğilir, onu üretim hatası kabul et. Defolu çıkmış, yapacak bişey yok..

Eşim de öyle diyor bir kulağından girsin öbüründen çıksın umursama duyma bile diye.

Ama kulaklarım sağır değil ki illa duyuyorum.

Sonra kayınvalidem demesin mi dediklerinde o kadar abartılcak birşey yok diye ...

Var ya kimseye birşey olmuyor olan bana oluyor taktığım için.

Bekarken hastane yolunu zar zor bilirdim.

Evlendim her haftam hastanede geçiyor.

Migrenli biri oldum çıktım.

Bekarken bilmezdim bile migren nedir neyin nesidir diye.Hep stresten işte.

Psikolojik tedavi görüyorum.7 aydır hap kullanıyorum.Keyfimden mi içiyorum ben o hapları.

İçmesem iyice sinir hastası olup çıkıcam ama kimin umrunda kimsenin.Olan bana oluyor herkes hayatını yaşıyor valla

Ben de yıllardır migren var, şimdi birde psikolojik tedavi başladı. Sıkıldım artık yaaa... Sen sinir olduğun şeyleri eşinden çıkar. Arada dengeyi kurmayı bilsin. Seni üzmelerine engel olsun. Anasına, bacısına, yengesine, yeğenlerine terbiyeyi sınırları öğretsin. Ya da hayatı ona zehir et.

Ben de yıllardır migren var, şimdi birde psikolojik tedavi başladı. Sıkıldım artık yaaa... Sen sinir olduğun şeyleri eşinden çıkar. Arada dengeyi kurmayı bilsin. Seni üzmelerine engel olsun. Anasına, bacısına, yengesine, yeğenlerine terbiyeyi sınırları öğretsin. Ya da hayatı ona zehir et.

Arada denge kuramıyor işte.

Kuramayınca benden yana olan dengeler iyice alt üst oluyor ben yıpranıyorum.

Bundan sonra kim beni göz göre göre üzerse ben de onu üzücem napayım benim taşıdığım da can

Evet seninki can ama eşin niye bunu görmüyor. O seni kollamadıkça sana yapılanları seninde ona yapmaya hakkın var. Seni hizmetçi diye mi almış beyefendi. O zaman mmaş bağlasın, sigortanı yapsın. Yok eş olarak aldı ise hak ettiğin hayatı versin

Evet canım sonuna kadar haklısın şu yazdıklarında.

Ben çoğu yerde kendimde hata buluyorum zaten onları bukadar çok düşündüğüm için.

Beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem diyorum bazen.Ama kendimi yalnız hissediyorum tamam eşim yanımda ama o farklı bir aile farklı .

Babam hayatta olduğu zaman annem gene ayırt ederdi kardeşimle beni.

Babam da hep kızardı.

Hiç unutmuyorum.Orta okulda birkaç tane zayıf getirdim diye beni nasıl dövmüştü evin kapısını açıp kendimi dışarı attığımı hatırlarım .

O karda kışta camlar hep buz tutmuştu ,anneme misafir geldiği zaman annem camları bana sildirirdi o soğukta o ayazda.

Ellerim kıpkırmızı olurdu .Hareket ettiremezdim silemezdim doğru dürüst ,silemediğim için de dünyanın azarını yerdim .

Kardeşime hep markalı kıyafetler alırdı,ben istediğim zaman bir bahane bulur almazdı babam alırdı hep.

Babam ölünce de iyice dışlandım zaten.

Hayır canım babam ölünce annem birsüre tedavi bile gördü,kendini harap etti evden çıkamadı bile bi süre.

Hergece ağlama seslerini duyardım içim kanardı ...

Babam sabahlara kadar çeviri yapardı.Parasal sıkıntıya düşmeyelim diye.Beni özele gönderebilmek için.

Annem de hep masrafa sokardı babamı.

Ama ölünce anladı hep hatalarını ,gidenin geri gelmeyeceğini.

Annem babam sağken açıktı.Babam çok isterdi annemin kapanmasını.Vefatından sonra annem kapanıp namaza bile başladı.

Babamın hastane zamanlarında babam kardeşimin ve benim fotoğraflarımızı istemiş,doya doya bakmış sarılarak uyumuş.

Yazarken bile ağlıyorum şuan.O günlere tekrar gitmiş gibi oldum.

Babamın hastalığı 2 ay evvelinden çıktı ortaya.Şiddetli karın ağrısından babam üniversitenin kampüsünde orta yere yığılıp kalmış

Öğrenciler kaldırmış hastaneye doktor demiş birsüre burdasın çıkamazsın kan değerlerin çok düşük.

Sonra annemi çağırmışlar.Anneme demiş doktor kanser diye.Annem doktorları tembihlemiş sakın söylemeyin vs diye.

Sonra izmirden akrabalarımız geldi.Dedem izmire götürmemizin daha yararlı olacağını söyledi.1ay kayserideki hastanede kaldıktan sonra dedemin fikri ile izmire gittik.Babam da özel ambulansla izmirdeki hastaneye kaldırıldı.

Ordaki doktorlarda kayseridekiler gibi babamın birkaç gün ya yaşar ya yaşamaz dediler.Babam dayanamıyorum artık beni eve çıkarın deyince çıkarmak zorunda kaldık.

Eve geldikten sonra 3 gün sonra kaybettik.

İkinci gecesinde illa ben namaz kılıcam diye tutturmuş kimse izin vermeyince gece herkes uyuyunca babam kalkmış namaz kılmak için secdeye kapanmış öyle uyumuş orda.

Kusura bakmayın sizlere anlatıyorum ama öyle doluyum ki paylaşmaya çok ihtiyacım var

Arada denge kuramıyor işte.

Kuramayınca benden yana olan dengeler iyice alt üst oluyor ben yıpranıyorum.

Bundan sonra kim beni göz göre göre üzerse ben de onu üzücem napayım benim taşıdığım da can

Sen bunları yazıp yazıp sonra yazık anneme diye nasıl hala acıyabiliyorsun?
akannehir
Yazık kendine acı...
Boşver gerçekten değmez.
Gerçekten değmez.

Sen bunları yazıp yazıp sonra yazık anneme diye nasıl hala acıyabiliyorsun?
akannehir
Yazık kendine acı...
Boşver gerçekten değmez.
Gerçekten değmez.

Evet kendime de üzülüyorum zaten.

Ben canımın kıymetini bilemedim bugüne kadar yazıktır ki...

Bundan sonra söz verdim kendi kendime ,kendimden başkası önemli değil şu aşamada.

Gerçekten üzülerek okudum yazdıklarını...
Bazı yerlerinde kendimi gördüm,her ne kadar konu itibariyle uzaktan da olsam.

Bende çok babacıyımdır, öyleki daha ölmeden ağlarım bazen tıpkı ölmüş gibi.
Benim babamda ordan burdan kısıp beni özel okullarda okuttu. Üniversiteyide o şekilde okudum.
Gariptir, senin annenin düşündükleri gibi benim ablam-annem falanda der bazen...Bana yapılan kardeşlerimin hiç birine yapılmamış, ben hakkımı fazlasıyla almışım ve benzeri laflar.

Kardeşinin yaptığı dangalaklarından ve annenin vurdumduymaz düşüncesiz hareketlerine birde benim yorum eklememe gerek yok herhalde.

Evet,senin durumunda bariz bir haksızlık var.
Sanıyorum kendilerince dengeleme yapıyorlar,ama dengesizliğin topuzunun kaçtığının farkında bile değiller.

Ben hep şunu diyorum,bana birşey bırakmaları birşey vermeleri umrumda değil. Ve biliyorum,babam şuan çok yaşlı ve o öldüğünde bende yalnız kalacağım. Her konuda bana bir tek destek veren babamdır. Sana benzer durumları bende yaşayacağım. Şuanda bile bunları düşünüp duygusallaşıyorum.

Rumuzunu tam hatırlamıyorum ama,winstonlight olabilir sanırsam o bayanın dediklerine de son derece katılıyorum.

Evet evliyim belki; ama ne bir evladım olacak ilerde, ne kocama sonsuz gözüyle bakabiliyorum, ne de onun ailesinden bir beklentim var. Yalnızım bende yani. Annemde ilerde bana birşey versin vermesin,yapsın yapmasın umrumda değil.

Bu arada alıp sırt çantanı bir yerlere gitmek gerçekten iyi gelecektir. Ben 2-3 defa ciddi anlamda yapmıştım böyle birşeyi,gerçekten iyi oluyor.
Mümkünse kendin git,eşin gelmesin.

ınsan yalnız kalınca kendi iç hesaplaşmalarını,düşüncelerini,duygularını tartıp daha olumlu bir gözle bakıp daha iyi düzenlemeler yapabiliyor hayatında. En azından arınıyorsun çoğu şeylerden...
Duygularına,üzüntülerine yamalar yapıştırabiliyor, kendiyle başbaşa kalınca kendi gücünün farkına varabiliyor.
:teselli:

Evet evliyim belki; ama ne bir evladım olacak ilerde, ne kocama sonsuz gözüyle bakabiliyorum, ne de onun ailesinden bir beklentim var. Yalnızım bende yani. Annemde ilerde bana birşey versin vermesin,yapsın yapmasın umrumda değil.

Bu arada alıp sırt çantanı bir yerlere gitmek gerçekten iyi gelecektir. Ben 2-3 defa ciddi anlamda yapmıştım böyle birşeyi,gerçekten iyi oluyor.

İnsan yalnız kalınca kendi iç hesaplaşmalarını,düşüncelerini,duygularını tartıp daha olumlu bir gözle bakıp daha iyi düzenlemeler yapabiliyor hayatında. En azından arınıyorsun çoğu şeylerden...
Duygularına,üzüntülerine yamalar yapıştırabiliyor, kendiyle başbaşa kalınca kendi gücünün farkına varabiliyor.

Ama şu an karamsar bakıyorsun. Çocuğun yok, olmayacak da ama elini sımsıkı tutmuş eşin var. Eşin senin yanıda bunu biliyorsun. Daha önce de bu konu ile ilgili konuşmuştuk seninle. Zaten eşin yanında olmasa sırt çantanı alıp gidince geri dönmezsin. Benim sırt çantam bu defa fazla büyük, kocaman bir kamyon dolusu ev eşyası ve yeni bir hayat. Aradaki farkı gör lütfen. Kendini üzme artık.

Bazı yerlerinde kendimi gördüm,her ne kadar konu itibariyle uzaktan da olsam.

Bende çok babacıyımdır, öyleki daha ölmeden ağlarım bazen tıpkı ölmüş gibi.
Benim babamda ordan burdan kısıp beni özel okullarda okuttu. Üniversiteyide o şekilde okudum.
Gariptir, senin annenin düşündükleri gibi benim ablam-annem falanda der bazen...Bana yapılan kardeşlerimin hiç birine yapılmamış, ben hakkımı fazlasıyla almışım ve benzeri laflar.

Kardeşinin yaptığı dangalaklarından ve annenin vurdumduymaz düşüncesiz hareketlerine birde benim yorum eklememe gerek yok herhalde.

Evet,senin durumunda bariz bir haksızlık var.
Sanıyorum kendilerince dengeleme yapıyorlar,ama dengesizliğin topuzunun kaçtığının farkında bile değiller.

Ben hep şunu diyorum,bana birşey bırakmaları birşey vermeleri umrumda değil. Ve biliyorum,babam şuan çok yaşlı ve o öldüğünde bende yalnız kalacağım. Her konuda bana bir tek destek veren babamdır. Sana benzer durumları bende yaşayacağım. Şuanda bile bunları düşünüp duygusallaşıyorum.

Rumuzunu tam hatırlamıyorum ama,winstonlight olabilir sanırsam o bayanın dediklerine de son derece katılıyorum.

İnsan yalnız kalınca kendi iç hesaplaşmalarını,düşüncelerini,duygularını tartıp daha olumlu bir gözle bakıp daha iyi düzenlemeler yapabiliyor hayatında. En azından arınıyorsun çoğu şeylerden...

Evet dediğin gibi yalnız kalmaya bir sürede olsa ihtiyacım var ,kimsenin olmadığı,beni kimselerin bulamayacağı bir yerlerde olmaya o kadar ihtiyacım var ki...

Çantamı alıp çıksam eşimi yanıma almasam eşim birdaha yüzüme bakmaz.

Madem yalnızlığı tercih ediyorsun beni bile istemiyorsun o halde yalnızsın deyip postayı koyuverir.

Eşime sarılıyorum sımsıkı...Ondan destek görüyorum,tek arkadaşım,tek dert ortağım başta o,sonra sizlersiniz zaten.

Ne kendi ailemden ne de eşimin ailesinden fayda var.

Herkes birbirinin kuyusunu kazar olmuş şu 3 günlük dünyada malın paranın derdine düşmüş.

Kefenin cebi olmadğını unutuyorlar.Cebi olsa bile ne faydası olacak götürmek istediklerinin.

Para için mal mülk için birbirimize girdik ailemle.

Haklıyım tabiki.Ama onların gözünde üveyden farksızım.

Ne ektilerse onu biçiyorlar.Beni dışlamaya devam ederlerse de bu durum hep böyle kalacak.

Kızma bana ama bu anlattıklarını öz olan bir annenin yapacağını hiç sanmıyorum acaba baban annenden önce bir evlilik yaptı da sen ilk eşinden olan evlatmısın valla kızma ne olur aklıma başka bişi gelmiyo. Bende evin küçük kızıyım benden büyük bir ablam var bende çok serbest ve şımarık yetiştim ama annem asla aramızda ayrım yapmaz....

Kızma bana ama bu anlattıklarını öz olan bir annenin yapacağını hiç sanmıyorum acaba baban annenden önce bir evlilik yaptı da sen ilk eşinden olan evlatmısın valla kızma ne olur aklıma başka bişi gelmiyo. Bende evin küçük kızıyım benden büyük bir ablam var bende çok serbest ve şımarık yetiştim ama annem asla aramızda ayrım yapmaz....

Öyle birşey olsa 27 yıldır mutlaka bir yerden patlak verirdi diye düşünüyorum.

Back
X